Prince - HitnRun: Phase One (2015)

Funk / Pop
Label: NPG

1. Million $ Show (3:10)

met Judith Hill

2. Shut This Down (3:03)
  3. Ain't About 2 Stop (3:39)

met Rita Ora

4. Like a Mack (4:05)

met Curly Fryz

5. This Could B Us (4:11)
  6. Fallinlove2nite (3:13)
  7. X's Face (2:38)
  8. Hardrocklover (3:43)
  9. Mr. Nelson (2:27)

met Lianne La Havas

10. 1000 X's & O's (4:28)
  11. June (3:22)
avatar van lennon
Inmiddels staan xs face maar vooral Hardrocklover echt op hoge rotatie. Dat zijn toch wel de beste Prince songs van de laatste 5 jaar....

Ziegler
Hardrocklover heeft de opbouw van anna stesia

west schreef:
Als Prince fan vind ik dat sommige Prince fans wel erg kritisch zijn. Ik heb het idee dat er - al is het onbewust - toch teveel met de gouden jaren '80 vergeleken wordt. Als mijnheer teveel op de plank laat liggen is het niet goed, als hij dan in een jaar 3 albums uitbrengt is het weer niet goed (genoeg).
Zelf vind ik dit HitNRun de beste van de drie, maar dat is natuurlijk smaak. In ieder geval lijkt het mij dat er op dit album genoeg (echt) goede Prince nummers staan, laat staan op alle drie die albums. Mocht ook wel eens gezegd worden vond ik.

Ben ik helemaal met je eens!

avatar van lennon
Mooi wel: Een album waar geen piano op te horen is, maar de tour die volgt is alleen Piano en Prince (uiteraard hangt deze tour niet vast aan dit album, maar het is wel geinig)

Net als je denkt: Prince kan niet meer verrassen komt de man met een tournee met alleen zijn piano en een microfoon. Ik hoop dat ik kaarten kan krijgen, want ik denk dat zo'n optreden zeer uniek zal zijn.

Prince komt naar Europa met solo-tour | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Ziegler
Uniek is één ding, maar levert het een goed optreden? Prince had wel vaker delen van een concert solo achter de piano en dat was amusant, maar veel niveau had het niet. Meer show dan inhoud.

Ziegler schreef:

Ben ik toch niet met je eens. Luister maar eens naar Prince - One Nite Alone... (2001)

Ik denk dat ie zeker kan boeien in zo'n mooie setting.

Ziegler
Die ken ik, maar dat vind ik niet indrukwekkend.

avatar van Funky Bookie
Hangt ervan af. Gaat ie voor de ONA stijl met aparte nummers of neemt ie zijn hits mee in een heel andere uitvoering.
Als het maar niet aan Hit "N Run hangt.

Funky Bookie schreef:

Als het maar niet aan Hit "N Run hangt.

Dat zou een aantal nummers wel goed doen denk ik

We zullen het (voorlopig) niet weten, want de concertreeks is afgelast vanwege de gebeurtenissen in Parijs. Hoe dan ook: ik vindt het uniek, want welke popster doet dat nu? En hij is vreselijk goed achter de piano. Ik vindt "One Night Alone" zeer uniek en zeer prachtig! Hoe meer je er naar luistert hoe meer je hoort, maar dat is meestal met een Prince-CD.

Ik vrees trouwens dat hier ook nooit een vinyl versie van zal verschijnen. Jammer.

Inmiddels is ook Phase two uitgebracht via Tidal. Hopelijk komt er nu dus een fraaie dubbelaar aan.

Hier kan je 'm kopen en downloaden:

Hier kan je 'm kopen en downloaden:

Vind je het erg als ik gewoon wacht op de lp versie? Ik heb zelfs Phase One nog niet eens in bezit (en daarmee de eerste Prince release die ik nog niet heb)

Komt het niet op lp dan wacht ik tot beide cd's een stuk goedkoper zijn.

Overigens staat het nu in de wachtrij om beoordeeld te worden, dus ongetwijfeld snel op de site.

Eerste indruk van Phase two is echt goed.

avatar van rkdev
Oh, in ieder geval met Xtralovable, Screwdriver en Stare
Op basis van de snippets ben ik wel positief.

Alarm: het is geweldig!

Jazzy, funky, groovy & cool. Prince op zijn best. Wat een plaat!

Heeft i.t.t. Phase One (dus) niets met dance te maken. Het minste nummer is het bekende Screwdriver, hoewel ook dat in deze nieuwe mix nog heel aardig is. Dat had eigenlijk beter op Phase One gepast.

aERodynamIC schreef:

Eigenlijk wel....

Ik zou 'm maar snel binnenloodsen...

west schreef:
Ik zou 'm maar snel binnenloodsen...

Ehm... wat denk je zelf? Al lang geleden. Phase two ook al binnengeloodst hoor

Ja, ik bedoelde Phase two. Enjoy!

avatar van Denzradio
Ik luister deze plaat nu voor het eerst... Mijn enthousiasme kon me me niet bedwingen om nu al te zeggen... Joepie!! Wat een heerlijke sound.. Wat een plaat... Waarom heeft dit niet hoog in de album top 100 gestaan? Waarom heeft deze plaat niet de aandacht gehad op de radio.. ?
Maakt niet uit.. Ik heb het juweeltje en ga daar vaak van genieten!
Ben nu al benieuwd naar phase II ..
Na wat meer luisterbeurten geef ik mijn rating.
Nice, Prince!

avatar van Sunlight
Ik had mij op dit album heel erg op verheugd. Na zoveel slechte eentonige nummers op tv en radio dacht ik dat Prince mij wel een album lang zou genieten. Jammer genoeg had ik verkeerd gedacht. Prince probeert te modern te klinken en mee te doen met de mode. Bij sommige nummers is dit wel gelukt en bij sommige is die heel erg gefaald.

Een eentonige album die dankzij Prince toch veel beter is dan de gemiddelde albums van tegenwoordig , omdat Prince zijn stemgeluid toch aangenaam is en de nummers interessanter zijn dan de andere 'artiesten' van ons tijd. De nummers duren niet heel lang, maar vervelen toch best snel. Het voelt als een (mislukte) experimentele album aan. Mr.Nelson is overbodig.
Like A Mack klinkt meer als een Curly Fryz, Prince zingt te weinig hier.

Na meerdere luisterbeurten klinkt het allemaal wat beter. Als er wat aanpassingen zouden zijn, zou het misschien wel een iets bijzonders kunnen worden. Nu klinkt het niet compleet. Vooral het tweede deel is matig.

Mijn top 3 HitNRun: Phase One nummers:
1 Fallinlove2nite
2 Shut This Down
3 Million $ Show

avatar van blur8
HitNRun: Phase One blijft een gedrocht. Nelson heeft zelf de kwaliteit succesvol verhoogd door alle songs aan elkaar te verbinden, daardoor zijn de overgangen het interessante punt.
Best geslaagd is 8 t-m 11. Bewust het slot, om degene die blijven luisteren te belonen. Het heeft er alle schijn van.

Fallinlove2nite is wel een de vreemde eend, waarbij hij een geslaagde poging doet een dom radiovriendelijke hitje te maken, geschikt voor elk nietszeggend beginnend zangeresje.

Ook HitNrun.P1 wordt interessanter bij doorluisteren, juist door het bedenkelijke niveau.

avatar van IntoMusic
Herken mij meer in de reacties van West dan de laatste twee recensies. Het klinkt allemaal lekker funky met Prince op z'n best. Vervelen doet het mij in ieder geval niet. De eerste drie nummers al helemaal niet, met bv de vette bas in Shut This Down. Daarna loopt het als een trein (in elkaar over) en zijn ook de gastartiesten prima te verteren. Vooral Mr. Nelson met La Havas is heerlijk.

Kortom: Prince met een album die misschien qua beat wat anders aanvoelt (soms wat skrillex/C2C trekjes), maar erg lekker door de boxen stroomt.

avatar van blur8
Phase One is vooral een R&B album; niet precies mijn muzieksmaak.
Vanaf song 8 gaan we terug naar Rock, Soul & Pop.
DE plus is de productiekwaliteit die inderdaad pas tot zn recht komt via een echte geluidsinstallatie en niet door een laptop-speaker.

blur8 schreef:

Welke muziek komt er dan wel tot zijn recht op een laptop speaker vraag ik me af?

avatar van Minneapolis
Jammer dat 1000 X's & O's en June (zo mooi..) niet op phase two staan. Het had het een heel sterk coherent album gemaakt.

avatar van Axeqlusive
Dit album dan eindelijk samen met Phase Two weten te scoren op (bootleg) vinyl. Ooit al eens laten staan omdat het slecht uitkwam en daar altijd spijt van gehad. Mooie clear vinyl 2LP bootleg release overigens met top geluid, niks mis mee.

Weer wat meer soul en funk dit keer, na het meer poppy Plectrumelectrum (welke mij overigens zeer goed beviel). De film opent met een hang naar het verleden, maar is verder in alles een album van nu. Ik hou ervan, jammer dat deze twee albums zijn laatste kunstje zijn geweest.

avatar van jraw
Vanaf track 5 is ie te verteren...