Prince - HitnRun: Phase One (2015)

Funk / Pop
Label: NPG

1. Million $ Show (3:10)

met Judith Hill

2. Shut This Down (3:03)
  3. Ain't About 2 Stop (3:39)

met Rita Ora

4. Like a Mack (4:05)

met Curly Fryz

5. This Could B Us (4:11)
  6. Fallinlove2nite (3:13)
  7. X's Face (2:38)
  8. Hardrocklover (3:43)
  9. Mr. Nelson (2:27)

met Lianne La Havas

10. 1000 X's & O's (4:28)
  11. June (3:22)
avatar van rtm
rtm
Ik ben erg blij met dit album..eigenlijk ligt ie heel erg in het verlengde van de voorganger Art Official Age

Wat eigenlijk beter was geweest dat hitnrun gewoon als bonusdisc bij AOA had gezeten

Er staan wel wat zwakke, slechte tracks op: TCBU,Fall in love tonite en Mr Nelson

Maar ik kan erg genieten van het heerlijk ruwe 'Shut this down' (inderdaad een soort 'My name is Prince' 2015, 'Aint about to stop' vind ik ook fantastisch > harde beat, strakke vocals en effecten in combi met dat Arabische sampletje (keihard draaien en je bent om 'Like a mack' lekkere laidback track (jammer van die 'Whooo'-sample die het dan ineens weer heel erg 90's maakt) 'June' is lekker duister en doet me een beetje aan Kate Bush denken... Enige jammere dat de track 'Indifference' er niet op staat (die als video ook op Tidal staat) Maar dat 'probleem' heb ik zelf al opgelost

Al met al: Lekker fris tussendoortje van Prince. Ik vind dat ie lekker bezig is de laatste 2 albums...veel beter dan Planet Earth , Lotusflower/MPLSoUnd en 20ten

avatar van lennon
Eindelijk de 1e luisterbeurt gehad (en vervolgen)

Door de vele kritieken ben ik er met "nul" verwachting in gegaan.

De opener Million $ Show , Fallinlove2nite, This Could B Us zijn absoluut geen blijvers in mijn categorie.
Shut This Down (die bas, wat lekker), X's Face, Hardrocklover en June springen er juist weer enorm uit voor me (die vind ik echt heerlijk)

Mr. Nelson lijkt zo van AOA te zijn geplukt (zelfs de vertel stem van de dame is hetzelfde) beetje makkelijk.. overgebleven take? Maar wel lekker deuntje.

1000 X's & O's en June zijn gewoon erg ok!

Geen Prince klassieker, want teveel los zand. En dat het allemaal wat modern klinkt vind ik juist wel leuk. Het zal net als de voorgangers geen plaat zijn die ik grijs ga draaien, want dat gebeurd alleen met albums tot en met Rainbow Children, maar ik ben er toch niet ontevreden over. Niet zo erg dat 't een onvoldoende gaat scoren. Maar echt heel erg daarover heen gaat 't ook niet komen.

Vooralsnog start ik met 3... Het hangt een beetje tussen 3 en 3,5 in, maar 3,5 vind ik nu nog wat te hoog.

ik zie overigens dat hier staat vanaf 25 september verkrijgbaar, maar volgens mij kan je de cd vanaf de 14e kopen! In Frankrijk lag ie al in de schappen zaterdag.

Ik hoef het niet op cd te hebben. En verschijnt deze niet op vinyl dan zie ik over een half jaar of verder nog wel wat ik doe.

avatar van lennon
Ik kom overal 2 versies van de cd tegen. Ben erg benieuwd wat t verschil is? Weet iemand dat?

avatar van Marty McFly
Heeft iemand de CD al in een Nederlandse winkel zien liggen?

aERodynamIC schreef:

Niet alleen die tour

Voor iemand die zo klaagt over hedendaagse muziek blijf ik dit vreemd vinden. Meneer wil alleen maar vooruit kijken, geen zin in mooie heruitgaves van zijn oude werk. Prima, maar pas dit soort fratsen dan ook niet toe. Ik vind het wat brallerig overkomen. Mag hoor, want wat een verleden om op terug te kijken, maar hou dan ook gewoon je mond verder.

Nee, dat is waar. Ook The Nude Tour begon zo.... En je hebt zeker een punt, maar ach je.... Het is Prince.

lennon schreef:

Vertel: Wat is het verschil tussen de twee versies?

AmazingPP schreef:

Vertel: Wat is het verschil tussen de twee versies?

Oh, shit, dat vraag jij zelf ook. Sorry, niet gezien....

avatar van rkdev
Moet mijn mening toch wel iets bijstellen over dit album. 'Shut This Down' en 'Ain't About 2 Stop', dat zijn toch wel moderne versies van een goede Prince song. Ook al hou ik meer van zijn 'oude' geluid, hier kan ik nog wel iets mee.
Dat samen met de remix van 'This Could B Us' (dat ik blijkbaar als een van de weinige beter vind dan de versie op AOA), 'Hardrocklover', '1000 X's & O's' en in mindere mate 'June' en 'X's Face' (alleen dat 'Apen'-stukje vind ik vreselijk) maken het toch wel een genietbaar album.

Maar nummers als 'Million $ Show', 'Fallinlove2nite' en 'Mr. Nelson'...,
sorry Prince this is not you.

Million $ Show
Muzikaal gezien nog wel aardig, maar teveel Judit Hill voor mij. Ik heb toch een Prince album gekocht?? Aardige opener, maar zal deze niet veel gaan luisteren. Overigens verrassend intro voor een man die al jaren roept dat ie niet terug kijkt.

Shut This Down
Dit is een stuk beter zeg! Wat een heerlijke bas zit er in dit nummer! Een lekker aggressieve Prince die ala My name is Prince aan t schreeuwen is, ik geniet hiervan!

Ain't About 2 Stop
Is normaal gesproken niet mijn stijl van muziek, maar door Prince toch wel interessant. Wederom een heerlijke bas!!

Like a Mack
De rap in dit nummer maakt dat ik afhaak... Gaap...

This Could B Us
Op AOA vond ik dit al een slap nummer. Alleen het feit dat het over Apples gaat is leuk. De remix hier vind ik onbegrijpelijk en totaal overbodig. Lijkt op een vuller op deze toch al veel te korte cd. Had dan het veel leukere Stare erop gezet! Wederom een skip geval

Fallinlove2nite
Tja, dit nummer kende we al een tijdje. Nog voor AOA uitkwam. En ik was erg blij dat dit nummer die plaat niet haalde. Helaas komt ie dan toch nog terug op dit album. Wederom een vuller dus, en het lijkt wel of men haast had om een cd uit te brengen? (wil de man weer van een contract af ofzo?)

X's Face
Ook al eerder bekend, maar wel het prijsnummer van dit album wat mij betreft. Dit is de Prince die ik graag hoor. Sexy, uitdagend en met kop en lage stem... Ja Prince.. graag een heel album als dit...

Hardrocklover
2e prijsnummer van deze plaat. Had wel een stuk langer mogen duren met een lekkere gore gitaarsolo erin ofzo... Net als bij guitar verwacht je dat ook wel gezien de titel. Helaas is dat niet echt t geval, maar het nummer vind ik zeer sterk.

Mr. Nelson
Duidelijk weer een afdanker van AOA. Muzikaal gezien wel interessant, maar echt los zand....

1000 X's & O's
Niet de Prince die ik leuk vind, maar het nummer is wel sterk. Dit nummer werd ook al een tijdje live gespeeld, en is dus ook niet onbekend. Helaas ben ik niet echt een R&B liefhebber, en daar schaar ik dit nummer wel onder. Geen skipper, maar ook geen favoriet.

June
Erg mooie afsluiter, doet denken aan de Prince uit de 80's Mooi gezongen ook, en een leuke verwijzing naar SOTT.

Van de 11 songs kom ik op 4 zeer lekkere nummers, 4 zeer slappe nummers, en dus 3 acceptabele songs.

Dit zal geen cd zijn die ik veel op zal zetten. Jammer.. de tijd dat ik uitkeek naar een nieuw album van mijn grote held is al een aantal jaar over. En ook dit album gaat dat niet veranderen.
Ik vind het niet zijn slechtste werk, maar dat komt door de 4 erg sterke nummers. Die redden dit album.

een krappe voldoende voor deze plaat... 3 sterren...

Sorry Mr. Nelson, het wordt tijd dat je weer eens echt een goed album maakt. Je kakt een beetje in.. en live ben je nog steeds de beste, maar ook daar slaat soms de verveling al een beetje toe als ik de setlists bekijk.. alles een beetje op standje gemakkelijk. Iets waar Prince juist altijd van afweek, en hem zo uniek maakte.... die tijd lijkt voorbij... helaas

avatar van Scurio
Mooi verwoord Lennon! Wellicht volgt een soort van revanche met Phase 2 als daar Stare (en wellicht Indifference) op staan? Laten we het hopen!

Ziegler
Ik moet het hele album nog wat laten bezinken, maar er staan een paar akelig goede nummers op. Ain't about to stop en Hardrocklover doen het bij mij erg goed!
Voorlopig ben ik blij verrast. En dat was alweer even geleden. 3121 was het laatste album waar ik enthousiast van werd.

Als Prince fan vind ik dat sommige Prince fans wel erg kritisch zijn. Ik heb het idee dat er - al is het onbewust - toch teveel met de gouden jaren '80 vergeleken wordt. Als mijnheer teveel op de plank laat liggen is het niet goed, als hij dan in een jaar 3 albums uitbrengt is het weer niet goed (genoeg).
Zelf vind ik dit HitNRun de beste van de drie, maar dat is natuurlijk smaak. In ieder geval lijkt het mij dat er op dit album genoeg (echt) goede Prince nummers staan, laat staan op alle drie die albums. Mocht ook wel eens gezegd worden vond ik.

Uiteraard voel ik me aangesproken door deze opmerking. Ik weet niet of ik erg kritisch ben. Misschien wel ja. Vergelijken is nooit eerlijk maar in dit geval is er wel sprake van een verleden en persoonlijke ervaring waar je u tegen zegt. Dan valt het niet mee momenteel. De man roept het met zijn gedrag en opmerkingen ook over zich af dat ik kritisch ben. Ik vind hem gemakzuchtig worden, zelfs live zie je dat wel (ook al geniet ik er dan nog wel volop van).

Maar ik denk ook dat mijn smaak dusdanig veranderd is dat Prince daar geen grote rol meer in heeft op dit moment (waar andere oude helden het overigens nog wel prima doen).

Maar dit een als een heel goed album betitelen gaat me echt te ver (en dan ben ik nog erg ruim met mijn 4* die voortkomen uit het feit dat ik het een vermakelijke plaat vind, maar heel goed? Nou nee.).

Schnee
idd, gelul West. Dit is bagger, er staat niet eens één tof nummer op (zoals bij de laatste met the gold standard) Niks standaard, dit zuigt gewoon grote tijd.

avatar van lennon
Als groot Duran Duran liefhebber ben ik elke keer wel blij met een nieuwe release, en als groot Prince liefhebber moet ik helaas constateren dat zijn releases niet zo bijzonder meer zijn. Wel ok, maar niet super.

Ik heb dus vergelijkingsmateriaal in de vorm van Duran Duran. Hoe kan het dat deze mannen wel een plaat maken die ik dagelijks meerdere malen draai, en waarom ben ik met deze van Prince na 3 luisterbeurten klaar?

Ik weet het niet... maar het zegt veel.

Ik heb dat met Marc Almond. Die man is me nooit gaan vervelen en volg ik sinds 1987 intensief (Prince sinds 1984). Dat zegt wel wat. Maar met mijn andere grote helden, The Smashing Pumpkins, heb ik hetzelfde als bij Prince.

Hoe het komt? Geen idee.

Schnee schreef:
idd, gelul West. Dit is bagger, er staat niet eens één tof nummer op

Ik vind het gelul dat hier niet eens één tof nummer op staat. Kan ik niet volgen.

west schreef:

welke dan?

aERodynamIC schreef:

Hoe het komt? Geen idee.

Omdat de Smashing Pumpkins ook alleen maar slechtere platen gemaakt hebben. Na Gish was de koek gewoon op....

welke dan?

Das puur persoonlijk natuurlijk maar ik vind xs face, Hardrocklover, shut this down en june zijn toch echt wel heel erg ok.
Het teleurstellende van dit album is dat de rest (wat mij betreft diep onder het niveau van Prince duikt helaas)
Daarom vind ik dit ook geen topper. Maar op elk Prince album zijn wel parels te vinden, zo ook hier gelukkig

avatar van superfreak
yes, genoeg vermaak op dit album! Hit 'n run, fast and furious!
Van mij mag Joshua blijven. Goede samenwerking (koeiebellen hoeven natuurlijk niet).

avatar van superfreak
O ja, en al 2 weken aan het luisteren. Dat overkwam me de laatste jaren niet meer met een album van onze grootheid.

Snob-alarm!

Marty McFly schreef:

Snob-alarm!

ow god... als dat al snob is kan ik net zo goed marillion gaan luisteren of zo.

Schnee schreef:
ow god... als dat al snob is kan ik net zo goed marillion gaan luisteren of zo.

IJzersterk argument hoor, ik geef me meteen gewonnen.

Marty McFly schreef:

IJzersterk argument hoor, ik geef me meteen gewonnen.
gelukkig! over goeie smaakt valt ook niet te discussieren

avatar van Funky Bookie
Afgelopen vrijdag dan eindelijk het album in huis gehaald. Heeft sinds Purple Rain nooit zo lang geduurd.
Door de feedback die ik overal gelezen had, begon ik met lage verwachtingen te luisteren. Hierdoor viel het eigenlijk wel mee.
Het is een coherent album geworden met een fris en modern geluid. Het is wel wat overgeproduceerd met alle geluidjes en effecten.

Million $ Show
Leuke knipoog naar het verlden om mee te beginnen. Je vreest bijna de de verkeerde CD in het doosje zit. Verder vind ik het een nietszeggend nummer en tot de slotrap zelfs geen Prince nummer.

Shut This Down
Dat is al een stuk beter. Agressieve rap in de stijl van My Name Is Prince. Samen met de funky bas is dit een heel lekker nummer geworden.

Ain't About 2 Stop
21st Century Funk!!!! Ik moet bij dit nummer erg aan de Black Eyed Peas denken en die hadden hier een megahit van kunnen maken. Met name aan het eind is de bas retevet en de synth heerlijke funky. Toppertje!

Like A Mack
Lekker nummer, niet spectaculair. Goede raps, luistert lekker weg.

This Could B Us

Echte Prince ballad. Heerlijk gezongen. Voor mij wordt het wel wat stuk geproduceerd. Geen echte klassieker, maar wel potentie.

Fallinlove2nite
Zielloos nummer. Eerste echte opvuller.

X's Face
Dit nummer wordt per luisterbeurt beter. Het heeft een heerlijke flow en wordt goed gezongen. Goede revanche na het vorige nummer.

Hardrocklover
Vooraf al een favoriet. Dit is de Prince die ik graag hoor. Wel jammer dat net als bij Guitar de solo genadeloos wordt afgekapt. Ben zeer benieuwd naar een lange live versie.

Mr. Nelson
I.p.v. een heerlijke gitaarsolo krijgen we dit nummer dat helemaal niets met mij doet. Overbodig opvullertje.

1000 X's & O's
Veel teveel 13-in-een-dozijn R 'n B voor mij. Laat dit maar over aan de R. Kelly's van deze wereld zodat ik er met een boog omheen kan lopen.

June
Na 2 mindere nummers sluiten we gelukkig wel goed af. Schitterend gezongen ballad, alleen de tekst snap ik geen moer van.

Tsja is Joshua nu een vloek of een zegen. Het allerleukste van dit album is dat Pince toch echt anders klinkt. Nadeel is dat het misschien wel wat minder origineel is. De plaat bevat meer lekkere nummers dan ik had verwacht, maar echt briljant is het nergens.
Laat ik het 3.5* geven.

avatar van lennon
Heb het album nu op cd en dat maakt toch wel een verschil moet ik zeggen.

Heb t al een paar keer gedraaid en het album gaat me als geheel toch steeds meer bevallen. Er blijven wat zwakke broeders aanwezig, maar zo dramatisch als 3 weken terug vind ik het toch eigenlijk niet meer. Eigenlijk vind ik dit album leuker dan AOA.

Toch inderdaad wat meer ruimte geven deze plaat. Kwartje valt vanzelf. Nog steeds geen meesterwerk, maar gewoon een aardig album! Nou nog een vinyl release, wie weet wat voor dimensie dat nog extra geeft?

Ik ga er echt nog een halfje bij doen en dat had ik niet verwacht in t begin.

Ziegler
Het album kent een paar heerlijke meeslepende nummers, maar kent toch vooral veel oppervlakkig materiaal.