Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 Chambers) (1993)

Label: Loud

1. Bring da Ruckus (4:11)
  2. Shame on a Nigga (2:57)
  3. Clan in da Front (4:33)
  4. Wu-Tang: 7th Chamber (6:06)
  5. Can It Be All So Simple (6:52)
  6. Da Mystery of Chessboxin' (4:47)
  7. Wu-Tang Clan Ain't Nuthing Ta F' Wit (3:36)
  8. C.R.E.A.M. (4:12)
  9. Method Man (5:50)
  10. Protect Ya Neck (4:51)
  11. Tearz (4:17)
  12. Wu-Tang: 7th Chamber, Pt. 2 (5:08)
  13. Method Man [Remix] Skunk Mix * (3:09)
  14. Conclusion (1:00)
beaster1256
dit vind ik dus van de allergrootste zever die ik ooit gehoord heb , een bende ongetalenteerde nitwits die maar staan te dreinen over het leven van de niggers , een 0.5 omdat ik geen 0 kan geven , ik vind trouwens alle hip hop en rap van de grootste zever die ik ken , zelfs disco is beter , geef mij maar de geniale talenten van yes , de heren reed , dylan , young , bowie en zappa

avatar van Kos
Kos

Relax
beaster1256 schreef:

Of je bent racist, of je mag deze muziek niet...
Tjaa, maar meneer, weet u dat je pas mag stemmen als je het album hebt gehoord ? en niet alleen de clips ?

beaster1256 schreef:
Waarom luister je dit album dan als je alle rap/hip-hop toch al niks vind?
En je kan beter niet stemmen als het op zo'n manier gaat anders kan ik ook alle genres die mij niet liggen 0,5 gaan stemmen

avatar van levenvergeten
beaster1256 schreef:

Ze zijn zeker wel getalenteerd, maar brengen hun talent op een andere manier to ontplooiing dan jij interessant/leuk/geniaal vind, ze gebruiken om hun talent te laten zien een stijl die jouw niet ligt, wat geen rede is om te zeggen dat ze geen talent hebben.

avatar van BoordAppel
Don't feed the troll!

Raekwon the chef
Oke, dan had je je geluid misschien uitstaan bij Protect Ya Neck.......
daar laat iedereen het beste van zich horen, ongeevenaard

Social_Mask
Wat zijn Wu-Tang Clan Ain't Nuthing Ta F' Wit, Method Man, Protect Ya Neck en met name C.R.E.A.M. toch heerlijke nrs. De andere nrs doen me vrij weinig. Maar ohw wat is C.R.E.A.M. toch geweldig. Voor nu zou ik dit 3,5*, maar ik heb het gevoel dat dit album dat niet helemaal verdiend. Denk dat het na nog een aantal luisterbeurten veeel meer * waardig zal zijn.

C.R.E.A.M.

Sorry voor het naar beneden halen van het gemiddelde onder 4*.

avatar van FunkyMonk
Da Mystery of Chessboxin' is zowat men favoriet hier toch. Heb dat nummer altijd heel erg kunnen waarderen. iedereen spit er vette rhymes, en die beat blijft écht erg verslavend. Maar dat kunje in feite van elk nummer zeggen op deze plaat. Maar deze heb ik toh altijd speciaal gevonden (mss omdat het 1 van de eerste nummers is dat ik ooit van ze heb gehoord).

eazyfan
Social_Mask schreef:
Sorry voor het naar beneden halen van het gemiddelde onder 4*.
Deed jij niet, deden die 2 0,5* van gisteren en paar dagen geleden.

eazyfan schreef:
Deed jij niet, deden die 2 0,5* van gisteren en paar dagen geleden.

Dat was ik wel. Het gemiddelde was precies 4*. En toen ik 3,5* stemde was het gemiddelde 3,99*.

eazyfan
Social_Mask schreef:

Die 2 0,5* hebben ook meer invloed.

Social_Mask
Net de mindere nrs van dit album beluisterd en nog steeds niks verandert. Vin het zo jammer en vooral irritant dat de liedjes zo laat op gang komen. Eerst praten ze dan en na tientalen sec begint het nr pas. Soms nog wel leuk, zoals bij Method Man. Maar meestal irritant. Ik dacht dat ik die nrs later beter zou vinden, maar nog steeds vind ik het niks. Jammer...keek echt uit naar dit album, omdat C.R.E.A.M. zo geweldig is en dat het zo hoog in de top-250 staat.

Social_Mask
Het is denk ik beter als we het hier bij laten. We hebben wel genoeg aandacht aan dat mannetje gegeven.

On-topic:
Net nog maar beluisterd en vind het al beter klinken. Denk dat het na een aantal luisterbeurten wel eens 4,5* kan worden. Ik heb het al es gezegd maar zeg het nog een keer: C.R.E.A.M. is geweldig. En wat heeft Method Man toch een grappige introtje . Volgens mij heeft Dave Chappelle dat BYAAAHH dat ze zeggen een keer gebruikt.

Keek even net aandachtig naar de cover van dit album. En het geeft me zo'n gek gevoel. Ik kan het niet beschrijven..het is niet iets negatiefs, maar vind het echt een meesterlijke cover.

avatar van Yak
Yak
Berichten verwijderd met dit als reden:

BoordAppel schreef:
Kan dat gezeik over andere users misschien achterwege blijven? Als je fraude vermoed kan je een mod op de hoogte stellen.

T.O. schreef:
Deze discussie mag elders verder, graag hier alleen over dit album.....

Als je iets hebt aan te merken op stemgedrag, melden bij de mods.

Social_Mask schreef:
Ik heb het al es gezegd maar zeg het nog een keer: C.R.E.A.M. is geweldig.
Die beat alleen al
Cash Rules Everything Around Me C.R.E.A.M. get the money dolla dolla bill y'aauhhhaaaauhhhhahhhauhhhhll!

|Joël| schreef:
Die beat alleen al

Hahha GEWELDIG

avatar van deagleking

Hahha GEWELDIG
Die beat is echt zoo mooi.

mijn meest afgespeelde nummer in iTunes

avatar van MJ_DA_MAN

Die beat is echt zoo mooi.

Het orgineel is van The Charmels - As Long As I've Got You . Dat piano-deuntje bestond dus al een tijdje. Maar C.R.E.A.M. bevat de beste tekst van het album naar mijn mening.

MJ_DA_MAN schreef:

Jah, idd. Dat nr is ook best goed. Alleen die beat van C.R.E.A.M. vind ik zelf beter.

de sfeer van Can it all be so simple is voor mij echt impressive. het pakt je meteen vast en laat je pas na 7 minuten weer los..de clip is eigenlijk heel simpel en redlijk saai van inhoud maar op een of andere manier versterkt de clip alleen maar dat zwaar bedrukte gevoel. had het album al een tijd niet meer geluisterd en zelfs eventjes uit m´n top 10 gehaald maar deze cd is echt legendary. voorgoed terug in top 10.

Akonner
Ik wil me meer gaan verdiepen in de nr's van Wu-Tang welke nr's zijn echte aanraders? Hou van beats zoals die gebruikt zijn in bijv: Give it to me (timbaland) Look into my eyes (Benzino) de beats van dre op 2001.

avatar van Niek
Akonner schreef:

En beats van Mental Theo
Tsja, dan zou ik hier niet aan beginnen. Of misschien eerst het latere materiaal van Wu-Tang (The W en Iron Flag).

Akonner schreef:

En beats van Mental Theo
Als je naar dat soort beats zoekt dan denk ik dat dit een teleurstelling zal zijn.
Luister gewoon dit hele album zonder op zoek te gaan naar die drukke beats. C.R.E.A.M. heeft echt een hele mooie beat en het gaat hier vooral om de raps in combinatie met de donkere beats, echt prachtig als je er van houd

Akonner
|Joël| schreef:

Dan is dit weinig voor mij hou toch meer van beats dan van te moeilijke teksten (ik heb beperkt engels)

Harco
Maar je vond Liquid Swords toch zo geweldig, las ik net?

avatar van FunkyMonk
Idd, beetje contradictorisch En nu gaje me toch niet zeggen dat C.R.E.A.M. geen zalige beat heeft zeker?

Raekwon the chef
Harco schreef:
Maar je vond Liquid Swords toch zo geweldig, las ik net?

maar liquid swords heeft ook een hele goede beat

avatar van ViciouzZz
Method Man was gisteren ( zondag 18-3-2007 ) in de Oosterpoort in Groningen en dat was VET!!! Heb echt van z'n optreden genoten. Hij heeft van al z'n albums wat nummers gedaan...ging helemaal uit me dak. Meth ook lekker crowd surfen en ging de hele zaal rond

Mss nog meer mensen die hier geweest waren?

Greetz

Harco
Raekwon the chef schreef:

maar liquid swords heeft ook een hele goede beat

Geen pomp-beats. Kan 'ie beter dirty south gaan luisteren, ofzo.