Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 Chambers) (1993)

Label: Loud

1. Bring da Ruckus (4:11)
  2. Shame on a Nigga (2:57)
  3. Clan in da Front (4:33)
  4. Wu-Tang: 7th Chamber (6:06)
  5. Can It Be All So Simple (6:52)
  6. Da Mystery of Chessboxin' (4:47)
  7. Wu-Tang Clan Ain't Nuthing Ta F' Wit (3:36)
  8. C.R.E.A.M. (4:12)
  9. Method Man (5:50)
  10. Protect Ya Neck (4:51)
  11. Tearz (4:17)
  12. Wu-Tang: 7th Chamber, Pt. 2 (5:08)
  13. Method Man [Remix] Skunk Mix * (3:09)
  14. Conclusion (1:00)
Raekwon the chef
heh?????? er wordt zo vaak gezegd dat 7th Chamber Part 1 saai geproduceerd is enzo, en dat Part 2 véél beter is, .... kan ik echt niet bij, 7th Chamber is juist zo kenmerkend Wu-Tang gewoon, niks slechts aan, beste track hier op CREAM en Protect Ya Neck na..

avatar van Zjapp
MurryMusic schreef:
My hiphop will rock and shock the nation like the emancipation proclamation

Ik vind die volgende 2 lines nog harder rocken hoor

Weak MC's approach with slang that's dead
U might as well run into the wall and bang your head!

avatar van MurryMusic
ja ok die zijn ook BANGING maar als we ze allemaal gaan opnoemen zijn we een tijdje bezig..

Kevin-Raphaëll
dit zou samen met Nas - Illmatic het allerbeste hip hop plaat zijn op music meter

deze Wu-Tang plaat ken ik maar feitelijk niet echt beluisterd
zou ik es moeten doen

van Nas kan ik zeggen dat ze beter klinkt dan vb 50 cent

deze toch es checken

rico-bballer
Dit en 50 cent zijn al niet meer te vergelijken het niveau is gewoon feitelijk hoger als ik dat mag zeggen.

eazyfan
Waarom is 7th Chamber hier zo weinig gekozen? Is mijn 5de favoriet op deze Cd gewoon, echt geniale track, die laatste mix vind ik maar magertjes en luister ik nooit, in die track komt elk lid gewoon zo goed over een erg lekkere RZA-beat:

Raekwon vind ik daar echt goed:
Champion gear that I rock, you get your boots knocked
Then attack you like a pit that lock shit DOWN
As I come and freaks the sound, hardcore
but giving you more and more, like ding!
Nah shorty, get you open like six packs
Killer Bees attack, flippin what, murder one, phat tracks
A'ight? I kick it like a Night Flite!
Word life, I get that ass while I'm fulla spite!
Check the method from Bedrock, cause I rock ya head to bed
Just like rockin what? Twin glocks!
Shake the ground while my beats just break you down
Raw sound, we going to war right now

Dit blijft mijn favoriete Hip-Hopalbum ooit.

avatar van Statiegeld
Dit album (en Illmatic) zijn trouwens aan een redelijke opmars bezig in de top 250. Volledig terecht natuurlijk. De twee beste hip-hop albums ooit.

avatar van dusso
Classic gewoon, legendarische classic. Beste hiphop album ooit ja. Favoriete tracks zijn wel: wu-tang clan ain't nuthing to fuck with, method man en Cream.

Een rauwer album dan deze ken ik niet.

STIJG ALBUM STIJG!

Kevin-Raphaëll
heb het album helemaal kunnen beluisteren

eindelijk zou ik zeggen

2.5 sterren dan maar

waarom?

eazyfan
Omdat hij dit album nu dat cijfer waard vindt? 2,5* vind ik nog erg goed meevallen als Hip-Hop je genre niet is en je dit album een eerlijke kans gaf, maar dan snap ik die 0,5* van tijdje geleden niet, haatstemmen vind ik te erg, die van Kevin is dat niet dus bedankt

Lil Bizzy Bone
Ik vind dit een kut album, sorry. Nu denken mensen dat ik dat vind omdat ik BTNH fan ben, maar dat is niet zo, ik heb dit album zelfs gekocht. Maar ik hou er gewoon niet van, vind de productie echt niks bijzonders, en elk nummer zet ik na 30 seconden al af. 2* omdat het toch een grondlegger van East Coast hip hop is.

een kut album?

amai

is da niet overdreven?

rico-bballer
Tja, je hebt het tenminste geprobeert. Maar kan je vertellen wat je er zo slecht aan vind?

Lil Bizzy Bone schreef:

Dit een kutalbum vinden, maar het album "Graduation" van dat kutrappertje wel een 5.0* geven...
Kanye West is net als Lil'Wayne, Bow Wow, P.Diddy, Mims, etc. een "bling bling rapper" die Hip-Hop beter kwijt dan rijk is...
Enter The Wu-Tang is hoe Hip-Hop zou moeten zijn, dit ís Hip-Hop.

avatar van Conway Twitty
CaliLove schreef:

Je hebt het niet tegen iemand die dit als negatief ervaart denk ik.

avatar van Korhymes
CaliLove schreef:

Enter The Wu-Tang is hoe Hip-Hop zou moeten zijn, dit ís Hip-Hop.

Smaken verschillen nou eenmaal! Hij kan er toch niks aan doen dat hij het er niks aan vind? Als hij een goed gevoel krijgt bij Kanye en niet bij Wu-Tang dan is dat toch goed, dat maakt toch niet uit? Van muziek moet je genieten en als je van die "bling bling rappers" meer kunt genieten dan van wu-tang dan moet je dat zeker gaan luisteren.

Korhymes schreef:

Akkoord, smaken verschillen maar als je zo'n commerciëel album van 2007 beter vindt dan Enter The Wu-Tang (36 chambers) dan snap je volgens mij de essentie van Hip-Hop toch niet...

|Joël|
Misschien houd Lil Bizzy Bone van een ander soort Hip-Hop dan jij, ik zou me er niet zo druk om maken. Als je dat bij alle stemmers zou doen op musicmeter dan blijf je bezig.

Improvision
CaliLove schreef:

Ik vindt College Dropout ook beter dan Enter The Wu-Tang. Deze plaat boeit me gewoon niet.

tuktak
ghehe dat is hetzelfde als john legend vergelijken met james brown, en dan vinden dat john legend beter is, omdat het beter geproduceerd is.
appels met peren vergelijken dus.

Social_Mask
Mja, het gaat niet echt om wat beter is geproduceerd, maar eerder wat jezelf beter vind klinken. Ik vind dit album ook niet veel, stuk of 3 erg goede producties en zelden zo'n nummer als CREAM gehoord, maar de beats zijn niet mijn ding(bovendien vind ik de rappers ook verre van geniaal). En dat heeft blijkbaar onze Lil Bizzy Bone ook, neem ik aan. Tja, dan houdt het op..

Mensen zijn hier wel altijd erg in 'shock' als iemand dit niet goed vindt zeg..

Social_Mask schreef:

Mensen zijn hier wel altijd erg in 'shock' als iemand dit niet goed vindt zeg..

Ja vooral als ze dan zeggen dat ze dan albums van bv. Kanye West beter vinden....
Ik heb respect voor iedereen z'n eigen smaak, maar ik mag dit toch wel raar vinden, niet?

avatar van MJ_DA_MAN
Alle albums zijn feitelijk gelijk aan elkaar dus nee, ik vind het niet gek als je er een beetje logisch over nadenkt.

KSPR
En ik denk dat jullie hier anders over dachten als jullie het net zo geniaal vonden als CaliLove (en ik).

avatar van MJ_DA_MAN
Ik 100% zeker niet.

avatar van dusso
Lol het is niet raar dat je het ene album beter kan vinden dan het andere. Maar als je kanye west's Graduation beter vind als 36 chambers heb je gewoon en slechte, HELE slechte muziek smaak! no offence.;)

avatar van J.M.
Lol

eazyfan
Ik ga stiekem mee, dit blijft ook voor mij het beste Hip-Hopalbum ooit, maar als iemand bv. Curtis beter vindt dan dit ga ik er niet op ingaan met directe aanvallen ofzo, dan hou ik het wel voor mezelf en toon ik algemene respect