Madvillain - Madvillainy (2004)

Label: Stones Throw

1. The Illest Villains (1:56)
  2. Accordion (1:58)
  3. Meat Grinder (2:12)
  4. Bistro (1:07)
  5. Raid (2:31)

met MED

6. America's Most Blunted (3:54)

met Lord Quas

7. Sickfit [Instrumental] (1:22)
  8. Rainbows (2:51)
  9. Curls (1:35)
  10. Do Not Fire! [Instrumental] (0:53)
  11. Money Folder (3:03)
  12. Shadows of Tomorrow (2:36)

met Lord Quas

13. Operation Lifesaver A.K.A. Mint Test (1:30)
  14. Figaro (2:25)
  15. Hardcore Hustle (1:22)

met Wildchild

16. Strange Ways (1:52)
  17. Fancy Clown (1:56)

met Viktor Vaughn

18. Eye (1:58)

met Stacy Epps

19. Supervillain Theme [Instrumental] (0:53)
  20. All Caps (2:10)
  21. Great Day Today (2:17)
  22. Rhinestone Cowboy (3:59)
Social_Mask
FunkyMonk schreef:

Wil bij mij maar niet vallen

Bij mij ook niet........
Hij heeft een lekkere stem, maar toch..hij mist iets. De producties vind ik ook niet zo heel erg veel. Heb echt wat met die MF DOOM.

avatar van P Jay
Heb dit -toch wel-beruchte album vanavond voor het eerst beluisterd (heb hem origineel gekocht)... Ben altijd meer voor oudere hiphop geweest, maar dit album MOEST ik gewoon checken na All Caps, Accordion & Rhinestone Cowboy gehoord te hebben...

Heb slechts 2 luisterbeurten achter de rug. Ik ben ervan overtuigd dat dit een groeialbum is... Maar toch vind ik de beats al erg goed en de flow van Doom is super zalig om naar te luisteren. Het enige is dat ik nog niet alles begrijp, maar naarmate ik meer zal luisteren komt dat wel in orde...

Ik stem nog absoluut niet (te vroeg na één luisterbeurt), maar dit album heeft ERG veel potentie, zou wel eens een persoonlijke favoriet kunnen worden. Speciaal, maar prachtig...

avatar van P Jay
Ik kan alvast al melden dat het wel een redelijk verslavend album blijkt te zijn...

raffael77
P Jay! Deze gasten komen van de oldschool tijd alleen Madlib werd pas later bekend. MF Doom a.k.a Zev van KMD vroeger. Dus wederom kies je voor een oldschool artiest en dit is zeker een vet album. Het enige wat ik zo jammer vind is dat veel van madlib & Dooms solo dingen vaak korte tracks zijn.

avatar van waxs
Dit is wel gewoon een "new school" album.

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar MF DOOM

avatar van P Jay
Het nummer 'Fancy Clown' doet me erg denken aan een 9th Wonder-productie!

P Jay schreef:
Het nummer 'Fancy Clown' doet me erg denken aan een 9th Wonder-productie!

Ik de sample is echt bizar. Niet zo verknipt trouwens als 9th meestal doet.

Raekwon the chef
voor nu nog een 4,0, stijgt zonder twijfel nog wel.
MF is geweldig
de beats zijn hier echt vet

avatar van Cath
Opzich een goede cd, maar ook erg weird. Soms luister ik een liedje en dat weet ik gewoon serieus niet wat ik ermee aan moet.

avatar van P Jay
Dat is net het leuke eraan... Je kan er alles en nog wat in horen. Je kan er je eigen inhoud aan geven. Heb soms al verschillende interpretaties kunnen geven aan enkele lines.

De teksten en eigenlijk het hele album is een uitdaging...

eazyfan
Ik verlaag naar 4*, DOOM is en blijft een topMC en Madlib een dope producer en deze topplaat heb ik origineel maar vindt 4,5* wat te hoog hiervoor, miss dat het later nog eens stijgt maar nu niet.

avatar van J.M.
Wat een geniaal album dit. Ik begin MF Doom steeds meer te waarderen, ook operation: Doomsday luister ik erg veel de laatste tijd. Maar dit album begint zo langzamerhand echt verslaafd te worden. Die beats vind ik één voor één geniaal. Staat geen mindere productie op voor mijn gevoel. En ik heb het gevoel dat de openingsnummers van Doom op alle albums super zijn. Hier ook weer een heel sterk begin. Ik stoor me ook niet aan de korte nummers, ik vind het eerlijk gezegd wel fijn, geniaal nummer op geniaal nummer. Ik op het moment geen beste nummers geven, ik vind alles erg goed,
Deze gaat meteen mijn top 10 in
4,5* BTW

MattDamon2
Wat een teleurstelling dat free record shop nooit zulke albums heeft zeg..kan iemand mij vertellen waar je de ultieme hiphop winkel ken vinden maar ook het liefst cheap!!!

avatar van levenvergeten
Ergens besef je dat dit misschien wel eens het perfecte hip-hop album zou kunnen zijn; de beats zijn ongelooflijk strak, MF DOOM schiet met scherp en de rhymes zijn vaak erg leuk.

Maar wat het vooral zo goed maakt is dat dit album, misschien wel meer dan enig ander hip-hop album een sterk geheel vormt. De sfeer is overkoepelend, en het lijkt alsof alle tracks met hetzelfde concept te maken hebben. Waar de meeste hip-hop albums mij in de oren klinken als een verzameling tracks, is dit album eerder het tegenovergestelde.

Het maakt het moeilijk om echt favorieten aan te wijzen, vooralsnog is dat All Caps met het geniale pianodeuntje. Deze staat op dit moment rotsvast in mijn top10.

avatar van luc011190
levenvergeten schreef:

Ik heb nog even geen geld om hem te bestellen, maar van wat ik ervan gehoord heb, is dit gewoon ontzettend geniaal. Waarschijnlijk komt deze ook bij in mijn top10 als ik hem heb.

MattDamon2
Tja CD's zijn duur man hoeveel kost deze dan zeker wel 20 euro ofzo

10'tje

avatar van luc011190

waar?

avatar van J.M.
Ik heb hem van bol.com, 12 €

avatar van waxs

Plato, ik moest hem wel bestellen, ook wel lang op moeten wachten.

Edit/: Filmpje

avatar van P Jay
ik heb hem van www.proxis.be voor 10 € gekocht.

avatar van Niek
J.M. schreef:
Ik heb hem van bol.com, 12 €
Ik ook. Maar ik 12,50..

JustaRascal
Deze cd verdiend het om een 100tje te kosten. Het is een kunstwerk!

avatar van psychonaatje
MattDamon2 schreef:

LOL, deze heb ik stomtoevallig bij de Free Record Shop gekocht.

KSPR
psychonaatje schreef:

LOL, deze heb ik stomtoevallig bij de Free Record Shop gekocht.

Dat geloof ik bijnaniet.

avatar van Dielie
wie gaat er nu ook zijn cd's in de free record shop zoeken

avatar van Weirdo Wizzy
Ach een beetje grote FRS heeft best goede hiphopcd's

avatar van waxs
Ik heb inderdaad wel een paar klassiekers bij de FRS weggetrokken, zoals The Chronic, Doggystyle... allemaal voor nog geen 10'tje.