Graham Nash - This Path Tonight (2016)

Folk / Rock
Label: Blue Castle

1. This Path Tonight (4:26)
  2. Myself at Last (5:18)
  3. Cracks in the City (3:41)
  4. Beneath the Waves (4:01)
  5. Fire Down Below (3:28)
  6. Another Broken Heart (4:57)
  7. Target (3:34)
  8. Golden Days (3:38)
  9. Back Home (4:48)
  10. Encore (3:51)
  11. Mississippi Burning * (2:44)
  12. Watch Out for the Wind * (3:06)
  13. The Fall * (4:19)
avatar van Ducoz
Ben benieuwd of dit nog wat zal zijn...

Hendrik68
Die hoes, een paar songtitels. Hij zal toch niet ook.....

avatar van Poles Apart
Hendrik68 schreef:
Hij zal toch niet ook.....

Wat bedoel je precies? Zin hebben in een stevige boswandeling?

Hendrik68
Nee, dat hij ook ziek is. Laten we hopen van niet.

avatar van Joshua68
Zie dat ie een tour gepland heeft van zo'n 30 optredens ...

avatar van Ducoz
Na de bier reclame speelt hij wat nummers hier van...
Hoop dat het niet té gelikt klinkt op plaat.

Small Studio Sessions - Graham Nash - YouTube In Bowie perspectieven kan je achter Myself at Last wel wat gaan zoeken, maar goed dat is wel ver gezocht.

Joshua68 schreef:
Zie dat ie een tour gepland heeft van zo'n 30 optredens ...

Ha, ha. Nou dan zit het vast wel goed met mijnheer Nash.

avatar van jurado
Hendrik68 schreef:
Die hoes, een paar songtitels. Hij zal toch niet ook.....
Heb CSN gezien afgelopen jaar, Nash was de fruitigste nog van het stel.

avatar van musician
Ben ook benieuwd. Eigenlijk pas z'n 7e solo album in 50 jaar tijd.
Jammer dat ze momenteel vooral alleen lijken te willen acteren.

De wisselwerking tussen Crosby en Nash op duo albums, naast de samenzang, is net altijd even boeiender.
Enfin, we kunnen altijd nog een mooie mix maken van Croz (2014) en dit album.

avatar van Rogyros
Ik moet zeggen dat ik Wild Tales van Nash toch zeker ook niet te versmaden vind, Hans!

Enfin, ik ben ook erg benieuwd naar dit album

avatar van musician
Jawel, en natuurlijk zijn Songs for beginners en Songs for survivors ook fraai.

Maar ik had, gezien de leeftijd ook van de heren, graag nog iets gemeenschappelijks gezien. Ongeacht hoe groot de samenstelling.

avatar van Rogyros
Daar ga ik in mee. Al denk ik dat enkel Crosby & Nash nog mogelijk is. Young kan niet meer goed met Crosby en Stills heeft het al een tijdje niet meer. Ik vind de vier albums die dit duo samen gemaakt heeft overigens ook zeer prettig voor mijn oren.

'Encore' is een pareltje, evenals 'Back Home', 'Golden Days' 'en 'Myself at Last'. Ik kijk derhalve zeer uit naar zijn aankomende optreden in Nederland (Utrecht) en This Path Tonight.

avatar van Rogyros
Prima song idd, Marjet. Wel een beetje zoet, maar dat past wel bij Nash.

avatar van heartofsoul
Beluisterde zojuist het titelnummer van dit nieuwe album. Weet nog niet precies wat ik er van moet denken. Mooi liedje, maar niet echt schokkend, maar dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht. Even wachten tot half april hoe straks het gehele album klinkt.

avatar van E-Clect-Eddy
Beneath the Waves klinkt wel lekker, heeft een 70s feel, beetje Alan Parsons Project. Ook Another Broken Heart bevalt me wel.

Ben geen echte fan van Nash maar ken zijn werk met CSN(&Y) en dat is reden genoeg om dit eens een kans te geven. Heb net de nieuwe van Paul Young geluisterd maar deze klinkt interessanter dan Good Thing, terwijl ik wel fan ben van Paul.

Nash is wat hoogte verloren in zijn stem, maar je hoort echt niet dat deze man 74 is. Mooie plaat, die hooguit tegen het einde misschien wat inkakt. Er staan hele fraaie nummers op als 'Cracks in the City' (weliswaar sterk gebaseerd op 'Crow on the Cradle') en 'Another Broken Heart'. Ik moet 'm nog een paar keer horen, maar denk aan 3,5 of 4*.

Met Croz en deze hadden we echter ook een heel fraai Crosby & Nash-album kunnen hebben.

avatar van E-Clect-Eddy
Pas een tweede keer gehoord maar ga nu al voor 4*, deze ga ik zeker veel meer luisteren en misschien gaat deze nog wel hoger scoren, het is een groeier.

Minpunt, de eerste regels van het nummer Golden Days klinken erg voorspelbaar maar in de tweede helft wordt het nummer wel sterker.

avatar van heartofsoul
De liedjes op het album kunnen mij, na 2 luisterbeurten, nog niet echt overtuigen. Maar het klinkt allemaal wel zeer aangenaam, echter hier en daar ook als een herhalingsoefening. Zal er nog eens een paar maal goed voor gaan zitten voordat ik besluit of ik het album ga aanschaffen, want het hoge niveau van de eerste twee albums wordt begrijpelijkerwijze niet meer gehaald.

avatar van harm1985
Nu twee keer beluisterd, zitten aantal sterke nummers tussen, zoals Fire Down Below en Target, maar het album als geheel vind ik weinig vernieuwend klinken. Hadden zomaar outtakes van Crosby & Nash kunnen zijn. Of dat heel erg is ben ik nog niet over uit, want dat vond ik een heel erg sterk album.

avatar van musician
Harm, van mij hoeft dat ook niet meer, vernieuwend. Een man van 74 met een dergelijke staat van dienst. Als hij maar blijft doen waar hij goed in is. Of dat blijft benaderen.

En dat is grotendeels ook wel het geval. Een track als Back Home vind ik er dan boven uit steken.
Geen frivole nieuwerwetsigheden of een overdosis aan elektronica. Een sterke opener ook met de titelsong.

Het album zal ongetwijfeld nog wel vaker in mijn cd speler gaan zitten, de komende tijd. Het is aangenaam er naar te luisteren en Nash is vrij goed bij stem.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Nee, niet vernieuwend en nee, geen enkel bezwaar. Ik vind dit een zeer prettig album wat ook nog eens heel lekker weg luistert.

Graham Nash, voor mij een bekende naam maar ik ben onbekend met zijn werk, heeft een aangename stem en ook het overduidelijke folktintje doet het goed bij mij.

musician schreef:
Volledig eens. Ik snap ook niet zo goed waarom mensen altijd maar roepen om vernieuwing. Dat is toch niet van een zeventiger te verwachten? Ik vind het vooral mooi dat hij nog een album uitbrengt, terwijl hij toch echt ruim de gepensioneerde leeftijd heeft bereikt. En het bijzondere vind ik ook nog eens dat zijn stem nog steeds goed is. Zoals Stijn het zegt, je hoort niet dat hij al 74 jaar is.

Ik vind het wel een fijn album. Ik moet het nog een paar keer horen, maar tot nu toe bevalt hij prima. Ik vermoed een 3,5.

sorry, kan hier geen chocolade van maken. Ik heb daarna snel Deja Vu gedraaid en dn hoor je toch duidelijk ( een wereld van) verschil

avatar van E-Clect-Eddy
Pas 7x beluisterd en meer en meer bevalt, Deluxe versie nu ook beschikbaar bij Deezer.

Neal Peart schreef:

Daar zit ook 46 jaar verschil tussen... wat had je verwacht...

niet direct qua stem, maar wel qua top nummers

avatar van musician
Heb je daar nou veel voorbeelden van, bands/artiesten die 46 jaar na dato beter zijn dan zoveel jaar eerder?
Het heeft ook geen enkele functie meer het mede te delen of zelfs maar een eerlijk vergelijk te kunnen maken. Iedereen is anders geworden de laatste 46 jaar. De eisen anders, de teksten, de technische kant van het verhaal.

Nash is nog redelijk zichzelf gebleven, over de jaren. Maar heeft toch een bepaalde evolutie, groei meegemaakt. Niet per se beter maar wel meegegaan met de veranderingen van de tijd. En, onvermijdelijk, van een jonge hond naar een oude wijze man. En ondanks dat is hij er in al die jaren redelijk in geslaagd relevant te blijven.

Anders moet je fan zijn/worden van de Fortunes. Die spelen in het gouwe ouwe circuit al sinds 1965 dezelfde muziek. Brrrrr. Dat lijkt mij toch ook niks.

avatar van E-Clect-Eddy
Mississippi Burning vind ik de minste van de bonustracks wat betreft tekst en melodie, maar de native american meets folk/roots sfeer vind ik wel mooi.

De intro en outro van de 2e bonustrack Watch Out for the Wind, hoeven niet voor mij. Snap wel waarom deze is geëindigd als bonustrack door de opzwellende gitaren, een beetje uit de toom valt bij het verder voortkabbelende album.

Het derde bonusnummer The Fall is iets wat saai, alleen wanneer het hammondorgel(?) erbij komt dan leeft het wat op.

Ondertussen is het album mijn top 25 van 2016 binnengeslopen en ga ik langzaam denken aan het opwaarderen ervan.

musician schreef:

Leuk verhaal maar ik vind het album zwaar tegenvallen. Dat mag niet meer gezegd worden?
Ik had er meer van verwacht! Niet aankomen met de Fortunes etc. Dat is gelul. Ik keek uit naar dit album, maar helaas mijn verwachtingen zijn niet waargemaakt.