Joan As Police Woman - Real Life (2006)

Label: [PIAS]

6. Flushed Chest (3:56)
  7. Christobel (3:06)
  8. Save Me (3:45)
  9. Anyone (4:51)
  10. We Don't Own It (3:54)
  11. Show Me the Life * (2:32)
  12. Broken Eyes * (2:48)
  13. Sweet Thing * (3:13)
  14. Happiness Is a Violator * (1:53)
  15. Endless Supply of Poison * (0:52)
  16. We Don't Own It * (4:04)
Dro
edejong schreef:
mensen die van dit houden net als ik kijk ook eens om de hoek bij charlie dee!

inderdaad, nederlands trots

Klonk bij de eerste luisterbeurt teleurstellend, maar dat bleek al vanaf de tweede song behoorlijk ongegrond. Een pareltje. Al was het maar om de pakkende stem van de Antony and the Johnsons-zanger op I Defy (overigens een zeer goed liedje). Het enige wat je er nu nog van kan weerhouden de plaat te kopen, is misschien het alternatieve karakter ervan.

avatar van bloempje24

Wat bedoel je hiermee?

Na het optreden vanavond in Rotown kan ik wel zeggen verliefd te zijn geworden op deze dame: erg innemend, mooi intiem optreden, publiek muisstil kunnen houden.
Dit was één van die optredens die je nog lang nablijven en die zeker de cd een meerwaarde geven.
Van nu af aan zal ik toch net even anders naar dit album gaan luisteren.
Heerlijk...........

avatar van timhardt
Erg subtiel plaatje. Heeft zeker vier intensieve luisterbeurten nodig, eer alles zich openvouwt, maar de tijd die je erin stopt is zeker de moeite. 4,5*

avatar van musicfriek
aERodynamIC schreef:
Van nu af aan zal ik toch net even anders naar dit album gaan luisteren.
Heerlijk...........

Klinkt geweldig, Aero. Heel spijtig dat ik gisteravond niet kon, ik was er ook graag bij geweest
Ik zet de cd nog maar eens op

*Laura*
Hm, misschien moet ik dan maar eens een ticketje bestellen voor haar optreden in de Botanique?

De cd vind ik alvast prachtig, met als hoogtepunt het duet met Antony.

bloempje24 schreef:

Wat bedoel je hiermee?

Het is nogal logisch dat dit geen doorsnee popplaat is. Integendeel, ik vind het redelijk alternatief, in de zin van geen 'normale' bezetting (piano, gitaar, drum), en ook niet direct melodieën die we gewoon zijn.

avatar van bloempje24
hotchipfan schreef:

Daar kan ik inkomen. Maar je schreef dat het alternatieve karakter van deze cd een van de weinige redenen kan zijn om de plaat niet te kopen. Dat lijkt mij gek. Zou juist een extra reden moeten zijn (je hoort het toch niet op de radio).
Nou ja, ik snap het even niet...

Geeft niet. Ik heb het verkeerd geformuleerd.

beaster1256
prachtige easy listening plaat , jazzy , catchy met 1 harder nummer dat een ode is aan siouxsie , maar heerlijke zomerplaat
verrassend sterk

avatar van heavenmotel
Een tijdloos pareltje
gedragen in het hart
rustig kabbelend op een
zee van emoties waar kapitein hoop
het roer beroerd
nimmer te zinken
*****

avatar van musicfriek
Het is nu bijna oktober en het moet raar lopen als dit niet mijn favoriete album blijft voor dit jaar. Ik zweer helemaal bij deze madam.

Titelsong Real Life is een van de mooiste nummers ooit gemaakt!

avatar van Yak
Yak
Paar berichtjes verplaatst naar Joan as Police Woman

avatar van Kaaasgaaf
Ik lees hier dat zij ook in Rufus Wainwright's liveband heeft gezeten. Ik heb Rufus helaas nog nooit live gezien, maar heb wel de dvd van een optreden, die bij de limited edition van Want Two zat. Is zij 1 vd 2 vrouwen die zingen, gitaar en viool spelen? En heeft zij daar blond haar? Speelt zij trouwens ook mee op een album van Rufus?

Ik heb haar live zien optreden in de band en toen had ze niet het blonde haar wat ze inderdaad wel heeft tijdens de show te zien op de dvd bij Want, two (dus ja, ze is het). Ze zingt daar, speelt gitaar en viool.
En daarbij speelt ze ook mee op zijn albums onder haar eigen naam Joan Wasser.
De viool in het openings nummer Agnus Dei (van Want, two) is overigens afkomstig van deze dame.

avatar van Kaaasgaaf
Dankje aERodynamIC, maar ik vraag me nu af of ze in het echt nu blond of donker is?
Ik vind het geen mooie vrouw, maar ze heeft wel een pittige uitstraling en een gave tattoo!
En ze is natuurlijk gewoon steengoed.
En ze heeft het met Jeff gedaan.
Heeft dat andere meisje (van de dvd) nog iets interessants gedaan? Haar vond ik geloof ik wél mooi.
En zij zong volgens mij ook erg goed en speelde ook van alles.

En bloempje24, jij zei hier ergens dat Joseph Arthur ook op het album meedoet. Wat doet hij dan? Is hij de zware stem in het tweede nr?
En doen er nog meer (redelijk) bekende namen mee? Mensen uit andere bands etc?

Oh, en weet misschien iemand het verhaal achter haar artiestennaam? Het intrigeert me wel. (Maar het kan natuurlijk heel goed zijn dat er geen verhaal is, dat ze er gewoon een keer op kwam en dat het gewoon goed of grappig klonk, zoals zo vaak het geval is met band- en artiestennamen.)

In een interview heeft ze ooit gezegd: “Het is een verwijzing naar een politieserie uit de jaren zeventig. Angie Dickinson speelt daarin Police Woman. Een tijd geleden had ik net zulk blond haar als zij en droeg ik dezelfde soort strakke broeken, zodat al mijn vrienden mij met haar gingen vergelijken.”

Joseph Arthur zingt mee op track 2, track 3 en track 7.

avatar van Kaaasgaaf
Ok, waarschijnlijk dus de stem die ik bedoelde. En heur haar zal dus wel eigenlijk donker zijn?

avatar van timhardt
5* gegeven. Dit staat momenteel maar op plaats 30 (!) van de albums van 2006. Hij hoort écht wel in de top 5 thuis hoor, misschien wel in mijn top 3!

musicfriek schreef:

Titelsong Real Life is een van de mooiste nummers ooit gemaakt!
"Eternal Flame" grijpt naar je strot en laat niet meer los; wat mij betreft de topper van de cd.
(ondanks dat "Real Life" mooier wordt gezongen)

avatar van Kos
Kos
I Defy .

Yep. Of misschien The Ride.

avatar van grovonion
hotchipfan schreef:
Yep. Of misschien The Ride.
of Christobel..of Save me...of eternal flame ...of man, hier staat gewoon geen zwak nummer op. Dat verdient een verhoging naar 4.5*.

avatar van papat
Erg goeie plaat.

De eerste keer dat ik Christobel hoorde dacht ik dat er "Chris de Burgh" werd gezongen. Dat vond ik wel een afknapper ha ha, maar na bestudering van de hoes bleek het allemaal erg mee te vallen.

avatar van swoon
Ik ga haar dan misschien toch eindelijk aan het werk zien, ofwel op werchter, ofwel in de AB op 8 april dit jaar. Ik heb er echt wel zin in om deze klassedame eens live te horen optreden.

avatar van weasel
Ik ontdekte haar op Pukkelpop 2006. Bril-jant optreden.
En zo is ook deze CD.
Ongetwijfeld één van dé juweeltjes van 2006. Hij staat in ieder geval in mijn top 3 van dat jaar

Apart trouwens, dat niemand "Anyone" noemt. Dat is uiteindelijk toch een van mijn favorieten.

avatar van Reint
Het is allemaal geweldig. Maar Flushed Chest, I Defy en Eternal Flame winnen het daar met van.