Eefje de Visser - Nachtlicht (2016)

Uitgebracht in eigen beheer

10. Wel (4:14)
avatar van Sunderland
Erg mooi artwork!

zaaf
Gretz, deze nog niet gezien?

avatar van Gretz
Thanks zaaf.

De eerste single Scheef die vandaag is uitgekomen indiceert dat Eefje verder wil borduren op het succesvolle geluid van Het Is. Lichte electronica en zachte gitaren. Fantastisch nummer nu al!!

Tja, helemaal eens natuurlijk

avatar van Faalhaas
Mooi nummer, maar ik hoop dat het toch wel iets meer wordt dan Het Is 2.0. Hoe goed ik dat album ook vind.

avatar van hoi123
Ik weet niet in welke mate dit nummer Het Is 2.0 is, hoor. De synths hebben hier een veel prominentere rol (die golf op het eind, heerlijk) bijvoorbeeld.

In ieder geval alvast een prachtig nummer. Kan niet wachten!

avatar van Kos
Kos
'eefjes platenmaatschappijtje' ;-(

avatar van Woutout
Fijn om al zoveel berichten bij het nieuwe album van Eefje te zien staan. Of het Het Is 2.0 wordt valt te bezien gezien de beschrijvingen die elders gegeven worden over dit album (exotisch o.a.), maar ik zou het prima vinden. Ik vind dat album namelijk 1 van de mooiste NL talige albums ooit. De nieuwe single is weer schitterend en vooral de synths halverwege en naar het einde van de track prachtig. Ik ben heel benieuwd naar Nachtlicht

avatar van Lura
Wat een afgezaagde hoes

hoi123 schreef:

Ja daar heb je wel gelijk in, het klinkt iets electronischer.

avatar van Slowgaze
Ik heb m'n exemplaar binnen. Vanavond als ik thuis ben eens rustig luisteren. Verder: Eefje

avatar van Slowgaze
Omdat ik een knappe jongen ben. Ik zet straks wel een foto van mijn hand en de cd op facebook om ied'reen jaloers te maken.

Klik.

avatar van Lura
Zo te zien klopt de hoes dan niet, zoals die hier boven is afgebeeld, Slowgaze

zaaf
en je hand staat er ook niet op

avatar van Slowgaze
Je m'excuse, Zaaf. Je ziet wel een stukje vingernagel. Maar inderdaad, die letters staan wel op mijn exemplaar en niet op het plaatje hierboven, apart. Ik heb 'm nog niet uit het plastic gehaald, maar zo te zien ligt dat niet daaraan.

avatar van Rudi S
Op haar site en (web)winkels staat ie ook zonder letters.
Zou Maarten iets speciaals zijn

sowieso... sowieso...

Rudi S schreef:
Zou Maarten iets speciaals zijn

En dat is-ie!

avatar van Mjuman

En dat is-ie!

Maarten is de muze van Eefje en Eefje is de (*)tor van Slowgaze - sloomblik ziet en schrijft, stopt woorden in het vat en Eefje put en zingt.

Zal nog eens goed luisteren - d'r zijn er hier, Gretz bijv die haar in één ademtocht noemen met de epigonen van de Hollandse kleikunstacademie, Spinvis, Aafke Romeijn en Roosbeef. De laatste bezorgt me minimaal chronische Kollumse klapperkou, dan wel eczeem.

zaaf
ze tapt toch wel uit andere vaatjes dan genoemde gevestigden.

avatar van Mjuman
zaaf schreef:
ze tapt toch wel uit andere vaatjes dan genoemde gevestigden.
haar single geeft me associaties met Fink...

Fink kan ik wel hebben, maar die andere namen ... Het was niet mijn associatie; ik verwees alleen.

Ik heb Scheef gehoord, maar ik ben nog niet betoverd. Bij die andere namen, was ik al opgestaan om spontaan boodschappen te gaan doen

avatar van harm1985

Ik haat jou.

Maar ik troost me in het feit dat ik dankzij de pre-order bij Bol.com een gesigneerd exemplaar krijg.

Zoals ik al eerder zei over scheef: de sound ben ik meer dan enthousiast over, maar het refrein wringt een beetje, alsof er te veel woorden in één zin zitten. Hoe dan ook gaat Eefje de richting in die ik verwachtte op basis van het liedje Tijdreis dat ze voor ArtRocks maakte. Veel meer dan Het Is 2.0 dus, maar wel herkenbaar Eefje de Visser.

Morgen ff kaartjes bestellen voor LantarenVenster.

avatar van Rudi S
zaaf schreef:

haar single geeft me associaties met Fink...

Ze begint sowieso steeds meer op Fink te lijken.
Oh en wat dat andere betreft ik haat Maarten al heel lang.

En is het wat?

Scheef is iig echt een prachtnummer, daar ben ik inmiddels wel achter. Heb steeds de neiging het weer op te zetten. Maar ik probeer me in te houden. Want een nieuw album beluisteren is toch altijd net even minder genieten wanneer je één of meerdere nummers al door en door kent. De nieuwe Eefje wil ik zo puur mogelijk ervaren.

avatar van Slowgaze
Het is zeker wat. Het is december 2015, en ik wil het vast over mijn eindejaarslijstje voor 2016 hebben.

avatar van Faalhaas
Ik dacht dat die promo's altijd verstuurd werden zodat men voor de officiële release al wat reviews kan lezen. Maar dat principe geldt blijkbaar niet voor Slowgaze.