dEUS - In a Bar, Under the Sea (1996)

België
Label: Bang!

1. I Don't Mind Whatever Happens (0:46)
  2. Fell Off the Floor, Man (5:13)
  3. Opening Night (1:38)
  4. Theme from Turnpike (5:44)
  5. Little Arithmetics (4:29)
  6. Gimme the Heat (7:37)
  7. Serpentine (3:16)
  8. A Shocking Lack Thereof (5:51)
  9. Supermarketsong (1:56)
  10. Memory of a Festival (1:52)
  11. Guilty Pleasures (4:22)
  12. Nine Threads (3:33)
  13. Disappointed in the Sun (6:03)
  14. Roses (4:52)
  15. Wake Me Up Before I Sleep (2:53)
Ik vind het net de meest gevarieerde cd van dEUS, maar zonder dat het echt op nodeloos ge-expeimenteer lijkt. Geweldige afwisseling, roept een geweldige sfeer op. 5*

avatar van Koston
gemaster schreef:
Toch het minste album van de mannen van dEUS. De experimenten zijn af en toe ietsje te ver doorgeslagen, waardoor ik het album nooit echt helemaal kan doorgronden. Dat kan natuurlijk aan mij liggen, maar ik schuif het voor het gemak maar af op de muziek. Toch staan er weer enkele juweeltjes op het album(For The Roses bijvoorbeeld).

enkele pareltjes ??!!

Roses, Dissapointed, Serpentine, Lil Arrithmetics, Fell of the floor, Turnpike, Gimme the heat en ga zo maar door

avatar van gemaster
Nee juweeltjes.

Electro_
Doet me eigenlijk vrij weinig dit. Af en toe wel leuk, zoals met Fell Off the Floor, Man en Supermarketsong.
Sorry dEUS-fans, maar ik kom echt niet hoger dan 3*

Ik vond deze CD altijd wat minder dan WCS en Ideal Crash maar bij hun laatste optreden in HMH speelden ze juist relatief veel van dit album. Dat klonk toch allemaal wel erg lekker en daarom heb ik hem maar weer eens opgezet. En mijn herinnering blijkt me dus gewoon voor de gek gehouden te hebben! Erg goed album.

Opening night, Little Arithmetics, Serpentine, Disappointed in the sun en For the Roses. Prachtig, prachtig, prachtig.

M'n eerdere 4 punten verhoogd naar een dEUS-waardige 4,5.

avatar van IMPULS
Sterk afwisselend, met For the Roses als topcompositie, vanwege de toenemende spanning. Dat onbeert nu juist weer een aantal andere (langere) nummers, Dissapointed in the Sun bv. heeft het omgekeerde.
Geen Worst Case Scenario maar wel een boeiende CD.
En dan is een 4 toch wel erg mooi.

avatar van Pinsnider
dEUS is gewoon briljant. En misschien mede daarom kunnen veel nummers me absoluut niet boeien (Turnpike), terwijl anderen juist weer tot mijn favoriete platen ooit behoren (Roses). Hulde!!

Veruit hun beste album. I don't mind whatever andere mensen denken.

schopenhauer schreef:
Ik vind het net de meest gevarieerde cd van dEUS, maar zonder dat het echt op nodeloos ge-experimenteer lijkt. Geweldige afwisseling, roept een geweldige sfeer op. 5*

Aanvankelijk stoorde ik me een beetje aan die enorme variëteit, maar nu zit dat wel lekker. Heel veel interessante en ontroerende nummers hierop, als geheel begint IaButS me wel te raken (emotioneel dan)...
Voorlopig verhoogd naar 4*, maar hier zit misschien ooit nog een 4,5* aan te komen...

Feeder
Kheb onlangs dit album herontdekt. Ach wat een heerlijke platen zijn hier op te vinden(gimme the heat, for the roses, serpentine, ....). Het is gewoon een regelrechte schande als je deze niet in huis hebt ! (en dat geldt ook voor de andere cd's van dEUS)

avatar van Koston
Ik vind deze cd eigenlijk toch te wisselvallig.
Ik heb zo het gevoel dat het album beter was geweest zonder de nummers die zich tussen Serpentine en DitS bevinden.
Begrijp me niet verkeerd, het zijn goede nummers.
Maar volgens mij waren ze beter als b-sides uitgebracht.

Zonder die nummers zou deze plaat wel erreg magistraal geweest zijn

Ik begrijp je wel verkeerd: mijn favoriete dEUS album! Juist dat grillige maakt hem voor mij zo aantrekkelijk.
Maar ach, ook de andere albums scoren torenhoog bij mij

Inderdaad... Zonder die nummers was het ook wel een wat saaiere plaat geweest. Supermarketsong zingt lekker mee en Nine Threads is erg mooi...

avatar van Jazper
Nine Threads is zelfs een van mijn favorieten op dit album. Zo relaxed. Ga hem direct aanvinken

Joy
Ik vind dEUS heel ok

deze cd ook

maar, ja maar......ik draai het bijna nooit omdat ik er bijna altijd down van wordt, hoe mooi ik het ook vind

For The Roses bijv, godsakke, wat een nummer, maar wat een berg verdriet en depressie

magoed, dat is uiteraard persoonlijk

Maar op elke dEUS-Cd staat toch wel een aantal nummers waarin Barman zijn demonen te lijf gaat... Ik heb het hier vooral met Disappointed In The Sun...

Verder roept dit echt van alles bij me op, gelukkig niet alleen 'down'-heid.

Joy
ok, tis idd niet allemaal kommer en kwel, dEUS dan ook lekker divers

je kan er een hele hoop emoties in terugvinden

thejazzscène
'Theme from turnpike', vind ik een fantastisch nummer. Met dit nummer starte hij Deus op Pukkelpop. Al die instrumenten bij elkaar, zwaar in de jazz en dan nog goed tegen die micro hangen. Zalig.

Feeder
Ik vind dat deze plaat sterk ondergewaardeerd wordt op deze site. (nr 111 in top 250 !?)

Dit is ongetwijfeld 1 van de beste albums ooit !
Het enige minpuntje is "memory of a festival"

thejazzscène schreef:

hij starte ook met dit nummer op werchter

en ja , ze waren zalig

Geschift, maar briljant geschift.
Naast de 'hits' (Little Arithmetics, Serpentine, Roses) zijn Supermarketsong (vaak doorgezapt naar dit nummer!) & Theme from Turnpike songs die ik me waarschijnlijk nog op m'n sterfbed zal herinneren (en meehummen).
ik heb weinig idolen maar dEUS rules! (toch iéts waar we trots op mogen zijn)

avatar van Lola3
Deze vind ik echt veel minder dan worst case scenario...

thejazzscène
Lola3 schreef:
Deze vind ik echt veel minder dan worst case scenario...

Dat interesseert mij niet.

Davez
Ik ben nooit echt into dEUS geweest maar ik hoorde het concert op 0110 en ik vond het enorm goed. Sindsdien beluister ik de albums waaronder deze. De eerste indruk is zoals de meesten hier zeggen dat het heel divers is. Ik heb eigenlijk nog nooit zoiets gehoord, zeer uiteenlopende nummers. De eerste helft van de cd is uitstekend , de 2de helft verveeld een beetje. Maar goed ik heb het album 1 maal beluisterd. Ik ga men quotering dan ook nog wat uitstellen.
Ze klinken allessinds als iets dat ik nooit eerder hoorde.

Davez
Kan iemand overigens uitleggen over wat het nummer dissapointed in the sun gaat ?
Nu ja ik begrijp het merendeel van de lyrics niet helemaal hoor.

avatar van DaarGaJeFaber
Van www.hotellounge.com[/url]:

The idea behind the lyrics comes from a Don Van Vliet (aka Captain Beefheart) anecdote. Tom mentioned it in a 1996 interview with De Standaard :

"I saw last year a film by photographer Anton Corbijn in which he showed Don Van Vliet, aka Captain Beefheart. (...) At some point [Van Vliet] came out of the Van Gogh museum and he said he was "disappointed by the sun" after the visit. I decided to write lyrics inspired by those words, and then I promoted the working title of that song to album title. It's a nice metaphor for our record : not too optimistic, but with humour."

Davez
Ik ben nog niet lang mee met dEUS maar dit album maakt de beste indruk op me tot hiertoe.

De quotering volgt nog binnenkort.

de plaat met de meeste afwisseling, vele stijlen worden uitgeprobeerd. prachtige teksten, zoals we gewend zijn, stemmingswisselingen, beheersing van instrumentatie in alle toegepaste chaos. wat mij betreft hun mooiste album.

4,5 sterren.

Iokanaan schreef:

4,5 sterren.

Helemaal waar wat je daar zegt, al vind ik persoonlijk wcs een tikkeltje beter

avatar van fairiewitch
Dit doet me denken aan vakantie,vrijheid en vriendschap(wat ga ik weer diep ) Het verveelt wel niet echt snel, je kan ook lekker meezingen!! (doe ik toch altijd)
dEUS op z'n best(!na worst case scenario!)