menu

New Order - Power, Corruption & Lies (1983)

mijn stem
3,97 (401)
401 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock / Dance
Label: Factory

 1. Age of Consent (5:15)
 2. We All Stand (5:14)
 3. The Village (4:36)
 4. 5-8-6 (7:31)
 5. Your Silent Face (5:59)
 6. Ultraviolence (4:51)
 7. Ecstasy (4:25)
 8. Leave Me Alone (4:40)
 9. Blue Monday * (7:32)
 10. The Beach * (7:22)
 11. Confusion * (8:15)
 12. Thieves Like Us * (6:39)
 13. Lonesome Tonight * (5:14)
 14. Murder * (3:57)
 15. Thieves Like Us [Instrumental] * (6:59)
 16. Confusion [Instrumental] * (7:36)
toon 8 bonustracks
totale tijdsduur: 42:31 (1:36:05)
zoeken in:
avatar van Mjuman
Ik vrees dat ie dat puntje er nog aan moet zuigen. Misschien verkeert ie - dankzij de Britse royalty-extensie - in de waan dat Queen meer fans verdient waardoor hij hier de band promoot. Anders is ie gewoon bezig met rewriting his story.

Met name vanwege dit citaat

Snakeskin schreef:
(…) De band kan helaas niet terug vallen op een grote reeks van hits, zodat er te weinig mogelijkheden zijn om op gezette tijden in te zetten op een breedschalige revival.


gingen mijn wenkbrauwen fronsen en moest ik onwillekeurig denken aan een collega (redacteur) van destijds die koeterwaals altijd tot leesbaar proza redigeerde onder het regelmatig uitroepen van:

wat bedoelt de schrijver met … en noem drie andere geweren die je kent

Afgezien van het dubbelalbum Substance en de compilatie Best of .. verwijs ik vwb de hits - niet helemaal eenduidig die term - graag naar de wiki van NO, even doorscrollen naar het kopje Singles

avatar van Snakeskin
4,0
Door het succes van de film zien velen nu pas in hoe goed Queen is. Als je het oeuvre van New Order beluisterd dan geldt daar hetzelfde voor, tenminste zo beleef ik het.

avatar van Mjuman
Snakeskin schreef:
Door het succes van de film zien velen nu pas in hoe goed Queen is. Als je het oeuvre van New Order beluisterd dan geldt daar hetzelfde voor, tenminste zo beleef ik het.


Dus, in het kort: Kwien moet je zien; New Order moet je horen; en wie niet horen wil, moet maar voelen

avatar van Snakeskin
4,0
"Retro" wordt niet genoemd terwijl dat juist het ultieme overzicht van het oeuvre van New Order is.

avatar van Mjuman
Snakeskin schreef:
"Retro" wordt niet genoemd terwijl dat juist het ultieme overzicht van het oeuvre van New Order is.


Weer zo raar statement: Retro is niet een ultiem overzicht - Retro is een persoonlijk getint overzicht, vanuit de ogen van een aantal liefhebbers, onder wie een fan en een dj. Ik heb de box afgedankt, omdat ie me niet bracht wat ik van een ultieme compilatiemocht verwachten en zoals die wel was voorgespiegeld - als zodanig houd jij dus de mythe in stand. Maar ja, ik leer de band nu pas écht kennen sinds ik de Queen-film heb gezien

avatar van Chameleon Day
4,5
Ik moet eerst 'Control' nog een keer of 10 zien, wil ik de band New Order een beetje kennen, denk ik....

avatar van Snakeskin
4,0
Het is doordat Premonition een ongelukkige quote heeft gemaakt dat jullie de mist ingaan. Was hij niet gestopt bij "Queen", maar had de zin erna ook meegenomen dan was het niet zo offline gegaan zo nu het geval is. Ik heb geprobeerd dat bij te sturen maar toen zaten jullie al te ver in de "afzeikmodus" dat de overmoed toesloeg, zodanig dat ik zelf niet meer mag bepalen welk oeuvreoverzicht van de band ik als ultiem ervaar en mij wordt verweten dat ik rare statements maak. Ik houd een mythe in stand. En dat is geen raar statement.

avatar van Premonition
4,0
Ah, het is mijn schuld

Arbeidsdeskundige
Wow! Wat een heerlijke sfeer ademt dit fraaie album uit. Mijn favoriete nummers zijn Age of Consent en Your Silent Face.

Thekillers87327
Poeeehhh dit is me er toch een zeg!
Ik voel bij your silent face de geest van ian curtis ronddwalen, geweldig het instrumentale.
Toch een wat onderschatte band naar mijn mening.
Fav tracks: your silent face, age of consent en 586
Het is zeker ook een groeier!
Ze weten echt de perfecte en ook orginele dromerige maar toch ook "bange" sfeer te creëren.
Een soort hoopvolle Joy Divison! ( bij bepaalde nunmers)

avatar van dazzler
5,0
Er is een laatste brief gevonden die Ian Curtis ongeveer drie jaar na zijn dood
aan Bernard Sumner heeft gericht. Je kan hem horen via deze link:

Ultraviolence (2015 Remaster) - YouTube

Dit is de tekst van de brief.

Who saw those dark eyes
Who saw those dark eyes
These years gone by
Deep within
Burn my skin
All those years gone by
In the heat of the night
All those years gone by

Who felt those cold hands
Who felt those cold hands
Touch my skin
Deep within
Burn my soul
Fell to the ground where I was found
All those years ago, all those tears ago
All those years ago

Everybody makes mistakes
Everybody makes mistakes
Even me
Just be free

This is a place where in the end
It happens in our world within
Time to go
Time to go
Time to go


Althans vanuit die gedacht luisterde ik vandaag naar Ultraviolence.
Een zoveelste onovertroffen openbaring die dit geweldige album me schonk.

avatar van Man of Sorrows
5,0
dazzler schreef:

Een zoveelste onovertroffen openbaring die dit geweldige album me schonk.


Mooi die haast bovennatuurlijke ervaringen die mensen schijnen te hebben bij de zeer oude New Order muziek. Bij dit album voel ik dit niet meer, maar jouw schrijven roept wel mijn gevoel rond Movement op. Alsof Ian dit album van hierboven schreef of een onaardse kracht meegaf aan de leden van New Order tot voltooiing van hun eerste LP. En dan ben ik nog niet eens een die hard Joy Division liefhebber.


avatar van aerobag
4,0
De beste inspanning van New Order, waar ze hun eigen unieke sound hebben gevonden. Simpele, maar o zo in het oorspringende melodieën die bedolven worden onder lagen van gekleurde synthesizers dekens. New Order past ook tot in de puntjes de kracht van repetitie toe en weten daarbij de loopjes en riedeltjes dusdanig vorm te geven dat deze herhaling van zetten niet gaat irriteren, terwijl ze deze lopende band als een toneel gebruiken om muzikale uitstapjes te maken in de zang en de begeleidende instrumentatie.


avatar van Premonition
4,0
Mooi NME artikel over dit album, maar ik durf te beweren dat Empires and Dance net even wat revolutionairder was in het combineren van post punk en dance/electronica.

avatar van Mjuman
Premonition schreef:
Mooi NME artikel over dit album, maar ik durf te beweren dat Empires and Dance net even wat revolutionairder was in het combineren van post punk en dance/electronica.


Tuurlijk, voor de combinatie durf & beweer staat hier geen geel, maar 'k zou zo zeggen dat ik de combinatie dance/electronica in het geval van Simple Minds - ondanks de titel - wel een redelijke verre worp vind. Ben geneigd te denken dat SM meer richting krautrock/DW is

Begin met deze in de herdraai dan SM

3,5
Wat een tijd geleden dat ik deze plaat op heb gezet. Ooit voor 18,90 gulden gekocht in mijn favoriete zaakje, Sinking Shop Records Shop. Het prijsje staat nog op de hoes.
Joy Division was niet meer, de band was toen voor mij boven alles verheven. En dan de band zonder Ian Curtis : New Order. Begrijpelijk dat ze zich wilden ontdoen van de schaduw van Joy Division. Nu had Movement nog redelijk wat raakvlakken met Joy Division. Ik vond en vind die plaat nog zeer speciaal, door alles heen voel je nog de schok, verdriet van het heengaan van Ian Curtis. Movement voelt als een rouwplaat.
Deze plaat neemt duidelijk meer afstand. In die tijd heb ik ook alle twelve inches van New Order gekocht en daar zag je ook al langzaam een verschuiving van donkere new wave naar meer dansbare muziek. Met als uiteindelijk resultaat Blue Monday, eigenlijk de start van house/dance.
Tot en met Blue Monday kon ik het nog wel volgen en ook wel waarderen. Maar daarna haakte ik af, het werd me te glad. Een tijdje geleden een optreden meegemaakt van Peter Hook met band die nummers van zowel Joy Divisoon als New Order speelde. De helft van het concert vond ik niks, enkel bij Joy Division en oude New Order nummers gebeurde er iets met mij.
Nu na zoveel jaren, zo'n 40, met een oud wat krakend exemplaar op de draaitafel krijg ik niet meer de sfeer en het gevoel terug dat ik ooit had. Klinkt allemaal nog goed, duidelijk de overgangsplaat van New Order, en dat hoor je ook nog duidelijk. Nog wat nummers die vasthouden aan Movement en nummers die de nieuwe koers omarmen. Als tijdsdocument en ook het keerpunt voor mezelf waarmee ik toch afscheid nam van de depressieve tijd en dito new wave muziek, blijf ik het zeker waarderen. Echter mijn pad ging niet richting elektronica en dance, maar meer richting new folk en uiteindelijk ook weer herwaardering van de prog. En verder ontdekken van world, fusion, neo klassiek, ECM.
Maar zonder twijfel heeft deze plaat een tijdje mij begeleid op mijn levensweg en dat klinkt dan ineens weer wel bijna religieus en pathetisch.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:11 uur

geplaatst: vandaag om 02:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.