Body Count - Body Count (1992)

Label: Sire

1. Smoked Pork (0:46)
  2. Body Count’s in the House (3:24)
  3. Now Sports (0:04)
  4. Body Count (5:17)
  5. A Statistic (0:06)
  6. Bowels of the Devil (3:43)
  7. The Real Problem (0:11)
  8. KKK Bitch (2:52)
  9. C Note (1:35)
  10. Voodoo (5:00)
  11. The Winner Loses (6:32)
  12. There Goes the Neighborhood (5:50)
  13. Oprah (0:06)
  14. Evil Dick (3:58)
  15. Body Count Anthem (2:46)
  16. Momma's Gotta Die Tonight (6:10)
  17. Out in the Parking Lot (0:30)
  18. Cop Killer (4:09)
  19. Ice-T - Freedom of Speech * (4:41)
avatar van No Surrender
Vind 'There Goes The Neighborhood' wel geniaal.

avatar van Choconas
Heb dit album een paar weken geleden voor het eerst weer uit de kast getrokken. Was er niet zeker van of het me nog wel zou bekoren, zeker ook gezien de negatieve reacties hier, maar dat viel me reuze mee. De muziek is prima in orde: metal in de stijl van tijdgenoten Suicidal Tendencies, met fijne solo's en grappige skits tussendoor. Verder eist Ice T natuurlijk alle aandacht op en dat gaat hem goed af. De rapper geeft, zoals gebruikelijk, een scherpe blik op de (Amerikaanse) samenleving, uiteraard met een knipoog en een flinke dosis sarcasme. Het resultaat is misschien niet hoogstaand, maar wel uiterst amusant en moeilijk te weerstaan. Althans, voor mij dan.

avatar van principal2000
Jeugdsentiment. Toendertijd was dit album helemaal hot en schoppend tegen vele schenen. Nu zou ik dit graderen als so-so. Leuke momenten, maar als album te lichtjes. Ik ga voor een krappe 3*.

avatar van Fza
Fza
"Don't they know rock's just for whites? / Don't they know the rules? / Those niggers are too hardcore / This shit ain't cool."

PriestMaiden
PriestMaiden schreef:
Misschien twee songs die meevallen, de rest is eigenlijk superslecht. Echt niet mijn ding, geef me dan liever Limp Bizkit of Linkin Park. Ice-T kan zich inderdaad beter met hiphop bezig houden want hij kan echt niet rocken. De albums die volgen zijn inderdaad nog slechter.

Ik blijf dit nog steeds matig vinden. Voor een paar nummers (There Goes the Neighbourhood, The Winner Loses en Body Count's In the House) is dit af en toe wel eens leuk om op te leggen. Maar de teksten (zoals in bijvoorbeeld KKK Bitch, Evil Dick) zijn toch erg matig. Muzikaal gebeurd er ook niet veel.

klopt, tis gewoon een slechte plaat, slecht geproduceerd ook, wat een kutgeluid, maar there goes en de titeltrack zorgde altijd even voor een feestje op de vloer in menig alternatieve kroeg waar zowel rappers als langharig volk tegelijk uit het plaatje gingen

avatar van the crook
PriestMaiden schreef:

Dan heb je zijn cover met Slayer van The Exploited's Disorder nog nooit gehoord blijkbaar? En of Ice T kan rocken!

avatar van freakey
Nou en of

te vinden op Judgment Night (1993), zowieso een puik plaatje overigens.....

avatar van Shelter
vind ik nu net Disorder de slechtste track op dat judgment night album hahaha
Onyx en Biohazard doen het toch veel beter

avatar van Edwynn
Even een opmerking over de tracklist. In mijn herinnering is Cop Killer en de insert ervoor onderdeel van de oorspronkelijke versie van het album. De gekuiste varianten bevatten in plaats van Cop Killer een remix van het Ice T nummer Freedom Of Speech. Daarom denk ik dat enkel Freedom Of Speech als bonustrack gemarkeerd dient te worden.

Mee eens?

Niet geheel geslaagd album waarbij rap met metal gecombineerd wordt; soms zelfs behoorlijk lachwekkend (boze piemel).
Muzikaal ook niet zo geweldig.
Vind eigenlijk Ice T solo leuker; deze was vooral berucht vanwege Cops Killer; en die staat niet op mijn versie.
Grappig dat deze kwade politie hater al een tijdje agent speelt in Law & Order: Special Victims Unit.
De geloofwaardigheid van Body Count zakt hierdoor wel naar een dieptepunt.

deric raven schreef:

Ik hoor eigenlijk op het gehele album geen seconde rap. Body Count is een puur metalalbum als je het mij vraagt.

Als je de voordracht van Ice T als zang beschouwd, dan heb je een punt.

avatar van Edwynn
Over zijn zangkwaliteiten kun je redetwisten maar het is geen rappen toch? Het is een beetje zoals Mike Muir declameert. Maar dan dominanter.
Overigens vind ik The Winner Loses wel erg contrasterend tussen al die typische cynische Ice-T humor.

Schnee
eigenlijk is het een heel puberaal plaatje... Maar destijds kon ik er wel om lachen!

Mike Muir vind ik ook regelmatig meer een rapper dan een metal zanger; net zoals de zangers van Biohazard en Rage Against the Machine; het is alleen wat opgefokter.

Nieuwstad
Edwynn schreef:

Mee eens?

Nee. Feit blijft Cop KIller is niet op elke versie aanwezig. Punt.

avatar van Edwynn
Nee, maar wel onderdeel van de oorspronkelijke tracklist. Censuur om niets eigenlijk. Toen was het best wel een dingetje, maar als ik er nu naar kijk snap ik er eigenlijk helemaal niets van.

@deric
Ice-T is ook een rapper for your information Maar op Body Count rapt hij niet. Ja, behalve op Freedom Of Speech, mocht die op de jouw bekende versie staan. Maar dat nummer komt dan ook rechtstreeks van het The Iceberg album .

Nieuwstad
Edwynn schreef:
Nee, maar wel onderdeel van de oorspronkelijke tracklist.

Klopt helemaal. Maar hij staat dan ook niet aangemerkt als bonustrack, maar als zijnde niet aanwezig op elke versie van dit album

Snap de ophef ook niet helemaal. Was er destijds niet een cop vermoord en gaven ze dit nummer de schuld?

avatar van Edwynn
Het nummer verscheen aan de vooravond van de Rodney Kingrellen in Los Angeles. Het was geschreven naar aanleiding van een ander geweldsincident waar dienders bij betrokken waren. Eén en één is twee dus dat half Los Angeles in puin lag, kwam dus gewoon door Ice T. Volgens Tipper Gore. Time Warner werd flink onder druk gezet door invloedrijke aandeelhouders. Die op hun beurt weer loyaal waren aan de heersende politiek.

Beetje ver gezocht inderdaad; Spike Lee schotelde ons min of meer al een soortgelijk scenario (letterlijk en figuurlijk) voor met Do the Right Thing (1989) - MovieMeter.nl.
Die rellen hingen al in de lucht.

Ozric Spacefolk

Ik vond het toen niet leuk en nu al helemaal niet.

avatar van Arrie
Dan vind ik drie sterren nog erg mild eigenlijk. Dus je vindt het nog wel voldoende of moet ik dat zo niet zien?

Ozric Spacefolk
Net voldoende. Want het is niet slecht en ik heb echt het idee dat er wel een hoop werk, hart, ziel, bloed, zweet en tranen in dit werkje zit.

Verder vind ik Ice-T wel een sympathieke vent. Kan hij er wat aan doen, dat ik deze plaat amper trek.

Moet ik zo'n man afknallen met een 0,5*? Als docent doe ik dat alleen bij leerlingen die niks, maar dan ook niks aan moeite hebben gedaan ergens voor.

avatar van Shelter
Voor deze mening: "Erg kinderachtige gansterrapmetal. De riffs zijn doodsimpel en de teksten leuk voor 14jarigen. Ik vond het toen niet leuk en nu al helemaal niet."

Zou ik geen 3* verwachten eerlijk gezegd
Maar goed ieder zijn eigen standaard, ik ben het eens met je omschrijving maar omdat ik het geen A-Teens niveautje vind en er max 2 aardige tracks op staan geef ik 2* hehehe

Ozric Spacefolk
3* is een 6. Dat is toch niet echt een geweldig cijfer, toch? Krap voldoende, zou ik zeggen. Want slecht is het niet.

Ik vind het gewoon wat simpel, en kinderachtig. Genieten kan ik er al helemaal niet van. Maar ik ga dat niet afstraffen omdat het mijn smaak niet is. Dan kan ik gelijk alle alternatieve rock, noise en punk lage cijfers geven. Zo werkt het bij mij gewoon niet.

avatar van wizard
Bij dit album heb ik geen last van jeugdsentiment, en dan blijft er niet veel over om van te genieten. Simpele muziek, domme teksten (Evil Dick, om maar een voorbeeld te geven). Toegegeven, een paar teksten zijn zo flauw dat ik er nog wel om kan glimlachen maar dat maakt niet dat ik dit album nog veel zal luisteren.
Meer dan 2 sterren kan ik er toch niet van maken.

avatar van Boermetkiespijn
Dit heb ik altijd al een heerlijk harde plaat gevonden. Lekker!
Beetje treurige hoes, maar ach. Goede herinneringen aan deze muziek...

Favorieten zijn "Body Count's In The House" en "There Goes The Neighborhood"...

avatar van royals
Ik vind vooral C Note en The Winner Loses geweldige tracks. Maar het hele album is van consitent niveau. Soms alleen een beetje kinderachtige humor en inderdaad simpele teksten.

Je moet imo toch wel een enorme zuurpruim zijn wil je de moeite nemen om hier te gaan klagen over simpele en kinderachtige teksten.

Vind zelf de benadering in een track als KKK bitch weer eens wat anders dan te lopen klagen over discriminatie. Gewoon vol in de aanval op een leuke, creatieve manier. Momma's gotta Die Tonight lijkt Eminem aangezet te hebben tot het schrijven van Kim en tracks 2,4 en 15 zijn leuke anthems. Na dit album 1 keer geluisterd te hebben, weet je in ieder geval voor altijd wie het zijn.

There Goes The Neighborhood en The Winner Loses hoor ik toch echt als klassiekers en Evil Dick is zo slecht dat het gewoon heel goed is. Al met al uitstekend album en leuk dat ze in Nederland de zalen nog steeds vol krijgen. Halfje erbij.