Iron Maiden - A Matter of Life and Death (2006)

Label: EMI

1. Different World (4:17)
  2. These Colours Don't Run (6:52)
  3. Brighter Than a Thousand Suns (8:44)
  4. The Pilgrim (5:07)
  5. The Longest Day (7:48)
  6. Out of the Shadows (5:36)
  7. The Reincarnation of Benjamin Breeg (7:21)
  8. For the Greater Good of God (9:24)
  9. Lord of Light (7:23)
  10. The Legacy (9:20)
Bobiej
DE NIEUWE IRON MAIDEN! EINDELIJK!
In de aardschock stond dat ze eens iets compleets anders gingen doen, als dat dan niet de zoveelste band word die een album compleet verneukt...

8 September is gróóóte dag.

avatar van HammerHead
Nu nog de goede cover vinden.

avatar van Sinner
Maiden en "iets compleet anders doen"...that'll be the day! Effe afwachten maar wat het wordt. Na het matige Dance Of Death zit ik er niet meteen om te springen. Het feit dat de nummers bijna allemaal 7,8 of 9 minuten zijn is een beetje overkill wat mij betreft.

HammerHead schreef:
Nu nog de goede cover vinden.

Helemaal mee eens.
Is Iron Maiden soms de inspiratie kwijt om weer eens met een echt mooi album-cover te komen ( Death on the road is trouwens nog wel zwaar o.k. ), de cover van dit album, waar ik van hoop dat het nog aangepast gaat worden, maar dat zal waarschijnlijk wel niet vind ik echt bagger.

avatar van rusty nail
Bobiej schreef:
DE NIEUWE IRON MAIDEN! EINDELIJK!

8 September is gróóóte dag.
compleet anders hellluuuuuup daar heb ik slechte ervaringen mee

avatar van mic
mic
Dat zal wel meevallen denk ik. Als het maar rockt.
Of gaan ze 100% acoustisch?
En waar is die Derrick Riggs gebleven?

rusty nail schreef:
compleet anders hellluuuuuup daar heb ik slechte ervaringen mee

Tja, compleet anders hoeft niet meteen slecht te zijn. Is het jammer genoeg meestal wel.

avatar van Sinner
Het officiële hoesje is trouwens nu op de officiele site te bekijken. (tank met een hoop skeletten erond) Vind het niet bepaald een meesterwerk maar zo lelijk als die van Dance Of Death is het alleszins niet.

avatar van c-moon
ben toch ook wel heel erg benieuwd naar dit album... ook ik las dat artikel in de Aarschock

Al ben ik wel wat positiever ingesteld hoor!

Sinner schreef:

Helemaal mee eens.
Ik heb ook het officiële hoesje gezien en is inderdaad niet echt een super meesterwerk, iets wat we in het verleden wel van ze gewend waren, maar in ieder geval beter dan de hoes wat ik eerst vermoedde ( alleen een klein stukje van de officiële hoes, de vlag om precies te zijn ). Maar deze hoes is ook zeker beter dan Dance of Death of Virtual XXI.
Ik ben mischien iets te voorbarig geweest met mijn kritiek op het artwork, want het valt me enigzins nog mee.

Bobiej
Is er al een datum voor een single eigenlijk?

Ja 14 Augustus verschijnt de single afkomstig van het nieuwe album.

Oke dan .

avatar van C. botulinum
Ben uiteraard onwijs benieuwd naar het nieuwe album! Hopelijk is het wat, want ik ga naar het concert in november en dat betekent dat ze wel een aantal nrs van dit album zullen spelen...

Wat betreft het artwork, dat valt me zeker niet tegen. Het is nog geen "Live after Death", "Seventh Son" of "Killers", maar heel behoorlijk. Beter dan die lelijke hoes van DoD in ieder geval!

Ik ga ook naar het concert en heb er zin.

Als de nummers net zo mooi zijn als de cover dan zal het een leuk concert worden.

Ik zelf vind de artwork best mooi en heb wel vertrouwen in nog een meester album van iron maiden. Hopen dat het wel iets beter wordt dan dance of death, denk niet dat ze nog aan fear of the dark of brave new world kunnen tippen.

avatar van C. botulinum
En dat (FotD en BNW) zijn naar mijn idee niet eens de beste albums van Maiden... maar ook ik heb vertrouwen in de nieuwe Maiden-plaat!

Wat vind jij dan wel de beste?

Brave new world is toch echt een van mijn favorieten zo heerlijk meladieus. En fear of the dark heeft echt klassiekers.

3e beste album is toch number of the beast

killboy schreef:
Wat vind jij dan wel de beste?

Persoonlijk ga ik voor eerdere albums met Bruce als zanger, dus van Number of the Beast tot en met Seventh Son. Overigens vind ik de andere albums zeker niet slecht hoor, Brave New World en Dance of Death vind ik prima platen, maar er staan naar mijn idee toch een aantal minder pakkende nrs op. Op de eerste vijf platen met Bruce als zanger heb ik dat minder, dus vandaar dat ik die over het geheel gezien beter vind.

No Prayer vind ik het minst (van de Bruce-albums dan) en Fear of the Dark doet me ook niet heel erg veel, vind de stem van Bruce daarop iets minder, beetje geforceerd lijkt het wel. Uiteraard vind ik het titelnummer geweldig (vooral de live-versie), maar het album als geheel vind ik net ietsje minder dan de eerste vijf platen met Bruce.

Maar wat lul ik nu? Maiden komt terug met (hopelijk) een geweldig album!!!

avatar van musicboy
Tof toch: het album is er nog niet, maar er is al bijna een pagina vol. Toont aan hoe groot het verlangen naar meer IM is.
Ik schrijf hier een berichtje over de dvd 'The Early Days', want dvd-ruimte is er nog altijd niet, snif snif.
Heel kort: gewoon meesterlijk, oude concerten en een prachtige rockumentary. Misschien is er wel te veel, maar echt liever zo dan veel te weinig. Als daar nu een vervolg op komt (delen 2: hoogtepuntjaren + 3: laatste periode), dan zijn dit meesterlijke dvd's. Zo moet het, andere bands kunnen er een voorbeeld aan nemen.

Adrian Smith heeft dit keer ook aan aardig wat nummers meegeschreven op dit album, dus dat maakt mij zeer beniewd naar het resultaat

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
ik ben ook zeer benieuwd... al vond ik Dance of death ook een tegenvaller en heb ik ook hier weer de indruk dat het album qua lengte wat te veel van het goede gaat bieden (zie ook: FOTH, DOD en de beide Blaze albums)

avatar van ToetnL
Dance of death was in mijn ogen zeker geen tegenvaller maar dat terzijde, ik ben reuze benieuwd naar het nieuwe album. De cover doet mij hoopvol stemmen dat het een juweeltje kan gaan worden

Ik ben sinds '87 fan (was destijds 8!! maar ging al mee naar concerten)

Ik vind zelf de beste platen: Powerslave, Number Of The Beast en F.OT.D.

(Eigenlijk vond ik alleen Virtual XI een baggerplaat. Waarom weet ik eigenlijk niet was verder geen BLAZE hater)

En van de platen na BLAZE is Brave New World de beste.

Tja en wat de albumcovers betreft.... de slechtste ooit is toch wel X-Factor met de plastic eddie, en de beste vind ik Piece Of Mind.

avatar van KampF
Nou de single is uit. Ik heb em geluisterd en ik ... weet het nog niet hoor...

avatar van Sinner
In ieder geval is die eerste single/video (Reincarnation Of Benjamin Breeg) in mijn ogen al een dikke misser. Kan zo op Dance Of Death wat mij betreft en dat is niet positief. Weer eens zo'n 2 minuten durend akoestisch/bas intro en daarna een erg repetitieve riff/groove die ongeveer vijf minuten aansleept. S A A I. Hopen dat de rest van de cd beter is. (de video is overigens ook maar amateuristisch gedaan).

avatar van KampF
Zou zo een dance of death nummer kunnen zijn idd. Hoe kan je nu al zeggen dat het een dikke misser is, geef het de tijd zou ik zeggen.

Ik had ook gemengde gevoelens toen ik de clip zag.
Maar ja misschien is het een nummer dat zal groeien.
Althans dat hoop ik.

KampF schreef:

Heel simpel. Je luistert een paar keer. Zegt het je dan nog niets dan flikker je het in de prullenbak en zoek je naar iet wat wel de moeite van het horen waard is. Ik verspil liever niet te veel tijd met iets dat na een keer of 3-4-5 er nog altijd niet verder komt dan zwak. Er zijn dan wel hopen betere dingen om te beluisteren of om tijd in te steken.

Vind het ook niet alles die nieuwe single, en de video vind ik ook al niet zo denderend.

avatar van musicboy
Niet wanhopen mensen. Ik heb het nummer nog niet gehoord, de video nog niet gezien. Toch hoop ik op het beste voor het album.

Vaak zijn IM-singles niet hun beste. Neem bv 'The Wicker Man' uit 'Brave New World'. Een prachtalbum, maar die single toch niet. 'Man On The Edge' kan niet tippen aan 'Sign Of The Cross'. 'Be Quick Or Be Dead' kan niet tippen aan 'Fear Of The Dark'. 'Futureal' kan niet tippen aan 'The Clansman'. Zo kan je wel even doorgaan, vooral met de latere albums. Let wel, vaak is de eerste single een kort nummer, wat met die nieuwe single niet het geval is. Ik dacht dat het openingsnummer de eerste single zou zijn.

Wat de video betreft: ik vind de IM-video's vaak wel amateuristisch. De dvd 'Visions Of The Beast' met alle clips vind ik een beetje een tegenvaller. De meeste clips zijn livebeelden, opgevuld met eventueel een ander beeld. Op zich is dat wel leuk, maar aangezien er zoveel live te verkrijgen is, had ik hier op iets anders gehoopt. De clips die niet met livebeelden zijn, zijn echt wel amateuristisch. De clips slagen er niet in de vaak dreigende, angstige sfeer op te roepen, waar de nummers prachtig in slagen.

Hoe dan ook, ik hoop op een topper als 'Brave New World' en niet op een middelmaat als 'Dance Of Death'.

De single is inderdaad teleurstellend. Die riff is niet slecht, zeer powerfull voor maiden, maar word iets teveel herhaald. Bruce klinkt goed maar de zanglijnen zijn iets te saai. En het trucje van intro en outro mag nu wel eens lam gelegd worden. Ze mogen nog eens een paar stevige snelle rockers fabriceren. Hopelijk is dit niet representatief voor het album!