Iron Maiden - A Matter of Life and Death (2006)

Label: EMI

1. Different World (4:17)
  2. These Colours Don't Run (6:52)
  3. Brighter Than a Thousand Suns (8:44)
  4. The Pilgrim (5:07)
  5. The Longest Day (7:48)
  6. Out of the Shadows (5:36)
  7. The Reincarnation of Benjamin Breeg (7:21)
  8. For the Greater Good of God (9:24)
  9. Lord of Light (7:23)
  10. The Legacy (9:20)
godlydevil7
ik vind de single wel ok eigenlijk, misschien komt dat ook omdat ik alleen hun albums t/m The X Factor heb, maar voor nu is het tenminste goed genoeg voor mij(wel slechter dan bijvoorbeeld het album Seventh Son... maar ik denk niet dat IM dat niveau nog zal halen)

BlueBerry
leven die gasten nog?
dit is niet typisch iron maiden maar klinkt wel lkkr.
dat ze nog door gegaan zijn :O echt respect voor deze band!

Het hoesje van de nieuwe single is nu ook online

godlydevil7
volgens mij is dit de hoes van A Matter of Life and Death en niet die ene die hier staat:

avatar van Eddie
Jaaaaaa hij komt, eindelijk. Eddie heeft sinds net weer internet (was net verhuisd en het liep allemaal niet zoals de bedoeling was) maar ik ben er weer

avatar van mathias

Welkom terug!

avatar van musicboy
Leve terugkeer van Eddie, onze IM-kenner en -specialist!

godlydevil7 schreef:

A Matter of Life and Death

Ik hoop het, veel mooier.

avatar van Eddie
Ik wordt helemaal verlegen van het warme onthaal... maar om dan maar ook ff als kenner op te stellen. Ik ben niet direct overtuigd door het eerste nummer, misschien moet ik eraan wennen, het begind werkelijk prachtig maar ik blijf het gevoel houden dat ik naar een 7 minuten durend intro aan het luisteren ben. Misschien moet ik wennen, ik heb het idee dat d plaat een concept plaat zal worden gezien de hoes en de titels, en ik zal gelijk ff de hoes aanpassen. (Dit was het eerste plaatje wat vrij gegeven werdt net voordat ik afgesloten werd, ik zag gister pas dat de hij geplaatst was met deze hoes)

avatar van rusty nail
Nog erg aan moeten wennen.Eerst even over me heen laten komen

leroy*
kan je al downloaden dan? de single heb k maar vind k mss wel slechtse nummr van iron maiden weet k wel cker

leroy* schreef:

Aan je stem te zien heb je de plaat inmiddels al in zijn geheel gehoord hehe

Bij mijn weten is de laat nog niet in zijn geheel te downloaden, ik heb inmiddles al mijn bronnen om een kopietje van een promo te krijgen of om hem down te loaden aan geboord, en hij is met geen mogelijkheid te downloaden. Ik vind het trouwens niet het slechste nummer van maiden wat ik ken, wat dacht je bijv van dat laatste nummer van Virual XI (Como Estais Amigos).

(oh ja, wil je misschien volledige zinnen maken, ik voel me zo oud bij die sms taal )

Voor Eddie:
(1) Heb je de dvd 'Visions of the Beast' en hoe is die je bevallen? Ik heb er het een en ander over geschreven op pagina 1.
(2) 'Como Estais Amigos' vind ik een goed nummer. Meningen verschillen hé.

avatar van vigil
dit is inderdaad de hoes van de single (waar op de promo overigens een exclusieve rock mix van Reincarnation of.. staat) op de normale single weer eens de klassiekers in een andere versie (run to the hills enzo)

musicboy schreef:
Voor Eddie:
(2) 'Como Estais Amigos' vind ik een goed nummer. Meningen verschillen hé.

Om eerst ff terug te komen op de single keuzes van IM, die vind ik over het algemeen wel geslaagd, Futureal vind ik juist een van de beter nummers van het Virtual, ook be quick heb ik altijd een heerlijk nummer gevonden, en de wicker man is voor mij de perfecte single, niet overdreven veel hoogstandjes, maar gewoon een lekker nummer wat heerlijk wegrockt en goed in je hoofd blijft hangen. Ik ben het wel met je eens dat het niet altijd de beste nummers van de plaat zijn, maar slecht zijn ze zeker niet.

Visions of the beast is niets meer en niets minder dan alle clips op een rijtje, in chronologische volgorde, er zitten inderdaad een hoop klips bij die een beetje amateuristies overkomen, dat is waar maar je meot je wel realiseren dat de meets eclips uit een tijd komen waarin er nauwelijks geld en zendtijd aan metalbands gespendeerd werd, dus werden er goedkope klips gemaakt, aan de andere kant heeft dat juist ook wel weer zijn charme. Voor de echte fan is het natuurlijk ideaal omdat veel van die clips nooit in nederland op TV zijn geweest. Ik ben echter veel enthousiatsre over de 'History' dvd ik hoop dat er binnenkort ook indelijk een deel twee van komt, met misschien wel Live after death erbij.

klips = clips

staan overigens nog aardig wat Easter eggs op.

avatar van Eddie
Ja sorry, ik sta niet bekend om mijn geweldige typ vaardigheden.

Klopt hoor, Eddie.
De charme van 'Visions' zit voor een stuk in de onbekendheid van het materiaal. Veel clips zie je voor het eerst en dat is altijd wat spannend. Ik heb bv ook 'Keepsakes' van All About Eve gekocht en van de bijhorende dvd heb ik van welgeteld 2 clips ooit een fragmentje gezien. Dit maakt het veel leuker dan bv een clipcollectie kopen van Michael Jackson of Madonna, wat ik wel nooit zal doen ...
Over de singlekeuze van IM: ik bedoelde niet dat ze verkeerde keuzes maken, want vaak zijn het inderdaad goede nummers. Alleen kiezen ze meestal niet voor lange nummers en ik blijf nummers als 'Blood Brothers' en 'The Nomad' hoog in het vaandel dragen.
En ook al ben ik niet de superfan (dat ben jij hé Eddie), ik kijk ook uit naar het vervolg op 'History'. Ik vind vooral de 'documentaire' van 90 minuten heel interessant en fantastisch ook dat er mogelijkheid tot ondertiteling is. Engels is wel geen probleem, maar toch is het handig. Het optreden met de eerste zanger en 'The Beast On The Road Tour' vind ik ook heel leuk. De fragmenten uit de tour van 'Piece Of Mind' vind ik wat minder, omwille van het podium. Het is precies een podium waar op dezelfde dag nog bands optraden. Eigenlijk biedt IM te veel aan materiaal, want sommige zaken (bv fragmenten uit hun archieven) heb ik nog niet eens bekeken, maar echt liever zo dan een schrijnend tekort aan dvd-materiaal, maar daarover heb ik al eens geklaagd.

leroy*
Eddie schreef:

dat nummer is ook beetje standaart maar vind m wel leuk

godlydevil7
hoe kan hier al 5***** voor gegeven zijn? hij is toch nog niet helemaal bekend?

godlydevil7 schreef:

klopt!

avatar van Eddie
Vette hoes trouwens, maar ze hadden ook wel een beetje iets goed te maken.

Eddie schreef:
Vette hoes trouwens, maar ze hadden ook wel een beetje iets goed te maken.

Ja idd, na DoD mocht er wel weer eens een fatsoenlijke Eddie op de hoes komen

Overigens heb ik de single ook al gehoord, maar ik weet nog niet helemaal wat ik er van moet vinden. Nu moet ik erbij zeggen dat ik zo ongeveer omviel van moeheid toen ik em hoorde (wilde hem toch nog snel ff luisteren voor ik coma zou liggen ), dus dat zal mijn oordeel er wel niet geheel representatief op maken. Hoe dan ook, ik vind het geen slecht nummer, maar echt eruit springen doet ie ook niet denk ik. Ik ga em nog wel wat beter luisteren, misschien kom ik dan tot een andere mening... vooralsnog niet vreselijk enthousiast...

avatar van Maximusic
Hallo allemaal, ik ben nieuw hier.
Ik wil even melden dat ook het nummer Different World op de maiden site te beluisteren is, ik ben als Iron Maiden fan zeer benieuwd naar het komende album.
De eerste singel The Reincarnation of Benjamin Breeg vind ik niet slecht ook niet geweldig, Differend World daarintegen vind ik erg mooi klinken ik kreeg er kippenvel van de eerste keer dat ik er naar luisterede. Ik weet nog niet of dat op lange termijn ook zal zijn maar ik heb goede hoop!

avatar van C. botulinum
Welkom Maximusic! Ik zal binnenkort zeker eventjes Different World gaan luisteren (bedankt voor de tip), maar moet er nu vandoor.

Inmiddels heb ik The reincarnation of Benjamin Breeg ook in normale toestand beluiterd en ik moet zeggen dat ik hem toch leuker vind dan ik dacht. Echt een klassieker is t niet, maar mijn kritische commentaar van hierboven moet ik toch een beetje bijstellen...

Mmm, met dit nummer ben ik nog altijd niet overtuigd. Doet me wat denken aan 'rainmaker' van het vorige album. Doet me wat teveel denken aan vanàlles wat Maiden de laatste jaren heeft gemaakt. De riff is sfeervol maar het refrein is nichterig. Enkel als Bruce de hoogte ingaat klinkt het weer vertrouwd lekker. En dat stofferig drumgeluid van 'death on the road' is ook nu weer te horen. Mcbrain klinkt als een ouw peeke. Hopelijk is het geluid op ceedee beter maar ik vrees ervoor, ze wilden een zo 'live' mogelijk geluid neer zetten (jawel, als death on the road dus) Als de rest van het schijfje ook zo slap is als The reincarnation.. en Different Worlds dan vind ik het zelfs de moeite niet om hem aan te schaffen. Ik ben nochtans fan.

avatar van C. botulinum
"Brighter than a thousand suns" staat er nu ook op....

avatar van Eddie
Luister nu naar Different World en ik moet zeggen dat me dat een stuk beter bevalt dan "Reincarnation..." het begin lijkt een beetje op rainmaker. De zang van Bruce is echt meesterlijk!!!

Luister nu ook naar "Brighter Than A Thousand Suns" en ik moet zeggen dat ik het album met een goed gevoel tegemoet zie. het is wel een beetje anders dan de laatste twee platen.

avatar van Sinner
Geen een van de drie songs tot nog toe bevalt me echt. Ik vrees dat dit een zeer matig album gaat worden. Ook de productie vind ik naar niets klinken. Enige lichtpuntje zoals steeds is de zang van Dickinson maar verder laat alles me absoluut koud. Jammer. Vond dat ze met Brave New World weer de goede kant opgingen maar dat was dus niet zo.