Deftones - Gore (2016)

Label: Warner Bros.

1. Prayers / Triangles (3:37)
  2. Acid Hologram (4:05)
  3. Doomed User (4:26)
  4. Geometric Headdress (3:29)
  5. Hearts / Wires (5:20)
  6. Pittura Infamante (4:03)
  7. Xenon (3:17)
  8. (L)mirl (5:02)
  9. Gore (4:59)
  10. Phantom Bride (4:53)
  11. Rubicon (4:57)
avatar van lowieke
Onmogelijk veel zin in. Geweldige band. En groeit in mijn ogen alleen maar. Koi No Yokan vond ik een meesterwerk

nedbed
Yes! Heel erg veel zin in. Koi No Yokan is de laatste plaat die ik een 5 gaf.

avatar van Slowgaze
Hard veel zin in. Nieuwe single is ballin'.

avatar van Johnny Marr
Slowgaze schreef:
Nieuwe single is ballin'.

Ik zie geen Ballin' staan op de tracklist hoor. De nieuwe single heet 'Prayers/Triangles'. Doei.

Haha. Niet-grappige grap is niet grappig. #FreeCMurder

avatar van Don Cappuccino
Prayers / Triangles is een fantastische track, heerlijke jaren '80-invloeden in de rustige passages. Tijdens de eerste luisterbeurt lijkt er weinig te gebeuren, maar het is echt een groeier, veel subtiliteiten!

avatar van Sanderkeuh
Prayers / Triangles doet me erg denken aan Team Sleep, 1 van de vele andere projecten van Chino.
Koi No Yokan vond ik goed maar heeft, bij mij althans, weinig herspeelbaarheid. Prayers / Triangles vind ik nu al interessanter dan eender welke track op Koi No Yokan.
Zeer benieuwd naar het album. Mooie hoes ook trouwens.

avatar van Fluvver
Benieuwd naar dit album! De eerste single is mwah op het eerste gehoor. Naar mijn idee hebben ze ook nog nooit een slechte cd gemaakt.

avatar van ASman
Deftones, een van de weinige metalbands waarvan alle tot nog toe uitgebrachte albums allemaal prima waren. De S/T is voor discussie vatbaar, maar ook dat album is wel op me gegroeid.
Eerste track is niet mis, maar ook geen schot in de roos. Het mag wel wat steviger.

avatar van oceanvolta
Het schijnt dat Carpenter weinig trek had in dit album omdat de band een andere richting opgaat dan hij zou willen. Ben benieuwd of we een ander geluid krijgen te horen of dat hij juist een andere kant op wil dan de bekende Deftones sound.

Doomed User

Website bevat een link naar de song maar deze is nog slechts een paar uur actief.

oceanvolta schreef:

In dat interview staat ook dat het nieuwe album niet gemakkelijk was om op te nemen. Hij was totaal niet eens met de songs en sounds. Klinkt allemaal niet heel positief. . . . .

avatar van oceanvolta
Ik ben dan ook wel benieuwd welke richting hij wel op wilde gaan. Ik heb nog niks gehoord van de plaat. Ga hem straks aanschaffen en in één keer luisteren. Wel onwijs veel zin, KNY is mijn favoriete Deftones plaat.

avatar van Korreltje Zout
Beetje raar van die timmerman om te gaan klagen over je eigen album, zeker als dat nog moet uitkomen.

Heeft iemand een linkje naar dat interview?

avatar van oceanvolta
Tja, die verhalen hoor je toch wel vaker. Bij Radiohead ook elke keer.

Linkje hier:
Deftones

Ik hoop niet dat het betekent dat het album een volledig softe bedoening gaat zijn.

avatar van Sanderkeuh
Beetje uit de context gehaald denk ik, ander interview hier.

avatar van Fluvver
Ene kant denk ik dat het album hierdoor zal tegenvallen aan de andere kant zijn ze er allemaal heel open over en kan het juist ook de goede kant opwerken. Nog een week wachten....

avatar van Don Cappuccino
Gisteren is trouwens de track Hearts/Wires op de BBC gedraaid en die is nu te beluisteren.

Prachttrack weer! De drie vrijgegeven tracks verschillen ontzettend in dynamiek, maar dat had de band al aangegeven in interviews. Ontzettend benieuwd naar de rest.

avatar van JVT
JVT
Reviews zijn heel erg lovend, het gemiddelde hier wil dus gelukkig nog niets zeggen.

JVT schreef:

Ik vind hem tegen vallen na de eerste paar luisterbeurten

avatar van JVT
JVT
ik heb er 1 luisterbeurt opzitten en vind het toch wel goed. hele sfeervolle plaat, begint vrij rustig maar het 2e deel knalt er af en toe toch weer stevig op.

Wordt nu toch wel erg benieuwd. De tracks die langzaam binnen druppelen op het web zijn toch wel erg fijn. Grote rol voor Chino, wat is die man toch goed en uniek. Prachtige zanglijnen alweer ontdekt....

avatar van Fluvver
Eerste luisterbeurten zitten erop. Knap hoe ze telkens weer een ander pad (je) bewandelen. Deze plaat is wat sfeervoller/dieper en behoeft wat meer luisterbeurten voor mij om tot een oordeel te komen. Phantom bride is tot nu toe de parel van deze plaat, wow! Denk wel een stapje terug dan hun vorige, maar dat is niet erg.

Demonizer
Heb nog enkel maar het eerste nr gehoord en dat was al meer dan in orde. Deftones is zo een band die je steeds opnieuw verrast. Ze hebben in mijn opzicht nog geen enkel slecht album uitgebracht. Onbegrijpelijk dat deze band niet door de grote massa gekend is. Langs de andere kant misschien ook wel beter........ Vinyl zal besteld worden

avatar van Slowgaze
Deftones is nochtans een behoorlijk bekende band.

avatar van ASman
Binnen de metalwereld wordt Deftones zelfs als 'mainstream' aanzien. Nu ja, een echte mainstream bestaat er mijn inziens niet binnen de metal. Ik ken eigenlijk maar weinig mensen die luidkeels een plaatje van Iron Maiden, Black Sabbath of Tool kunnen meekelen; andere 'populaire' bands zoals Slipknot of Lamb of God worden zelfs als pokkeherrie gezien door mensen die voor de eerste keer in aanraking met de bands komen. En ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat die bands nog niets vergeleken zijn met wat je binnen de death metal, black metal, sludge...en dergelijke kunt tegenkomen
Een echte 'mainstream' bestaat er gewoonweg niet binnen het genre.

avatar van Korreltje Zout
Met een uitzondering. Metallica is de enige metalband die mainstream kan/kon worden genoemd, want elke huisvrouw kent Enter Sandman en Nothing Else Matters. Het is dan ook de enige metalband die een voelbalstadion kan/kon vullen. Deftones is enigszins populair, maar veel te quirky en (dare I say it) experimenteel om 'mainstream' genoemd te kunnen worden. Grote hits (top 40) hebben ze in NL niet gehad. Het is muziek voor de liefhebbers. Prima. Houden zo.

Dit album is overigens best toegankelijk (binnen het oevre van Deftones, maar ook binnen dit genre), maar je zult het niet/nauwelijks op de radio horen vanwege de scherpe randjes en het lage meezing-gehalte.

avatar van Slowgaze
Hé maar kom, ze hebben wel populaire hits gehad die tegenwoordig nog vaak beluisterd worden ('Back to School', 'My Own Summer'). Ik zie op MTV Rocks (dat trouwens een vrij afschuwelijke zender is geworden sinds het geen MTV2 meer is) die nummers nog wel langskomen, 'Minerva' trouwens ook. Mainstream moet trouwens niet al te nauw opgevat worden: een band als Radiohead is ook gewoon mainstream. Of ze op de radio komen is een tweede punt, maar ze bereiken wel een groot publiek.