Ray LaMontagne - Till the Sun Turns Black (2006)

Folk / Rock
Label: RCA

1. Be Here Now (6:23)
  2. Empty (5:17)
  3. Barfly (3:55)
  4. Three More Days (3:36)
  5. Can I Stay (3:41)
  6. You Can Bring Me Flowers (4:12)
  7. Gone Away from Me (4:27)
  8. Lesson Learned (4:39)
  9. Truly, Madly, Deeply (1:52)
  10. Till the Sun Turns Black (4:28)
  11. Within You (5:43)
Trouble was een erg mooi album (zie nu tot mijn grote verbazing dat ik daar nog niet eens eerder op gestemd had), maar na het horen van "Can I Stay" ben ik eigenlijk al meteen afgeknapt. Veel te zoetsappig, waarschijnlijk toch door de platenmaatschappij de commerciële hoek in geduwd? Zodra er wat meer nummers te beluisteren zijn zal ik nog een poging wagen, maar ik vrees het ergste.

Live vond ik 'm trouwens ook erg sterk. Twee jaar geleden geloof ik in Paradiso. Introverte man, dat zeker, maar niet zo erg als zijn biografie doet geloven.

Ik vind het allemaal reuze-meevallen. Can I Say is wat zoetsappig door de strijkers, en die keren ook wel terug in andere nummers, maar ik vind dit eerlijk gezegd een uitstekende plaat.
Waarschijnlijk heb ik niet zo'n moeite met zoetsappigheid, sterker: ik vind het ongelooflijk mooi
De strijkers geven het een melancholieke sfeer.
Verder vind ik de blazers die hier en daar subtiel opduiken de nummers voorzien van een warm geluid.

Ik denk dus wel dat bubbachups teleurgesteld zal zijn als hij de rest heeft gehoord. Ik heb die rest nu al gehoord en ik ben het totaal niet.

E
weer errug mooi! heb 'm helemaal gehoord nix mis mee!
(deze ga ik meteen aanschaffen)

E
11 tracks in playlist, average track length: 4:23
Playlist length: 48 minutes 13 seconds
Right-click here to save this HTML file.

Playlist files:

1. Ray LaMontagne - Be Here Now (6:23)
2. Ray LaMontagne - Empty (5:17)
3. Ray LaMontagne - Barfly (3:55)
4. Ray LaMontagne - Three More Days (3:36)
5. Ray LaMontagne - Can I Stay (3:41)
6. Ray LaMontagne - You Can Bring Me Flowers (4:12)
7. Ray LaMontagne - Gone Away From me (4:27)
8. Ray LaMontagne - Lesson Learned (4:39)
9. Ray LaMontagne - Truly, Madly, Deeply (1:52)
10. Ray LaMontagne - Till The Sun Turns Black (4:28)
11. Ray LaMontagne - Within You (5:43)

-ik ben ene hans veel dank verschuldigt-
maar geloof me, als je trouble een lekker album vindt/vond
verdient deze ook je AANDACHT!

en met zoetigheid is nix mis mee, mark lanegan laat die ook vergezeld gaan van een bittere en/of getergde side-dish so to say...mooie hoes ook weer btw!

Nu diverse malen gehoord op zwoele Franse zomer-avonden: en is me niet tegengevallen. Ook meerdere draaibeurten doen niks af aan de kwaliteit.

Zou ik mogen vragen waar je de mogelijkheid hebt gehad om hem te kunnen luisteren aERodynamIC? volgens de site www.raylamontagne.com is hij pas te verkrijgen op 29 augustus.

verder vind ik Lamontagne een topper! hij heeft poos op fabchannel gestaan en baalde er van dat de rechten waren verlopen.

heb Ray Lamontagne - One Lonesome Saddle ook maar die vind ik persoonlijk veel minder leuk dan trouble.

Ben benieuwd naar deze.

Wel eens van het medium internet gehoord???
Is ie al te beluisteren! En binnenkort ligt ie hier als cd....

oww.. naja.. heb hem nog niet kunnen downloaden:) en ik download een hoop.. vroeg me dus al af

mooi mooi.
nog een paar keer luisteren en dat is ie net zo goed als de eerste.

over goede debuut albums gesproken, staat "trouble"bij mij erg hoog

avatar van danique
Een van de beste cd's die ik ooit gehoord heb. Maakt me niet uit als het zoetsappig is, hij geeft er een persoonlijk tintje aan wat andere artiesten vaak missen in hun muziek. Hij verdient zeker een 4.5, maar wel jammer van dat ene nummer met een fluitsolo. FLUITSOLO! Hoe kom je erop?!

avatar van ajp
ajp
Is gewoon een hele mooie CD, misstaat niet in een rijtje met Damien Rice en Ryan Adams. Zal niet zo bekend worden want het is gewoon een lelijke vent met een baard. Is misschien maar beter ook...

Ryan Adams en Damien Rice zijn ook niet bekend geworden door hun uiterlijk hoor.

avatar van ajp
ajp
Ja heb je gelijk in.

In één woord "geweldig". Een ingetogen cd met bijzonder veel gevoel. Is zeker 4,5 punten waard.

Wat kunnen cadeautjes toch soms verrassend zijn! Gisteren deze cd gekregen, nu al 3 x gedraaid. Wat een fantastisch album, heerlijk voor de lome zondagmiddag...

Dit is typisch een album die al een half jaar een beetje rondsluimert bij mij.
Ik draai het graag, het heeft een mooie 4* en toch blijft het in de schaduw staan van een hoop andere albums.
Maar dan opeens gebeurt het: het album ontvouwt zich in al haar pracht en weet me nog meer te ontroeren dan eerder. Het weet zich naar de voorgrond te brengen. En daarmee is een 4,5* niet meer dan terecht voor dit groei-briljantje.
Misschien moet ik toch nog eens heel diep gaan nadenken over dat eindejaarslijstje.......

avatar van deek
Dit zijn de soort albums die het waard zijn om gekocht te worden. 4 sterren.
En die fluitsolo vind ik nou net heel erg mooi.

avatar van pejo
Fantastische stem en sterke songs. Klinkt ouderwets mooi.
Doet me erg veel denken aan Robin Trower (in city dreams). Dezelfde soulvolle sfeer.
Van writersblock is voorlopig geen sprake want de songs zijn zeer puur en lijken als vanzelf te zijn ontstaan.
Kortom een wereldplaat en wat mij betreft wordt Trouble overklast.

morgen eens even kijken of deze te krijgen is bij van leest. zie hem op de site niet staan?

Kan het kloppen dat ik hier Ben Harper in hoor? (zoals op Welcome to the Cruel World bijvoorbeeld) Daar vind ik hem meer van weghebben dan van Damien Rice of Ryan Adams.

4* met opwaartse potentie.

Wat een stem heeft deze man!
Van iemand gehoord dat dit goede muziek was en whala nog dezelfde dag had ik de cd.
Vooral Can I Stay en You Can Bring Me Flowers vind ik goed.
Dit is echt helemaal mijn ding.
Beetje jammer dat dit soort muziek toch vrij zeldzaam is vandaag de dag.

avatar van timhardt
Prachtig cd'tje...zoals Aero al zei sluimert het, haakt het zich vast en laat daarna niet meer los. Een plaatje dat je gerust 100 keer kan horen zonder het beu te worden. Ik vind deze als geheel pakken beter dan Trouble, die ook niet verkeerd was, maar deze krijgt 4 sterren en een plaatsje in mij cd rek(ken).

avatar van Freggel
Deze al een tijdje geleden via het internet *sorry* binnengehaald..eigenlijk nooit een kans gegeven, tot vandaag that is.
Meteen maar even aangeschaft, wat een heerlijk plaatje!! 4,5*

avatar van Bighead
Gisteren in Londen in de opruiming meegenomen...en de hele weg terug grijs gedraaid...lekker hoor

avatar van Tha)Sven
Ik heb nu bijna alle liedjes geluisterd en wat een klasse. Het doet me inderdaad denken aan Damien Rice, maar Ray heeft een warmere stem. Heerlijk om inderdaad 's avonds te luisteren.
Ik vind Be Here Now echt een brilliant nummer. Andere hoogtepunten zijn : Three More Days en You Can Bring Me Flowers.
Ik ga nu maar eens zijn debuut uitproberen.

avatar van timhardt
Opgewaardeerd naar 4,5*

avatar van LittleBox
timhardt schreef:
Opgewaardeerd naar 4,5*

Ik doe mee. Wat een schitterend album is en blijft dit toch. Kippenvel.

Lesson Learned en Within You zijn op het moment favoriet. echt super.

avatar van otherfool
Liep u vanmiddag misschien in de Heerestraat te Groningen? Zo ja zag u die roodharige jongeman met z'n handen in de zakken en een blik op oneindig? En zag u de tranen in z'n ogen terwijl hij meelispelde 'Outside the rain is tapping on the leaves / To me it sounds like they're applauding us / The quiet love we made...' Zo ja, aangenaam kennis te maken!

avatar van jtsterkenburg
jammer, heb je niet gezien, want ik was vanmiddag wel in de heerestraat!