Beyoncé - B'Day (2006)

9. Irreplaceable (3:47)
  10. Resentment (4:40)
  11. Check on It (3:31)

met Bun B en Slim Thug

12. Encore for the Fans (0:39)
  13. Listen (3:37)
  14. Get Me Bodied [Remix] (6:00)
  15. Creole * (3:53)
  16. Lost Yo' Mind * (3:47)
  17. Back Up * (3:26)
  18. World Wide Woman (WWW) * (3:51)
  19. Beautiful Liar * (3:18)

met Shakira

20. Flaws and All * (4:10)
  21. Still in Love (Kissing You) * (4:35)
  22. Hollywood * (4:20)

23. Amor Gitano * (3:47)

met Alejandro Fernandez

24. Oye (Listen in Spanish) * (3:40)
  25. Imprescindible (Irreplaceable in Spanish) * (3:47)
  26. Bello Embustero * (3:20)
  27. Beautiful Liar [Remix] * (3:01)
  28. Beautiful Liar [Spanglish Version] * (3:21)

met Shakira

29. Imprescindible [Nortena Remix] * (3:50)
avatar van horned_reaper
0,5
lol, tuurlijk wel daar hangt een hele grote vlag van op mijn kamer xD

EVANSHEWSON
horned_reaper schreef:
kijk, Shakira vind ik dan nog wel tof maar als we bij Beyonce aankomen moet ik toch met tranen toekijken hoe deze wereld naar de klote gaat.

wat een dom arrogant *&&)^& mokkel.
de teksten slaan TOTAAL nergens op, behalve dat zei beter is dan de rest van de wereld enzow ~_~
ik kan niet over alles oordelen want ik heb niet alle nummers gehoord, maar een paar wel.
en volgends mij heeft die meid echt hulp nodig want ze verkeerd in een soort waan dat ze miss universum is ofzow
hoewel ze nog f*cked up lelijk is met die stapel make up.

daarom hou ik zo van Shakira ^^ haar teksten gaan ergens over en zij hoefd geen berg make up op om er lief uit te zien en zei denkt teminste ook niet dat ze alles is.
daar hou ik al een stuk meer van...maar een bepaalde subgroep mensen snapt niet dat dit soort muziek ver van de realiteid afwijkt.

naja, ik ga maar weer lekker verder luisteren naar een goed Pink Floyd album *O*

Tja, deze generatie "R&B" artiesten is totaal ook niet aan mij besteed, ik vind dit grootwarenhuismuzak van de allerergste soort, totaal onbeluisterbare shit, I am very sorry, ik ga dan zeker geen stem uitbrengen, want dàt is niet echt eerlijk.

Lost Highway
Dat is het dan ook EVANSHEWSON, maar pas op of je krijgt opnieuw de 'smaken verschillenn politie' op jouw dak.

EVANSHEWSON
Eén kleine opmerking in de marge moet toch kunnen, niet ??

clutch
zo'n verstandige opmerking die helemaal waar is, kan altijd!

avatar van AardbeitJ
Ik vind het goede cd
Irreplaceable is mijn favourite..:)
3.5

avatar van waxs
Green Light vind ik best een tof nummer, maar ik dacht dat hij niet als single zou worden uitgebracht in Nederland omdat hij al zolang uit was, maar ik kwam hem gisteren tijdens het zappen tegen.

avatar van catdog
Het is daarom ook de remix van de Freemasons die is uitgebracht.
Omdat het album al bijna (op 2 dagen na haha.) een jaar uit is is het ook erg slim om een Freemasons Remix uit te brengen i.p.v. het origineel die zo onderhand al bijna iedereen kent.

De Freemasons hebben vind ik tot nu toe van alle Beyoncé mixen die ze gedaan hebben (Déjà Vu, Ring the Alarm, Beautiful Liar en Green Light.) tot nu toe alleen maar songs afgeleverd die beter zijn als het origineel.
Erg knap

Lil Bizzy Bone
Beyonce vind ik vaak heel nep, ook met die uithaalen ofzo dat ze heel hard zingt en heel dramatische doet, ik word daar scheit ziek van.

Ik vind Beyoncé een supervet wijf. Dr muziek is goed, ze kan goed live optreden (dat is heel wat tegenwoordig, vind ik) en ik vind dat ze niet fake doet.

Nu even over het album (A)

Ik heb dit album nu al een aantal weken in mijn kastje liggen (was in de uitverkoop de Deluxe Edition. Ik dacht "Meenemen die handel!!!") Ik luisterde het een beetje en in het begin vond ik het wat minder allemaal. Nu ik het album meerdere keren heb beluisterd word het steeds lekkerder en beter. Ik vind de Freemasons remixes echt geweldig (daar zou ze ok nog een album mee op moeten nemen ) maar dit album is zeker niet slecht!

ik geef het een 4* voor de middelmatige nrs zoals Kitty Kat en Wordwide Women die ik zelf wat minder vind

Niet haar beste plaat maar toch wel een lekkere cd. Een minpuntje is dat de nummers op verschillende volumes zijn opgenomen dus of het knalt je speaker uit, of je moet de cd speler iets harder zetten.

Top nummers zijn; Deja Vu, Irreplaceable, Kitty Kat en Resentment.

avatar van musicman13
Wel een vet foute tracklist:S

avatar van psychonaatje
Nee, hoor. De tracklist is die van de originele versie met daarna de bonustracks van andere versies. Wat je waarschijnlijk bedoelt, is dat 'ie niet overeenkomt met die van de deluxe edition, maar goed, dan moet mevrouw Knowles maar niet de hele tracklist van de cd omgooien bij een nieuwe editie.

avatar van Rammetje*
Ik snap niet waarom dit album zo'n hoge score heeft. Er staan best een paar aardige nummers op, maar het geheel is zo schreeuwerig dat ik er zelf bijna een zere keel van krijg. Ook heb ik nog nooit zo'n spastische clip gezien als de clip van Deja Vu. My god. Nee, haar vorige album was dan echt een stuk beter. Haar eerste single Crazy In Love heeft ze nooit meer overtroffen. Jammer.

avatar van Mindshifter
omdat t een lekkere dame is 2 sterren. Hapklare brokken muziek zonder muzikale integriteit. Zoals alles wat op tmf te zien is... jammergenoeg.

avatar van Ramonr
Een onbekend sstraatje voor mij, één van de weinige R&B die ik in mijn bezit heb. Des ondanks kan ik het album best waarderen, niet zodanig dat ik meer wil, maar toch lekker...
Favorieten zijn toch wel Kitty kat, Green Light en Upgrade U

Ik vind Beyonce ook een geweldige entertainer. Ze zingt amazing live. Héél belangrijk.

Goeie cd. Favo's zijn:

- Deja vu. Geweldig nummer. Live ook mooi en het dans gedeelte is ongelooflijk
- Irreplaceable.
- Ring the alarm. Geweldig nummer, anders dan de rest. Vooral het gedeelte waar het mee begint en in het midden van het liedje nog een keer terug komt.
- Green light.
- Check on it. Ook een tijd favo geweest
- Listen. Prachtige balled
- Lost yo mind.

Veel favo's dus. Elk nummer heeft iets leuks. Héél geslaagd album dus!

avatar van 999Grey
horned_reaper schreef:
ik ga maar weer lekker verder luisteren naar een goed Pink Floyd album *O*

raar hé, die twee voornamen achterelkaar, dat je daar zoon goed gevoel van krijgt!

avatar van Reijersen
'Ring the Alarm' is het enige nummer op dit album waar Beyonce verrast. Deze als nachtegaal gebombardeerde dame zingt best aardig hoor, maar waarom dan steeds met dezelfde uithaaltjes en dezelfde toonsoorten? Jammer, ik wacht nog steeds op het knetterharde spetter album van deze dame. En dat is deze niet.

Jessie
ik heb de deluxe versie ervan en ik geraak hem maar niet beu!!

maar op mijn cd staat ook een liedje bij dat 'If' noemt raar ik vind hem hier niet terug maar dat liedje vind ik echt heel mooi

eigenlijk alle liedjes hebben wel iets, maar ik zie dat er nog niemand lijk voor het liedje 'If' heeft gereageerd.

Moow
Vreselijk album! Alleen die hoes al. Beeeeetje ordinair. Ik vond geen een lied goed. Beyoncé is echt diep gezonken, jeeetjeee...

avatar van NewYorkCityLight
If staat toch als nummer 8 op de deluxe edition?

Jessie
ja dat weet ik. maar hij staat hier niet boven!

avatar van NewYorkCityLight
Dan zet je hem ertussen?

@horned_reaper. Ik ben het wel met je eens dat Shakira vaker teksten schrijft die ergens over gaan. Maar dat is ook niet altijd zo hoor. Ze heeft ook nummer waar ze zingt over haar heupen die niet liegen. En dat is volgens mij echt geen nummer die een tekst heeft waar het over iets gaat. Maar dat geeft volgens mij ook niet. Want soms gaat het niet alleen om de songtekst maar om het liedje. En het ritme

En beyonce heeft nummers erop staan die kwa songtekst niet echt super zijn. Maar als je kijkt naar Listen, Ring the Alarm en Lost yo mind zijn dat toch echt wel goed geschreven nummers. En gaat het toch wel ergens over. Het is dan wel over de liefde, maar een liedje dat echt ergens over moet gaan hoeft niet over een drama te gaan.
En ik heb echt helemaal niks tegen Shakira, in tegendeel ik vind dat zij echt een hele goede zangeres is.
En het is jou mening en dat respecteer ik ook maar ik wilde dit toch ff zeggen

Voor de rest over het album. Ik heb net de Get me bodied live optreden van the beyonce experience tour gekeken. Terwijl ik het liedje eigenlijk niks vond. Maar ik ben het toch wel een leuk liedje gaan vinden. En dat laat maar weer zien hoe goed ze live kan zingen. Tot in tegenstelling tot héél veel andere artiesten!

avatar van Katsmusic
Heeeerlijke cd! Fijn voor een dagje dat je eigenlijk niets wil doen, maar wel veel moet doen! Met deze cd kom ik de dipdag door

Hollywood, Upgrade U& Deja Vu erg leuk met Jay-boy
Resentment&Listen zo mooi gezongen,
Lekker een R&B-album, niet meer en niet minder wat ik ervan had verwacht 3,5*

Lost Highway schreef:

avatar van Khalid..
Beyonce haar nieuw album komt op 18 november uit, en ze gaat 2 nieuwe nummer tegelijkertijd uitbrengen genaam 'If i Were A Boy' en 'Single Ladies'. Waar de video opnamens momenteel van worden opgenomen. Beide singles komen op 7 oktober uit. Nieuwe film Cadillac Records zal in november in de bioscopen te zien zijn en Obsessed komt in Februari uit.

avatar van No Surrender
Khalid.. schreef:

Nou daar zit de hele wereld op te wachten!

No Surrender schreef:

Nou daar zit de hele wereld op te wachten!

Ik in ieder geval wel!