The Killers - Sam's Town (2006)

Label: Island

1. Sam's Town (4:03)
  2. Enterlude (0:49)
  3. When You Were Young (3:40)
  4. Bling (Confession of a King) (4:08)
  5. For Reasons Unknown (3:32)
  6. Read My Mind (4:06)
  7. Uncle Jonny (4:25)
  8. Bones (3:47)
  9. My List (4:08)
  10. This River Is Wild (4:38)
  11. Why Do I Keep Counting? (4:24)
  12. Exitlude (2:31)
  13. Where the White Boys Dance * (3:28)
  14. All the Pretty Faces * (4:45)
  15. Daddy's Eyes * (4:13)
avatar van Frisoboei
Wat een vette plaat! Vooral When you were young is vet!

Speel namelijk veel guitar hero 3 en dat is echt een van de leukste nummers om te spelen!

avatar van Arno
Dit album is voor mij een beetje het tegenovergestelde van Hot Fuss. Die klonk meteen heel sterk, maar begon ook even snel weer te vervelen. Wanneer ik Hot Fuss nu nog beluister, dan is het vooral voor de eerste vier à vijf tracks. De rest doet me nog bitter weinig.
Bij deze Sam's Town verging het me net omgekeerd. Na één keer luisteren had ik zelfs zin om 'm terug te dragen naar de bib. Maar elke keer groeide mijn appreciatie. Bij iedere luisterbeurt klonken bepaalde nummers weer wat briljanter. Nummers die mij eerst totaal niets deden, zoals Bling (die baslijn!) en Bones (die belletjes in het begin!), behoren nu tot mijn favorieten van het album.
Uiteindelijk kan ik niet veel anders zeggen dan dat Sam's Town een klein meesterwerk is. Een beleving, een vervoering van begin tot eind.

We hope you enjoyed your stay
Outside the sun is shining, seems like heaven ain’t far away
It’s good to have you with us
Even if it’s just for the day

Lost Highway
Een juiste visie Arno. Als meer liefhebber van de wave dan van de pure rock'n roll zou Hot Fuss me beter moeten bevallen dan Sam's Town. Dat is ook deels zo, maar objectief merk je gewoon dat Hot Fuss het moet hebben van zijn eerste vijf tracks ( waaronder een aantal knallers van formaat ), terwijl dit gewoon een fijne plaat over heel de lijn is. Een meesterwerk vind ik het nu niet meteen, wel een erg tof plaatje.

De eerste keer dat ik kennis maakte van The Killers was met Guitar Hero en heb nu eindelijk het album gekocht. Ik had hem al een keer gedownload maar heb hem echt liever orgineel.

Precies wat je zegt Arno, juist die kleine dingetjes maken het beluisteren de moeite waard over het algemeen een zeer aangenaam album waar ik nog niet op ben uitgekeken.

avatar van wvv89
Het beste album van de laatste twintig jaar... zei Brandon Flowers. Moeilijk te geloven natuurlijk en als je dit eenmaal gaat beluisteren kom je tot de conclusie dat dit niet zo is.

Maar een van de beste albums van de laatste twintig jaar, daar komt hij wel redelijk in de beurt bij... Want als nummers zoals Read My Mind, When We Were Young, My List en Sam's Town vol aan staan op mijn mp3 speler, krijg ik een overweldigend gevoel... wat nog steeds het geval is nadat ik dit album gelijk na de release ben ga luisteren.

Naar mijn mening overtreft Sam's Town, Hot Fuss, simpelweg omdat er meer kracht in deze cd zit.
Je merkt dat Brandon en co. meer volwassen is geworden op deze plaat. Nummers steken beter in elkaar, het klopt allemaal, terwijl Hot Fuss het zoeken was naar een eigen identiteit.

Op naar de volgende plaat, Day and Age, die waarschijnlijk November van dit jaar uitkomt.

Helemaal mee eens wv89, ik vind When You Were Young zelfs een van de mooiste nummers allertijden. De emotie die in dat nummer zit, ik krijg er nog steeds kippenvel van. Vooral als die gierende gitaar ineens in komt zetten aan het einde. Nog maar eens een hulde!

avatar van ZERO
Brandon Flowers had bijna gelijk. Het is de beste cd van de laatste 10 jaar geworden...

avatar van Red Sail
Ik doe lekker mee met alle recent toegevoegde positieve berichten. Ben ooit begonnen met een 3.5, maar nu is het echt tijd om er een 5 van te maken. Samen met de laatste Interpol de beste plaat van de laatste jaren. Alles klopt gewoon. De melodieen, de opbouw van de nummers, de afwisseling, de teksten en niet in de laatste plaats de fantastische zang van mr Flowers.

Het doet me zeer uitkijken naar het nieuwe album, al ben ik bang dat voor mij the Killers al hun ultime plaat hebben gemaakt.

Voor Sam's Town hetzelfde als voor Hot Fuss. Een paar geniale nummers maar ook veels teveel pure kut nummers om het zo maar te zeggen.

Toch raar, zulk extreem niveauverschil op 1 plaat. Een 3,5 , vooral voor When you were young, for reasons unknown, read my mind en bones.

Op youtube.com staan al 2 tracks op van hun nieuwe album "day and age". De nrs zijn live opgenomen en de kwaliteit is natuurlijk niet al te best, maar de nrs klinken best lekker. De tracks heten neon tiger en spaceman en vooral spaceman klinkt veelbelovend.

The Boogieman
Een lekkere plaat van The Killers. Naar mijn mening is het album in zijn geheel ook beter dan Hot Fuss, waarvan de eerste helft goed is. Normaal heb ik niks intro's en enterludes, maar bij dit album vind ik het leuk klinken met name de tekst. Mijn favoriete tracks zijn Sam's Town, When We Were Young en Bling. 4,5*

Ik was eigenlijk niet echt een fan van de Killers.
Maar dit album zag ik vorige week in aanbieding liggen, en ik ben zeker blij dat ik het gekocht heb. De killers hebben er een fan bij.

avatar van lauradance
read my mind is echt een heel leuk liedje.
ik vind de sound ook anders dan op hot fuss, maar wel anders in a good way.

avatar van YoG
YoG
Retegoed ! Gaat helemaal onder je huid zitten..
ik dacht in het begin een miskoop te hebben gedaan (o.a. door de stem van Flowers, daar moest ik echt aan wennen!)

Erg opwindend album.. maar heb het gevoel helemaal leeggezogen te zijn als ie klaar is.. bij bijv. Ten van Pearl Jam heb ik juist het tegenovergestelde gevoel, dat voelt als een middagje aan gewichtjes trekken

avatar van sergifornia
Heb ze sinds korte tijd ontdekt, en van dit album bevallen When You Where Young, Read my Mind en Bones me wel:)
Ga binenkort eens kijken of die nog in een cd winkel in de anabieding is

The Boogieman
sergifornia schreef:
Ga binenkort eens kijken of die nog in een cd winkel in de anabieding is

Volgensmij kan je het album wel voor 7 a 9 euro halen. Ik had de mijne bij een actie van 3 voor 25 euro gehaald. Dat was bij de Freerecord shop.

avatar van Shadow91
Wat een heerlijk album en mijn favoriet van de 3.
Hoogtepunt is voor mij The River is Wild : Wat een geweldig nummer! Ook het wat rustigere Read my Mind en For reasons unknown weten mij te bekoren.
Heb Sam`s town al heel vaak gedraaid maar nog altijd luister ik er met veel plezier na.
In mijn mening een van de beste albums van de afgelopen jaren.

ik kon hem niet meer uit mijn top tien houden, veel vrienden vinden het overerated,commercieel, maar het klinkt gewoon zo goed ,zelfs die laatste nummers zijn zeer sterk. petje af

Ace
Nu ik 'm toch maar weer eens uit de kast heb getrokken, vind ik 'm toch wel een heel stuk beter dan ik dacht! Vooral Read My Mind en When You Were Young liggen toch wel heel geweldig in het gehoor... Niets bijzonders, gewoon lekker en pakkende melodieen en daardoor juist wel weer bijzonder.

avatar van Darkzone
Tot voor kort kende ik The Killers eigenlijk niet. Ik kende alleen de Pet Shop Boys remix van Read My Mind en ben daar nogsteeds heel erg enthousiast over.

Heb pasgeleden alle albums (met bonustracks) gedownload en probeer op die manier de schade in te halen (en die is heel erg groot vrees ik, nu ik dit album op heb staan).
En dit album is de eerste die ik inhaal en hij is wel heel erg fijn.

Kadafi
Om eerlijk te zijn vind ik er weinig aan. "When you were young" is een prachtige single en tegelijk hun beste nummer. "Bones" is ook leuk en aanstekelijk. Dan houdt het ver op....

avatar van ZERO
Bones is net het minste nummer op het album, vind ik. De rest heeft misschien wat meer tijd nodig, want hoewel The Killers een vrij 'commerciële' pop-rock band zijn volgens sommigen, vond ik toch dat de frank laat viel bij dit album. En ik was duidelijk niet de enige, want de score van dit album is enkel maar gestegen in de loop der jaren!

En niet zo'n beetje ook. In 2 jaar van 3.20 naar 3.70. Als dat zo door gaat krijgt dit album ooit wel de plaats die het verdiend.

Ik vind Bones ook een erg leuk nummer. Mindere Goden zijn denk ik eerder Uncle Johnny en My List, hoewel ik aan die laatste wel wat meer gewend ben geraakt.

avatar van musicman13
Wat een top album!! Heel anders dan ik normaal luister, maar echt geweldig!! Alle nummers klinken echt puur. De singles en Sam's Town , weet niet of dat een single was, zijn mijn favorieten. ook de afsluiter is leuk!

een 4,5

Nee Sam's Town was idd geen single. Wel een bijna perfecte album opener

avatar van Paranoid Android
Onlangs deze plaat aangeschaft op aandringen van een vriend. Ondanks dat ik het geprobeerd heb laat ik de cd wel erg vaak links liggen...
Ik ga het nog maar eens proberen!
(of had ik toch beter met Hot Fuss kunnen beginnen?)

avatar van YoG
YoG
Het kwartje moet een keer vallen.. het duurde bij mij ook een tijdje voordat dat gebeurde. Kon voor die tijd alleen erg genieten van Bones, Read my Mind enz...

Nadien is het voor mij een echte luister-cd geworden, niet meer eentje die in de achtergrond pruttelt

avatar van Madjack71
Bombast, zelfvertrouwen en stadionrock. Wij gaan hier even U2 opvolgen als grootste band. The Killers zijn ambitieus, maar niet gespeend van talent. Commercieel, gelikt en bekende formules en niet vies om te kijken wat anderen voor hen hebben gedaan en daar het beste van te lenen.
Maar verdorie ik vind dit een verdraaide lekkere plaat.

Lekker hard over de speakers en maar mee zaniken. Sam's Town/Read my mind en het geweldige Uncle Johnny, samen met de bombastrock a la Springsteen in This River is Wild, hebben ze hier hun werk goed gedaan.
The Killers is voor mij zo'n band als Keane. Niet iedereen is er van gediend, maar op de e.o.a wijze kun je er ook niet om heen. Hoewel de zang niet altijd mijn oren streelt, vind ik het ook niet zo'n probleem, kan ik lekker luid meezingen, zonder mij de mindere te voelen of dat ik iets oorstrelends mis.

Are we human or are we dancer! Het feit dat bijna eenieder dat zinnetje kent van hun tot nu toe grootste hit, zegt wel wat. Meuk of Leuk, soms is die scheidingslijn niet zo bijster groot.

avatar van JoBBuS
Ik vind dat een album waar ik hoe langer hoe meer naar ga luisteren geen commercieel album is. Sam's Town is hun beste album, naar mijn mening dan, en ik waardeer het meer en meer.

avatar van Madjack71
JoBBus schreef: Ik vind dat een album waar ik hoe langer hoe meer naar ga luisteren geen commercieel album is.

Bedoel je daarmee dan, dat een commercieel album per definitie een album is dat je maar een aantal keer kunt horen? Als dit voor jouw een groei album is, mooi. Maar m.i maakt het dat niet minder commercieel door. Commercieel hoeft niet altijd fout te zijn en als een soort "Hij die niet genoemd mag Worden" stempel op een band te rusten. Ik ken de andere albums van The Killers niet, maar deze klinkt alsof elk nummer gemaakt is om in stadions te kunnen spelen. Dat doe je dan met een bepaalde intentie, het gevoel dat je groot kunt worden, een breed publiek aanspreekt. Red Hot Chili Peppers vullen ook stadions en maken m.i ook commerciele albums, althans zeker de laatste 10 jaar. Dat doet voor mij i.i.g niets af aan de kwaliteit.

Los nog van het feit dat zo'n rete commerciele groep als de Pet Shop Boys je nummers gaan mixen. Waar de zanger ook graag naar luisterde in de jaren 80.

Wat mij betreft is het een degelijk commercieel album. Die ik trouwens ook meer en meer waardeer.