Voor mij houdt de geniale Dylan bij Desire een beetje op. Met Oh Mercy kwam hij nog een keer geweldig terug, waarna het voor mij eigenlijk over was. Ook doordat de stem na Oh Mercy voor mij te zeer was aangetast om nog lekker naar te kunnen luisteren.
Wat een onzin zeg. Het ergste is dat de woorden van mezelf afkomstig zijn bij een bericht op Street Legal. Op dat moment voelde ik het inderdaad zo, maar gewoon een kwestie van te snel beoordeeld na een paar luisterbeurten, wat vooral bij de latere Dylan vragen om problemen is. Inmiddels heb ik er een aantal maanden van mijn cursus "Bob Dylan in het post-Oh Mercy tijdperk" opzitten en alle opmerkingen van destijds kunnen in de prullebak. Eigenlijk zijn alle albums na Oh Mercy op zijn minst gelijkwaardig zo niet beter, al blijft Oh Mercy een geweldig album. Een paar weken terug heb ik Love and Theft al in ere hersteld en hetzelfde ga ik nu met Modern Times doen. Het is de ideale tijd van het jaar om dit album te draaien. Dat sowieso, echt een moment om erin te groeien. Het begin is direct al een hoogtepunt met Thunder on the Mountain waarna met Spirit on the Water excuses aan Karl op zijn plaats zijn. Het heeft even geduurd, maar het is inderdaad een heerlijk nummer zo vlak voor zonsondergang. Dan weer een geweldig up-tempo nummer met Rollin' and Tumblin'. When the deal goes down is weer zo'n nummer wat ik graag draai als ik 's nachts van mijn werk naar huis rijd. Je moet oppassen om niet van complete vervoering van de weg te raken. Someday Baby is weer een stukkie sneller en het wordt eentonig, maar ook die valt na een paar luisterbeurten helemaal op zijn plek. Workingman's Blues is een nummer waarvan de kwaliteit direct herkenbaar is. Perfect gebracht de woorden volgen elkaar in een prachtige flow en mag een van de beste nummers van Dylan van de afgelopen 30 jaar genoemd worden. Beyond the Horizon en Nettie Moore vergen wat meer tijd om te wennen maar zijn beide van een enorme schoonheid. Dit zijn nou juist de nummers waarop ik zo'n kritiek had in het begin. Het kan verkeren. Dan naderen we het einde met het weer wat snellere The Levee's Gonna Break en met Ain't Talkin hebben we een perfecte afsluiter. Misschien vind ik deze zelfs nog wel beter dan de voorganger. Daar staken Mississippi, High Water en Lonesome Day Blues er nogal bovenuit. Dit album is veel constanter van niveau vind ik. Hoe dan ook, het zijn 2 fantastische albums en dat had ik toch nooit kunnen denken. Bob, als je dit leest, dan hoop ik dat ik het bij deze heb goedgemaakt.