Justin Timberlake - FutureSex / LoveSounds (2006)

Label: Jive

1. FutureSex / LoveSound (4:02)
  2. SexyBack (4:02)

met Timbaland

3. Sexy Ladies / Let Me Talk to You (Prelude) (5:32)
  4. My Love (4:36)

met T.I.

5. LoveStoned / I Think She Knows (Interlude) (7:24)
  6. What Goes Around... / ...Comes Around [Interlude] (7:28)
  7. Chop Me Up (5:04)

met Timbaland en Three 6 Mafia

8. Damn Girl (5:12)

met will.i.am

9. Summer Love / Set the Mood (Prelude) (6:24)
  10. Until The End Of Time (5:22)
  11. Losing My Way (5:22)
  12. (Another Song) All Over Again (5:46)
  13. Pose * (4:46)

met Snoop Dogg

14. Until The End Of Time * (5:22)

met Beyoncé

15. SexyBack [DJ Wayne Williams Ol' Skool Remix] * (4:16)

met Missy Elliott

16. Sexy Ladies * (3:50)

met 50 Cent

avatar van Reijersen
Cool! Dat is het allesomvattende woord voor dit album wat mij als eerste te binnen schiet. De combi Timba-Timber werkt erg sterk en ook de Will.i.am producties mogen er zijn. Louter sterke popliedjes.

avatar van andnino
Dat er sterke nummers op staan ontken ik ook zeker niet, jammer dat TMF het allemaal weer moet uitmelken.

Ik had niet gedacht dat ik ooit nog eens serieus Timberlake zou gaan luisteren maar dit album heeft mijn hele perspectief op Justin verandert. Alles gaat naadloos in elkaar over en is genoeg gevarieerd om het in 1 ruk door te luisteren.

avatar van andnino
Mee eens, mijn lage(re) cijfer is vooral omdat sommige beats van Timbaland iets te veel op elkaar lijken... als je dit vergelijkt met de nieuwe Nelly Furtado en vooral Timbaland's eigen nieuwe solo album, hoor ik toch iets te veel overeenkomsten.

Wat niet wegneemt dat dit album goed opgebouwd is, goed geproduceerd is en een hoop sterke songs kent.. Ook voor mij heeft het mijn hele perspectief op hem veranderd.

avatar van oruiz
ik kwam laatst iemand tegen die op Justin Timber leek. sorry voor deze makkelijke "grap", maar ik hoorde hem op de tnt werkvloer (als er iemand behoefte heeft aan flauwe humor, ga werken bij tnt. je weet niet wat je meemaakt..) en moest hem met jullie delen.

Gsus
Uitleg graag

Traag van begrip of héle flauwe grap, wat wordt ´t?

EDIT: Traag van begrip is 't geworden!

Maar errug flauw is die ook.

andnino schreef:

Ha, juist... Te laat

Een 4.5 voor mij, veel te danken aan timberland

avatar van VforVictor
Lekker album dit, frisse producties en Timberlake die toch op elk nummer weet te boeien met z'n boyband texten, de beats van Timbaland zijn vaak gedurfd, experimenteel maar op dit album valt hij toch in herhaling, na het luisteren van het album heb je toch het gevoel dat de eerste 3 nummers op repeat staan.. Daarnaast is het wel echt een compleet album met een duidelijk thema en een rode draad: futuresex/lovesounds, toppertjes: My Love, What Goes Around.., Losing My Way (voor mij het hoogtepunt), Chop Me Up, En de openings track, maar omdat het wel erg veel op elkaar lijkt ben je snel uitgeluisterd en daarom geef ik het album een 3,5

avatar van NewYorkCityLight
Ok, het is een goede CD, maar ik heb zo'n gruwelijke hekel aan intercludes (en precludes in dit geval)...en bij deze CD is het verschrikkelijk..., de nummers duren ook zo lang (mede door de intercludes en de precludes).
Met de 7 minuten van What Goes Around Comes Around heb ik geen probleem, dat is gewoon nog afwisselend.
Love Stoned/I Think She Knows is een beetje langdradig
Set The Mood verpest Summer Love echt helemaal
En Sexy Ladies is nooit een leuk nummer geweest....dus ik heb daarbij ook geen last van de preclude die erachter aan komt.

Zonder cludes meegerekend zijn de leukste nummers:
What Goes Around
Love Stoned
My Love
Summer Love en
Losing My Way

avatar van Esther_ke
Super goed album van Justin Timberlake met fantastische nummers.

Mijn favoriete nummers zijn: ‘What Goes Around Comes Around’, ‘Future Sex/ LoveSounds’, ‘My Love’, …

NewYorkCityLight schreef:

Ik heb daar helemaal geen probleem mee, soms vind ik het zelfs een hele mooie aanvulling. Bijvoorbeeld bij LoveStoned, juist de interlude vind ik zowat het mooiste stukje muziek van de hele cd. Alleen is he soms wat raar ingedeeld, zo had Let Me Talk to You aan My Love vast moeten zitten en Set the Mood aan Until the End of Time.
Maar ach

Chris-Brown
Summer Luv dikke 5*

Vooral bij LoveStoned/She Knows is het inderdaad erg mooi, mooier dan het 'echte' nummer vind ik. Maar goed, nu wachten op zijn nieuwe album

avatar van realmadrid23
nieuwe album??? duurt wel even denk ik. houdt zich alleen maar bezig met zijn filmcarriere helaas..

avatar van zellie
geweldig funky plaat!

avatar van lauradance
beter album dan de eerste

avatar van NewYorkCityLight
jammer trouwens dat er geen lyric boekje bijzit, alleen maar foto's van zichzelf

edris.
Tja, lyrics moet je ook maar verdienen he.

tuktak
goed album, weinig mis mee. was in die tijd ook vernieuwend en hip voor popmuziek. de beats zijn erg goed en het concept van dubbele tracks vind ik ook erg leuk gevonden. het tekent iig hoe goed de tracks bij elkaar passen. dit is zeker geen makkelijk hatseflats tienerpopplaatje geworden, maar een volwassen sterke productie waar veel gevoel en energie in is gestoken.
ik hoef dit zelf niet dagelijks te luisteren, maar ik vind het iig gewoon degelijk goede popmuziek zoals er niet al teveel gemaakt wordt tegenwoordig.

avatar van musicfriek
Heel mooi gezegd, tuktak Ook mijn idee erover. Ik vind die 'dubbele' tracks ook veruit het mooist van dit album. Is zeker wel over nagedacht. Prima album blijf ik dit vinden, alhoewel het einde wel een beetje in elkaar zakt, dat is weer jammer.

avatar van Tabossi
Niet echt mijn muziek, maar mijn ex had het vaak opstaan en ik moet zeggen dat ik er wel gecharmeerd van ben. What comes around en de titelsong vind ik erg goed. Beetje Michael Jackson van de 21e eeuw (althans het begin ervan).

avatar van andnino
Wellicht als hij bij zijn volgende een andere producer als Timbaland uitzoekt, ik vind zijn producties zó gigantisch eentonig

avatar van Carolaah
Hele album nooit een kans gegeven,
ben gewoon niet zo dol op popmuziek,
al moet ik zeggen dat de muziek van Justin me wel wat doet.
Niet dat het kwalitatief nou van hoog niveau is,
de teksten vind ik meestal ook niet zo geweldig,

maar opzich vind ik de singles goed geproduceerd.
Ik vind Timbaland daarintegen wel een goede producer,
beetje jammer dat nu bijna alles door Timbaland geproduceerd wordt, want z'n geluid lijkt steeds meer op elkaar..
Maar goed, dat mag niet baten, al de singles vind ik stuk voor stuk prima. Daarnaast ken ik het nummer 'Summerlove' en ook dat vind ik een heerlijke track.. Ergens weet ik dat het een heel poppy, zoetsappig, slecht nummer is, maar het ligt voor mij gewoon lekker in het gehoor..

ik zal dit album nooit een 4 geven, daarvoor houd ik niet genoeg van het geluid, maar wel vind ik het gewoon zo nu en dan eens lekker klinken, fijne beats, catchy, maar daar is het mee gezegd. Overigens wel één van m'n favoriete popmuzikanten.

Nice, maar ik vond Justified toch ietsje sterker.

avatar van Urbanoetang
M3LL schreef:
Nice, maar ik vond Justified toch ietsje sterker.

De producties van de Neptunes (tenminste, op dat album) liggen mij ook veel beter.

avatar van andnino
De producties van Timbaland liggen mij nergens goed...

avatar van Katsmusic
Iedereen zeurt maar over die producties van Timbaland "Vervelende Beat" "Eentonig gedram" Maar uiteindelijk vind ik het wel meevallen, ik houd er wel van, het ligt mij kennelijk ietsje beter... Ik denk het gewoon een bepaalde stijl is waarvan je wel of niet houdt.

avatar van andnino
Zou kunnen, al heb ik toch wel heel vaak het idee dat ik een bepaald element dan toch weer ergens eerder heb gehoord.

avatar van Urbanoetang
Ik denk dat het een bepaalde stijl is die je op het begin overdonderd, maar omdat het altijd hetzelfde is gaat het steeds meer vervelen. Zo heb ik het tenminste beleefd.

Hier waren zijn producties weer een stukje anders dan voorheen. Maar voor je het weet is het alweer uitgekauwd en zijn er honderden andere producties van meneer Timbaland die precies hetzelfde klinken.

jorisje123456
Katsmusic schreef:

Als je al zijn beats eens naast elkaar zou leggen, zou het ENORM opvallen hoezeer ze op elkaar lijken. Ik zou 9/10 keer juist zijn als ik moest raden of iets een timbaland beat is of niet.