Oasis - (What's the Story) Morning Glory? (1995)

Label: Creation

1. Hello (3:31)
  2. Roll with It (3:59)
  3. Wonderwall (4:18)
  4. Don't Look Back in Anger (4:48)
  5. Hey Now! (5:41)
  6. [Untitled] (0:44) (0:44)
  7. Some Might Say (5:29)
  8. Cast No Shadow (4:51)
  9. She's Electric (3:40)
  10. Morning Glory (5:03)
  11. [Untitled] (0:44)
  12. Champagne Supernova (7:27)
  13. Talk Tonight * (4:22)
  14. Acquiesce * (4:25)
  15. Headshrinker * (4:42)
  16. It's Better People * (4:00)
  17. Rockin' Chair * (4:40)
  18. Step Out * (3:44)
  19. Underneath the Sky * (3:25)
  20. Cum on Feel the Noize * (5:12)
  21. Round Are Way * (5:44)
  22. The Swamp Song * (4:23)
  23. The Masterplan * (5:25)
  24. Bonehead's Bank Holiday 4 * (4:03)
  25. Champagne Supernova [Brendan Lynch Mix] * (6:58)
  26. You've Got to Hide Your Love Away * (2:15)
  27. Acquiesce [Live at Earls Court] * (3:54)
  28. Some Might Say [Demo] * (4:02)
  29. Some Might Say [Live at Roskilde] * (5:03)
  30. She's Electric [Demo] * (3:01)
  31. Talk Tonight [Live at Bath Pavilion] * (3:40)
  32. Rockin' Chair [Demo] * (4:03)
  33. Hello [Live at Roskilde] * (3:21)
  34. Roll with It [Live at Roskilde] * (4:06)
  35. Morning Glory [Live at Roskilde] * (4:45)
  36. Hey Now! [Demo] * (3:06)
  37. Bonehead's Bank Holiday [Demo] * (2:07)
  38. Round Are Way [MTV Unplugged] * (4:55)
  39. Cast No Shadow [Live at Maine Road] * (4:03)
  40. The Masterplan [Live at Knebworth Park] * (4:52)
tondeman schreef:
En het liedje ''northern soul'' van het gelijknamige Verve album is door Richard Ashcroft geschreven voor Noel Gallagher.

Ow ja, is dat zo? Dat wist ik niet.

avatar van James Bomb
Jammer dat ze na dit album geen fatsoenlijke cd meer gemaakt hebben. Vooral door het gezeik tussen de twee broers en de prut nummers die ze hierna gemaakt hebben hebben ze het helemaal bij mij verknalt. De eerste twee cd's waren top, maar ze hebben daarna hun eigen glazen ingegooid.

avatar van avdj
Ik klik nu op de bandnaam en het nieuwe album staat er niet tussen.

Moet je nog maar eens goed kijken avdj.

Goeie plaat, alleen jammer dat er na deze cd niets meer fatsoenlijks is uitgebracht door de broertjes.

avatar van avdj
Mwa, de laatste CD vind ik niet slecht, niet om te kopen maar ik kan het af en toe wel horen. Deze plaat vind ik wel beter.

Bandoverzicht klopt nu.

avatar van HiLL
En toch kan ik er -na 10 jaar- nog steeds niet over uit wat deze cd zo goed maakt. Laatste nummer is wat mij betreft erg lekker en de beste van de cd. De rest klinkt mij veels te rommelig om het echt lekker, dan wel goed te vinden.

HiLL schreef:

Wat vind je dan van de -in mijn optiek- wereldnummers Wonderwall, Don't Look Back In Anger en Cast No Shadow?

avatar van HiLL
Wonderwall kan ik niet meer aanhoren...Don't Look Back vind ik wel mooi idd.

HiLL schreef:
Wonderwall kan ik niet meer aanhoren...Don't Look Back vind ik wel mooi idd.

En wat vind je dan van Cast No Shadow?
Persoonlijk vind ik dat een wereldnummer en één van de beste nummers van Oasis.

avatar van HiLL
Ken ik niet zo goed om het een goed/lekker/slecht/wereld nummer te noemen. Het album is alleraardigst maar dat het zo hoog staat aangeschreven, daar kan ik met mijn pet niet bij.

HiLL schreef:

Hoe kan je dit nou zeggen terwijl je het album niet eens echt goed ken? (je ken Cast No Shadow amper)

avatar van HiLL
Ik ken het album in zoverre dat ik het ongeveer bij alle mensen die ik ken zo'n beetje heb gehoord (in 10 jaar) en meerdere nummers op de pc heb staan. En ik ken het nummer niet zoals ik bijvoorbeeld uhh Time is on my side ken van de Stenen...noem maar ff wat. Snappie?

HiLL schreef:

Ok, het is me nu duidelijk.
Ik zou zeggen: geef het nog eens een kans en draai het een paar keer. Persoonlijk had ik een stuk of 4/5 luisterbeurten nodig om het ECHT te waarderen en je zie hoe hoog ik hem nu waardeer. (nr. 6 in top-10)

Oasis. de beste rock-muziek ooit.Oke buiten een paar andere goede groepen.Dit is echt een supergoede cd! Mijn lievelingsnummers zijn ; Wonderwall, Cast no shadow,fade away...Eingelijk allemaal een beetje!
Zalige cd

fade away is toch echt een b-kantje hoor...

avatar van Amongvedder
Dit vind ik hun beste album!

4 sterren!

Champagne supernova is mijn favoriet

Ace
Momenteel staat ie weer op! Het is 1 van die vele platen die me doet terugdenken aan mijn brommertijd. En dat was een mooie tijd! Daarbij blijf ik het een prachtige tijdloze klassieker vinden... 4,5* had ik 'm al gegeven en daar blijf ik dan ook bij!

Oasis is voor mij op een één of andere manier altijd verslavend

Met deze cd begon de ellende

Je komt er niet meer vanaf

avatar van marco straaten
heel veel goede nummers, tegenwoordig vind ik ze een stuk minder

avatar van Arno
De eerste keer dat ik een album van Oasis hoor. Eigenlijk best wel een goed album, beter dan ik had gedacht. Zowat allemaal goeie nummers, vooral Wonderwall, hoewel ik dat misschien wat afgezaagd vind. Maar voor de rest ook zeer degelijk. 4,5*
Is Definitely Maybe trouwens van hetzelfde niveau?

Ace
De 1 vindt deze beter, de ander Definitely Maybe. Voor mij zijn ze persoonlijk om het even, dus als ik jou was zal ik die ook zeker luisteren!

Jornaquin
Arno schreef:
Is Definitely Maybe trouwens van hetzelfde niveau?

Ik vind Definitely Maybe beter maar goed daar zijn de meningen over verdeeld. Dit is overigens ook een werkelijk goeie cd maar als ik jou was zou ik als een gek Definitley Maybe gaan luisteren

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Definitely maybe rockt wat harder dan deze. Ik vind deze wat afwisselender, wat subtieler, maar je zou van de andere kant ook kunnen stellen dat Definitely maybe wat spontaner is. Ik zie dat ik deze op 4* heb staan, dan zou DM 3½* krijgen...

avatar van SilverGun
herman schreef:
Die zat toch in T-Rex? Ik heb in ieder geval beide nummers eens naast elkaar gezien op MTV ofzo. Je kon er moeilijk omheen dat het gejat was idd.

Het CD boekje zegt: "Hello" excerpt taken from "Hello, Hello I'm back again" by Gary Glitter and Mike Leander.

Niemand die het dus ontkent

Geweldige plaat trouwens, dit. Kende eigenlijk alleen Wonderwall en Don't Look Back In Anger. Die laatste is pure pop-perfectie. Verukkelijk bombastisch supernummer waarbij alle superlatieven tekort schieten. De rest van de plaat ben ik aan het ontdekken nu en het klinkt allemaal erg sterk tot dusver.

4,5* alvast

Ik vind deze plaat niet zo bijzonder. Een moderne versie van de beatles? De invloeden hoor ik, de genialiteit niet.

shappy1010
Oasis werd onthaalt als de nieuwe beatles, en later uitgeroepen als de meest overschatte band allertijden. Maar daar waar de beatles erin slaagde jong en oud te bereiken met vrolijke popsongs, stevige rock afgewisseld met wat progressieve symfonische klankjes, vind ik Oasis vooral heel veel van hetzelfde. Persoonlijk irriteert de stem van Gallagher al na 2 nummers omdat ie zingt alsof ie net uit bed komt en er geen zin in heeft. Sorry maar ik vond het toen al niks en nog steeds niet.

Ik heb nooit zoveel met vergelijkingen met andere bands, zelfs niet met de Beatles. Ik vind zelf iets goed/leuk, of ik heb er niks mee.
Met Oasis heb ik zeker wel iets. Morning Glory vind ik een fantastisch album, een goede opvolger van een nog iets geweldiger debuut. Dat de Gallagher-brother twee arrogante klootzakken zijn boeit me ook al niet, evenmin of iets wel of niet commercieel is. Als je je brood kan verdienen met platen maken en optreden ben je commercieel. Prima, niks mis mee.
2 November heb ik Oasis nog gezien in de HMH; prima muzikanten, goed concert.

avatar van SilverGun
De eerste twee platen zijn gewoon geweldige meesterwerken. De hele stampij die zich er omheen afspeelt, interesseert me dan verder barweinig. Ik luister wel gewoon naar de muziek. Zo vind ik Thom Yorke ook een vrij vervelende persoon in interviews, maar blijf OK Computer één van de beste platen ooit vinden.

Verder vind ik die arrogante attitude eigenlijk wel passen bij de muziek die Oasis maakt. Lekker lomp en ongenuanceerd en een gezonde dosis zelfspot erbij.

Vergelijkingen met bands kan handig zijn als referentiekader. Bandje x lijkt een beetje op bandje y. O, dan vind ik het misschien wel wat. Want bandje y vind ik erg goed.

Maar als dan tegen mij wordt gezegd dat Oasis wel wat van de Beatles wegheeft...
Tsja, Gerard Joling heeft wel iets van David Bowie. Allebei zangers