Nick Cave & The Bad Seeds - Skeleton Tree (2016)

Australiƫ
Label: Bad Seed

1. Jesus Alone (5:52)
  2. Rings of Saturn (3:28)
  3. Girl in Amber (4:51)
  4. Magneto (5:22)
  5. Anthrocene (4:34)
  6. I Need You (5:58)
  7. Distant Sky (5:36)
  8. Skeleton Tree (4:01)

avatar van CWTAB
Prachtig artwork... hopelijk is de muziek beter ? ik ben best wel benieuwd naar de docufilm die er (standaard?) bij zit

CWTAB schreef:
ik ben best wel benieuwd naar de docufilm die er (standaard?) bij zit

De film One More Time With Feeling is een éénmalige kans om in de wereld te duiken van Nick Cave & the Bad Seeds. En biedt fans de gelegenheid om als allereerste ter wereld het nieuwe album Skeleton Tree te horen, een dag voordat hij officieel uit wordt gebracht!

Misterfool
Erg benieuwd. Het artwork valt wel tegen, inderdaad.

avatar van EttaJamesBrown
Lijkt wel op de hoes: Radio K.A.O.S. Van Roger Waters

avatar van Venceremos
Bioscoopkaartje al in juni in de pocket; dit moet een heel bijzonder project zijn en een 1e luisterbeurt met cinematisch geluid is natuurlijk een ware traktatie.

Artwork is nooit het sterkste punt van Cave geweest. Zou juist ongerust worden als het Rembrant-niveau zou zijn.

avatar van Aladdin
Zou het donkere artwork iets te maken kunnen hebben met het feit dat hij z'n zoon vorig jaar verloren heeft?

avatar van Rudi S
Aladdin schreef:

Tja dat kan natuurlijk , maar zijn albums blinken doorgaans niet uit in vrolijk art work.
Het lijkt ook gewoon op deze:
Nick Cave & The Bad Seeds - B-Sides & Rarities (2005)

Misterfool
Aladdin: zou de "tree" in Skeleton tree dan wellicht op zijn stamboom slaan, of lees ik er nu te veel in. Een soort verwijzing naar het lijden bij het verliezen van een zoon.

avatar van Aladdin
Misterfool schreef:
zou de "tree" in Skeleton tree dan wellicht op zijn stamboom slaan (...)

Moest ik ook even aan denken. En dan ook nog; I Miss You, Jesus Alone en Distant Sky, tja het kan inderdaad van alles betekenen.
Aan de andere kant; het verlies van een kind lijkt me zo heftig dat ik me niet kan voorstellen dat het niet in je muziek doorsijpelt. We zullen de teksten (of interviews) even moeten afwachten, vermoed ik.

avatar van Venceremos
Komt ook in 3-D, volgens de regisseur om het diepte-effect van de stereofotografie te bereiken.

avatar van thetinderstick
En weer een album om naar uit te kijken.. 2016 is echt een top muziekjaar. Cave heeft nog nooit een slechte plaat gemaakt dus het zit vast wel snor met Skeleton Tree.

avatar van Rufus
Zie hier ook erg naar uit. Skeleton Tree heeft met de dood te maken, lijkt me dus voor de
hand liggend dat hierin (misschien indirect) ook het overlijden van zijn zoon wordt aangekaart.

avatar van sakkediemus
De plaat waar ik dit jaar ongetwijfeld het meest naar uitkijk!

avatar van coldwarkids
Dan is nu de vraag: Speelt Mick Harvey er weer op mee? Anders is het weer niet veel he!

avatar van Sater
Dat kun je wel vergeten. Mick Harvey is duidelijk genoeg geweest over zijn redenen de band te verlaten. Bovendien is hij druk met de PJ Harvey tour en zijn Gainsbourgproject, waarvan dit jaar twee delen verschijnen.

Overigens heb ik alle vertrouwen in deze plaat!

avatar van Rudi S
coldwarkids schreef:

Welke Push the sky away zonder Harvey vond jij dan niet goed

avatar van coldwarkids
Warren Ellis op gitaar is niet zoals de meester Mick Harvey. Vandaar dat Push The Sky Away niet veel was. Het is altijd beter met Mick erbij. Dat weet jij ook dondersgoed als je Nick Cave van het begin hebt gevolgd.

avatar van oceanvolta
coldwarkids schreef:

En toch is Push the Sky mijn favoriet.

avatar van Rufus
Toch stond Push the Sky op nr. 2 in de top 100 van 2013 in Musicmeter.
Dus ook zonder Mick Harvey kan het.
Nick Cave is de figuur waar het omdraait en niet iemand anders.

avatar van Johnny Marr
Wat Rufus zegt. Ook ik vind Push the Sky Away zijn beste plaat, al ken ik helaas nog niet alle albums van Cave.

Mooi duister sfeertje, meer in de stijl van zijn jaren 90 werk.

avatar van JVT
JVT
Lekker!

Meesterlijk!

"you believe in god, but you get no special dispensation for this belief now"

kan niet anders dan een verwijzing zijn naar het tragische ongeluk van zijn zoon Arthur.

"with my voice I am calling you"

avatar van thetinderstick
Mooi sfeervol nummer, met duidelijke verwijzing naar zijn zoon. Klinkt ook als een voortzetting van het geluid op Push the Sky Away. Je voelt een onderhuidse spanning in dit nummer, die echter nooit tot uitbarsting komt.

Grappig, ik hoor hier (gelukkig) weinig van Push the Sky Away in terug.

avatar van Sater
Doet ook een beetje denken aan Give us a Kiss, wat een leftover van het vorige album was.

avatar van Fransy1966
Voor One More Time With Feeling zijn er nu extra voorstellingen beschikbaar.