Lupe Fiasco - Food & Liquor (2006)

Alternatieve titel: Lupe Fiasco's Food & Liquor

Label: Atlantic

1. Intro (3:06)
  2. Real (4:02)

met Sarah Green

3. Just Might Be OK (4:24)

met Gemini

4. Kick, Push (4:13)
  5. I Gotcha (3:58)
  6. The Instrumental (3:26)

met Jonah Matranga

10. The Cool (3:46)
  11. Hurt Me Soul (4:23)
  12. Pressure (4:47)

met Jay-Z

13. American Terrorist (4:40)

met Matthew Santos

14. The Emperor's Soundtrack (2:56)
  15. Kick, Push II (4:11)
  16. Outro (12:13)
eazyfan
Hij staat er nu eindelijk .

avatar van Jordy
Die gelekte versie die al tijden ronddwaalt vond ik zeer wisselvallig, van heel erg goed tot saai. Deze tracklist lijkt gelukkig flink anders. M'n favo track naast Kick Push (Just Might Be Ok) staat hier gelukkig ook op, ben toch wel benieuwd.

avatar van Jordy
berichten verwijderd, opmerkingen over het al dan niet terecht toevoegen van een album mogen in het forum, NIET hier

avatar van Cath
yeey. Hij staat er. Ik hou van Lupe, hij is mijn nieuwe held in hiphop. Met zijn brilletje en zijn skateboard.
Ik heb ind ook die uitgelekte versie die heel anders is dan deze.. Kick Push vind ik heel relaxed, Daydreamin ook, Tilted is super en de rest heb ik niet.

T.L.
Kick Push en Daydreamin' zijn de enigste tracks die ik al gehoord heb en ze zijn allebei super. Hopelijk is heel het album van dezelfde kwaliteit. De cover is wel slecht.

avatar van jowietje
De cover is juist leuk.

avatar van T.O.
Ja grappige, disco-achtige cover en Lupe flowt ook wel lekker (afgaande op nummers met Pharrell en Kanye West), ben ook wel benieuwd.

T.L.
De track list klopt niet.

01) Intro
02) Kick, Push
03) I Gotcha
04) Daydreamin' (Feat. Jill Scott)
05) Just Might Be OK (Feat. Gemini)
06) The Instrumental (Feat. Jonah Matranga)
07) She Say He Say (Feat. Gemini & Sarah Green)
08) Hurt Me Soul
09) American Terrorists (Feat. Matt Santos)
10) Ghetto Story
11) Twilight
12) Failure
13) Kick, Push II
14) Outro

avatar van JAHJAH
hmm, toch maar eens deze kopen. Die gelekte versie klinkt trouwens wel goed. Gelukkig hebben ze Kick Push en Ghettostory erop gezet, aangezien dit de beste nummers zijn zonder twijfel. Ik hoop dat de intro ook de intro is op die andere versie...

Relax
Hij is vandaag al uitgelekt slimpie, de echte Retail eindelijk.
En valt vies tegen eigenlijk, als het topnummer is is het dan ook maar veel zijn ... niet goed.

Pauper
Wel hele leuke sample gebruikt in Daydreaming, ben over dat nummer heel enthousiast.. maar ben benieuwd naar de rest, binnenkort eens even in de platen zaak luisteren

Tot nu toe maar 2 liedjes ervan gehoord, en over die liedjes ben ik dan ook enorm positief. Ik ben benieuwd naar de rest van het album. Daydreamin' is echt een heerlijk nummer!

Relax
Ja k dacht dat deze man ook de hip hop zou veranderen maar hij rapt niet.. hij rapt zingt rapt...
Ik vind zijn flow bar iritant.

Pauper
All we need to do to keep shit hot is some candle light and Jill Scott.. huh, what you forgot i'm eager!

Jill Scott is wel R&B/Soul legende, om zo'n artiest te strikken voor je album, petje af!

Pauper
Hulde, hulde, ik heb even de CD gedownload, ga eens even luisteren. Als hij bevalt ga ik hem zeker even aanschaffen. Ach en de Game, tsjah, die kerel kan er wel wat van op 300 Bars, dus heel slecht issie niet, maar het kan veel beter, maar het gaat om het principe!

EDIT/: even gechecked.. het album is zeker niet af maar Kick, Push Part I, Daydreamin', I Gotcha enz zijn wel erg lekkere aanstekelijke nummertjes, met toffe producties.. ik geef het album daarom een 3, lekker mellow

Ik vind het een leuk album ''beetje disco'' geluid wel grappig op zich bij -- > Real ''
Geef het een *4*

LOVIN' IT!

|Joël|
Goed album vooral voor een eerste album

Pauper
Ik zat nog eens na te denken over die Daydreaming sample en refrein, dat ik die al eerder had gehoord. Dat was natuurlijk van Solar en Guru - Hood Dreamin', misschien wel leuk voor de mensen die Daydreamin' tof vinden ok ook eens te luisteren

avatar van Kos
Kos
Dit klinkt op het eerste gehoor een beetje als R&B .

Hele sterke album, Je voelt het of je voelt het niet.

4/5

Kos schreef:
Dit klinkt op het eerste gehoor een beetje als R&B .

Eindelijk iemand die met mij mee begrijpt

Kos schreef:
Dit klinkt op het eerste gehoor een beetje als R&B .

Dat is dan ind op het eerste gehoor, want I Gotcha, Kick Push, Trials and Tributions, Make Sure enz klinken helemaal niet RnB..

|Joël|
Kick Push vind ik echt een goed nummer

SoulSurvivor schreef:
Hele sterke album, Je voelt het of je voelt het niet.

4/5

ik voel 'm

avatar van Osiris Apis
Pauper schreef:

ja kwam ik ook achter, Bij het album van Guru heb ik het orginele bron ook gepost.

Kan me niet overtuigen , soort Kanye West zonder de geweldige sample-producties. En wat is Jay Z slecht als gast artiest hier. Al heeft het album z'n momenten en is z'n flow soms best sterk.

avatar van Cath
Woow, ik heb nu eindelijk de hele goeie tracklist. Maar, hij heeft heel veel top nummers van de uitgelekte versie er niet op gezet:/ Ghetto Story, Hustlaz Song, Make Sure, Failure, Goin' Up.. Dat zijn de wat drukkere nummers. Wat stom zeg. Ik bedoel, ik vind het nog steeds een goed album, maar het is soms net iets te sloom ofzo.. Maja, alsnog 4.5 sterren, hij is fris, hij heeft flow, en de meeste nummers zijn top. ( ik heb echt zin in zijn optreden over een weekje )

ik vond het een dope album. Ik hoor mensen klagen dat het net R&B lijkt ofzo. Ja, het is geen fucking Wu-Tang ofzo. Gewoon een intelectuele rapper van chi-town.
4.5 van mij. In de top tien van beste albums 2006(tot nu toe)

maar indd wel jammer dat er een paar track niet meer opstonden. Ghetto story was van die gelekte versie juist mijn favo track...maar ok