Lupe Fiasco - Food & Liquor (2006)

Alternatieve titel: Lupe Fiasco's Food & Liquor

Label: Atlantic

1. Intro (3:06)
  2. Real (4:02)

met Sarah Green

3. Just Might Be OK (4:24)

met Gemini

4. Kick, Push (4:13)
  5. I Gotcha (3:58)
  6. The Instrumental (3:26)

met Jonah Matranga

10. The Cool (3:46)
  11. Hurt Me Soul (4:23)
  12. Pressure (4:47)

met Jay-Z

13. American Terrorist (4:40)

met Matthew Santos

14. The Emperor's Soundtrack (2:56)
  15. Kick, Push II (4:11)
  16. Outro (12:13)
Chriss
Wie is eigenlijk de producer van Kick Push?

avatar van MJ_DA_MAN
Klik bovenaan gewoon op de link naar Wiki en je ziet het.

dit album van Lupe vind ik goed net als zijn opvolger ik vind de stijl van lupe lekker en de beats klinken fris. ik geef dit album 3.5* net als zijn opvolger.

avatar van LoG
LoG
Veel beter dan The Cool!
Hier was hij nog nieuw en fris, niet overhyped. Ik heb het gevoel dat hij zichzelf een beetje overschat, mede toen met die hiphop hommage shit toen hij Electric Relexation niet helemaal goed deed; zn reactie was alsof hij ATCQ niet zo goed vond en dat hij niet vereerd was, dat hij het nummer mocht doen.

In elk geval, een heel goed album! Leuke, goede intro! Ik hou altijd van een samenhangend geheel en dus ook een goede intro.
Kick, Push is heel origineel. I Gotcha vind ik eigenlijk ook heel vet, maar niet te vaak. Eigenlijk vind ik elk nummer goed. Mijn favorieten zijn Sunshine en Emperor's soundtrack. En natuurlijk ook Daydreaming, maar die moet ik ook niet t evaak horen.
Voor de rest vind ik de enorm lange outro wel jammer, had dan niet gehoeven.

avatar van Timo710
LoG schreef:

Ben ik het dus nogal mee eens over, ik vind zijn nieuwere nummers die op tv draaien en miljoenen hits op youtube krijgen nogal commercieel eigenlijk, er zijn echt enorm veel fake hip-hop heads die doen alsof Lupe Fiasco de beste rapper ooit is, en zonder hem de hiphop nu dood is.

Over dat met Tribe heeft hij een beetje zijn excuses aangeboden, het kwam er op neer dat hij er vroeger nooit echt naar luisterde, en heeft in een interview toen gezegd dat ze niet een MC hammer zijn (omdat ze niet zo gigantisch populair waren als MC hammer). Maar vanuit die reactie merkte ik nou niet dat hij zo'n passie had voor de tribe ofzo, het was meer een soort meh verhaal.

Zoiezo, die show was genaaid, Pharrel en Lupe Fiasco die een tribe nummer doen? wtf? Lupe is echt nogal commercieel geraakt, en Pharrel heeft een movement van bijna een miljoen fake hiphopgeeks, die eigenlijk totaal niks over hiphop weten, op gang gezet. Lekker allemaal.

avatar van LoG
LoG
Al deed Common t wel vet weet ik nog! En Busta ging helemaal los. Achja, en Pharrel had die rugzak om, wat ik er ook wel grappig uit vond zien @ bagpacker hip hop (volgens mij..)
Maarja, ja ik vind t een aparte kerel. Soms is ie heel "humble in die interviews" en soms vind ik m echt gemaakt gewoon.

Rene1979
Snap niet dat dit album, van de meeste maar een 3 krijgt.
Voor mij is Lupe echt iemand die nieuw leven de hiphopscene inblaast..
Zo verfrissend en nieuw zowel qau flow en teksten als producties maakt dit album een dikke 5 en dus een classic

Mezelf
Relax schreef:

Eindelijk iemand die met mij mee begrijpt

Nou nee, dit is gewoon hiphop hoor.

Zeertjuh
Super goed album echt geniaal

Relax
Vind alleen #7 geweldig.

avatar van jelmer19
Ik vind bijna alles geweldig!
Maar nummer 7 is idd wel een topper!

Poppekontje
Wat een lekkere plaat, met als uitschieters toch wel Daydreamin' en The Instrumental.

Zeertjuh
Kick, Push blijft echt zo goed voor mijn gevoel vetste nr van deze plaat

avatar van Dociz
heerlijk album, lupe is een erg getalenteerde mc met een fijn stemgeluid. De frisse producties eromheen maken dit album af. Voor mij een kleine classic..

Lupe heeft toch een creativiteit die de meeste rappers op het moment missen heb ik het idee. Vind van het album alleen American Terrorist & de Outro storend, de rest luistert lekker weg, en dan met name Kick Push, Hurt Me Soul & I Gotcha.

avatar van discipline
het klinkt allemaal wel erg goed maar er mist iets en dat komt door lupe ik vind hem niet echt een goeie mc.

Rene1979
Je moet hiervan houden.

Lupe is toch wel een goede rapper en ook de beats vind ik dik in orde.. Beide albums staan in mijn top 250 lijst

Muziek >> Toplijsten en favorieten >> Rene's top 250 hip hop album's

avatar van Ingo
wat een laag gemiddelde.. voor mij toch wel 4,5 sterren waard! check ook ff dit filmpje .. YouTube - TAVIS SMILEY | Guest: Lupe Fiasco | PBS

avatar van Eardrum
Vind dit zn beste album. echt Kick Push II is hard. ben benieuwd naar zn nieuwe album.

Dit album is imo een van de beste albums ooit gemaakt, veel zullen het met mij oneens zijn maar de creativiteit die Lupe Fiasco bezit is uniek in het hedendaagse hiphop. En die creativiteit komt volop tot zijn recht op Food & Liqour. Geen nummer verveelt op de idioot lange Outro na, kortom Food & Liqour is misschien wel een kleine klassieker uitgebracht in een tijd waarin vernieuwing hard nodig was.

avatar van o0.
o0.
haha volgens mume wordt er door Lupe met deze Gemini samengewerkt... ik hoor het er niet echt in terug

check

Sterk debut album. Leuke beats en erg goede teksten. Mijn ding wel!

Vind deze ook veel beter als zijn opvolger.

avatar van Pooiertje
Kick, Push is echt een ZALIG nummer

Ik blijf erbij dat Kick, Push over drugs verkopen gaat en NIET over skaten haha

Die beat van Emperor's Soundtrack

avatar van Raul
op deze ook nog niet geregeerd! lupe is een heerlijke rapper en heeft er in mij een fan bij, maar af en toe slaat hij de plank ook nog wel eens mis.. tussen de meer dan geweldige nummers door vind ik het hier en daar wat te R&B-erig
desondanks een geweldig debuutalbum met als favoriete nummers absoluut kick push, daydreaming en hurt me soul (geweldig!)

4 sterren.

avatar van Flipm0de
Dit album staat nog heel vaak op!

Lupe is een van de weinige commerciele rappers die met zoveel diepgang in zijn tekst rapt. The Instrumental, Hurt Me Soul, The Cool, Sunshine zijn echt pareltjes! Zijn 3e verse van Hurt Me Soul behoort tot een van de dopeste die ik de laatste jaren heb gehoord.

"So through the Grim Reaper sickle sharpening
Macintosh marketing
Oil field augering
Brazilian adolescent disarmament
Israeli occupation
Islamic martyrdom, precise
Yeah, laser guided targeting
Oil for food, water, and terrorist organization harborin
Sand camouflage army men
CCF sponsorin, world conquerin, telephone monitorin
Louis Vuitton modelin, pornographic actress honorin
String theory ponderin, bullimic vomitin
Catholic priest fondlin, pre-emptive bombin and Osama and no bombin them
They breakin in my car again, deforestation and overloggin and
Hennessy and Hypnotic swallowin, hydroponic coughin and
All the world's ills, sittin on chrome 24-inch wheels, like that"

Geniaal.

Helaas staan er ook een aantal iets mindere tracks op. Pressure en I Gotcha doen we weinig. Toch zie ik dit album wel als een moderne klassieker.

avatar van Silky & Smooth
Bij het uitkomen van dit album vond ik Lupe Fiasco vernieuwend en verfrissend binnen de hip-hop die ik kende. Nadat ik het nu weer heb geluisterd kan ik wel bij die conclusie blijven. Lupe Fiasco brengt (zware) boodschappen over naar de luisteraar op een (soms wat over-)enthousiaste manier. Ik vond, en vind nog steeds, Lupe redelijk uniek in zijn soort en maakt voor mij aantrekkelijke hip-hop. Pressure vind ik een wat mindere track, maar daartegenover staan nummers als Kick, Push 1 & 2, The Instrumental en Daydreamin'. En hoewel het niks afdoet aan mijn plezier wil het woord 'groentje' bij mij nog wel een te binnen schieten bij het beluisteren van dit album. Ik zie dit album dan ook als een mooie debuutplaat en een grote stap richting de werkelijke top van Lupe: The Cool.

avatar van clareyboy
Het beste album van Lupe imo.

avatar van Nr.4
Verfrissende rapper met toffe, creatieve teksten. Qua productie een aantal mindere nummers, maar overall een sterke plaat dit. Kick Push en vooral Hurt Me Soul vind ik geweldig.

avatar van Silky & Smooth
Die beat van de intro en outro is ook geweldig!!