Lupe Fiasco - Food & Liquor (2006)

Alternatieve titel: Lupe Fiasco's Food & Liquor

Label: Atlantic

1. Intro (3:06)
  2. Real (4:02)

met Sarah Green

3. Just Might Be OK (4:24)

met Gemini

4. Kick, Push (4:13)
  5. I Gotcha (3:58)
  6. The Instrumental (3:26)

met Jonah Matranga

10. The Cool (3:46)
  11. Hurt Me Soul (4:23)
  12. Pressure (4:47)

met Jay-Z

13. American Terrorist (4:40)

met Matthew Santos

14. The Emperor's Soundtrack (2:56)
  15. Kick, Push II (4:11)
  16. Outro (12:13)
Poisonpen123 schreef:
foute album iedereen die kick push kent houd nu zeker ook van skateboarden

Komt er ooit nog een HipHopalbum uit ZONDER Pharrell producties?!?!

beargumenteer je nu dit hele album op kick push? zeker zo'n tmf-pappie ofnie?
zoveel albums zonder pharrell producties hoor, vaak ook de betere, je kijkt gewoon niet verder dan je neus lang is

Al met al ligt dit album me heel goed, vooral de beats.
Geweldig die handbewegingen die hij bij zn performances doet

cortez
Dacht aanvankelijk dat dit een groei album was, die geleidelijk z'n waarde zou tonen ... maar eigenlijk toont het bar weinig en vind 'k er echt niets aan.
Heeft soms dat College-gevoel zoals bij Kanye West,
alleen niet zo uitgesproken en zonder relativering. Lupe kan natuurlijk ook niet steunen op dergelijke producties...
Hoewel 'de namen' dan weer anders doen vermoeden.
Maar eigenlijk leveren die heel doorsnee werk...
Wel positief is dat de man duidelijk een getalenteerde artiest is... vlotte flow bijvoorbeeld. Maar daarmee alleen doet ie het niet voor mij...

niveau bij de mixtapes (fahrenheit series) van Lupe ligt nog veel hoger dan dit album, Ik vind Food en Liquor al een lekker album, maar als je de rest hoort begrijp je wel dat veel mensen teleurgesteld met dit album...het beloofde gewoon echt revolutionair sterk te zijn en dat is het absoluut niet..

Social_Mask
Kick, Push
He Say She Say
Daydreamin'
Hurt Me Soul

Vind ik allemaal erg goed. Met name Daydreamin'. Vind dit toch best wel een goed album. Alleen weet niet, toch niet zo erg goed. Hij doet me een beetje denken aan Kanye en Kanye vind ik ook niet echt goed. Kanye heeft wel betere beats. Maar jah...toch klinkt deze man beter. Ehm..ik geef hier 3,5* voor. Soms klinkt dit een beetje te simpel, vind ik.

Maar Daydreamin' is wel een geweldig nr. Vooral omdat Jill Scott zo'n prachtig refrein doet, en de sfeer van dat nr.

A*V
Zeker een meevaller dacht ik zo. Toen ik dit album op zette verwachtte ik er eigenlijk niet zo veel van maar dat viel nog reuze mee. Sunshine is een van mijn favorieten nu nog. Al snap ik nog niet zo waarom Kick, Push zo hoog gewaardeerd wordt maar misschien ga ik dat nummer na een paar keer luisteren te hebben wel mooi vinden.
Voor nu 4*

A*V
Poisonpen123 schreef:
foute album iedereen die kick push kent houd nu zeker ook van skateboarden

Komt er ooit nog een HipHopalbum uit ZONDER Pharrell producties?!?!

Hoezo dan, bevalt het je niet Persoonlijk hoop ik van niet. I Gotcha vond ik persoonlijk niet zo leuk maar na een paar keer gehoord te hebben vind ik dat toch een van de betere van dit album.

Mr. Smalls. schreef:

Daarom heb ik ook zo laag gestemd

avatar van Timo710
Kick, Push blijft brilliant, Heerlijk en stelt je gerust.

Heerlijk album dit, hoewel niet alle beats goed zijn...

Ben benieuwd naar zijn volgende werk!

avatar van Timo710
Opnieuw geluisterd, en nogmaals de 4,0 waard, Lupe is dope.

avatar van RvL
RvL
Ik schaam me bijna dood dat ik dit album vandeweek pas voor het eerst HELEMAAL geluisterd heb.

Kick, Push II is wel briljant!

Mayne
Lupe's nieuwe album 'The Cool' gaat erg goed worden naar mijn vermoeden. Dit vermoeden wordt nog eens versterkt door de twee uitgelekte singles: Superstars en Dumb it Down

eazyfan
RvL schreef:
Kick, Push II is wel briljant!
Waarom? Ik vind echt niks aan Lupe en zowat elke track op dit album. In welk opzicht is Lupe zo goed? De beats redden hem vind ik keer op keer...

avatar van J.M.
Ik vind dit nog best wel een goed album hoor. Zo slecht vind ik Lupe niet. Zijn teksten vind ik af en toe nog best aardig en het luistert allemaal wel redelijk goed weg, vandaar ook nog de 3,5*

Artifact
Lupe is ook helemaal niet slecht, maar dit album rockt gewoon niet.

Ik vind Lupe Fiasco een erg goede artiest. Hij is er tenminste zo één die zich onderscheidt van de rest, en is niet zo als pak beet 50 cent. Daarom zal hij misschien ook nooit een grote hit score, omdat hij nooit een nummer schrijft over algemene dingen als liefde, hij maakt er meer een verhaaltje van. Ben echt benieuwd naar zijn nieuwe album The Cool, nummers als Hurt me soul, Kick push, Sunshine, Just might be OK vind ik erg goed van zijn oude album.

avatar van bato
best wel goed albumpje

avatar van Timo710
Uiteindelijk was deze cd voor mij toch niet zo voor herhalingsvatbaar, halve punt er af!

he serieus man dit album spreekt me wel aan vooral he say she say
omdat het egt mijn leven verteld van het vierde jaar van me middelbare school
wanrt ik voerde egt geen reet uit want ik zat met iest en ik heb ook egt met een roden marker opmijn schriften en werkboeken lopen tekene met so sukaro 16 mm broadtip marker heb mijn examen ook net gehaald als me ma me niet hadt geholpen 5 weken voor mijn examen

en kick push ook lekker mellow en ik hebt geskate en ik vind het me t skate he cruise het chilst dus ook daarom het spreek me egt

respect

avatar van Lukaz
Heb je geen punt op je toetsenbord zitten sjembek?

Ik vind het album van Lupe Fiasco erg goed, het doet me aan het College-gevoel denken dat ik bij Kanye West heb. Verder luisterd deze cd heerlijk weg, hij doet het goed als ik in de bus of op de fiets zit.

IIB
Heel leuk album !

Waar ik me wel aan erger als ik de commentaar bij dit album lees is dat er mensen zijn zoals Relax die van begin tot einde blijven posten over hoe slecht ze dit wel vinden.

Relax eens je mening gepost is probeer dan niet anderen te overtuigen dat ze ongelijk hebben

Grtz

Waarom hoor ik geen berichten over zijn nieuwe album 'The Cool' !?,
Ik bedoel, deze video geregisseerd door Hype is het ZEKER waard. Kijk er iig ontzettend erg naar uit.

Mayne schreef:
Waarom hoor ik geen berichten over zijn nieuwe album 'The Cool' !?,

Beat en refrein zijn lekker, wat is Lupe Fiasco een idioot geworden zeg.

Artifact
O mijn god. Hij's nu echt een 'mooiboy' geworden. Just like Kanye ...

Mayne
We zitten hier op MusicMeter jongens, niet op FashionMeter.
En als je goed naar het concept van de video en het lied hebt gekeken, vind ik dit nogal domme opmerkingen.

avatar van J.M.
Dit album blijft toch wel goed, ik voel dit album wel. Ik vind het alleen jammer van I Gotcha, echt een slecht nummer. Voor de rest klinkt dit allemaal wel goed, zit toch wel tegen de 4* aan.

Mayne schreef:
We zitten hier op MusicMeter jongens, niet op FashionMeter.

Ik zei toch ook dat hij een idioot was geworden, niet vanwege zijn kleerstyle maar vanwege zijn rapstyle...

Mayne
Frapant, kan me er echt niet aan storen. Maarja, dat is mijn mening.

avatar van Reijersen
Leuk en verrassend hiphopalbum met een positieve vibe Meer kan ik er eigenlijk niet over vertellen. Het bevalt me zéér.

4 sterren.

avatar van Timo710
Deze verlaag ik naar een 3, ik luister deze nooit meer, en ik vind dat Lupe Fiasco op een net ietsjes te commerciële manier de Consious rapper gaat uithangen...

Mezelf
Geniaal album, alle tracks hebben inhoud en gaan ergens over. Daarnaast zijn de producties afkomstig van een aantal onbekenden, naast Kanye West, Mike Shinoda etc. uiteraard, en dat pakt hier gewoon fantastisch uit.

Mede door de intro en (lange) outro met credits heeft deze cd wel wat weg van een soort "audio-film".

Ik denk dat dit één van de weinige albums van de laatste jaren is dat het stempel "classic" mag dragen...