Lupe Fiasco - Food & Liquor (2006)

Alternatieve titel: Lupe Fiasco's Food & Liquor

Label: Atlantic

1. Intro (3:06)
  2. Real (4:02)

met Sarah Green

3. Just Might Be OK (4:24)

met Gemini

4. Kick, Push (4:13)
  5. I Gotcha (3:58)
  6. The Instrumental (3:26)

met Jonah Matranga

10. The Cool (3:46)
  11. Hurt Me Soul (4:23)
  12. Pressure (4:47)

met Jay-Z

13. American Terrorist (4:40)

met Matthew Santos

14. The Emperor's Soundtrack (2:56)
  15. Kick, Push II (4:11)
  16. Outro (12:13)
CV/NL HIPHOP schreef:
ik vond het een dope album. Ik hoor mensen klagen dat het net R&B lijkt ofzo. Ja, het is geen fucking Wu-Tang ofzo. Gewoon een intelectuele rapper van chi-town.
4.5 van mij. In de top tien van beste albums 2006(tot nu toe)

Nee dan vind ik Jedi Mind Tricks en Chino XL dit album met gemak verslaan.
Ik verwachtte zoveel van hem en met wat komt hij ? met een vervelende flow op nummers, hij rapt een zin stotterend en dat is iritant.
What we gonna do do do do do do... ja ja ja iritant.

avatar van Raydo
Ik ben er niet kapot van...2*

eazyfan
ik moet deze dringend eens checken, alhoewel als ik de producers zag op Wike en dat hij hier 7 jaar aan gewerkt heeft was ik toch beetje teleur gesteld. Kick Push en Daydreamin' ken ik al en ben niet meteen onder de indruk.we zien wel wat het word.

eazyfan schreef:

7 Jaar ? neh dat geloof ik niet, alswel dan heeft ie flink zijn tijd verklooit.

eazyfan
Ja ik meende zoiets gelezen te hebben.ik herkeek het net en er stond recorded 2001-2006 dus 5 jaar ,nouja nog altijd teveel, want zo dope waren die 2 nog lang niet.

avatar van Cath
nouja, kick push is een baas. Ik zeg, beste track van 2006. Daydreamin vind ik ook wel cool, en I Gotcha is gewoon heel catchy. Hij heeft echt de goeie singles gekozen!

Cath schreef:

Maarja dat gebeurd helaas ietwat vaker
Waarom de ? omdat de rest gewoon zwaar onder de maat steekt.

|Joël|
Toch geef je het album een 3,5 dus zo slecht zal je het dan niet vinden toch?!

|Joël| schreef:
Toch geef je het album een 3,5 dus zo slecht zal je het dan niet vinden toch?!

Dat is toch echt een 7, het is redelijk voldoende voor mij dus.
Het probleem met hem is is dat hij zichzelf zo voorstelde dat hij 1 van de rappers word die de hip hop weer kan laten leven.
Maar met dat punt heeft hij me teleurgesteld door niet te flowen maar door stotterend te rappen, zoals ik zei steeds remmen in de flow.
De beats zijn soms te herkenbaar (bij de eerste keer al) dat het al snel niet zoveel meer aan is.
De lyrics zelf zijn nog aardig maar het word niet goed genoeg gespit.
Zijn potentie pijl staat nog voldoende.
Helaas word het album redelijk overgewaardeerd

(en waarom klink ik ineens zo intelectueel... ohja! ik ben aan het leren).

avatar van thomzi50
Morgen staat hij in Fame. Van vijf tot zes geloof ik

eazyfan
Ik moet deze nog luisteren maar zoals ik al zei verwacht ik er niet veel van, Kick Push vind ik maar minder,No Place To Go viel mee,Daydreamin doet me momenteel nog niks, we zien wel wat het word.

Mala Chica
Food & Liquor is een hele goede debuutalbum met sterke nummers. Invloed van Kanye West is duidelijk te horen. 4.5*

eazyfan
Ik heb em nog maar 1 keer geluistert en ben echt niet onder de ondruk, alhoewel ik moet er natuurlijk meer tijd in steken voor een stem, de productie is echt goed op sommige momenten de raps liggen mij niet zo, Hurt Me Soul blijft mijn favo track, Kick Push vind ik niet zo super.

avatar van luc011190
In The Cool rapt hij echt zalig. Leuk ventje, die Lupe

Relax
En hij rijmt net als Sinterklaas weet je maar niemand luisterd naar tekst hierzo dat is wel duidelijk.
Of wel naar tekst maar niet naar rijm (heel belangrijk in de rap).
Sticks -- Tricks
Zo gaat het heletijd met zijn rijm, af en toe komt hij goed maar dat is dan ook af en toe en niet altijd, serieus overgewaardeerd, nog erger dan Dr. Dre -- 2001 die ik overigens nu 3,5 ga geven.

avatar van Niek
Ik ken het hele album nog niet, maar wel al flink wat nummers, en de rijm is idd wat makkelijk maar zijn techniek is uitstekend. Van hoger niveau dan de doorsnee A-Rapper...

avatar van Conway Twitty
1,0
Niek schreef:

Ik vind dit juist een enorme doorsnee-rapper die niks spannends brengt.

Dit album is nu al afgeprijsd bij Fame in amsterdam, voor 10 euro heb je het. Mij trekte het niet, ik kocht daarom BIG Pun.

Relax schreef:

(en waarom klink ik ineens zo intelectueel... ohja! ik ben aan het leren).

Valt wel mee hoor

Best lekker album, sterke teksten hier en daar. Maar Kanye West is af en toe zo sterk aanwezig dat het bijna irritant begint te worden. Daydreamin' is opzich wel geniaal, 3 sterretjes.

Relax
Oke conclusie, verlaagd naar een 3,0.
De beats, alle beats zijn veelte hit parade gemaakt en dankzij de flow van Lupe word het hele nummer gewoon verpest.
Lupe rapt / flowed stotterend, vervelend en gewoon slaapverwekkend.
Zijn teksten zijn zo simpel dat het .... simpel is, wat dus slecht is.
Ze noemen 50 Cent slecht maar 50 Cent zijn rijm is toch echt beter dan die van Lupe en dat zegt toch heeeeeeel wat.
Helaas word dit zo erg overgewaardeerd door mensen die er niet goed naar luisteren.

avatar van Vizzle
Ben dit nu voor het eerst aan het luisteren. Ik vind het echt heel erg vet! Wel een soort Kanye kloon, maar wel heel erg goed!

eazyfan
Goed?? nah echt niet .en Kanye is echt wel beter dan dit, Kick Push vind ik echt echt slecht, die rottrack gaat over slap skateboarden en dan nog zo een zielig verhaal .ik luister dit album de laatste tijd en ben echt niet tevreden, deze kerel word serieus overschat, 50 Cent is idd veel veel beter zoals Relax zegt, die heeft ten minste nog 1 vet album gemaakt, dat kan je totaal niet zeggen van Lupe ,ik bedoel doe teksten zijn laag en saai, de productie mag er wel nog zijn. het word denk ik nog net een 2,5* of 3*. want zo goed is dit album nog lang niet.

avatar van Cath
Okeej, ieder zijn ding. Het is niet muziek die bij iedereen aanslaat, kan ik best inkomen. Maar ik snap jullie kritiek niet van dat hij het nergens over heeft. Hij is een goede storyteller, neem Kick Push, wat nou slap skatboarden en een zielig verhaal..? Lupe doet gewoon zijn eigen ding, of je ervan houdt of niet, maar ga nou niet zeggen dat hij geen skills heeft want dat is BS.

avatar van luc011190
Ik vind het juist wel leuk, als één van de weinige rapacts straalt hier echt positivisme vanaf.

eazyfan
Kick Push gaat over dat hij aftrapt vanaf zijn skate en verder rijdt, dat kan je toch echt niet sterk noemen?? ,en dan dat rotrefrein
A Rebel Lookin For A Place To Be
slaat eigenlijk ook nergens op, maar oké ik geef dit album wat meer tijd enzo...

avatar van Kos
Kos
Kos schreef:
Dit klinkt op het eerste gehoor een beetje als R&B .
Hm.. voortaan maar niet meer naar de 'advanced' edities luisteren.

De echte versie klinkt al een stuk fijner. Het is bij vlagen wel wat overgeproduceerd natuurlijk (wat wil je met Kanye), maar nogal wat tracks liggen wel prettig in het gehoor.

Als dit de richting van de commerciele hiphop wordt... dan graag.

avatar van Kos
Kos
He Say she Say is best wel briljant.

scarface213
had er meer van verwacht

eazyfan
Ik ook, word ook maar 2.5* vrees ik.