John Mayer - Continuum (2006)

Rock / Blues
Label: Columbia

1. Waiting on the World to Change (3:21)
  2. I Don't Trust Myself (With Loving You) (4:52)
  3. Belief (4:02)
  4. Gravity (4:05)
  5. The Heart of Life (3:19)
  6. Vultures (4:11)
  7. Stop This Train (4:45)
  8. Slow Dancing in a Burning Room (4:02)
  9. Bold as Love (4:18)
  10. Dreaming with a Broken Heart (4:07)
  11. In Repair (6:09)
  12. I'm Gonna Find Another You (2:43)
  13. Say * (3:49)
  14. Vultures [Live] * (5:40)
  15. Belief [Live] * (6:04)
  16. Waiting on the World to Change [Live] * (3:39)
  17. Dreaming with a Broken Heart [Live] * (4:15)
  18. I Don't Need No Doctor [Live] * (5:54)
  19. Gravity [Live] * (10:20)
Subbeh
Heerlijk album weer John, je kan hem alvast beluisteren op www.clearchannelmusic.com

Prachtig vervolg lang op zitten wachten maar weer meer dan perfect! Belief en i don't trust myself toch wel weer de mooiste vind ik! 4 sterren !

L2K
Is deze al ergens te koop in de winkels? Bij Van Leest verwahten ze hem pas 13 oktober.

Nog nergens gezien in een winkel, Free Record Shop verwacht het album pas de 16e van oktober. In Amerika is het album de 12e van deze maand al uitgekomen, dus misschien via de Amerikaanse kanalen te bestellen?

avatar van Discoverme
Recensie (zie profiel)

Ik vind john mayer echt gewellidig dit album vind ik ook echt goed.

Een van de beste albums van de afgelopen jaren!!

Ben ik de enige die dit een kutalbum vind? (vergeleken met de vorige 2

Beetle schreef:
Ben ik de enige die dit een kutalbum vind? (vergeleken met de vorige 2

Ik denk het...

Hoe vaker ik dit album luister, hoe meer ik 'm kan waarderen.

Ik kan inmiddels niet meer wachten tot ik naar Londen mag om John Mayer live aan het werk te zien! Prachtplaat gewoon. Keer op keer blijft het boeien.

Fantastische CD.. ik weet niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar voor deze CD had ik nog nooit van John Mayer gehoord. Vanaf het 1ste nummer kippenvel!

buddy
Bij deze geef ik deze plaat 5*. Eindelijk na een lange lijst nep artiesten staat er iemand op die echt weet hoe muziek moet klinken. Dit is echt. Dit is puur. Ik vind Continuum veel sterker dan zijn voorgangers en die zijn al heel erg goed. Op deze plaat krijgen we iets meer blues invloeden te horen. Er staat zelfs een cover van Jimi Hendrix op. bold as love. Normaal als er tegenwoordig een cover van zo'n groot artiest word uitgebracht is het resultaat echt teleurstellend. Bold as Love van John Mayer klopt gewoon helemaal, net als Continuum in het geheel. Persoonlijke toppers op dit album: I don't trust myself, Slow dancing in a burning room, belief en bold as love. John Mayer bedankt. Dit is genieten. Heb net ook de plaat Try besteld. Ben benieuwd.

Topper *****

avatar van Kos
Kos
Ik vind het behoorlijk saai eigenlijk. Ik snap niet waarin deze man zich onderscheidt van een hoop anderen.

L2K
Het is echt een plaat dat groeit naarmate je hem vaker beluisterd. Na de eerste luisterbeurt had ik het gevoel dat alles op elkaar leek en het reeds bekend klonk. Maar na herhaald luisteren kan ik maar een ding concluderen: een geweldig album, zowel tekstueel als muzikaal gezien. Het album is niet zoals Mayer's eerdere studio-albums. Ik ben blij dat Mayer voor dit album voor een andere richting heeft gekozen dan zijn vorige albums. Mayer groeit met ieder album als artiest en muzikant, en ik hoop dat hij ons in de toekomst nog meer goede muziek gaat bieden.

avatar van Migo
Mierzoet, saai, té degelijk..

Te degelijk ? Saai ? Zoet ? Ik weet niet welk jij album hebt geluisterd hoor, maar ben het er echt niet mee eens.. Sterker nog, ik vind er helemaal geen mierzoete nummers tussen staan.. sterke teksten en muzikaal gezien is het allesbehalve saai. Misschien op het eerste gehoor, maar geef deze plaat wat meer luisterbeurten en ik denk dat je op je uitspraken terugkomt!

avatar van landrover
Te eentonig...waiting on the world to change is één van de weinig nummers die kan tippen aan het niveau van heavier things
3.5*

landrover schreef:
3.5*

Te eentonig...?! Soms omdat dit een rustige cd is? Als iets niet, dan is dit een eentonige cd. Ik hoor Jack Johnson (the Heart of Life), Steely Dan (Vultures), maar ook Chris Robinson van the Black Crowes (Bold as Love) en the Eagles (Dreaming with a Broken Heart). En mensen vergeet niet: dit is ook een groei cd. Waiting on the world to change is na een paar keer draaien bepaald niet het beste nummer meer. Mijn stem gaat inmiddels naar 5,0* Subliem!

avatar van mr-mucho
wat een heerlijk album, john mayer die op dit album meer de blues kant en jazz kant op gaat dan zijn vorige albms (die meer een rock sfeertje hadden) was wel even wennen. maar na een paar keer luisteren blijkt elk nummer op zen plaats te vallen en ben ik ook verkocht door het genre blues wat ik van te voren niet echt was.
er zitten geweldige gitaar solo's tussen wat de nummers nog sterker maken, die jongen kan gitaar spelen !

Hallo, hallo. De beste cd van 2006.

Zwaar relaxte cd. Dit vierde album van mr. Mayer bevat namelijk ogenschijnlijk lichtvoetige muziek. Ik zeg ogenschijnlijk, omdat het album bij sommige mensen waarschijnlijk eerst moet groeien.
Tussen de nummers staan slechts een klein aantal echt positieve uitschieters, maar vrijwel elk nummer klinkt aangenaam. Vreemd dat ons John nog geen grotere schare fans heeft?

3,5 sterren.

avatar van Glurp
Kan ik dit vergelijken met Damien Rice (9) ?
'9' vind ik erg mooi, is dan dit ook aan te raden?

In principe zijn het aardig verschillende cd's.
Damien klinkt naar folk/rock, waar John meer naar pop/blues klinkt. Ook klinkt het tweede album een stuk luchthartiger.

Maar, uiteraard, alles is mogelijk. Het zijn beide aangename en toegankelijke cd's, dus wie weet. Ik raad je in ieder geval aan het eens te proberen.

avatar van FunkStar
Het album van John Mayer zal je verassen. Niet meer de popachtige liedjes van zijn eerdere twee albums, maar een nieuwe sound welke meer neigt naar een beetje jazzy. Hier is maar één woord voor : FANTASTISCH! Niet alleen de geweldige hitsingle Waiting On The World To Change zal je hart veroveren maar ook prachtige nummers als In Repair zullen tot je favorieten gaan behoren. En de nieuwe single Gravity is ook al erg lekker!

avatar van Laurus~
mr-mucho schreef:
, die jongen kan gitaar spelen !

Een goede en relaxed in het gehoor liggende cd .
Er staan eigenlijk alleen maar goede nummers op .

Ink
ben ik de enige bij wie het luisterplezier is vergaan nu ik weet dat hij het met miss Simpson doet....?

avatar van kaj_666
lol dat doet er niet toe voor mij... ik vind het gewoon een heerlijk album, met Slow dancing in a burning room, Waiting on the world to change en The heart of life als favorietjes. 4*

Gewoon een knaller van een cd. Heerlijke nummers, zowel muzikaal als tekstueel. Eigenlijk niet 1 nummer dat voor de anderen onder doet. Het wachten op zulke albums kan dan soms niet lang genoeg duren..

Stop this train echt elke keer kippenvel! er staan gewoon alleen maar sterke nummers op met een goede afwisseling tussen de rustige en wat meer up-tempo nummers. Bold as love is echt een briljante cover! dat gitaarspel man... *drool*