John Mayer - Continuum (2006)

Rock / Blues
Label: Columbia

1. Waiting on the World to Change (3:21)
  2. I Don't Trust Myself (With Loving You) (4:52)
  3. Belief (4:02)
  4. Gravity (4:05)
  5. The Heart of Life (3:19)
  6. Vultures (4:11)
  7. Stop This Train (4:45)
  8. Slow Dancing in a Burning Room (4:02)
  9. Bold as Love (4:18)
  10. Dreaming with a Broken Heart (4:07)
  11. In Repair (6:09)
  12. I'm Gonna Find Another You (2:43)
  13. Say * (3:49)
  14. Vultures [Live] * (5:40)
  15. Belief [Live] * (6:04)
  16. Waiting on the World to Change [Live] * (3:39)
  17. Dreaming with a Broken Heart [Live] * (4:15)
  18. I Don't Need No Doctor [Live] * (5:54)
  19. Gravity [Live] * (10:20)
avatar van rudiger
ik zat in de auto en parkeerde hem voor de deur , toen ik op de radio het nummer GRAVITY hoorde , ik wist niet van wie dit mooie nummer was en heb het even afgeluisterd , toen zei de dj dat het om john mayer ging .
wat `n prachtig nummer hoorde ik hier , thuis gauw gedownload , ook de live versie die schitterend is , de rest van het album ken ik nog niet , hoewel dit album al een tijdje op mijn harde schijf staat , als ik wat tijd heb dan ga ik dit eens aan een luisterbeurt onderwerpen .
ik kan daarom dit album nog niet beoordelen .

avatar van Sjaan
Kdacht gewoon dat dit zijn eerste cd was...echt wel relaxed....

E.Norton
Al twee tracks van het album gehoord en ik verwachtte een soort Graham Nash sound wat niet zon geval was maargoed ik vond het dope de twee tracks snel alles even beluisteren nog,

Wel ontspannend en leuk sfeervolle twee tracks waren, ben meer hiphopliefhebber maargoed dit kan erbij als het goed is..

avatar van Wauzzer
Sjaan schreef:
Kdacht gewoon dat dit zijn eerste cd was...echt wel relaxed....

Hij heeft nog 3 andere cd's gemaakt: Inside wants out, Room for Squares en Heavier Things. De laatste in dat rijtje is ook zeker een aanrader.

avatar van devel-hunt
Voor het eerste in jaren staat er weer een echte Engelse ster gitarist op die ook nog behoorlijk kan zingen, uitstraling heeft, en een nummer kan schrijven. Heerlijk plaat, waar je een goed gevoel bij en van krijgt. Kunnen Eric Clap en Jimmi Page met pensioen??

Empyrium
Ik zal hem eens pindakazen (om in vaktermen te blijven) maar naar aanleiding van de video heb ik weinig hoop. Lijkt mij dertien in een dozijn muziek in het rijtje Hootie & The Blowfish, Jeff Healey, Sheryl Crow, etc......

Maar misschien vergis ik mij in deze Amerikaan.....

Empyrium
Ik heb hem driemaal beluisterd en slechts The Heart of Life is blijven hangen, de rest doet mij weinig. Wel een mooie stem.

Heerlijk album! Het is echt een groeialbum, want de na de eerste keer luisteren vond ik het niet bijzonder mooi. Inmiddels heb ik het album helemaal grijsgedraaid. Eerst waren nummers als Waiting on the world to change en Vultures mijn beste nummers, maar langzamerhand begin ik steeds een ander topnummer te ontdekken. Geen enkel nummer is slecht of minder. Ijzersterk! Nu nog wachten op een fatsoenlijke dvd van John Mayer....

Belief en slow dancing in a burning room zijn toch ook toppertjes!

avatar van Reijersen
Dit album is de mijn eerste ontmoeting met de muziek van John Mayer. Het staat boordevol prachtige blues/pop liedjes die Mayer uitstekende ondersteund met prachtig gitaarwerk. Ook vocaal staat hij zijn mannetje. Een welkome kennismaking.

avatar van Willem12982
devel-hunt schreef:
Voor het eerste in jaren staat er weer een echte Engelse ster gitarist op

hij is amerikaan............

avatar van Thuurke
Waiting on the world to change was een singeltje in Nederland, maar verder is hij helaas onbekend gebleven. Deze plaat is echt goed en met name Belief, Slow Dancing in a Burning Room en Vultures zijn de beste nummers. Jazz, blues, soul en rock komt samen op deze plaat.

Heerlijke CD idd. Naar mijn idee zijn beste studio album. Verzijdiger dan zijn voorgaande platen, die meer een pop-imago dragen...
Vooral Belief, Stop This Train, Bold as Love, Dreaming with a Broken Heart en In Repair vind ik er bovenuit schieten.

avatar van Carolaah
Da's grappig, ik vind juist het omgekeerde Joël-Toto,
Een goed album van Mayer,
ondanks dat hij hiermee wel een beetje
een stapje meer richting 'popmuziek' maakt.
Dat is dan wel weer jammer en doet een klein beetje minder aan zijn orginaliteit voor mij.
Niet dat voorgaande albums nou in orginaliteit uitstaken, maar op één of andere manier doet het 'singer-songwriter' geluid net iets meer met me dan die vrolijke popdeuntjes. Wat mij betreft wordt meneer Mayer commerciëler met de dag. Ook de samenwerking met Kanye, niet dat dat per se slecht is, 'Bitter sweet' is een lekker nummer.

Wat ik dan wel weer moet zeggen is dat dit album dan wel degelijk een goed pop/rock-album is en mij zeker veel vreugd doet.
Ik vind het zeker een goed album en ondanks het pop-geluid deelt dit album met 'Heavier things' de 1e plek in m'n Mayer's top.

Heavier Things vind ik dan weer de minste van zijn studio albums:P...
De nummers spreken me op die CD niet zo aan.
Van mij mag hij de lijn van Continuum doorzetten.
Ik hoop niet da thij de hiphop kant opgaat, heb daarnet even Bittersweet geluisterd en dat kan me totaal niet boeien.

avatar van Thuurke
Heavier Things is inderdaad een slappe plaat. Deze en Room for Squares zijn qua vernieuwende muziek veel sterker. Het schijnt dat deze plaat in Amerika opnieuw is uitgebracht met de single Say van 2007 erbij. Verder staat John Mayer ook op de laatste Crossroads DVD van Eric Clapton met Gravity en Belief. Daarnaast treedt hij dit jaar ook op in Hyde Park met Sheryl Crow en Eric Clapton. Ook treed hij dit jaar op in het Zuiderpark (Picnick in the Park), dus hij is goe bezig.

avatar van Carolaah
Nou nou, om het meteen als 'slappe plaat' te bestempelen vind ik ook ver gaan.. Misschien waardeer je de plaat niet, maar ik en nog vele anderen vinden het wel een mooie plaat.

Ik heb waardering voor de teksten en hoe die tot stand zijn gebracht, het geluid is veel minder 'poppy' dan Continuum en minder commercieel. Wat mij betreft veel puurder.
'T is maar net waar je van houdt..

Room for squares vind ik cliché, saai, eentonig.
Continuum heeft variateit, maar is wel meer pop en wat 'vrolijker.'
Maar goed ieder z'n mening

avatar van otherfool
Empyrium schreef:

Mja, ik heb toch echt precies hetzelfde. Room for Squares vond ik wel sympathiek maar weinig meer, en ook Continuum strandt in goede bedoelingen. Niet spannend genoeg ofzo, weetniet. Genoemde Heart of Life is positieve uitschieter.

Ook van mij 2,5* (net als RfS)

Zijn beste cd. Kwaliteit, een boodschap, emotie, het zit er allemaal in. Deze jongen gaat echt een nieuwe gitaarheld worden.

freakyy schreef:

Er zit anders wel, relatief gezien, weinig gitaarspel in dit album..

Carolaah schreef:

Er zit anders wel, relatief gezien, weinig gitaarspel in dit album..

Less is more?

Gisteren live gezien, en echt wow. Geen woorden voor haha.

avatar van Carolaah
Hij ligt nu voor maar 7,99 in de winkel!

En toch hè, kom ik steeds met andere cd's die winkel uitlopen
Terwijl ik deze cd serieus wel waardeer.. Nou ja misschien ooit.
Neem aan dat de prijs nog wel weer stijgt en dan weer daalt.

avatar van Thuurke
CD prijs is gerelateerd aan de olieprijs, dus lang genoeg wachten en hij is ook al te koop voor 6.99 euro, dus goed opletten en je vind hem in de uitverkoopbak.

E.Norton
Dit is gewoonweg geweldig !!!

Ik moet zeggen, ik dacht dat ik John Mayer slappe muziek vond maken. Maar nu ik dit album een paar keer heb opgezet, vind ik hem eigenlijk best wel goed.

Het idee dat ik eerst van 'm had, kwam door Heavier Things. Was verrast door een paar nummers van die cd, maar de rest viel toen erg tegen.
Continuum is gewoon veel beter en mooier. Alleen een paar nummers vind ik nog steeds een beetje saai, maar goed, het weegt wel op tegen de rest.
Vind het album steeds mooier!

avatar van Carolaah
Ik kan Waiting on the world to change echt NIET MEER aanhoren.. Hij is ZOvaak gedraaid, dat ik er spuugzat van ben..

Vind het nog steeds verder een goed album.. ga er toch een halfje vanaf halen.. Draai hem toch niet echt veel omdat hij me blijkbaar toch niet genoeg aanspreekt..

Opzich vind ik het nog steeds een mooie cd, er staan een paar echte juweeltjes op.. Maar sommige nummers beginnen erg te vervelen na een tijdje... vind ik

John Mayer heb ook ik leren kennen via de single 'Waiting on the World to Change'. Heb dan ook dat nummer érg vaak gedraaid. Op een moment heb ik me maar aan het volledige album overgegeven. Geen moment spijt van gehad, wat een heerlijke muziek! Ik heb het album daarom maar snel op een echt rond schijfje gekocht en draai het - nog steeds - zeer regelmatig.
Ik heb daarom besloten dat dit album zeker een plekje in mijn top tien verdient! Ik vind alle nummers even fijn, tekstueel zijn ze allemaal even sterk.
Op nummer 7 eindigt 'Continuum' bij mij, met 4,5 sterren!
En als je dan eenmaal je stem hebt uitgebracht, is het ook wel zo leuk om je drie favoriete nummers aan te geven. En hier komt voor mij de moeilijkste opgave! Één nummer wat er sowieso in komt, is 'Slow Dancing in a Burning Room'. 'Stop This Train' wil ik er eigenlijk ook wel, netzoals 'Gravity' en 'Dreaming with a Broken Heart'.
Ik kan dus niet kiezen. Maar, als ik nú moet kiezen, ga ik voor 'Slow Dancing in a Burning Room', 'Stop This Train' en 'Dreaming with a Broken Heart'. Ik zal het wel af en toe afwisselen, m'n favorieten

avatar van Running On Empty
Thuurke schreef:

Bij Amazon UK voor 8 pond maar dan wel met een concert DVD als bonus.

avatar van Smog
Great!

avatar van Running On Empty
Running On Empty schreef:

Bij Amazon UK voor 8 pond maar dan wel met een concert DVD als bonus.

En het is bovendien nog een geweldig concert ook wat als bonus is toegevoegd.