John Mayer - Continuum (2006)

Rock / Blues
Label: Columbia

1. Waiting on the World to Change (3:21)
  2. I Don't Trust Myself (With Loving You) (4:52)
  3. Belief (4:02)
  4. Gravity (4:05)
  5. The Heart of Life (3:19)
  6. Vultures (4:11)
  7. Stop This Train (4:45)
  8. Slow Dancing in a Burning Room (4:02)
  9. Bold as Love (4:18)
  10. Dreaming with a Broken Heart (4:07)
  11. In Repair (6:09)
  12. I'm Gonna Find Another You (2:43)
  13. Say * (3:49)
  14. Vultures [Live] * (5:40)
  15. Belief [Live] * (6:04)
  16. Waiting on the World to Change [Live] * (3:39)
  17. Dreaming with a Broken Heart [Live] * (4:15)
  18. I Don't Need No Doctor [Live] * (5:54)
  19. Gravity [Live] * (10:20)
Blijft een erg fijn album. Toch is Heavier Things mijn favoriet..

P-DawG
Belief, wat een nummer !

avatar van Shelter
Word@P-dawg

Ik vind belief ook echt geweldig...gitaar riff is erg mooi

De hele sfeer van dat nummer is perfect.
En dat geldt eigenlijk voor elk nummer van dit album. Het zijn opzich geen vernieuwende liedjes, maar het wordt o zo mooi gebracht.
Deze lijkt nog elke keer mooier te worden als ik 'm hoor.

avatar van My Addiction
vind de muziek die hierop staat veel mooier dan op heavier things

cp2
Super plaat! Vooral die teksten, de manier waarop hij situaties kan verwoorden is gewoon bijzonder..

Goed album, alleen vind ik Heavier Things lekkerder. Nummers als Slow Dancing in A Burning Room, Stop This Train en Dreaming With A Broken Heart zijn gewoon van exceptionele klasse!

4 sterren!

avatar van Fieke_28
De laatste tijd heb ik vooral het nieuwste album van John Mayer beluisterd, maar nu toch maar weer eens deze plaat opgezet. En tot mijn verassing zag ik dat ik hier nog geen eens een beoordeling had staan!

Maar dit is in mijn ogen gewoon een heel sterke plaat. Hij weet zeker wel hoe je een prachtig nummer moet maken, neem bijvoorbeeld Slow Dancing in A Burning Room: kippenvel. Zo ook Dreaming with a Broken Heart en Waiting on the World to Change (misschien dan veel te vaak gehoord, maar het blijft mooi), ook allebei zeer sterke nummers.

Tot nu toe toch wel de sterkste plaat die hij heeft uitgebracht, er staat gewoon geen een zwak nummer op. Maar zijn stem blijft hoe dan ook heerlijk om naar te luisteren.
4,0 sterren

avatar van hank2
Luister net Curtis Mayfield met People Get Ready. Viel me nu pas op dat John Mayer dat nummer heerlijk gebruikt heeft in Waiting on the world to change

hank2 schreef:

Hey inderdaad,.. never knew it either! Nice.
Al kan ik Waiting on the world to change ondertussen echt niet meer aanhoren.. blergh..

Wat een verschrikkelijk mooi en chill album. Ik vind alleen Bold As Love wat minder, voor de rest is het echt bij elk nummer genieten!

avatar van principal2000
Grappig, ook precies het enige nummer dat ik minder vind op dit album.

Toen John Mayer nog niet zo'n media balletje was...Toen heb ik dit album gekocht (ergens in 2006 ) Echt een super album. 4.5*

natju schreef:

Grappig.. want sinds de uitkomst van dit album werd hij pas echt een 'media-balletje' .. Waiting on the world to change is toendertijd zo grijs gedraaid, dat ik dat nummer echt spuuuugzat ben. Goed goed, ik zal geen battle of the diehard-fans aan gaan stoken, maar ik vind het altijd wel grappig hoe mensen doen alsof zij ver voor de hype aan waren, terwijl dit dus niet het geval is.

Desalniettemin, blijft dit een uitstekend album.

avatar van LeRoi
Composities zitten goed in elkaar en klinkt lekker (maar wel wat braaf).

Voor mij echter muziek die ik 10/15 jaar terug (zoals bijv. Keb Mo en Chris 'Living With The Law' Whitley) nog wel zou opzetten, maar anno nu niet echt meer interessant vind.

avatar van Lexicon Devil
Wat een typische 3fm zooi. Sinds dit op de radio is denken die puberende kids dat dit muziek met diepgang is. Plastic diepgang....

Haha

JanBetonde2e
John Mayer heeft echt wel diepgang hoor, de een vind z'n teksten prachtig omdat hij of haar zich erin kan vinden, de ander vind het maar overdreven gezeik

avatar van Ludakris
Iemand een idee op welk nummer I'm Gonna Find Another You gebaseerd is? (lijkt zelfs een cover)
Ik hoorde het daarstraks even op tv in een programma.

Need your love so bad van Fleetwood Mac?

avatar van Ludakris
Dankuwel mijn beste, dat is het!
Blijkbaar heeft Fleetwood Mac dat ook nog gecoverd van Little Willie John, die de eerste versie opnam. De broer van die laatste, Mertis John Jr., heeft het nummer geschreven.

Blues en pop zijn de laatste jaren nog nooit zo goed samen gegaan! Zijn sterkste soloalbum tot nu toe.

avatar van XeeGen
Ik had Gravity ooit eens in een aflevering van House gehoord en moest er ineens aan denken en heb toch maar eens het nummer op youtube opgezocht. En de live versie die ik vond heeft me de volle 9 minuten onder de indruk gelaten. Ik zag al de benaming "media balletje" hieronder en dat was ook precies de indruk die ik van John Mayer had. Maar ik denk dat ik dit album toch maar eens even ga beluisteren na Gravity gehoord te hebben ^^

avatar van koel
Eén van mijn favoriete albums aller tijden. Draai het wekelijks nog. Via dit album John Mayer pas goed leren kennen en toen pas al zijn andere albums gaan luisteren. Dit is en blijft (zelfs na Battle Studies) mijn favoriet. Qua sfeer, gitaar, zang en tekst top. Prima productie trouwens. Ik kan niet anders dan vijf sterren geven.

avatar van VictorJan
Klinkt erg leuk!

avatar van stef212
Ik begon vrij sceptisch aan mijn verkenningstocht doorheen het Mayer-oeuvre, na comments als 'leeghoofdige vrouwenverslinder' te hebben gelezen. Maar niets van dat alles, genieten van de eerste tot de laatste noot. Dat hij zoveel vrouwen verslindt als hij wilt, zolang zijn muziek op dit niveau blijft.

stef212 schreef:

Helaas ging hij met Battle studies weer een stapje omlaag..

avatar van stef212
Carolaah schreef:

Helaas ging hij met Battle studies weer een stapje omlaag..

Een stapje ja, maar ook daar staan weer leuke nummertjes op, maar idd niet van het niveau van 'Waitin' on the World To Change' of 'Gravity'. Maar Continuum vind ik niet eens zijn beste. Dat is voor mij namelijk nog altijd Heavier Things.

Hoe mainstream zijn Battlestudies is, hoe geweldig goed is deze.
Heerlijke stem heeft deze man.

avatar van guitarwally
Vooral na het zien van de dvd Where The Light Is begreep ik echt pas waar hij heen wilde met dit album. Bluesrockende gitaarmuziek met een ingetogen randje. Heer-lijk!