The Fratellis - Costello Music (2006)

Label: Island

1. Henrietta (3:32)
  2. Flathead (3:17)
  3. Cuntry Boys & City Girls (3:31)
  4. Whistle for the Choir (3:35)
  5. Chelsea Dagger (3:35)
  6. For the Girl (2:48)
  7. Doginabag (3:20)
  8. Creepin Up the Backstairs (3:07)
  9. Vince the Loveable Stoner (3:14)
  10. Everybody Knows You Cried Last Night (3:54)
  11. Baby Fratelli (3:56)
  12. Got Ma Nuts from a Hippie (3:11)
  13. Ole Black 'n Blue Eyes (3:16)
  14. Skinny Girls * (2:18)
Joy
af en toe, zo eens in de honderd jaar wat mij betrefd

ja flauw, kweet het, maar het laat me gewoon niet meer los, hoe slecht dit is en blijft:)

avatar van Ploppesteksel
Tjah, dat is een mening en heeft te maken met smaak
Over Tool zullen mensen die Fratellis graag horen dan anders denken ..

van mij mogen ze

met de wetenschap dat je totaal niet weet waar je het over hebt als je tool ruk vind kan ik daar prima mee leven:)

avatar van kaztor
Tsja... je hoort alweer niets van deze band.
Het is bijna te genant voor woorden hoe snel Nederland een nieuwe band laat vallen als het niet met polonaise-muziek blijft aankomen...

van mij mogen ze

Jij baseert je dus weer enkel op je eigen smaak .

Joy
klopt ploppert, jij op die van je buurman neem ik aan?

slechte muzikanten zijn het niet, de muziek zit erg goed in mekaar, het is een band die moeite doet om de muziek zo volledig mogelijk met alle artwork van dien uitbrengt, en voor de rest je mag van mij van tool vinden wat je wilt

goed album maar niet alle liedjes zijn even goed. dus geef ik het een 4.5

Joy schreef:
klopt ploppert, jij op die van je buurman neem ik aan?

Neen maar je moet je proberen ook eens objectief te handelen.
Ik denk van Tool niets verkeerd, vind het een uitstekende band.
Heb 10,000 Days & Lateralus meer gedraaid dan deze, zie maar op mijn last.fm.

Je moet nu ook weer niet overdrijven
Dit is allesbehalve hoogstaand, zeker in vergelijking met Tool
maar ik vind dat er best zo 1 bandje mag zijn , zo'n vrolijke zonder goede teksten gewoon indiebandje . Fratellis is wel ok (3,5*), hun 2de album zou wss gewoon hetzelfde zijn, ik zou hem wel eens beluisteren maar zeker niet met een score boven de 3 belonen denk ik (als het idd hetzelfde is als deze ..) maar dan mogen ze toch nog blijven bestaan.
2 bandjes als the Fratellis .. neen, dat gaat dan weer te ver .

Joy
vam mij mogen ze ook best blijven bestaan, ik luisterer toch niet naar

objectief is overigens niemand in beoordelen van muziek

Dat is ook weer waar
maar jij doet het wel erg subjectief, ik vind (jij ook denk ik) muziek van Snoop Dogg echt rotslecht, terwijl er mensen zijn die dat wel goed vinden. Zo is dat bij deze Fratellis ook, alleen is dit een Engels simplistisch indiebandje.

Joy
ik vind de muziek van snoop dogg voor 3 nummers wel te doen, niet bar slecht, maar niet meer dan 3 nummers

er is een verschil in beoordeling op muzikale gronden, of op gehoor

sommige muziek klinkt reetelekker, maar stelt niks nada nop voor, en sommige muziek klinkt reetelekker en stelt muzikaal wel veel voor

avatar van Ploppesteksel
En Fratellis behoort dan tot die 1ste groep .. ? (Al vind jij hem wss niet retelekker klinken

Lekkere cafe nummers toch.....

avatar van otherfool

nie liegen

Gewetensvraag... toch blijft het een leuk plaatje... toch?

avatar van Cerclezot
Chelsea dagger wordt sinds augustus gebruikt met elk goal er valt bij de thuiswedstrijden van Cercle Brugge.

Verder vind ik vooral whistle for the choir een van de mooiste liedjes van de voorbije jaren.

Dit soort muziek is even leuk, maar daarna heb je er snel genoeg van. Erg simpel allemaal en de teksten slaan natuurlijk nergens op.

Cerclezot schreef:

Ik heb met je te doen.

avatar van every you
Whistle for the choir heeft echt een aardig tekst, hoor.
Verder vind ik het een leuke cd (vooral voor in de auto!) niet echt heel diepgaand of muzikaal een meesterwerk, maar het was bij de eerste luisterbeurt meteen al leuk en ik blijf er vrolijk van worden.

avatar van klaezman
Leuke hoes, relaxte gasten (heb ze een half uur gesproken in Haarlem), lekker potje muziek. Geen hogere wiskunde, gewoon lekker rammelen met een bluesy randje.

avatar van Sjaakspeare
1,0

Luister goed naar die baslijn en denk dan aan Chelsea Dagger...

avatar van Reijersen
Natuurlijk bekend van 'Chelsea Dagger', de zeer catchy single. En zo is de rest van deze plaat precies. Onbekommerde, catchy muziek. Weinig mis mee.

avatar van leaatjee
Sjaakspeare schreef:

Luister goed naar die baslijn en denk dan aan Chelsea Dagger...

het lijkt er idd heel erg op...

avatar van T91
T91

Ik!

Freekje schreef:
BritPop 4 Life:D:D Arctic Monkeys, The Rifles, Franz Ferdinand, Bloc Party enz. allemaal toppie:D

Hahah, goeie oude tijd toen ik electronic nog niet had ontdekt

avatar van Carebo
Album dat blijkbaar voornamelijk de "jonge gasten", het jonge volkje aanspreekt.
Mij kan het niet zo enorm boeien, klinkt wel uitbundig en vrolijk.

Hoor veel da da's, doo doo's,da doo's, doo da's, amaai.......(Chelsea Dagger)

Zal nog eens enkele keren beluisteren en misschien voel ik me dan weer 16 jaar?!

avatar van lowieke
Als Chelsea dagger op single was uitgebracht en niet op deze plaat dan zou die nog net wat beter zijn. Hoop dat ze ooit met een goede derde komen!

avatar van koos1982
Vergelijk Henriatta eens met hatefull van the clash.

avatar van Ronald5150
The Fratellis stonden in een keer op de muziekkaart met de aanstekelijke hit "Chelsea Dagger". Na al die tijd is het nog steeds een sterk en aanstekelijk nummer. Dat aanstekelijke geldt eigenlijk voor de hele plaat. Het is tekstueel allemaal niet hoogdravend, maar volgens mij was dat ook niet de bedoeling van de heren. Dit is gewoon een "geen gelul, gewoon lekker spelen" plaat. Zo klinkt het ook, en het is verdomd swingend, catchy en melodieus. Gewoon een lekker plaatje voor tussendoor.

avatar van yvorbc
Ik draai dit nog wel

avatar van Grecio
Ik ook. Heerlijk album. Gewoon ijzersterke nummers. Ik vind Chelsea Dagger eigenlijk 1 van de zwakkere nummers op dit album. Net geen 5 sterren, maar wel echt een 4,74999.