Goose - Bring It On (2006)

België

9. Low Mode (3:18)
  10. Everybody (2:25)
  11. Safari Beach (2:19)
  12. Audience (3:02)
  13. Black Gloves * (2:38)

met Marcus Graap

14. British Mode [Jester Remix] * (6:13)
  15. Bring It On [Tronik Youth Edit] * (6:36)
  16. Everybody [Dub] * (6:35)
  17. Masters on Top * (2:41)
titan (crew)
Hoe komen dit soort slechte hoesjes toch de keuring door?

Schijnt wel een lekkere plaat te zijn dit. Ik moet het nog horen, maar de recensies refereren vaak naar LCD Soundsystem, Soulwax, etc.

Electro_
Hmm, je maakt me benieuwd Herman

avatar van luc011190
Ik de OOR waren ze inderdaad wel positief. Black Gloves schijnt hét nummer te zijn, maar is voor mij nog onvindbaar.

Electro_
Albumhoes heb ik net (enigszins) verbeterd.

*Laura*
Ben hier wel benieuwd naar, ik heb alleen nog maar érg lovende kritieken gelezen.

Electro_ schreef:
Albumhoes heb ik net (enigszins) verbeterd.

Deze nieuwe is echt stukken beter.

Inderdaad. De hoes is irl trouwens ook vrij lelijk; met de letters zowel op het plastic als op het boekje gedrukt (geloof ik).

de hoes is niet lelijk, een vrij mooie compositie tussen vlakken en kleuren waarbij ze elk nummer dat op de plaat staat laten vertegenwoordigen op de voorkant. heel wat beter dan altijd en stomme foto van je band...

maar nu de muziek, en het trekt allemaal wat op soulwax, wat eigenlijk normaal is doordat de gitarist van goose een tijdje bij soulwax heeft gespeeld, een goeie opener van de plaat black gloves en tevens de single zorgen ervoor dat je direct weet wat je moet verwachten, een harde plaat en hard is ze , btw mooie combinatie tussen synthezisers en gitaren

Benieuwd naar deze. Ik zoek geen subtiliteit, maar dancevloer-materiaal.

avatar van T.O.
Lijkt me ook wel wat deze plaat.

avatar van jeroen1904
Goose won in 2002 Humo's rock rally en van bandjes die uit de rock rally finale komen (en zeker winnen) wordt meestal wel wat meer verwacht. Nu is eindelijk hun debuutplaat uit en ik vind ze echt goed klinken. Ben ze vandaag gaan kopen dus heb ze nog niet veel beluisterd, maar plaat klonk direct al zeer leuk. Plaat ligt idd in het verlengde van Soulwax night versions, maar vind het toch ietske minder dance. Maar er kan natuurlijk wel gedanst worden op deze plaat... vooral black gloves, british mode en bring it on sloegen direct bij mij aan. Ook leuk dat het nummer audience (single van 3 jaar geleden) als bonusnummer is toegevoegd op deze plaat.

komaan gasten , goose is top.

Goose is inderdaad top.
Na Soulwax dus nog een goede Dance / Rock-act uit België!

Deze mannen zijn live zelfs beter dan LCD. Chapeau.

Tijdsgebonden ongeïnspireerde eentonige muziek. Niets vernieuwends aan, maar eist toch een serieus stuk media-aandacht op. Schandalig gewoon. Het zijn demonen op de aarde gezet om onze muziekstandaard naar beneden te helpen

avatar van Zwammer
Wat een heerlijk lekker plaatje is dit zeg. Black Glooves knalt uit m'n speakers en gelukkig blijft het lekkere hoge tempo van het eerste nummer op de hele plaat behouden. Bring It On is ook al zo'n lekker nummer, vooral op het einde heb ik zin om lekker te gaan dansen. Afsluiter Audience is logischerwijs wat anders dan de rest, maar is niettemin ook erg goed.
Ik vind de plaat een soort Soulwax vs. LCD Soundsystem vs. Tiga. Dus iedereen die dat leuk vindt moet dit zeker gaan checken!

11 November staan ze trouwens in Tivoli. Misschien dat ik daar even een kijkje ga nemen.

Misschien moet ik het nog een paar keer horen, maar voorlopig vind ik het een soort elektronische variant van The Rapture, maar dan wat elektronischer en minder gevarieerd... 3*

vet Belgisch geluid! Wat meer variatie en een andere sound was welkom geweest, maar dit doet het niet slecht ze moesten es proberen met meer verschillende synths, nu gebruiken ze telkens dezelfde wazige rocksynth. Laat ze nog een paar jaar groeien, en we krijgen een ultrahippe danceplaat van formaat!

3,5/5

titan (crew)
Is dit het nou? was met eerste reactie na de eerste luisterbeurt en dat gevoel is niet meer verdwenen. Niets bijzonders, het is allemaal al eerder gedaan en veel beter. Drie jaar geleden was dit hip, maar anno nu al bijna gedateerd. Jammer, 2,5*.

avatar van andré
titan schreef:
Is dit het nou?

Dat had ik ook al bij die vorige Soulwax-plaat. Ik denk dat ik hier niet eens aan begin. Ik geloof er eigenlijk gewoon geen moer van dat dit beter dan b.v. LCD Soundsystem zou zijn.

andré schreef:

Nee, dat is het zeker niet... Hier staat geen Losing My Edge op, bv.

Goose doet het niet slecht in de afrekening. Na 3weken al op nr 19. als dit zo blijft doorgaan staan ze binnen de kortste keren op 1!

avatar van mathias
Live zorgen deze jongens in ieder geval voor een Splinterbom met hoofdletter 's'. De energie die deze band bij het publiek op Dour en Pukkelpop losmaakte is echt niet te beschrijven. Over twee weken staan ze als ik me niet vergis in De Kreun (verhuisd naar Kortrijk centrum trouwens), ik ga ze toch nog eens gaan checken denk ik. Tweemaal bijna mijn knieën kapot gedanst vorige keer, die derde keer moet dat toch helemaal lukken!

Video van Black Gloves
Video van British Mode.

Die laatste is een stuk beter dan die eerste

avatar van timhardt
Geluisterd wegens een paar lovende besprekingen, maar wat een hoofdpijnverwekkend, elektronisch gerammel. Laat deze kelk aan me voorbijgaan. 2*

mathias schreef:

Ik ben benieuwd! Ik ga ze vanavond zien bij Rauw! dus

Luister het nu voor het eerst. Best een lekkere plaat. Ben wel bang dat de sound snel gaat vervelen. 3*
Komt echter niet in de buurt van Soulwax.

Ik vind de hoes trouwens erg mooi.

British Mode ! feeestfeeeestfeeeest. Al blijft dit plaatje toch hangen op een 3*. Kweetnie, ik vind dat dit soort muziek eigenlijk veel beter is live en op cd wat vervelend overkomt...

avatar van rsca800
Goose is goed vooral het nummer British Mode 4.5*