Goose - Bring It On (2006)

België

9. Low Mode (3:18)
  10. Everybody (2:25)
  11. Safari Beach (2:19)
  12. Audience (3:02)
  13. Black Gloves * (2:38)

met Marcus Graap

14. British Mode [Jester Remix] * (6:13)
  15. Bring It On [Tronik Youth Edit] * (6:36)
  16. Everybody [Dub] * (6:35)
  17. Masters on Top * (2:41)
maakt allemaal niet uit bij welken platenlabel ze zitten. als ze verslechteren , so be it, koester dit album dan eens te meer. en plus het zijn belgen (hiermee wil ik niets zeggen, nederlanders zullen ook wel zo zijn) , die blijven met de voeten op de grond.

De synthesizer heerst teveel op dit album...Maar het Rockt wel als een gek!!! Zeker live klinkt dit super... Maar het album gaat snel vervelen, mede ook door de soms wat irritante stem.Daarom 3 sterren.

een geweldige plaat, en live ook heel sterk

avatar van Johanv4434
Geweldige plaat: geeft een enorme uppercut door de boxen! Als ik deze plaat hoor sta ik helemaal wild.

avatar van tvtje1
Freekje schreef:
...het is weer is wat anders. Ik noem het zelf ElectroRock:) ...

zo noem k het dus ook :d

zeer goede plaat ^^ en die hoes :d

thejazzscène
Zwak live en slechte plaat van deze kleuters.

avatar van Johanv4434
Dat je het maar niets vindt is je volste recht, maar je moet me eens uitleggen wat er zo kleuterig aan is. Dat snap ik niet echt...

thejazzscène
Ja, misschien wat te hard uitgedrukt...
Het zit hem in de hele muziek die erg primitief en kinderlijk is uitgevoerd. De kunde van de muzikanten vind je hier niet in terug. Doodeenvoudige melodietjes en electroclash. Dacht in het begin (voordat ik de cd beluisterd had) dat het wel iets zou worden. Ik ging naar een concert van hun en dan bleek dat die muziek echt op niets trok.
Bijkomstig was dat deze kerels erg jong zijn en ze reizen blijkbaar heel de wereld rond? Overgecomercialiseerd denk ik dan.

avatar van Thomaz75
Van het album was ik behoorlijk onder de indruk... ook ik heb 'm vrij stevig door de boxen laten pompen. Met hoge verwachtingen daalde ik dan ook af naar de Pyramid Marquee op Rock Werchter vorig jaar, en moest concluderen dat dit gezelschap het live niet zo overdonderend kan brengen. Gaarne nog zo'n album. Ga ik live wel naar Chemical Brothers of Underworld...

avatar van Ilovemusic-girl
Super. Belgisch en bovendien nog West-Vlaams. kan nie beter!!

avatar van Antie
@ Thomaz75 :
Was jij die persoon dan dat buiten de 10000 (of meer) andere
mensen niet uit de bol ging.
Want veel mensen vonden "Goose" 1 van de beste optredens van
de werchter 2008 editie.
En dan nog maar te zwijgen dat je liever "Chemical Brothers" of
"Underworld" live wilt zien
Euuh we leven niet meer in de jaren 90.
Toen had ik je gelijk gegeven.
Maar als je eerlijk bent wat hebben die in de laatste 5 jaren nog
gemaakt dat van het zelfde niveau is als van hun beginjaren

avatar van Antie
Hmmm wel raar dat de meeste juist het omgekeerde denken.
De meesten vinden Goose dan live weer veel beter klinken.

avatar van Jakke0071
Ik had hem inderdaad beter verwacht , omdat het album toch eo hoog werd aangeprezen.
UItgezkozen tot beste Belgische cd uitgekomen dit jaar.
Enkel Black Gloves , British mode , Bring it on en Low mode hebben een leuke sound maar voor de rest is het album stukken minder dan ik had verwacht.

tuktak
heerlijk poweralbum waar je meteen weer een beetje extra energie van krijgt. ik zie tegenwoordig veel van dit soort electronica rockbandjes, veelal van bedenkelijk niveau. komt vooral omdat deze combi van rock en electronische instrumenten snel een energiek gevoel geeft en daarmee het idee wekt goed te zijn. ook live geldt. dit. ik vind zelfs goose niet echt heel overtuigen live, en andere lookalike bands die ik heb gezien eigenlijk nog minder. dit album blijft voor mij nog steeds echter wel luisterwaardig. daar is het wel goed en origineel genoeg voor.

Heerlijk beukend, zoveel energie krijg je van deze plaat. IJzersterk, enige nadeel is dat sommige nummers een beetje wegvallen.

Nja inderdaad als je het vergelijkt met andere groepen dan zie je wel dat goose nog veel moet leren. maar om ze daarom slecht te noemen? Ik vind ze goed, maar natuurlijk zijn er andere groepen die dat net ietsje beter zijn. Live zou ik het niet kunnen zeggen, nooit eerder live aan het werk gezien.
Maar doe het hen toch maar eens na he.

avatar van esteban
Een teleurstelling. Na de derde luisterbeurt overvalt het onaangename gevoel me dat de weinige truukjes al héél snel zijn uitgewerkt. Naast twee fantastische (erg op elkaar gelijkende) schijven, staat er gewoon meer van hetzelfde op, maar dan nog niet half zo goed uitgewerkt. Het gaat snel vervelen en klinkt redelijk routineus. 'k Vrees dat de delete-toets na verloop van tijd z'n werk zal doen.

avatar van esteban
Nog even aanvullen dat Shameboy (vrij vergelijkbaar) het er toch nét iets beter vanaf brengt.

avatar van Ploppesteksel
Shameboy is toch veel meer dance dan dit ?
Valt niet te vergelijken vind ik..

avatar van esteban
Veel meer? Daar kan ik me niet in vinden. Ze worden wel vaker samen genoemd, naar mijn gevoel volledig terecht.

avatar van Jakke0071
Buiten British mode ,Black gloves en Bring it on vind ik het album toch een beetje tegenvallen.
De Surkin remix van Low mode hadden ze misschien beter wel toegevoegd aan het album( echt een lekkere track).
Alles behalve een slecht album , maar had er toch wel meer van verwacht.

[Roel]
muzikaal niet hoogstaand maar gewoon een lekkere plaat, maar vooral live echt top!

avatar van TaraB
Lekkere electro met rockinvloeden, goeie vocals en zóveel energie, wow.

avatar van lenny C
thejazzscène schreef:
Ja, misschien wat te hard uitgedrukt...

overgecommercialiseerd??!!
dat is nu net iets dat goose heleMAAL Niet is!
ze mogen dan wel naar China reizen, ze hebben het zeker niet gemakkelijk om rond te komen als artiest, zeker niet in België.
ik vind ze zelfs underrated.
al eens de werchter live performance gezien?
wat een ontploffing!
geweldig toch!!
en ik was er niet eens bij!

avatar van midnight boom
Erg lekker album.

jonas-dewaele
Goed album, lekker energievol! Live een absolute must, het dak ging er af toen ik ze 2 jaar terug op FIHP zag!één van de beste dance/electro optredens die ik al gezien heb.

avatar van Lepel
Heerlijk als de beat even wegvalt en ze zo´n sirene-klinkende-synthesizer-sound erin knallen, bijvoorbeeld in de nummers 2 en 4. Goed voor een feestje met een stel dansmariekes. Wat mij aangaat geen muziek voor thuis, internettend aan de tafel.

avatar van My Addiction
Eindelijk zijn ze aan een nieuw album aan het werken!
Heb ze echt gemist. Dit album is een van de beste techno - albums voor mij.
En het zijn dan nog belgen whoow
black gloves, british mode, bring it on stuk voor stuk hits!

avatar van Hendrix4live
Aardige plaat. Live bewonderde ik ze alleen vanwege hun performance, maar de muziek boeide mij niet echt. Deze plaat heeft op zich wel wat. Vind het niet allemaal mooi, maar om dit nou slecht te noemen dat ook weer niet. Niet een topplaat.

Toch nog een 6*.

avatar van wisselstroom
Toen deze plaat uitkwam, heb ik hem behoorlijk vaak gedraaid. Deze muziek was echt de shit! Destijds vond ik de sound echt vet en ik weet nog dat ik op Pinkpop en bij een optreden in de 013 weggeblazen werd door de baslijnen.

Nu ik dit terugluister, klinkt het allemaal toch een stuk vlakker. Een paar sterke nummers schieten er uit, waarvan Modern Vision gewoon vet blijft. Maar over het algemeen klinkt de Goose-sound niet heel bijzonder. Ik erger me aan het hoge Soulwax' Any Minute Now-gehalte, en dan met name de gelikte zang.