Nujabes - Metaphorical Music (2003)

Japan
Hip-Hop / Jazz
Label: Dimid

1. Blessing It [Remix] (3:23)

met Substantial en Pase Rock

2. Horn in the Middle (4:08)
  3. Lady Brown (3:18)

met Cise Starr

4. Kumomi (3:53)
  5. Highs 2 Lows (4:38)

met Cise Starr

6. Beat Laments the World (4:22)
  7. Letter from Yokosuka (3:10)
  8. Think Different (3:17)

met Substantial

9. A Day by Atmosphere Supreme (3:59)
  10. Next View (4:35)

met Uyama Hiroto

11. Latitude [Remix] (3:56)

met Five Deez

12. F.I.L.O. (3:31)

met Shing02

13. Summer Gypsy (4:19)
  14. The Final View (3:34)
  15. Peaceland (5:33)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Nee hoor, maar beter ga je het ook niet krijgen.

avatar van MJ_DA_MAN
Joerii schreef:
Ja, ken ik al. Lekker album, bijna identiek aan Nujabes maar toch wat minder of zeg ik nu iets heel raars?
U zegt niks raars. Nujabes heeft ook één track op dat album geproduceerd en de plaat ook (deels) gemixt en gemasterd.

avatar van -SprayIt-
Gooi ik ook deze er nog even in; Kenichiro Nishihara - Humming Jazz (2008) en Slowhill - Finndisc (2002). Verder een lekker plaatje, wat niet op mume staat: YouTube - Printempo - Daybreaker. Nog een prachtige plaat van Nederlandse bodem: The Q4 - Sound Surroundings (2010), check YouTube - The Q4 - One of these Days. Nog een laatste ontdekking: Kratos Himself. YouTube - Kratos Himself - Lonely Ride. Kratos Himself | " Welcome " - kratoshimself.com

avatar van Shelter
voor mij is de perfecte mix van hiphop en jazz; Kero One - Windmills of the Soul.
De jazz is zo lekker smooth met volle beats en veel blazers.
De rapper is goed verstaanbaar en heeft een lekkere flow en dan hebben we het nog niet gehad over de onwijs vette scratches....

avatar van -SprayIt-
Joerii schreef:
Tips van artiesten die hier op lijken zijn meer dan welkom!

40 Winks - Sound Puzzle (2007) is misschien ook wel fijn. En Long Arm - The Branches (2011).