GZA - Liquid Swords (1995)

Label: Geffen

1. Liquid Swords (4:30)

met RZA

2. Duel of the Iron Mic (4:06)

met Inspectah Deck, Masta Killa en Ol' Dirty Bastard

3. Living in the World Today (4:23)

met Method Man

7. 4th Chamber (4:37)

met Ghostface Killah, Killah Priest en RZA

8. Shadowboxin' (3:29)

met Method Man

9. Hell's Wind Staff / Killah Hills 10304 (5:08)
  10. Investigative Reports (3:49)

met Ghostface Killah, Raekwon en U-God

11. Swordsman (3:21)
  12. I Gotcha Back (5:01)
  13. Killah Priest - Basic Instructions Before Leaving Earth (B.I.B.L.E.) * (4:32)
|Joël|
Zjapp, mooi op een rijtje gezet

Op Shadowboxin':

"Johnny Blazing, nightmares like Wes Craven
Niggaz gunnin, my third eye seen it coming
Before it happened"(Typisch Meth)

"Check these non visual niggaz, with tapes and a portrait
Flood the seminar, tryin to orbit this corporate
indsutry, but what them niggaz can't see
must break through like the Wu, unexpectedly"(Typisch GZA)
Dit is dus bijvoorbeeld precies de reden dat ik Shadowboxin' zo'n vet nummer vind, typisch Meth en typisch GZA om er maar ff 1 te noemen

DevendraBan
Niks over RZA op 4th Chamber?
Die verse vind ik mee-ster-lijk. Geniaal. RZA's flow, die tekst, productie... Alles is af.

DevendraBan schreef:
Niks over RZA op 4th Chamber?

Word, vooral hoe hij na een tijdje 'You Can See The Weaknes Of a Man Right Trough His Iris' spit is geniaal, krijg er nog kippenvel van

avatar van Timo710
Volgens mij houd ik toch van wat andere soort Hip-Hop als de mensen hier, ik vind B.I.B.L.E echt het dopeste nummer van dit album...

CaliLove
Timo710 schreef:

Dat is voor mij juist hét minste nummer op dat album. Overigens beschouw ik die track ook niet als een deel van dit album aangezien The GZA er totaal niet op mee rapt en het totaal anders klinkt dan de andere tracks, het lijkt wel van een ander album gepakt en op dit album gedropt.

avatar van herbertwest
Timo710 schreef:

Behoort ook tot mijn 3 favo van dit album. Het voordeel van dit album is ook dat hij 14 tracks is en Only Built is met 18 soms net iets te lang.

avatar van herbertwest

Puik plan

CaliLove

Verdient deze cd ook.

eazyfan
Deze zit niet meer in mijn hiphoptop10 vrees ik, ik denk zelfs dat ik OB4CL net wat beter vindt. Maar voor de rest erg vette plaat die je zeker moet hebben en 4,5*

Social_Mask
Heb geen idee waarom, maar heb de laatste tijd echt de neiging om dit album op te zetten. Kan het niet verklaren...Misschien omdat ik laatst GZA zeer goed had horen rappen.
Wie weet dat ik dit album dan eindelijk begin te waarderen. Zal hem morgen zeker gaan beluisteren.

De gedachte alleen al...na 2jaar begin ik dit album dan eindelijk goed te vinden. (ik en mijn fantasie ook.. )

|Joël|
Ik heb deze inmiddels verlaagd naar een 4,0 dit album doet me steeds minder.

Social_Mask
Heb hem weer beluisterd en nee....nog steeds niet. Het doet me echt niks, werkelijk niks. Wu-Tang is totaal niks voor mij. Had hier 2,5* voor staan en verlaag het naar 2*.

Raekwon the chef
Ik vind hem nog steeds zo geniaal als eerst, zit er ook over na te denken om deze in mijn top 10 te zetten.

avatar van MJ_DA_MAN
Social_Mask schreef:

Spijtig dat ik niet zo kan genieten van Wu-Tang als (de meeste van) jullie..

Ik zeg niet dat ik totaal niks voor Wu-Tang voel, maar je hebt ongeveer hetzelfde ''probleem'' als ik alleen dan iets meer .

KSPR
Het is natuurlijk ook erg ontoegankelijk/hardcore. Je moet er echt voor gaan zitten, het is geen achtergrondmuziek.

avatar van Chrisseh
Social Mask schreef:

Spijtig dat ik niet zo kan genieten van Wu-Tang als (de meeste van) jullie..

Soms gewoon even snel opzetten, en soms even opzetten om goed te luisteren. Ooit klikt het, geloof me. Ik vond hier eerst ook écht niks aan, en aan 36 Chambers nog minder, maar ik vind dit ondertussen een meesterplaat en Wu-Tang kan ik nu gewoon waarderen.

Edit: Oh, ik lees dat je hem al twee jaar hebt .. Tjah, dan weet ik het ook niet

avatar van Zjapp
Voila, heb hem een halfje verhoogd, naar de 5 dikverdiende sterren die deze verdient!

Chrisseh schreef:

Haha, dat is het hem nou juist.

@ MJ_DA_MAN idd, wij hebben iets gemeen als het gaat over Wu-Tangtje..

rico-bballer
Ik ga deze de volgende keer dat ik iets bestel toch halen ben zeer benieuwd.

Mijn eerste bericht

OK ik heb dit album gisteren gekocht voor 10€, ik zag hem en kom hem niet laten liggen door de lovende recensie van de mensen hier op MuMe.

Dus ik had hem op mijn mobiel gezet en ging er naar luisteren in mijn bedje om 01:00
Mijn eerste impressie is: ja het is wel een goed album ja, maar ik snap niet waarom al die heisa om dit album 5*? 4*?
hmm ik weet het ...Ik denk dat ik hem nog maar een paar keer moet gaan luistere
Wat me wel is bijgebleven is van I gotcha back:

was always taught my do's and don'ts
For do's I did, and for don'ts, I said I won't
I'm from Brooklyn, a place where stars are born
Streets are shot up, apartment buildings are torn

voor nu 3.5*

hehe mn eerste overleefd

Je moet hem ook niet luisteren op je mobiel -_-'

|Joël| schreef:
Je moet hem ook niet luisteren op je mobiel -_-'

haha tis gwn een mp3 op me nokia n70
niet egt veel schade aan de kwaliteit hoorr, ik doe het zo want dan kan ik in mijn bed luistere naar mn hiphop..Ik heb geen mp3
tis chill hooorrr

avatar van MJ_DA_MAN
Jou ken ik volgens mij...

MJ_DA_MAN schreef:
Jou ken ik volgens mij...

ik ken jou denkik ook

(maar laten we het zakelijk houden..)

KSPR
Gister weer eens geluisterd, en het blijft een topalbum
Die 4.5 sterren blijven staan.

KSPR schreef:
Gister weer eens geluisterd, en het blijft een topalbum
Die 4.5 sterren blijven staan.

mag ik vragen wat je ertoe aanzet het een 4,5 te geven? Want ik hoor het niet...
Na een tijdje gaatie toch gwn eentonig rappen, en die beats zijn erg simpel (op zich is dat wel ok, maar je kan dus niet om de beats een 4,5 geven)het is wel een goed album daar niet van maar verder...?

DevendraBan
Ik blijf erbij RZA's verse op 4th chambre is een vermelding in de geschiedenisboeken waard.
Hij spitte dit op het Dour festival en ik druip er nog altijd van na.
Geef die man een standbeeld!

RZA

Raekwon the chef
Dit is één van de grootste hiphopclassics, MurryMusic. Alles is gewoon dope, briljante beats van RZA (hoe kon het ook anders in die periode), en GZA die vette lyrics laat horen, er is niks eentonig aan.