Snoop Dogg - Tha Blue Carpet Treatment (2006)

Label: Geffen

1. Intrology (1:59)

met George Clinton

2. Think About It (3:37)
  3. Crazy (4:26)

met Nate Dogg

4. Vato (4:44)

met B-Real

5. That's That Shit (4:17)

met R. Kelly

6. Candy (Drippin' Like Water) (4:48)

met E-40, MC Eiht, Goldie Loc, Daz en Kurupt

7. Get a Light (3:41)

met Damian Marley

8. Gangbanging 101' (4:02)

met The Game

9. Boss' Life (3:22)

met Akon

10. LAX (3:21)

met Ice Cube

11. 10 Lil' Crips (3:15)
  12. Round Here (3:42)
  13. A Bitch I Knew (4:32)
  14. Like This (3:56)

met Western Union, LaToiya Williams en Raul Midon

15. Which One of You (3:32)

met Nine Inch Dix

16. I Wanna Fuck You (2:58)

met Akon

17. Psst! (2:59)

met Jamie Foxx

18. Beat Up on Yo Pads (2:57)
  19. Don't Stop (3:22)

met The Warzone en Kurupt

20. Imagine (4:42)

met Dr. Dre en D'Angelo

21. Conversations (3:38)

met Stevie Wonder

ape
luc011190 schreef:

Je omschrijft het niet zo heel goed, maar ik begrijp je frustatie wel. Bij paulisdik valt het nog wel mee, maar iemand als PinkEclipse stemt echt heeeel kinderachtig.

idd... heel kinderachtig en nog sorry van die comment mensen was gewoon egt woedend op dat moment kan niet tegen dit soort dingen.

waar maak je je echt druk om, iedere echte hip-hop fan weet wel dat snoop wat kan en zal ook al lang weten dat dit album eraan komt, en als ik een paar nummers hoor van een album dat ik goed vind en het wordt hier echt afgekraakt zal ik hem toch nog kopen. Misschien is het cijfer meer voor de mainstream en dan nog als die al deze commentaren lezen hebben ze toch ook al een goed beeld?

avatar van Niek
WhutItDeW* schreef:

Zullen we dat cijfer geven dan maar helemaal achterwege laten???

ape
WhutItDeW* schreef:

Volgens mij snap jij het niet, ik had het over de mensen die amper hiphop luisteren en die dan ff leuk een laag cijfer komen geven omdat ze hiphop haten.

ik snap het wel.. ik geef alleen aan dat het cijfer niet iemand oordeel over een album bepaalt, het wekt hoogstens intresse voor mensen die een goed snoop album zoeken

4**** dit viel me totaal niet tegen zeg, ik vond snoop na doggystyle erg met zn niveau zakken maar dit is wel weer goed

Goed album, vooral 'Candy (drippin like water)' vind ik goed.

avatar van o zo duits
luc011190 schreef:

Ja Pinkeclipse is echt hilarisch. Check ook even de cd van de Jigmastas waar welgeteld 2 keer op gestemd is, door mij als hiphopliefhebber en door eerdergenoemde die 0,5 stemt (ik had dan ook wat kritiek geuit op zijn stemgedrag). Alsof hij dat album uberhaupt kent of gehoord heeft terwijl, gezien het aantal stemmen, menig hiphopliefhebber het album niet eens kent. Mooie kil die pinkeclipse, kostelijk en volwassen stemgedrag van een dude van 48

avatar van levenvergeten

Zijn antwoord toen ik hem vroeg of hij een hekel had aan hip-hop:
PinkEclipse schreef:
Hekel, nee!
Géén "muziek" , ja!!

Zegt wel genoeg, denkik.

Anyway, over Snoop: ik denk dat ik er gewoon in meega dat dit weer een heel goed album is van hem, Damian Marley komt met een hele goede bijdrage, en we zouden bijna kunnen zeggen dat 'ie zo goed is als Doggystyle, maar dat is 'ie helaas nog niet.
Wel bevestigd dit album dat Damian Marley een van de beste urban/reggae artiesten is van deze tijd, sowieso zijn de gastartiesten goed gekozen deze keer.

levenvergeten schreef:

Zijn antwoord toen ik hem vroeg of hij een hekel had aan hip-hop:

Zegt wel genoeg, denkik.

Ik vind Get A Light ook een van de betere nummers op de cd, maar om daarmee Damian Marley tot grote hoogte te doen rijzen vind ik wel overdreven. Zoveel voegt hij nou ook weer niet toe aan het nummer, wat ie toevoegt is wel goed, maar het is niet bepalend om er een vele betere track van te maken Snoop kon dat refrein zelf ook nog wel goed brengen denk ik., hij spit amper een verse.

Zalig album. Af en toe wel saaie tracks maar de meeste zijn zalig. "Crazy" is mijn persoonlijk favoriet nummer

avatar van BoordAppel
Véél te lang. Als Snoop dit gewoon teruggebracht had naar een nummer of 13 dan was het album een stuk evenwichtiger geweest. Nu staan er een paar slechte tracks op (oa That's That Shit, Boss' Life) een paar goede tracks (oa Think About It, Vato) en een hoop middelmaat waarbij de balans naar boven of beneden doorslaat.

BoordAppel schreef:

Ben het deels met je eens, er zitten wel wat mindere tracks bij (commerciele zoals Boss Life) en een aantal tracks die iets missen (Crazy, Stevie WOnder track) maar toch als deze cd opstaat luister ik ongemerkt elk nummer en vind het ook gewoon goede shit. Wat ik aan wil geven is dat het geheel wel goed uitgeblanceerd is in mijn ogen, als ze bijvoorbeeld al die commerciele tracks achter elkaar hadden gezet was het cker skippen geworden, maar nu luistert de plaat gewoon lekker weg inclusief de wat mindere tracks.

Omdat Snoop zijn schare fans heeft uitgebreid met Hip Poppers de laatste tijd kan hij gewoon niet zomaar een album droppen dat 100% gansta shit brengt, dan zou hij toch ook vele mensen teleur stellen,ik denk dat hij dit bewust heeft gedaan, zo kan ie ook nog wa hits scoren in de Charts en kopen hip poppers toch zijn album, commercieel gezien een strategies slimme zet. Zo kan ie de Crips nog wat meer financieren....

En een verassing die na lange tijd komt is LAX, in het begin keek ik er echt na uit en viel ie zooo tegen. Maar nu een maandje later is het gewoon een van de betere tracks vind ik. Heerlijk zoals Ice Cube daar zijn spit dropt en het wat duffe couplet past gewoon perfect in het nummer.

één van snoop dogg's beste albums
als 'k ernaartoe luister ga ik toch niet skippen en die commerciële tracks vindt ik eiglijk nog zo slecht niet. 3,5 * omdat ik het album nu na een paar weken nog steeds regelmatig beluister.

avatar van MJ_DA_MAN
Get A Light bevat toch wel een erg vette Timbo-beat. Hij is niet mijn favo producer, maar dat nummer zit echt goed in elkaar .

Ik heb net even die 3 clips van dit album gekeken , en ik vond ze erg goed! ik denk dat ik dit album ga kopen.Verder vind ik zelf dat snoop de meest aangename stem heeft van de mannelijke hip hop artiesten.

heb hem gekocht , goed album met lekkere beats . ik vind vato vooral erg goed 4 *

Pelvin
Dit album valt echt zwaar tegen. Ik gaf nog 3* maar nu geef ik 2*. Er staan een aantal lekkere nummers op maar er staan er veel te veel tussen die ik moet skippen...Snoop heeft zijn beste tijd wel gehad

Ik snap echt niet waar jullie dit allemaal vandaan halen..
Ik vind dat dit een van de beste albums ooit is. Die album kan je gewoon opzetten en gewoon tot het eind afspelen. Dat heb ik nog bij geen album gehad en boss' life mag dan wel commercieel zijn maar dat maakt het geen mindere track.
En er zijn ook mensen die zeggen dat er veel nummers tussen zit om maar een album vol te krijgen bijvoorbeeld Beat up on yo pads.. maar dat vind ik ook een heerlijk nummer

c'z up b'z down

avatar van Zjapp
Halfje eraf door tracks als Crazy en I Wanna Fuck You, zo heeft Snoop er al teveel gemaakt.

avatar van P Jay
Ik geloof mijn ogen niet....

Dat is toch Ladybug Mecca van Digable Planets in de clip van Candy (Drippin Like Water)?!

Dat ze haar samplen tot daar toe, maar dat ze zelf mee zou doen in de clip, dat tart toch alle waanzin?!

Ladybug: leading lady van de alternatieve jazz-rap beweging in de mid-nineties: een halve hippie.... en zij gaat dan meedoen in een afgelekte Snoop clip, waar het onderwerp NOG MAAR EENS "HOES" IS, en dan nog aan de hand van de ondertussen wel afgezaagde metafoor van snoepgoed.

Het is hetzelfde als MF Doom plots in een Lil' Jon clip zou staan springen met een beker Pimp juice in zijn handen...

Het gaat echt wel de verkeerde kant op...

avatar van FunkyMonk
Is dat serieus Ladybug? had dat niet eens door...

avatar van FunkyMonk
3* is eigenlijk nog teveel. Think about it vind ik eigenlijk het beste nummer (vinhem goed flowen daar, en de beat vind ik ook chill), en die track met R kelly kon er ook nog door. De rest vind ik grootendeels irritant.

avatar van MJ_DA_MAN
P Jay schreef:

Hij is gek genoeg om het te doen .

Akonner
Candy (drippin' like water') begint ook steeds lekkerder te worden, momenteel een van de betere albums.

FunkyMonk schreef:

én natuurlijk dat nummer met Dre en D'angelo.

Akonner
Snoop Dogg: The Best Rapper Alive.

KSPR
Akonner schreef:
Snoop Dogg: The Best Rapper Alive.

Meningen verschillen.

Akonner
Candy (drippin' like water) na lay low mijn favorite snoop dogg nummer.

Akonner
Op welk album staat Hollywood van Snoop ft. lil wayne?