Snoop Dogg - Tha Blue Carpet Treatment (2006)

Label: Geffen

1. Intrology (1:59)

met George Clinton

2. Think About It (3:37)
  3. Crazy (4:26)

met Nate Dogg

4. Vato (4:44)

met B-Real

5. That's That Shit (4:17)

met R. Kelly

6. Candy (Drippin' Like Water) (4:48)

met E-40, MC Eiht, Goldie Loc, Daz en Kurupt

7. Get a Light (3:41)

met Damian Marley

8. Gangbanging 101' (4:02)

met The Game

9. Boss' Life (3:22)

met Akon

10. LAX (3:21)

met Ice Cube

11. 10 Lil' Crips (3:15)
  12. Round Here (3:42)
  13. A Bitch I Knew (4:32)
  14. Like This (3:56)

met Western Union, LaToiya Williams en Raul Midon

15. Which One of You (3:32)

met Nine Inch Dix

16. I Wanna Fuck You (2:58)

met Akon

17. Psst! (2:59)

met Jamie Foxx

18. Beat Up on Yo Pads (2:57)
  19. Don't Stop (3:22)

met The Warzone en Kurupt

20. Imagine (4:42)

met Dr. Dre en D'Angelo

21. Conversations (3:38)

met Stevie Wonder

E-40 op Candy is vet. Het nummer gaat volgens mij ook over snoep. Een voorbeeldige tekst volgens mij, maar ergens is het toch wel heel erg gangster. Die beat is simpel, toch geniaal.

Mezelf
Ja het nummer gaat over snoep.

avatar van 5713Finest
Boss' Life komt te hard met Nate Dogg on the vocals.
Het album is wel okee, maar ik ken beter van Snoop.
Ik vindt Ego Trippin toch nog wel iets beter dus hopelijk gaat Snoop nog even shinen voor dat hij met pensioen ofzo gaat. 3,0

avatar van Jorge-E
5713Finest schreef:
Boss' Life komt te hard met Nate Dogg on the vocals.

Boss Life is hier met Akon, de video versie met Nate Dogg is inderdaad 1000X beter.

avatar van 5713Finest
ja ik zag het, Nate staat altijd boven Akon =)

avatar van 5713Finest
Imagine is echt perfect met Dr.Dre

avatar van PaulieWalnuts
Snoop met Akon is echt het toppunt van afdwaling. Er staan echt te veel kutnummers op deze plaat om het een hoge beoordeling te geven.

hoogtepunten:

Intro met George Clinton
Crazy
Which One Of U
Imagine met Dr. Dre

avatar van zwartkijker
matig album,
Vato met b-real vind ik toch wel de beste,
al moet ik zeggen dat de censuur-versie erg weinig tekst heeft:P

Momenteel ben ik dit album nu ook maar aan het beluisteren, hopelijk stelt dit album niet teleur zoals het vorige album van Snoop Dogg, genaamd R&G - Rhythm and Gangsta: The Masterpiece het geval was.
Binnenkort mijn oordeel over dit album, tot nu toe valt het album niet tegen.

Snoop Dogg heeft mij aangenaam verrast met dit album, Snoop Dogg had met R&G - Rhythm and Gangsta: The Masterpiece enkele erg sterke nummers op het laatstgenoemde album, toch was ik niet geheel overtuigd, want voor de rest was er maar weinig te zoeken. Gelukkig heeft Snoop Dogg met The Blue Carpet Treatment enorm veel nummers die mij deze keer wel aanstonden, vooral deze nummers zijn de echte uitschieters: Vato, Candy (Drippin' Like Water), Get A Light, Gangbangn 101, LAX en tenslotte I Wanna Fuck You, deze nummers vond ik echt goed klinken, niets op aan te merken. Tha Blue Carpet Treatment heeft voor de rest geen slechte nummers, enkel wat mindere, sommige nummers hebben gelukkig wel nog een lekkere beat te bieden, zoals we Snoop Dogg gewoon zijn.
Goed album, Snoop Dogg is terug en beter dan ooit!
Cijfer: 4,0*!

dit album is zeker een stap in de goede richting met nrs als VATO èn ROUND HERE maar de oude snoop zien we denkik nooit meer terug.DOGGY STYLE
THE CRONIC
THE WASH
ZOOM
maar vooral DEEP COVER´+187 UM!! strakker zullen snoop en dre nooit meer komen denk ik.
voor mij zo wie zo een van de dikste nrs ooit!

avatar van daveretam
Echt goed album, 10 Lil' Crips, Imagine, Gangbangin' 101, Beat Up On Your Pads en nog meer zijn geweldig. Harde beats

avatar van Game
Wat een heerlijk nummer is "Imagine" toch. Die zet ik tijd bij tijd nog steeds een keertje op. Heerlijke productie van de dokter, met de pianokeys en het orkestrale sample-tje. Ook wel een beetje een voorproefje naar Detox, een meer rustigere Dre die wat meer dieper ingaat op zaken. Snoop levert ook een prima verse.

Voor de rest is dit album best oké. De andere Dre nummers klinken erg goed, vooral "Boss's Life" (die met Nate Dogg). "Intrology" en "Crazy" hebben die lekkere G-Funk terwijl "Vato" de oude Snoop weer even terughaalt. "That's That Shit" is wel oké, rustig nummertje. De meer gangster tracks zijn meer dan oké, dan heb ik het over "Get A Light" (Timbo op z'n best), "Gangbangin' 101" (The Game komt vrij aardig) en "10 Lil' Crips".

Maar Snoop slaat de plank ook flink mis met bijvoorbeeld "LAX" (niks aan), "A Bitch I Knew" en "I Wanna Fuck You". En dan heb je er nog een stuk of 3 die ik niet lang kan beluisteren.

Het album is naar mijn mening gewoon te lang. Als hij bovenstaande nummers eruit had gelaten was het een echt TOP album geworden en ging ik een punt hoger. Maar helaas... Gelukkig zijn de goede tracks ook écht goed en oversneeuwen ze de slechte tracks volledig (hoe je dat ook noemt haha).

avatar van prodi9y9
zo'n ''laag'' gemiddelde bij dit album had k niet verwacht. k vind deze na doggystyle zijn beste album. zijn teksten zijn niet bijzonder (maar ook niet slecht) mjah tis snoop hé, dat hoeft bij deze man niet van mij. ik vind zijn stem egt meesterlijk op dit album. vind BIJNA elk nummer waardig om te luisteren! de productie is in orde en de beats zijn heerlijk! de 3 nummers die ik niet zo goed vind vergeet ik gewoon...

avatar van MJ_DA_MAN
Het refrein van Which One Of You blijft echt een van de meest fout-briljante ooit .

avatar van Kill_illuminati
Ik kan me nog vaag herrinenren dat ik deze plaat destijds luisterde en toen resultate dat ik het eigenlijk nooit meer opzette. Ik wist daarvoor niet eens dat Snoop een nieuwe had, volgens mij omdat de R&G: The Masterpiece dit album een beetje heeft doen vergeten. Dat was m'n conclusie toen en nu vrijwel nog steeds aangezien ik nog geen enkel nummer van deze plaat heb voorbij zien gaan, laat staan gehoord.

avatar van No Surrender
Snoop moet het niet van teksten hebben. Maar van zijn beats, flow en stem. Ten eerste, dit album bevat veelste veel gastartiesten. Tweede negatief ding van dit album is, dat het veelste lang duurd. Als dit album 15 nummers zou hebben, misschien 14, dan zou het echt weer een goed Snoop album kunnen worden. Helaas is dit niet het geval. Toch een 3,5 omdat er toch wel een paar goeie nummers tussen zitten.

MJ_DA_MAN schreef:

Haha echt he, ik zat toevallig net Tha Blue Carpet Treatment te luisteren en moest er echt weer om lachen. Echt een refrein in Snoop-stijl

Die naam van die R&B groep ook, 9 Inch Dix

X-man
Imagine is trouwens de beste beat van Dr. Dre van de laatste 5 a 6 jaar. Maar het nummer is vooral sterk door de combinatie Dr. Dre, Snoop Dogg en D'Angelo. Heerlijke combo en een prachtig nummer.

avatar van MJ_DA_MAN
X-man schreef:
Die naam van die R&B groep ook, 9 Inch Dix
Het debuut van die groep gaat ''Cumming Soon'' heten .

avatar van jordidj1
iedereen praat hier over andere nummers.

maar that's that shit, is ook niet slecht?

MJ_DA_MAN schreef:
Het debuut van die groep gaat ''Cumming Soon'' heten .

jordidj1 schreef:
iedereen praat hier over andere nummers.

maar that's that shit, is ook niet slecht?

Nou, ik vind dat gezang van die kinderpisser niet bepaald aantrekkelijk voor dat nummer. Eén van de mindere nummers op de cd.:p

avatar van Timmie
Vato is heeft echt een harde beat net als 10 lil' crips

avatar van Jorge-E
Dit Snoop album is nog eens klasse zeg. Bijna allemaal goeie tracks met maar een paar skippers.

avatar van Dirruk
Ik kan maar niet wennen aan Akon op Boss' Life. Hij had beter gewoon Nate Dogg erop kunnen houden. Of was daar een reden voor?

avatar van deagleking
Imagine is voor mij gewoon een een klassieker. Kan die eindeloos op repeat hebben staan.

avatar van UmindC
Een prachtig nummer inderdaad, mede door die ongelooflijke D'Angelo

Dirruk schreef:

Die met Akon is de originele versie, Nate Dogg kwam erbij voor de single versie. De rede erachter is mij ook niet bekend.

avatar van Yestsida
UmindC schreef:
Een prachtig nummer inderdaad, mede door die ongelooflijke D'Angelo

Problemen met Akon zijn label om een muziekvideo te filmen dacht ik.