Snoop Dogg - Tha Blue Carpet Treatment (2006)

Label: Geffen

1. Intrology (1:59)

met George Clinton

2. Think About It (3:37)
  3. Crazy (4:26)

met Nate Dogg

4. Vato (4:44)

met B-Real

5. That's That Shit (4:17)

met R. Kelly

6. Candy (Drippin' Like Water) (4:48)

met E-40, MC Eiht, Goldie Loc, Daz en Kurupt

7. Get a Light (3:41)

met Damian Marley

8. Gangbanging 101' (4:02)

met The Game

9. Boss' Life (3:22)

met Akon

10. LAX (3:21)

met Ice Cube

11. 10 Lil' Crips (3:15)
  12. Round Here (3:42)
  13. A Bitch I Knew (4:32)
  14. Like This (3:56)

met Western Union, LaToiya Williams en Raul Midon

15. Which One of You (3:32)

met Nine Inch Dix

16. I Wanna Fuck You (2:58)

met Akon

17. Psst! (2:59)

met Jamie Foxx

18. Beat Up on Yo Pads (2:57)
  19. Don't Stop (3:22)

met The Warzone en Kurupt

20. Imagine (4:42)

met Dr. Dre en D'Angelo

21. Conversations (3:38)

met Stevie Wonder

Relax schreef:

Akon is de nieuwe Nate Dogg.

sn@ke schreef:

Akon is de nieuwe Nate Dogg.

Tja, maar Nate Dogg heeft tenminste een stem dat aantehoren is, maarja je hebt gelijk, Nate Dogg was altijd de refreinzanger maar nu is Akon dat helaas .
Niets aan dat gemekker van die vent.

Vind hem juist wel een waardige opvolger. Weet met verschillende soorten tracks weet en uitzonderlijke stem.

avatar van Zjapp
Na enkele keren beluisteren begint het album steeds meer te vermaken. Productie is een stuk beter dan de vorige dingen die Snoop uitbracht. Ik had het niet verwacht maar Snoop verbaast me op een positieve manier. Hij beloofde dat ie ging terugkeren naar the roots en dat doet ie ook grotendeels. Het enige minpunt aan dit album is dat op de moment dat je echt het gevoel hebt dat je even terug in het 'Doggystyle-tijdperk' bent beland, even later gastartiesten zoals R.Kelly & Akon de boel weer verknoeien. Desondanks mag Snoop toch trots zijn dat ie eindelijk nog iets op de markt bracht dat ertoe doet.

MJ_DA_MAN schreef:
Ja mensen, ik ben misschien wel de laatste van wie jullie deze reactie verwachten, maar ik kan dit album prima pruimen . Ik zal beginnen met de producties. Eigenlijk is er geen één echt goed (op enkele na), maar ze klinken echt als beats zoals je die verwacht op een Snoop-album. Echte Snoop-beats dus, waar Snoop's stem perfect oppast. Dan de ''teksten'' en ''onderwerpen''. Het is bijna alleen bitch enz. (grotendeels) zoals je ook wel verwacht van Snoop. Maar het gaat zóóó helemaal nergens over dat het gewoon leuk is om naar te luisteren. Gewoon even verstand op nul en bijna lachen om de teksten. Ook dat is typisch Snoop Dogg, dus weer een goede combinatie van onderdelen in de hiphop. Ik weet het, ik zeik artiesten vaak af omdat hun teksten e.d. nergens over gaan, maar als dat niet ten koste gaat van de amusementswaarde vind ik dat niet erg. En dat is hier dus het geval. Het is eigenlijk zó slecht maar ook zó vermakelijk dat die uur en 20 min. vreemd genoeg zo om zijn. Jullie zullen vast niet begrijpen waarom ik dit leuk vind (ik zelfs eigenlijk ook niet), maarja ik ga dit toch wel een 3,5* geven. Kan absoluut niet stijgen, wel dalen. O ja, nog een verrassend goede Dr. Dre productie op Round Here, zowat het enige serieuse nummer met een beat die lijkt op die van Stan. Ook produceerde Dre het nummer Boss' Life en Imagine. Timbo heeft Get a Light in elkaar gezet, Neptunes deden Vato en 10 Lil' Crips, en verrassend genoeg produceerde Stevie (gedeeltelijk) de laatste track. Ik weet niet of ik dit album iemand moet aanraden, ik denk dat je dit net als ik erg vermakelijk vind, of juist helemaal niks (en daar bedoel ik onder de 2 sterren mee).

Missschien kan je nu snappen waarom wij van de Westcoast sound houden...
Ik vraag ook niet om een verhaal, ik vraag om woorden die je pakken, en dat kan de Westcoast gewoon goed in mijn ogen. ( grappen, ``sterke verhalen``, op zijn tijd realiteit maar dan in een leuk jasje`, of gewoon het representen van de eigen coast)
En dan de balans waar je het nu over hebt, tsja ik vind dat heel veel albums die jij niks vind die balans juist wel hebben... Allemaal Westcoast albums, misschien moet je er wat meer voor open staan om het te kunnen waarderen...
Was op da concert van Cube, en daar waren werkelijk waar heel veel verschillende type mensen ( leeftijd, afkomst, arm, rijk, hip hoppers, skaters) maakt niet uit. Maar zo gauw als de Westcoast sounds begonnen te klinken was er gewoon een saamhorigheid in die zaal, geweldig gewoon een van de betere feestjes in mijn leven, en dat kwam voornamelijk door de sfeer die het westcoastgeluid creerde onder de aanwezigen! daar zal de Eastcoast nooit aan kunnen tippen...

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb nooit gezegd dat ik de westside niet waardeer. Waar heb ik zoiets dan gezegd? Ice Cube is een van mijn favoriete rappers, net als 2Pac. Mijn voorkeur gaat gewoon naar de eastside. En nee de eastsiders zullen nooit een party-sfeer creeëren, gezien ze ook helemaal niet dat soort hiphop maken. Dus die vergelijking is onzin want dat valt niet te vergelijken omdat de stijl gewoon compleet anders is. Maar de westsiders zullen ook nooit een lekker duister album met briljante teksten maken, dan kan ik ook wel zoiets gaan zeggen. En tja de eastsiders kunnen geen westside sfeertje creeëren, maar de westsiders ook geen eastside-sfeer. Vind het maar rare vergelijkingen van je. En je zegt weer dat de eastside ''zoiets niet kan'', en dan zeg ik opnieuw dat je amper eastside albums kent en zoiets dus nooit kan bepalen. Maarja dit wordt dalijk weer een kopie van de discussie van een paar maanden geleden, ik word er een beetje moe van.

|Joël|

MJ_DA_MAN heeft gelijk,
een korte samenvatting van dat lange bericht: "Je kan geen appels met peren vergelijken"
En nu weer over dit album

|Joël| schreef:

kort samenvatting van dat lange bericht: "Je kan geen appels met peren vergelijken"

Precies .

avatar van Niek
Ik sluit me uiteraard ook bij MJ DA MAN aan maar ben het op een punt niet met hem eens: Op mijn feestjes blaast Big Poppa van Biggie uit de speakers, gevolgt door Represent van Nas, misschien Got Yourself A Gun daarna, Shook Ones Pt.II, Feelin' It van Jigga Man en altijd, altijd Hypnotize en ga zo maar door. En iedereen gaat los. Natuurlijk draai ik ook de Westside-bangers, maar het feit dat Eastside óók voor bangers zorgen zegt veel over de veelzijdigheid die ik zo vaak mis bij de Westside..

Niek schreef:

Sorry maar dat zjin geen feest nummers dat zijn serieuze nummers.

avatar van MJ_DA_MAN
Ja ok maar ik bedoelde dus met een westcoast-sound, vandaar dat ''geen appels met peren vergelijken'' . Heb dat punt niet helemaal duidelijk uitgelegd. Jouw bericht corrigeërt dat deel van mijn bericht voortreffelijk .

Relax schreef:

Sorry maar dat zjin geen feest nummers dat zijn serieuze nummers.

Big Poppa jah? Ik kan gewoon los gaan op deze tracks: feesten dus. Of het nu daarvoor bedoelt is of niet.

Niek schreef:

kijk even welke nummers ik van dat lijstje gequote heb dan

avatar van FunkyMonk
Niek schreef:

Maar het gaat er ook niet om of jij het onder feestnumers plaatst of niet; het gaat erom wat in het algemeen de meeste partyvibe heeft; en dat is westcoast.

avatar van FunkyMonk
niet vergeten dat de generatie 50Cent de uitzondering op die regel is

avatar van Cath

True

P.S. Waar geef jij feestjes? :P

Cath schreef:

True

P.S. Waar geef jij feestjes? :P

Westervoort. Tikkie te ver naar het oosten he... Helaas moeten we het hier doen met enkel eigen feestjes. De artiesten die ertoe doen komen zelden of nooit naar Arnhem. O ja, Marco Borsato staat vaak in Gelredome!

MJ_DA_MAN schreef:

Da kan wel zijn dat je het niet letterlijk heb gezegd, maar jij bent degene die de meeste Westcoast albums meteen een hoop kritiek geeft en iedereen die er op een positieve manier iets over zegt krijgt dan vaak weer een weerwoord van jou, over hoe slecht album t wel niet is ( voorbeeld Doctors Advocate).
En nu ben je zelf Snoop de hemel aan het inprijzen, dat vind ik dan weer erg ironisch... en natuurlijk kan ik dan niet laten om daar ff op te reageren.
Ik wou je alleen in laten zien, wat ik ( en vele andere) hebben met de Westcoast sound, je ziet het bij dit album namelijk zelf ook in.
En het zijn geen appels en peren, het is rap en rap, klaar. Als er awards uit worden gereikt is er toch ook geen aparte categorie met East en West... niks rare vergelijkingen.

Heb gisteren wat meer tracks van dit album binnen gehaald, en de eerste impressie is echt mega!
Er zitten cker een aantal echte oldskool -achtige tracks tussen, kan niet wachten tot ik het complete album heb.
dat nummer van Lil Crips of iets rockt zwaar!

Misty44 schreef:

En nu ben je zelf Snoop de hemel aan het inprijzen, dat vind ik dan weer erg

Ik zou graag willen weten waar ik Snoop de hemel in prijs, en ik zou ook een voorbeeld willen van een westcoast-album waar ik kritiek op lever (op DA na). Succes.

nou hier geef ik een 4.5 voor , omdat ik het superlekker weg vind luisteren,

ps: voor de teksten geef ik een 0,5

cool_man_1992 schreef:
nou hier geef ik een 4.5 voor , omdat ik het superlekker weg vind luisteren,

ps: voor de teksten geef ik een 0,5

Voor het rappen, de productie en al het andere geef je dus een 5? Want dan kom ik zelfs niet op een 4,5.. Of tellen de teksten niet mee bij jou?

teksten maken mij bij zulke tracks, als dit niet zoveel uit,nee..

avatar van Zjapp
Imagine is een supernummer! Weet iemand of er een clip van is?

Is er niet.

MJ_DA_MAN schreef:

Al een voorbeeld gevonden? Best lastig te vinden he...

Pauper
That's That Shit is ook weer zon gay nummer, damn

A*V
Zijn er nog meer Neptunes tracks op dit album behalve "Vato" ????

1o lil crips

scarface213
morgen krijg de cd binnen
ben nieuwd!

avatar van Reijersen
Zjapp schreef:
Imagine is een supernummer! ?

I Agree