2Pac - All Eyez on Me (1996)

Label: Death Row

1. Ambitionz Az a Ridah (4:39)
  2. All Bout U (4:37)

met Hussein Fatal, Nate Dogg, Dru Down, Yaki Kadafi en Snoop Doggy Dogg

3. Skandalouz (4:09)

met Nate Dogg

4. Got My Mind Made Up (5:13)

met Dat Nigga Daz, Kurupt, Redman en Method Man

5. How Do You Want It (4:47)

met K-Ci & Jojo

6. 2 of Amerikaz Most Wanted (4:07)

met Snoop Doggy Dogg

7. No More Pain (6:14)
  8. Heartz of Men (4:43)
  9. Life Goes On (5:02)
  10. Only God Can Judge Me (4:57)

met Rappin' 4-Tay

11. Tradin War Stories (5:29)

met Dramacydal, C-Bo en Storm

12. California Love [Remix] (6:25)

met Dr. Dre en Roger Troutman

13. I Ain't Mad at Cha (4:53)

met Danny Boy

14. What'z Ya Phone No (5:10)

met Danny Boy

15. Can't C Me (5:30)

met George Clinton

16. Shorty Wanna Be a Thug (3:51)
  17. Holla at Me (4:56)
  18. Wonda Why They Call U Bitch (4:19)
  19. When We Ride (5:09)

met Outlaw Immortalz

20. Thug Passion (5:08)

met Jewell, Dramacydal en Storm

21. Picture Me Rollin' (5:15)

met Danny Boy, Big Syke en C.P.O.

22. Check Out Time (4:39)

met Kurupt en Big Syke

23. Ratha Be Ya Nigga (4:14)

met Richie Rich

24. All Eyez on Me (5:08)

met Big Syke

25. Run tha Streetz (5:17)

met Michel'le, Mutah en Storm

26. Ain't Hard 2 Find (4:29)

met E-40, B-Legit, C-Bo en Richie Rich

27. Heaven Ain't Hard 2 Find (3:58)
avatar van No Surrender
De eeuwige vraag bij een dubbelalbum: waarom? Waarom een dubbelalbum wanneer er veel fillers tussen zit. CD1 gaat nog wel, maar CD2 bestaat bijna alleen maar uit fillers. Ze hadden er een album van moeten maken met 15 nummers. Over het album, het is allemaal niet slecht maar ik luister er gewoon nooit meer na. Dat komt omdat ik de nummers niet 'aantrekkelijk' vindt. Toch zitten er wel een hoop losse nummers tussen die redelijk tot goed zijn. Wat zijn 'No More Pain' en 'What Ya Phone No." toch kut nummers, ongeloofelijk. Mijn tracklist zal dan toch als volgt zijn:

1. Ambitionz as a Ridah
13. All Eyez on Me
14. Life Goes On
15. I Ain't Mad at Cha

avatar van KILLERBEE99
Ik vind dit een heel vet album, het enige nummer was net iets minder is dat is What'z Ya Phone No... Opzich een best lekkere track alleen het laatste stukje van het nummer is wat minder. Als ze die weg hadden gelaten was het denk ik gewoon een 5,0 voor mij.

En No More Pain

avatar van kobe bryant fan
Wie dit album in 1 keer wil luisteren moet geen drukke agenda hebben geloof ik

avatar van Anne Maaike
Ook ik vind de lange speelduur een groot struikelblok. Ruim twee uur 2Pac is voor mij te veel en dan haak ik toch echt af. De 15 nummers die No Surrender noemt hadden een goed album kunnen vormen. Dan verkies ik toch Me Against the World boven dit album.

No Surrender schreef:

11. Tradin' War Stories
13. All Eyez on Me
14. Life Goes On
15. I Ain't Mad at Cha

Ik gebruik altijd de onderstaande afspeellijst
Zo was het een geweldig album geweest.

1. Ambitions As A Rida
11. Wonder Why They Call U Bitch
13. I Ain’t Mad At Cha
14. Heaven Ain’t Hard to Find

avatar van No Surrender
Ik vind All About U redelijk dramatisch. Nate die niet bijzonder komt, Tupac die tekstueel niks brengt, The Outlawz die ik zowiezo al niet goed vindt en de beat die veelste vrolijk is.

@UmincC, geen Heartz of Men? Is misschien wel mijn favo. Tupac nummer met I Aint Mad at Cha. Die beat van Quik is heerlijk. How Do U Want it vind ik overigens ook zo'n kolere nummer. En dan zeggen mensen dat die Tupacs beste album is.

All About U maakt me zo vrolijk

avatar van Robbie Keane
Ze hadden het beste alle Outlawz verses er uit kunnen halen (behalve die van Big Skyke op Picture me Rollin, hilarisch), dan had je een enkel CD gehad.

Voor de mensen die zich afvragen waarom het zo nodig een dubbelalbum moest zijn....Tupac zat al langere tijd in de bak voor verschillende dingen. Zijn platenbaas Suge Knight wilde hem wel vrijkopen, maar op een voorwaarde: Tupac, die plannen had om weg te gaan bij Deathrow Records, moest nog minimaal 2 cd's maken bij zijn huidige platenlabel. En je snapt hem waarschijnlijk al, Tupac maakte er gelijk maar even een dubbelalbum van!

Ja dat weet iedereen.
De vraag waarom dit een dubbel album is is dan ook "retorisch".
Het blijft mijmeren en fantaseren over dit album omdat het gewoon zonde was geweest.

jv24master schreef:

Bijna goed,

Suge zou de bail betalen in ruil voor een 3 album contract. All Eyez on Me werd gemaakt wat teld als 2 albums, daarna kwam The 7 Day theorie de 3de album.

jv24master schreef:

Klop niets van, Suge kocht hem vrij in ruil voor een contract bij Death Row. Dit is dan ook zijn eerste album daar.

Het bleek inderdaad een beetje anders te zijn gegaan. Moet maar weer eens die resurrection dvd's van tupac zien. Hoe het ook zij, Death Row Records heeft dus 2pac vrijgekocht in ruil voor een contract. En hij dacht er makkelijk vanaf te komen door gelijk een dubbelalbum uit te brengen.

Niet mijn ding dit album. De man had echt last van grootsheid waanzin. Zijn eerdere albums waren wel dope maar waar haalt de grote menigte toch vandaan dat dit de beste mc ooit is.
Als je het mij vraagt is hij dat zeer zeker niet.

redhead1000 schreef:
Als je het mij vraagt is hij dat zeer zeker niet.

Zal wel iets met zijn dood te maken hebben

avatar van Amicus

avatar van KILLERBEE99
Ik ben een grote 2Pac fan omdat zijn muziek gewoon super chill is. Ik ken geen een artiesten buiten 2Pac die zoveel leuke/sterke/mega vette dope muziek heeft gemaakt. Zijn muziek van 1991 tot en met 1996 is gewoon super chill, als hij nu nog leefde. Dan zou ik zijn muziek van 1991-1996 even goed vinden. Heeft niks met overlijden te maken. Anders zou ik andere overleden rappers ook in een keer super goed moeten vinden, is niet het geval!

Amicus schreef:
Ga jij nou reageren op een zelfgeschreven quote ?

Lol ja was vergeten er bij te zetten

KILLERBEE99 schreef:

Zeker je hebt gelijk. Kijk pac was een goede mc maar ik vind het gewoon een beetje overdreven om hem wereldwijd als beste mc te beschouwen. zoals je zegt vind je zijn muziek gewoon goed en daar kan ik niks over zeggen (ieder zijn ding) maar ik krijg gewoon het idee dat het mysterieuze doods drama om hem heen hem de zogenaamde beste mc ter wereld maakt voor de menigte dan. Nogmaals pac was een goed mc en dat je hem persoonlijk de beste mc vind is een smaak en daar kan ik niet over oordelen.

2pac was ook al de ''grootste'' rapper toen die nog wel levend was. Het is denk ik meer zijn charisma en emotie die mensen zo aanspreekt en het is ook veel toegangkelijker dan de meeste Hip-Hop. Ik zelf vind hem zeker niet de beste MC aller tijden, maar ik kan wel begrijpen waarom hij de status heeft die hij heeft.

Ponty Mython
Ik heb nooit begrepen wat er zo speciaal was aan die gozer.

avatar van Robbie Keane
Hij was een enorm charismatisch persoon, om nog maar te zwijgen van zijn (hier op dit album in mindere maten maar wel op bepaalde tracks) talent.

Amicus schreef:
Ga jij nou reageren op een zelfgeschreven quote ?

Haha en dat binnen 4 minuten, zal wel door de ganja komen...

Ot: vroeger zeer veel geluisterd, sowieso n periode gehad dat ik haast alleen maar pac in mijn discman had. En tja wanneer van deze 2 cd's 1 goede was gemaakt had hij wat mij betreft in de buurt van een classic gezeten, nu kom ik niet verder dan 3 sterren.

avatar van Nr.4
Aantal tracks (bijvoorbeeld No more Pain, Whats ya phone no.) had er wel af gemogen, maar kan er toch wel naar blijven luisteren. Vind 2Pac heel veelzijdig wat betreft onderwerpen, kan zowel gangster als party als maatschappijkritisch sterke tracks maken. Vind overigens de Greatest Hits dubbel-cd wel een stukje beter dan dit album.

avatar van UmindC
Dat is dan ook een greatest hits, de naam zegt al genoeg, totaal niet te vergelijken met een studioalbum als dit.

avatar van Nr.4
klopt, al vind ik het verschil in kwaliteit hier groter dan bijvoorbeeld bij N.W.A. Greatest Hits - Str8 Outta Compton.

avatar van Raul
Nr.4 schreef:

No More Pain eraf?
Is één van mn favorieten op dit album...

Raul schreef:

No More Pain eraf?
Is één van mn favorieten op dit album...

Dat mag, ik trek alleen die productie slecht, maar smaken verschillen.

Nr.4 schreef:

Dat mag, ik trek alleen die productie slecht, maar smaken verschillen.

kut nummer.

avatar van Jar0on
Geweldige nummers maar teveel skip materiaal wat ik heel erg jammer vind, toch een goed album, 4* ondanks dat t Tupac is