Black Star - Mos Def and Talib Kweli Are Black Star (1998)

Label: Rawkus

1. Intro (1:11)
  2. Astronomy (8th Light) (3:23)

met Weldon Irvine

3. Definition (3:26)
  4. Re: Definition (3:02)
  5. Children's Story (3:32)
  6. Brown Skin Lady (5:46)
  7. B Boys Will B Boys (2:36)
  8. K.O.S. (Determination) (4:49)

met Vinia Mojica

9. Hater Players (4:08)

met Apani B Fly Emcee

10. Yo Yeah (1:10)
  11. Respiration (6:05)

met Common

12. Thieves in the Night (5:16)
  13. Twice Inna Lifetime (5:38)

met Jane Doe, Wordsworth en Punchline

avatar van hiphopisntdead
kan wel maar is een overgangs periode: de dag

avatar van Rudie
Heerlijke plaat, kan me nog herinneren dat de eerste paar weken dat ik hem luisterde er naar niks anders werd geluisterd, heerlijk sfeertje, toffe productie en lyrisch zijn de twee mannen top. De solo projecten van Mos Def en Talib Kweli ieder vielen des te meer tegen, The Beautiful Strugle was oke maar niet op niveau en de platen van Mos Def zijn ongelofelijke missers. Dit alles zorgt ervoor dat deze plaat emt weemoed word beluisterd.

avatar van PJC
PJC
Black On Both Sides van Mos Def vind ik toch geen misser hoor, verre van zelfs. Absoluut van hetzelde niveau als Blackstar en Reflection Eternal

avatar van Raffalinho
Dit is een van lekkerste album ooit die ik heb gehoord.
Astronomy, definition en thieves in the night. Zijn de beste nummers.

PJC schreef:

Dan zijn we hier waarschijnlijk aangekomen op een verschil van smaak, aangezien de werken van Mos Def en dan vooral Black on Both Sides een hele andere stijl bevat dan Black star.

avatar van P Jay
Rudie schreef:

Ik vind dat écht best meevallen. Vind het zelfs vrij gelijkaardig...

P Jay schreef:

Ik vind dat écht best meevallen. Vind het zelfs vrij gelijkaardig...

Er is voor mij persoonlijke genoeg verschil, niet dat ik Back on Both Sides niet kan waarderen, ik heb veel meer moeite met "The New Danger" hoewel ook daar enkele goeie tracks staan (lees: te weinig).

avatar van LoG
LoG
"I have this complexity about being too complex, you got me//"
Zieke zin! Past heel goed bij mij (A)

avatar van gweah
Respiration lijkt me een van de mooiste rustige hip-hop tracks ooit... wat een classic is dat.

Voor degene die zei dat het jammer is dat B Boys Will B Boys erop staat: dat is toch gewoon een soort skit, gewoon skippen dan! Eén mindere track op een album, en dan nog niet eens een echte 'track' dat moet toch kunnen?

Ik weet niet waarom ik hier niet geneigd ben een vijf te geven trouwens. De populaire kritiek op dit album is dat ze teveel beats/refreinen/tracks gecoverd hebben... (ReDefinition, Childrens Story), maar daar ben ik het niet mee eens, want dat is dope gedaan...
Misschien is het een beetje dat ze zo duidelijk iets anders gingen maken dan alles wat er toen uitkwam, dat het een beetje teveel klinkt alsof ze zich will afzetten, zo van 'kijk ons' ook met dat hele linkse greenpeace erykah badu-vriendelijke cd-hoesje etc etc

avatar van gweah
Trouwens die beat van Childrens Story, toen ik die voor het eerste hoorde in 1998, vond ik hem zwaar kut, ook omdat voor je hem hoorde je al in het boekje las dat Mos Def de beat helemaal geweldig en dope vond en zo...
Maar na wat gewenning vind ik hem wel vet op en neer stuiteren, het vette is dat het geen loop is maar dat hij steeds een beetje verandert.

RedLightCityBoy
Dist hij op Children's Story Dr.Dre?

avatar van funkdoc
schitterende zin bij definition: manhattan keeps on makin' it, brooklyn keeps on takin' it. Komt net na het conflictje met de politieagent in de clip. Bovendien is het een originele remake van de verse van KRS in zijn BDP-tijden: bronx keeps on makin' it, brooklyn keeps on fakin' it. Ik denk dat dat bij South Bronx is, dat zinnetje. Ook de beats zijn vaak remakes van classics. Zo is Children's Story een remake van Slick Ricks' versie.

avatar van Kill_illuminati
Ik heb een nummer gedownload genaamd little brothers is dat origineel een bonus track ofzo, het schijnt door J.Dilla te zijn geproduceerd.
Het is duidelijk een Blackstarr nummer

Improvision
Kill_illuminati schreef:
Het is duidelijk een Blackstarr nummer

Is een unreleased nummer. Zo zijn er nog enkele, als je goed zoekt kan je een compilatie van alle unreleased Black Star tracks wel ergens vinden op het net.

avatar van Kill_illuminati
Improvision schreef:

Dat is eens mooi te horen aangezien ik meer dan dit album had willen horen.
bedankt,

dion_odinot
Raffalinho schreef:
Dit is een van lekkerste album ooit die ik heb gehoord.
Astronomy, definition en thieves in the night. Zijn de beste nummers.

en respiration dan?

Chriss
Waarom heeft Supreme Supreme het nou niet tot dit album gehaald?

aire.
Ik weet niet. Zou ik Mos Def even voor je bellen?

avatar van J.M.
Talib komt echt sterk op deze plaat & Thieves in the Night is één van de beste hiphop tracks ooit, wat een tekst

Verhoog hem toch maar met een halfje.

avatar van Shelter
ik vind zelf respiration echt de king track van dit album

avatar van dilladawg
Heerlijk album.
Favo tracks:
Respiration en Defenition

avatar van dilladawg
Wie produceert hier trouwens? Hi-Tek?

Improvision
12 Thieves in the Night 88-Keys
13 Twice Inna Lifetime Hi-Tek

avatar van Pooiertje

avatar van tovast
lekkere zomertracks Definition en Respiration.

avatar van P Jay
Pooiertje schreef:
Mijn 500e stem .

Misschien stem je wel te snel en laat je de muziek niet genoeg inwerken. Wat is jouw definitie van "boeiend" dan: je hebt hier twee sublieme MC's in de beste vorm van hun leven die rappen op de meest uiteenlopende tracks die allemaal tekstuele hoogstandjes zijn.

Ik weet wel dat omdat ik dit een sterk album vind, niet iedereen daarmee akkoord moet gaan, integendeel. Maar jouw bericht suggereert voor mij dat je meer bezig bent met zo snel mogelijk zoveel mogelijk stemmen te halen en daardoor niet intensief en aandachtig genoeg luistert naar de plaat.

Mijn excuses als ik fout zit, wou dit gewoon even kwijt.

avatar van Pooiertje
Ik moet wel toegeven dat ik dit album niet al te vaak beluisterd heb, maar dat over dat ik zoveel mogelijk stemmen wil dat is niet zo ookal komt het wel zo over.
Speciaal voor jou, zal ik 'm nog eens opzetten als ik m'n huiswerk afgemaakt heb

Social_Mask
Zeker als je Somethin' Else van Cannonball Adderley slechts 3,5* geeft .

tovast schreef:
lekkere zomertracks Definition en Respiration.

Wat te denken van Brown Skin Lady!

avatar van J.M.
Pooiertje schreef:
Mijn 500e stem .

Hoe check jij 62 albums in pakweg 17 dagen ??

avatar van MJ_DA_MAN
Door er een boel eenmalig te beluisteren per dag; zo kom je snel aan zoveel stemmen. Snap P Jay's reactie m.b.t. Pimp's stemgedrag ook 100%.