Bloc Party - A Weekend in the City (2007)

Rock / Pop
Label: Wichita

1. Song for Clay (Disappear Here) (4:50)
  2. Hunting for Witches (3:31)
  3. Waiting for the 7.18 (4:15)
  4. The Prayer (3:44)
  5. Uniform (5:33)
  6. On (4:45)
  7. Where Is Home? (4:54)
  8. Kreuzberg (5:29)
  9. I Still Remember (4:35)
  10. Flux * (3:38)
  11. Sunday (5:01)
  12. SRXT (4:50)
  13. Secrets * (4:06)
  14. The Once and Future King * (3:20)
  15. England * (4:15)
  16. We Were Lovers * (4:12)
  17. Emma Kate's Accident * (5:38)
  18. Version 2.0 * (3:19)
  19. Rhododendrons * (4:49)
  20. Atonement * (3:46)
  21. Cain Said to Abel * (3:24)
  22. Selfish Son * (4:59)
avatar van Snowblood
A Song For Clay... Clay is een personage in het verfilmde boek Less Than Zero van Bret Easton Ellis.

Ik ben heel benieuwd omdat het vorige album een ontiegelijk goed album is. Een blinde aanschaf van mij destijds... De meningen zijn nogal verdeeld dus ik zal mijn oordeel pas kunnen vellen na 5-2

avatar van mic
mic
Er is iets flink mis met deze plaat.
Hopelijk is de 'echte' versie beter.

Ik ken het album nog niet. Maar ik heb vanochtend The Prayer bij Brand New gezien, en dat was wel weer het oude vertrouwde geluid. Dus ik heb goede verwachtingen.

Hahaha, ik ben nu het album aan het downloaden.

Dus het is goed uitgelekt jah.

Ik heb nog steeds geen nood om deze plaat GOED te beluisteren. Misschien is mijn gedownloade versie ook nog niet de beste van kwaliteit.

avatar van psychonaatje
Bij CD Wow! te bestellen voor 11,99 euro, de versie met DVD voor 14,99 euro!

Als deze net zo lekker klinkt als hun debuut dan zal ik "A weekend in the city" zeker in huis moeten halen.
Hun eerste single, pas geleden gehoord, beloofd in ieder geval al veel goeds, maar of dit representatief is voor het hele album is nog maar even afwachten.

SoundWave schreef:

Erg goeie single, The Prayer. Nog een maandje geduld hebben

avatar van Sjaakspeare
Snowblood schreef:

Bij mij was het ook een blinde aanschaf, en ik deel je mening dat het een belachelijk goed album is eveneens

Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar dit album, maar ik vrees dat het tegen gaat vallen. Ik heb The Prayer nu namelijk tweemaal gehoord, en na de tweede luisterbeurt vond ik het een, ook al zit het geniaal in elkaar, relatief slap nummer als je het naast welk nummer dan ook van Silent Alarm legt (ik vond alleen So Here We Are en Two More Years niet meesterlijk).

Maar wel zullen zien...

avatar van Glurp
Dit is een groeiplaat voor mij.
Bij het vorige album duurde het, nu er over nadenk, ook een hele poos. En opeens begon ik em schittende te vinden! Volgens mij zit het ook wel goed met deze plaat

Mojo Pin
Ik zag 'The Prayer' op MTV voorbij komen en ik vind het geen beste single om eerlijk te zijn (met name dat refrein stond me totaal niet aan). Al ben ik ook niet echt Bloc Party-minded.

Opnieuw een schitterend album van bloc party.

FatBottomedGirl
Na een paar keer horen ben ik nog niet helemaal overtuigd. Moet nog wennen. Valt me wel op dat ik bij een aantal intro's van nummers, liedjes van hun vorige album begin te zingen. Dus of het hier en daar een beetje op elkaar lijkt qua ritmes of rifjes weet ik niet?!?

avatar van Ploppesteksel
Mooi album. Ik mis wel de explosiviteit van Silent Alarm maar al bij al nog altijd sterk album met als uitschieter Song for Clay .

yoeridedeygere
Ze hadden beter bij dit album ook Two More Years toegevoegd, dit liedje zal nu helemaal niet meer aan te pas komen terwijl het een wereldsong is

avatar van kaz
kaz
Ik vind het weer een heel goed album. The Prayer is echt n tof nummer, deze cd ga ik nog veel luisteren!

Die solo van the prayer lijkt heel erg op de solo van Radiohead's Airbag, met zo'n kapot effect. Heel gaaf album wel! De eerste single stond me aan het begin niet echt aan, maar heeft een ijzersterk refrein. Mooi dat bijna elk nummer weer zo'n ijzersterke drive heeft van de bas en drum.

yoeridedeygere schreef:

True, two more years is een schitterende song, jammer dat hij op geen regulier album te vinden is. Wat mij betreft zal die song niet in de vergeetput raken.

Ik vrees niet dat dit album me gaat overtuigen. Vorig album was een bom van jewelste (tja moeilijk te herhalen)

Idd..sorry maar na 'the prayer' is het zelfs gapen. Ferme tegenvaller!

avatar van Koston
Tim-Horsthuis schreef:

Ik vind dat die solo eerder lijkt op de eindsolo van Go To Sleep, vooral als je de live versie ervan hoort. Maar ik stoor me er niet echt aan, tis een vet nummer

anathema
gerre schreef:

Op naar de volgende band

avatar van frankvankesteren
anathema schreef:

Op naar de volgende band

ik weet niet hoeveel respect jij voor bands hebt??

gerre schreef:
Idd..sorry maar na 'the prayer' is het zelfs gapen. Ferme tegenvaller!

Oké, dit is niet zo goed als Silent Alarm, wat ook voorspeld was en een album kan moeilijk nog beter zijn dan zulk album maar dit album is gewoon stiller & niet zo explosief & vol met sterke nummers maar dat belet niet dat dit album slecht is omdat het slechter is dan het vorige. Dit album is nog ook heel sterke muziek & veel beter dan hedendaagse 'shit' als My Chemical Romance, Simple Plan, Nailpin & ga zo maar dagen door.

Lost Highway
Toch maar enkele nummers beluisterd; opvallend rustiger dan Silent Alarm dat wel. Maar ach ik ben er vrij gerust in dat ook dit album kwalitatief wel in orde zal zijn.

avatar van grovonion
Op eerste gehoor uiterst aangename plaat. Maar is aangenaam de maatstaf voor een goede luisterbeurt? Ik snap trouwens de vergelijking met Nailpin of My Chemical romance niet, ik ben geen fan van deze bands maar in mijn ogen betreft het toch wel een lichtjes ander genre dan Bloc Party. But I could be wrong...

grovonion schreef:

Het gaat erover dat deze hedendaagse muziek veel beter is dan de andere hedendaagse muziek. Ik vergelijk ze niet, het gaat om hedendaags.

JayJay
A Weekend In The City is een tijdsbeeld. Ik vind dat ze het gevoel van het vluchtige stadsleven en de oppervlakkigheid van de myspace-generatie goed hebben weten te vangen.

avatar van remmer
Ik heb wat moeten wennen aan de nieuwe Bloc Party. De eerste keer dat ik hem beluisterde was het bij het openingsnummer nochtans meteen in de roos. Ingetogen beginnen, en dan plots ontploffen met strak gedrum als inleiding: het is een eeuwenoud trucje, maar het blijft werken.
Daarna is het toch andere koek vind ik. A weekend in the city is iets minder rockend dan zijn voorganger. Daarom moet je er wel wat aan wennen. Maar nadat ik hem enkele keren beluisterd had ging de cd er wel lekker in. Hunting for witches, On, Waiting for the 7.18, ...
Allemaal klasse.
Het gezang van Okerere (ik hoop dat ik het juist schrijf) komt hier meer op de voorgrond dan bij Silent Alarm. Maar het is meteen duidelijk dat hij een klassezanger is.
Bloc Party zal door deze plaat waarschijnlijk zijn "gehypete pubergroep"-status verliezen. En da's maar goed ook, Bloc Party heeft heel wat in zijn mars.

avatar van himpie
Moest erg wennen aan dit album. Niet zo instant catchy als veel van de nummers op het debuut (Like Eating Glass/Banquet bijv) maar na een aantal aandachtige luisterbeurten toch wel een aardig album. Voorlopig 3,5*, wellicht dat een paar luisterbeurten extra hier nog meer van kan maken, maar zo fijn als het debuut zal het wel nooit worden. Enigszins jammer.