U2 - U218 Singles (2006)

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. I Will Follow * (3:37)
  2. Beautiful Day (4:05)
  3. I Still Haven't Found What I'm Looking For (4:37)
  4. Pride (In the Name of Love) (3:49)
  5. With Or Without You (4:56)
  6. Vertigo (3:10)
  7. New Year's Day [Japanese Single Version] (4:18)
  8. Mysterious Ways (4:02)
  9. Stuck in a Moment You Can't Get Out Of (4:32)
  10. Where the Streets Have No Name [Single Version] (4:47)
  11. Sweetest Thing [Single Mix] (3:01)
  12. Sunday Bloody Sunday (4:40)
  13. One (4:36)
  14. Desire (3:00)
  15. Walk On [Edit] (4:26)
  16. Elevation (4:29)
  17. Sometimes You Can't Make It on Your Own (5:06)
  18. The Saints Are Coming (3:22)

met Green Day

19. Window in the Skies (4:07)
  20. Smile * (3:23)
EVANSHEWSON
Nog maar eens een weinig verrassend verzamelalbum van U2.
Heb hem enkel gekocht voor de 2 nieuwe nummers die gelukkig - sommigen denken daar helaas anders over, die moeten eens beter luisteren - TOP zijn.
Leuke sampler is dit, niet meer, niet minder.
De band van wie ik een lifetime-fan ben, is echter wel al enige tijd OVER THE TOP.
Jongens, doe niet zoals de STONES, split tijdig, nu jullie albums nog goed tot zéér goed zijn;
Maak geen miskleunen zoals UNDERCOVER OF THE NIGHT please !

Opzich ben ik het wel met je eens, maar zolang U2 het leuk vind en goede nummers blijven uitbrengen wat ze ook nog doen, mogen ze van mij gerust doorgaan

Louis2703 schreef:
The Sweetest Thing is juist een van de beteren.

De beteren van de slechtsten zeker.

Frenk schreef:
Het zijn wel beide nummer 1 hits geworden hier in Nederland.......

Ja, en?

Zelfs Kabouter Plop, Jan Smit, Frans Bauer en Schnappi komen op nummer 1 in dit op cultureel gebied simpele land. Een nummer 1 hit zegt niks, noppes, nada over de kwaliteit van het desbetreffende nummer. U2 heeft in het verleden veel betere dingen gedaan. Zelfs de allereerste singles, die alleen in Ierland hits werden, zijn stuk voor stuk gewoon beter, maar die worden gewoon altijd overgeslagen. Als dat niet eens een keer het geval zou zijn zou een cd als deze veel meer toegevoegde waarde hebben voor de fans, en de globale fan zou ook niet teleurgesteld zijn.

avatar van frankvankesteren
0,5
Klopt als een bus.. het gaat allemaal puur om promotie in mijn ogen.. platenmaatschappijen kunnen proberen om met alle mideelen die ze hebben een plaat te promoten en het wordt toch wel een nr1-hit, jammer dat de kwaliteit zo niet kan komen bovendrijven Ook bij U2 niet

Tja ik heb alle cd's van U2 inmiddels ook aangeschaft, dus deze kan niet ontbreken. De nieuwe nummers zijn erg oké en het ziet er naar uit dat ze nog niet snel versleten zijn de heren van U2. Ik heb het album puur objectief toch maar een 4,5 gegeven.

avatar van Sjaan
Kheb liever dat ze gewoon een album maken dan weer alle klassiekers op een rijtje...

avatar van rudiger
ik heb het album een 2 gegeven , want ik zit niet verlegen om weer zo`n verzamelaar , als je alle cd`s van u2 bezit is deze totaal overbodig en die twee nieuwe nummers hadden ze ook op een cd-single kunnen uitbrengen

ze brengen opeens allemaal verzamelaars uit :S, maar het is wel een goede cd voor een beginnende liefhebber... over die twee nieuwe nummers, the saints are coming is ontzettend lelijk in tegenstelling tot windows in the skies, wat echt een prachtig nummer is. u2 en samenwerkingen gaat niet samen. maar waar is the fly? is die weggelaten omdat daar gemonteerd is? of is die niet gemonteerd? en city of blinding lights of iets van pop hadden ze er ook wel bij kunnen doen

avatar van Glurp
^ Voor een band als U2 is het denk ik vrij onmogelijk om 1 goede representatieve verzamel CD samen te stellen

idd en iedereen vergeet dan nog één van de beste liedjes van U2 ooit, the unforgettable fire, waarom staat deze er niet op en wss ben ik er nog vergeten...

avatar van Thuurke
The Unforgettable Fire video was ook erg forgettable op de U218 Videos DVD. Jammer want dit is nu een van de weinige mooie videos van U2 die we nog missen. Ze hadden The Sweetest Thing hier nooit op mogen zetten, maar in plaats hiervan The Unforgettable Fire. The Sweetest Thing was oorspronkelijk een B kantje van een van de Joshua Tree singles.

Je kunt beter The Best Of 1980-1990 en The Best Of 1990-2000 aan schaffen en How To Dismantle....., dan heb je een beter overzicht.

Harald
Dit is juist, 18 Singles is gewoon "Money Making"

Dit album hebben ze gemaakt omdat ze bij island weggaan en daar nog een album zouden uitbrengen. Ozich wel goed, maar ik mis The Fly en The Unforgatable Fire... The Fly is er denk ik niet opgezet om dat Bono 2 stemmen door elkaar zingt. The Saints Are Coming vindt ik hier echt niet passen. Dat is gewoon ff gauw bij Green Day gemaakt... U2 en samenwerkingen (vooral met Green Day) kan gewoon niet. dat ik ook zo bij One. Windows In The Skies is echt goed, vooral die tekst!

musicmeterrr schreef:
The Fly is er denk ik niet opgezet om dat Bono 2 stemmen door elkaar zingt.

Pieter Paal
Als U2's platen niet meer goed zouden lopen, kunnen ze altijd nog blijven optreden en putten uit de catalogus van oude successen en af en toe weer een verzamelaar uitbrengen met een paar nieuwe nummers.
Zonde dat ik dit album alleen maar voor die 2 goede nieuwe nummers moet kopen.

Ik denk dat ze altijd wel zullen blijven verkopen, hoor.

avatar van ArthurDZ
ze hadden er beter "20 singles" van kunnen maken, want dat the fly en angel of harlem er niet opstaan vind ik wel een zwaar gemis

Gish
Zakkenvullerij van de bovenste plank.
Gemakzuchtig gedoe, de zoveelste verzamelaar.
Voegt helemaal niets toe.
Maak weer eens een [echt] goede plaat.

avatar van SoNick
@musicmeterrr: De versie van One met Mary J. Vind ik juist echt een heel fijn nummer geworden. Hij was al goed, maar nu is ie nog beter!

ArthurDZ schreef:

En dan wel ruknummertjes als Sweetest Thing, Walk On en Sometimes You Can't Make It On Your Own erop zetten. Heeft helemaal niks met commercie te maken, natuurlijk...

Sweetest Thing naast Sunday Bloody Sunday plaatsen...

avatar van ArthurDZ
van sweetest thing en walk on kan ik het nog begrijpen, maar sometimes you can't make it on your own vind ik wel een echt pareltje. maar dat is natuurlijk mijn mening

avatar van wolf
Ik vind het grote deel van de nummers goed tot zeer goed, alleen The Saints Are Coming met het verschrikkelijke Green Day kan ik niet horen! Onbegrijpelijk dat een grote band als U2 zich verlaagt tot zulk niveau.

avatar van freitzen
Eigenlijk vind ik U2 nogal een overgewaardeerde band. Maar ondertussen staan er alweer 3000 nummers op mijn MP3-speler, waarvan nog niks van U2. Zo slecht zijn ze nou ook weer niet...
Vandaag weer eens een nummer van ze op de radio gehoord. En dat klonk zó goed dat ik vandaag bij de bieb deze cd, mét dvd, voor een tijdje heb gehuurd. Met name voor New Year's Day en Sunday Bloody Sunday. De rest vind ik grotendeels inwisselbaar, behalve dat nummer misschien dat ik op de radio hoorde.

Dan lees ik ineens dat er een nummer mist. The Unforgettable Fire staat er niet op, en dat zou nogal een blunder zijn. Nou ken ik die nummers lang niet allemaal van naam, dus ik zoek even een YouTube-filmpje op...
blijkt het dat bewuste nummer van de radio te zijn. Dat meen je niet

avatar van thelion
Tsja......... leuke verzamelaar maar als je naar een redelijk compleet overzicht op zoek bent is dit toch niet echt bevredigend.
Beter is dan om maar iest dieper in de buidel te tasten en The Best Of 1980-1990 en The Best Of 1990-2000 aan te schaffen probleem is dan wel weer dat de laatste jaren hier weer niet in verwerkt zitten maar ach..... in 2010 zal The Best Of 2000-2010 wel uit komen denk ik zo....

Dit schijfje is gewoon maar wat lukraak bijelkaar geraapt single werk van de Ierse Heren.... Waarbij de nadruk ligt bij op het werk van na 1987..... De vroege jaren komen er maar bekaaid van af......

avatar van The Scientist
Berichten verplaatst naar U2

avatar van MusicFreak
Er zitten mooie nummers tussen maar het is wel makkelijk zo een album te vullen..

thelion schreef:

Ik denk het niet, want dan zouden ze moeten kiezen uit 2 albums (Atomic Bomb en die wat gaat komen), misschien Walk On of Elevation van ATYCLB en mogelijk dat hitje met Green Day. M.a.w. de oogst was behoorlijk dun gezaaid dit decennium, dus lucratief zou het niet echt zijn, vooral als je je bedenkt dat het laatste werk hier ook redelijk goed aan bod komt.

Maarja, het idee om de vorige verzamelaars aan te schaffen blijft, vind ik, het meest aantrekkelijk want de laatste singles vond ik niet bepaald subliem.

avatar van Madjack71
Als verzamelaar niet onaardig gedaan. Je hebt i.i.g een redelijke bloemlezing van een greep uit het bekende oeuvre van deze band.
Valt wel op dat de laatste periode hierop ruim vertegenwoordigt is. Als dat niet geheel je favoriete periode is van U2, dan is er ook een goed alternatief in the Best of 1980-1990.

avatar van Memphis
Natuurlijk stuk voor stuk goede nummer maar waarom deze verzamelaar is uitgebracht is echt een raadsel en niet nodig. Het is nu wachten op the essential U2, the best od 00 -10 en natuurlijk antholgy enz. Jammer dat mijn favorite bandje meedoet aan dit soort praktijken.