Jay-Z - Kingdom Come (2006)

Label: Roc-a-Fella

1. The Prelude (2:44)
  2. Oh My God (4:17)
  3. Kingdom Come (4:23)
  4. Show Me What You Got (3:43)
  5. Lost One (3:44)

met Chrisette Michele

6. Do U Wanna Ride (5:29)

met John Legend

met Beyoncé

11. Trouble (4:53)
  12. Dig a Hole (4:11)

met Sterling Simms

13. Minority Report (4:33)

met Ne-Yo

14. Beach Chair (5:08)

met Chris Martin

15. Politics as Usual [Live] * (4:17)
  16. Can't Knock the Hustle [Live] * (6:34)

met Beyoncé

17. Can I Live [Live] * (5:00)
  18. 44 Fours [Live] * (3:35)
Improvision
Heeft iemand het al gehoord?
Waarom staan er tracks van Reasonable Doubt op? Zijn het remixes of zijn ze gewoon overgenomen?

avatar van thomzi50
Dat zjin remixes geloof ik. Heb het album op m'n pc, heel snel gedraaid, stond op het eerste gehoor geen echte knaller op maar slecht klonk het ook totaal niet.

Ik heb luisteren um nu net het klinkt lekker:) cijfer geef ik alleen nog niet

Minority Report is heel erg sterk.. Tot Ne-Yo begint

Improvision schreef:
Heeft iemand het al gehoord?

Die 3 nummers zijn opnieuw ingerapt met zelfde tekst en refrein maar dan nieuwe beat, niet geremixed.

avatar van Jordy
Een paar leuke Just Blaze-beats op het begin (niet gedacht dat het weer samplen van Superfreak nog leuk kon zijn), verder flauwe popmuziek

Relax
Enige minpunt is het hoesje om eerlijk te zijn, maar het is een halo hoesje ofzo, als je beweegd dan zie je ander plaatje, net als Unfinished Bussiness met R. kelly.

|Joël|
Ik ga 'm vandaag luisteren want ik heb 'm net op me pc staan
Ik heb inmiddels al heel veel Show Me What You Got geluisterd en dat nummer vond ik eerst niet zo goed maar nu vind ik het toch wel een redelijk nummer, nu het hele album maar luisteren

cihan85
wel een 3.5 waard

2½/5
totaal niet bijzonder...

Jay, was maar gestopt na the black album zoals je zei dat je zou doen...

eazyfan

Jordy schreef:

Ik vind Trouble bv. geen flauwe popmuziek. Die track is wel in orde.
Ik begin de titeltrack steeds beter te vinden overigens.

eazyfan schreef:

Hoezo?

eazyfan schreef:
Dit ziet er uit als zijn laagtepunt

Serieus, dit is echt een opvallend goede album van iemand die het niet echt serieus meer doet of ermee stopt hoor
En Show me What You Got is toch eigenlijk een prachtig nummer op die top beat van Just Blaze

scarface213
heb hem gereserveerd
ben benieuwd
en wat boeit t hoesje nou?????
zeikerds!

Johan V
Met de beats is echt niets mis. Ze klinken allemaal erg goed. Mag ook wel met zo'n lijst van producers zeg... Dr. Dre, Just Blaze en Kanye West. De track met Chris Martin (beach chair) vind ik ook erg goed. Hangt een beetje misterieus sfeertje over het nummer. Heerlijk!

Voorlopig 3,5*, maar dat wordt uiteindelijk wel hoger denk ik

Over Oh My God rapt hij echt niet lekker,

avatar van MJ_DA_MAN
Een keer beluistert nu, en ik vond het grotendeels echt bagger. Als mijn mening niet veranderd wordt het 1,5*. Nog maar een keer proberen dan.

Heeft Dre nog tracks geprod. buiten lost ones?

avatar van MJ_DA_MAN
30 Something, Trouble en Minority Report.

avatar van thomzi50
Er staan genoeg sterke momenten op, maar helaas toch ook echt teveel ergelijk slappe nummers. Album begint wel sterk, mijn favorieten zijn voorlopig de titeltrack, Shom Em What You Got, Trouble en Minority Report (tot Ne-Yo begint), maar bv. Hollywood en Lost Ones sla ik liever meteen over, dik ondermaats.
3* voorlopig

Merci, vind Dre egt goed als producer.

avatar van MJ_DA_MAN
Op dit album toch niet. Voor Dre begrippen zelfs erg slecht.

avatar van Jordy
Die Dre-beats klinken inderdaad wel als een slappe imitatie

Vind lost ones wel sterk, andere inderdaad minder. Just Blaze klinkt hier wel erg lekker.

avatar van MJ_DA_MAN
Nouja ik stem vast die 1,5*, want ik vind het nu al de teleurstelling van 2006. Pas bij de laatste 2 nummers kreeg ik het gevoel van: hé, eindeljk iets goeds. Maarja, mijn mening kán dus nog veranderen. Maar als die veranderd, zal die stem hoogstens met een hele ster stijgen. Oh en Dre, voor mij ben je nu definitief geen top-producer meer. Niet dat je daar wakker van ligt, maar toch.

avatar van leks246
ik vind het zeker een goed album! niks mis mee, goede productie,
dre stelt wel ligtjes teleur, maarjah, hij heeft ook een beat cd gestuurd naar jay, en volgens mij komen zijn producties beter tot zn recht alsie samen met de artiest de studio induikt voor dat soort dingen,

ik geloof dat de drums op "beach chair" ook van hem zijn, die klinken wel erg...

maarja ik ga nog niet stemmen

Pauper
Heel erg waardeloos album, ondanks het werk van Just Blaze, Kanye West, Swizz Beats die ondermeer de producties op zich nemen. Ik denk niet dat dit bij dé "echte" hiphop liefhebber aanslaat of de mainstream consument, het is allemaal heel matig. Hele eentonige, herhalende beats, neem nou Minority Report, echt een hele simpele productie die ook nog eens verschrikkelijk irritant overkomt om nog maar te zwijgen over Anything (Neptunes)

Kanye en Just Blaze mag je wat mij betreft wel over 1 kam heen scheren, precies de zelfde stijl en beide aan het eind van hun carriere, we kennen het nu wel, Kingdom Come (Just Blaze), Do You Wanna Ride (Kanye) stellen beide weinig voor, typisch stijltje dat we ondertussen al op elk album terug horen. Daarnaast copieren ze elkaars stijl ook nog eens, wat ook een beetje op me zenuwen begint te werken. Show Me What U Got, die toeter aan het begin vind ik echt heel tof, maar dan komt er vervolgens een hele irritante beat in, en een zwakere melodie, van zo'n sample zou je een hele rauwe HipHop track kunnen neer zetten, Just Blaze niet uiteraard, zonde!

Dan de man waar het allemaal om draaid, terug van weg geweest, Jay-Z! Zeer telleurstellend, hoewel hij uitsteekt boven andere artiesten van het moment haalt hij zijn oude niveau absoluut niet meer. Maar voornamelijk door de saaie producties gaat zijn flow erg snel vervelen, de booschap van het album is mij ook niet helemaal duidelijk. The Black Album had zijn laatste moeten zijn, zonde dat hij zo'n (commerciele) "comeback" maakt, een comeback die we al hadden kunnen verwachten nadat hij aankondigde te stoppen. Dat hij zo waardeloos zou zijn valt me dan wel weer tegen, 1,5*

1,5* doe normaal hoor, als ik zie wat al die andere 36 maffia, lil joc, 50 cent rommel krijgt. Ook al is het niet zijn beste album het is nog altijd beter dan de meeste rotzooi die uitkomt.

avatar van MJ_DA_MAN
Niet veel hoor. Niet á la 50 Cent en Lil Juc zijn is nog geen garantie tot een goed album. Beter vermakelijke commerciële ''rotzooi'' dan dit album. Tot nu toe is dit toch wel het dieptepunt van 2006. The Game heeft zijn plaats af moeten staan aan Jay-Z.

als je dus onder het kopje 'Commercieel' valt mag je dus wel met zwakke teksten komen en krijg je gewoon bijv. 3 sterren etc. En wanneer je dus onder het kopje 'Hoog niveau hiphop' valt ofzo word je hier dus voor afgestraft. Dit geeft gewoon al aan hoe slecht hiphop er tegenwoordig aan toe is.