Jay-Z - Kingdom Come (2006)

Label: Roc-a-Fella

1. The Prelude (2:44)
  2. Oh My God (4:17)
  3. Kingdom Come (4:23)
  4. Show Me What You Got (3:43)
  5. Lost One (3:44)

met Chrisette Michele

6. Do U Wanna Ride (5:29)

met John Legend

met Beyoncé

11. Trouble (4:53)
  12. Dig a Hole (4:11)

met Sterling Simms

13. Minority Report (4:33)

met Ne-Yo

14. Beach Chair (5:08)

met Chris Martin

15. Politics as Usual [Live] * (4:17)
  16. Can't Knock the Hustle [Live] * (6:34)

met Beyoncé

17. Can I Live [Live] * (5:00)
  18. 44 Fours [Live] * (3:35)
L2K
Een tegenvaller als album, met als hoogtepunt Beach Chair die ik in de toekomst als single verwacht.

Het lijkt alsof de studioalbums die in even jaartallen zijn uitgebracht allemaal tegenvallen of matig zijn (Reasonable Doubt uitgezonderd)

Wat is dat voor onzin

|Joël|
Ja kijk voor het niveau van Jay-Z vind ik dit ook niet heel goed maar het is nog steeds wel redelijk.

precies

avatar van Conway Twitty
Ik vind dit juist voor het niveau van Jay-Z wel redelijk, maar toch niet goed.

Conway Twitty schreef:
Ik vind dit juist voor het niveau van Jay-Z wel redelijk, maar toch niet goed.

Oke...

avatar van Conway Twitty
Als je na gaat dat hij 2 ''redelijke'' albums heeft gemaakt en 7!! matige tot zeer matige.

|Joël|
Ja als je het zo bekijkt... maar ik kijk meer naar zijn hoogtepunten (Reasonable Doubt, The Blueprint (en The Black Album)) en als ik dan dit ermee vergelijk dan vind ik het toch wat teleurstellend.
Ik vind dit album in iedergeval een stuk minder dan die 3 die ik daarnet noemde.

L2K schreef:

ILLmatic, Ready To Die, The Score, Illadelph Halflife, Aquemini, ATLiens, Soul Survivor, Resurrection, The Sun Only Rises In the East, Moment of Truth... Allemaal even getallen, en dan heb ik nog niet eens afgekeken bij mijn collectie...

avatar van psychonaatje
Ik neem aan dat hij studioalbums van Jay-Z bedoelt (dus Vol. 2: Hard Knock Life, The Dynasty: Roc La Familia, Blueprint²: The Gift & the Curse en deze vallen tegen).

avatar van Niek
Hij flowt echt voor geen meter op Show Me What You Got. Heel soms denk je: hij komt erin, maar dan valt hij er meteen weer uit. En de productie is niet eens onverdienstelijk.. Zonde...

L2K
psychonaatje schreef:

Precies

L2K schreef:

Precies

Ok, ik dacht al...

Vrees dat dit echt een verschrikkelijk matig album wordt. Hij kiest zo te zien voor een r&b - vibe en z'n beste album " the black album" was puur meesterwerk door de zware beats. Die man komt echt pas goed tot z'n recht op een zware timbo-track of zwierige Kanye track( die de laatste tijd nog niet veel goeds laten zien heeft voor mij). Anderzijds staan er wel 6 Dre tracks op , maar of Dre nu echt nog dope produceert is een andere zaak. Dre had beter The Game z'n album geproduced , wiens stijl veel beter bij de Dre vibe past. En dat er geen enkele Timbo track op staat is erg raar. Just Blaze zal de boel wel nog wat redden waarschijnlijk.

Harco
Enkele Just Blaze producties redden dit album nog een beetje. Niet dat er nog veel te redden valt, maar goed. Die beat van Swizz mag er overigens ook nog wel wezen.

Zwakke Dre producties en Beyoncé, Ne-Yo, Pharrell en Usher als zwaar irritante gastartiesten.

Wel cool dat 'ie Bun B en Pimp C hun namen dropt.

2,5.

avatar van thomzi50
Niet te vergeten dat hij Master P's naam dropt (in de regel ervoor)

Harco
Vind UGK toch 100x doper.

avatar van MJ_DA_MAN
@ sn@ke:

Er staan ''maar'' 4 Dr. Dre-producties op ipv 6 (Lost Ones, 30 Something, Trouble en Minority Report).

avatar van Niek
Ik luister hem nu voor de eerste keer. Heb nog niets leuks gehoord. Volgens mij wordt die helemaal niks. Erg jammer...

Harco schreef:
Vind UGK toch 100x doper.

Ik ken UGK slecht, wat ik ken is niet boeiend. Ik vind Master P (ook) niet goed, maar wel erg boeiend, ik check dan ook veel No Limit-albums

Relax
thomzi50 schreef:

Maar dan ben ik het met je oneens dat je 3,5 geeft aan een Master P album en deze 2,5..

zoiezo 3 sterren voor alleen de beats al, en 0,5 ster voor de moeite die jay-z heeft genomen.

avatar van jowietje
Hollywood klinkt heeerlijk!

Relax schreef:

Ik geef het beste album van Jay-Z 4,5 en het beste Master P album 3,5.

avatar van Niek
Vooralsnog een 2,5 en ik zie het eerder dalen dan stijgen...

jowietje schreef:
Hollywood klinkt heeerlijk!

Relax

...misschien wel de kutste track van het hele album.

Ja maar hij is fan van tienermeisjes muziek en omdat Beyoncé meedoet vind hij het volgens mij daarom mooi...
Niet om te dissen maar het is gewoon zo en die track vind ik ook zo slecht en commercieel klinken.
Maar voorderest klinkt het best zomers, het album dus en niet die track.
#14 is trouwens geproduceerd door Chris Martin, de zanger van Coldplay... zoiets verwacht je gewoon niet.

...misschien wel de kutste track van het hele album.

Jep, voor mij zeker de kutste

avatar van Word_Play
thomzi50 schreef:

Ik ken UGK slecht, wat ik ken is niet boeiend.

Hup. check meteen UGK - Ridin' Dirty (1996).

Relax schreef:

Ik weet het.