Jay-Z - Kingdom Come (2006)

Label: Roc-a-Fella

1. The Prelude (2:44)
  2. Oh My God (4:17)
  3. Kingdom Come (4:23)
  4. Show Me What You Got (3:43)
  5. Lost One (3:44)

met Chrisette Michele

6. Do U Wanna Ride (5:29)

met John Legend

met Beyoncé

11. Trouble (4:53)
  12. Dig a Hole (4:11)

met Sterling Simms

13. Minority Report (4:33)

met Ne-Yo

14. Beach Chair (5:08)

met Chris Martin

15. Politics as Usual [Live] * (4:17)
  16. Can't Knock the Hustle [Live] * (6:34)

met Beyoncé

17. Can I Live [Live] * (5:00)
  18. 44 Fours [Live] * (3:35)
Ik vind deze album eerlijk gezegd wel redelijk goed

Hoe meer ik erna luister, hoe beter ik hem ga vinden..Alsof het allemal nog boeit voor Jay, de man wilt Leven en Lol hebben in wat hij doet..Ik respecteer dit album voor zijn status , want daar draait hiphop ook om...

KSPR
Ja maar de muziek niet.

MattDamon2 schreef:
Ik vind deze album eerlijk gezegd wel redelijk goed

Mee eens. Aan het begin kwam het album over als een routinewerkje maar hoe vaker ik het luister hoe beter het wordt en de oh zo -naar musicmeter begrippen- belangrijke lyrics zijn ook goed te pruimen.

vette producties van Dre trouwens

avatar van MJ_DA_MAN
Zeg Mar Nix schreef:

Gefrustreerd omdat The Game commentaar krijgt om zijn lyrics van sommige users ?

avatar van waxs
Ik zeg maar zo... zeg maar niks...

|Joël|
Jay-Z op dit album is ook net zo modern als Lil' Wayne, Jay-Z kan je op dit album echt niet meer vergelijken met die "ouderwetse" Jay-Z sound op Reasonable Doubt dus MattDamon2 wat jij zegt is echt onzin.

MattDamon2
Ja maar de sound is anders dan bij Lil Wayne ..Of wou je nu soms beweren dat ze dezelfde flow enzo hebben en rhyme ritme ..

Nee toch.. En Jay kan toch nooit meer zo goed worden als op zijn eerste ..Dat kan geen 1 artiest alleen weinige, niemand kan zijn eerdere werk evenaren

|Joël|
Lil Wayne klinkt wel anders, logisch ze hebben hele andere stem en stijl maar jij noemde Lil Wayne de nieuwe stijl en dit Jay-Z album vind je daar niet bij horen.
MattDamon2 schreef:
Justin kun je ook niet vergelijken met Norah Jones natuurlijk.
Justin is namelijk moderne Pop-Muziek, en je voelt je dan ook aangetrokken tot Moderne HipHop wat dus Lil Wayne etc zijn

Jay valt daar af toevallig.
Daar ben ik het niet mee eens dit album klinkt namelijk niet echt old school. En voor de rest vind ik het eerlijk gezegd ook allemaal onzin, dat als je van moderne pop houd je ook van moderne hiphop houd... ik zie de logica er niet echt in terug maargoed.

MattDamon2
Sommige mensen gaan mee in hun eigen tijd...nie iedereen checkt het hele muziek geschiedenis na ook al zijn het classics

mes-one
Ondanks mijn 'indrukwekkende hiphop kennis' snap ik niet wat je punt is.

Om nog even op Rammetje te reageren: Misschien moet je (als je dat nog niet gedaan hebt) inderdaad eerst maar even wat andere albums luisteren dan Kingdom Come . Dit album is namelijk erg matig (voor Jay-z begrippen).

Dan ga ik weer even achter een hoog genoteerd album aan op deze site.

Mijn punt is

Iemand wil Jay-Z uitchecken dus gaat hij kijken wat zijn laatste album is (Kingdom Come) wat dus een matig Jay Album is..

KSPR
Ik zou eerder het album met de hoogste waardering checken.

MJ_DA_MAN schreef:

Volgens mij ben jij lichtelijk gefrustreerd. Dat je op al mijn reacties tegenreacties plaatst

avatar van Chrisseh
Hmm.. nu ik er over nadenk, valt dit album nog wel mee. Het is niet wat het zou moeten zijn, maar er zijn wel een paar liedjes gewoon wel lekker. Die 3* vind ik wel verdiend.

avatar van FunkyMonk
Vreemd genoeg moet ik ook even verhogen naar 3*. Ik ben plots verslaafd geraakt aan die beat van Lost Ones. Valt me NU pas op dat dit nummer best lekker is eigelijk

avatar van Chrisseh
Nu pas? Ik vond Lost Ones al vanaf het begin chill, vooral het refrein.

Leuk nummertje.

avatar van FunkyMonk
Hehe ja, ik kende het nummer wel, van tv enzo. Maar ik zapte gewoon altyd weg omdat ik Jay zn slome flow niet wilde horen. Nu was ik onlangs bij een vriend die de instrumental van dat nummer speelde; en pas toen besefte ik dat die productie écht wel inorde is. Refrein idd ook chill.

E.Norton
Wat versta je slome flow??
Of sterker nog, wat versta jij in het woord FLOW???

Hoe moet je het dan uitten?? net als twista ?? terwijl het een hele diepe tekst is???

Social_Mask
Jay-Z rapt hier alsof hij een tekst OPLEEST. Echt saai.

hmmm vaag zeg..

avatar van Conway Twitty
Oh en als Common het doet issie ineens een legende

Maar dat is alleen op zijn laatste album, daarvoor was het iets beter.

avatar van FunkyMonk
Common heeft ook veel meer intonatie.

hmmm vaag zeg..
Common rapt echt niet alsof hij van een blaadje af leest
Common is trouwens als rapper een stuk beter dan Jay-Z.

Social_Mask
Jay-Z is(was..) echt geen slechte rapper. Hij heeft het gewoon niet meer. En dat is erg jammer, want hij kan het best wel.

|Joël| schreef:
Common rapt echt niet alsof hij van een blaadje af leest
Common is trouwens als rapper een stuk beter dan Jay-Z.

Uhuh Uhuh ja met joss stone hahaha lelijk eej die flow

E.Norton schreef:

Uhuh Uhuh ja met joss stone hahaha lelijk eej die flow
Ja ben het helemaal met je eens Common is echt slecht
I Used To Love H.E.R. vind ik beter dan elk Jay-Z nummer dat er ooit is gemaakt, en ja ik ken ze ongeveer allemaal ik was vroeger toen ik nog weinig Hip-Hop kende groot Jay-Z fan. Ik had toen een top 10 vol met Jay-Z albums

Social_Mask schreef:
ik heb nooit gezegd dat Jay-Z slecht is, staat ook nog steeds in mijn top 10, maar ONDER Common

avatar van MJ_DA_MAN
Als Common een Ferrari Enzo zou zijn, was Jay-Z een 2CV Citroën .

Social_Mask
Jah okej, maar ik vind Jay-Z op RD beter dan Common waar dan ook. Al is Common op Resurrection zeer zeer goed. Enuh
D'evils > I Used To Love H.E.R.

Social_Mask schreef:

D'evils > I Used To Love H.E.R.

No Way...