Nas - Hip Hop Is Dead (2006)

Label: Def Jam

1. Money over Bullshit (4:16)
  2. You Can't Kill Me (3:15)
  3. Carry on Tradition (3:49)
  4. Where Are They Now (2:44)
  5. Hip Hop Is Dead (3:45)

met will.i.am

6. Who Killed It? (3:10)
  7. Black Republican (3:45)

met Jay-Z

8. Not Going Back (4:09)

met Kelis

9. Still Dreaming (3:37)

met Kanye West en Chrisette Michele

10. Hold Down the Block (3:58)
  11. Blunt Ashes (4:03)
  12. Let There Be Light (4:28)

met Tre Williams

13. Play on Playa (3:33)

met Snoop Dogg

14. Can't Forget About You (4:34)

met Chrisette Michele

15. Hustlers (4:06)

met The Game en Marsha Ambrosius

16. Hope (3:05)
  17. Shine On * (2:35)
  18. The N... * (2:48)
  19. Where Y'all At * (4:09)
Dr.Greenthump
Shit net wanneer ik een recensie wil geven over deze plaat inclusief de lyrics van Who Killed It steekt Ben daar een stokje voor. En wie strijkt er met de eer van door ... thanks i hate you Ben

edit: maar goed dit bevestid maar weer eens dat mensen niet zo impulsief moeten reageren en een album de kans moet geven. Tja dit garandeert natuurlijk niet gelijk dat de hele plaat goed is, maar laat wel zien dat het beeld van het 'o zo commerciele' Hip-Hop is dead niet correct is.

raffael77
J.M. schreef:

een 1 voor het uitbrengen
je hebt een 0,5 gestemd
ff veranderen he

klopt maar ik rate hier tot 5 maar in mijn bericht ga ik van 1 tot 10 lol maar ben wel een echte hiphop van maar nas is vet dom bezig want hij ziet gewoon in dat hij niet meer bij die jongens van nu in de underground er tussen kan komen omdat hij toen zijn rug had toegekeerd

eazyfan
Bedankt @ psychonaatje voor het compliment. Eazy-E is gewoon een van me favo rappers omdat hij Gangsta Rap groot heeft gemaakt met N.W.A enzo. Ik zet hem zelf niet eens in me top10. Ik denk wel dat mijn top10 bewijst dat ik naar veel meer luister dan alleen Eazy-E. Ik vind deze Cd gewoon niet zo goed, is toch gewoon mijn mening, ik respecteer die van jou, maar jij stemt zelf 4,5* op Pac's Life. Dan ben jij wel de laatste hier die mij moet aanvallen.

eazyfan schreef:

avatar van Yak
Yak
Berichten verwijderd, wederopgestane user geband.

sorry Dr. Greenthump.. had toevallig net gelezen en ik dacht dat jullie er ook aan wat hadden..

Mala Chica schreef:
Nas is té commercieel geworden.

Hoevaak zie jij hem op TMF langskomen dan met clips? Of hoevaak geeft hij een gastperformance bij R&B hitjes?
Nee, dat zijn beats wat meer mainstream zijn houdt niet in dat hij commercieel is. Hij rapt niet alleen over bitches en auto's, maar heeft nog altijd veel te melden en doet dat ook. Ik snap niet wat je er te commercieel aan vind. Dat zijn stijl verandert is vind ik ook jammer, maar dat hij vercommercialiseert is ben ik niet met je eens.

eazyfan
Idd, commerciëel is niet het juiste woord, ik vond het alleen wat minder. Paar aardige tracks maar het algemeen niveau was niet zo erg goed. Maar het kon slechter natuurlijk: Nastradamus. En deze Cd heeft nog hoger gem. dan Street Disciple dus een vooruitgang.

eazyfan schreef:
En deze Cd heeft nog hoger gem. dan Street Disciple dus een vooruitgang.

Gemiddeldes beginnen altijd hoger he. Dus nog even afwachten voordat je het gemiddelde op waarde kan schatten.

eazyfan
Ja dat wel, maar momenteel scheelt het maar 8 stemmen van Street Disciple, Ik hoop gewoon dat dit zakt want 3,54 vind ik toch beetje te hoog voor dit persoonlijk.

Goed album. Hij heeft groot gelijk. Maar heeft het dan zin om samen te werken met Will.I.Am?

STiEKUM schreef:

hoezo hij heeft gelijk?? heb je naar hope geluisterd.. in dat liedje concludeerd hij dat hiphop nooit dood zal gaan

Mooie cover.

avatar van Sjaakspeare
P Jay schreef:
Ik heb nog maar 3 songs van dit album gehoord, dus ik kan er niet over oordelen, ik heb alle berichten hierop nog niet gelezen, dus daar ga ik ook niet op inspelen. Ik wil jullie gewoon even los van de discussie mijn mening geven.

Dit album zal wellicht wel niet top zijn (gezien de algemene trend in de hiphop de dag van vandaag), het feit dat een Snoop Dogg en een Game en een Will.I.Am meedoen op dit album past perfect in de hedendaagse tendens van commercialisering.

En toch ben ik HééL blij dat dit album gekomen is. Omdat door de titel en door de vermelding van vele Old School MC's ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe periode.

"I Have A Dream" en mijn droom is dat er een HipHop-Renaissance komt, dit album is wel in de lijn van de albums van de laatste jaren, maar ik hoop dat dit toch een signaal is naar de rappers van vandaag toe, die prikkel die hen misschien tot denken kan aansporen en de fans van sommige "hiphop" de dag van vandaag misschien eens kan wakkerschudden.

Misschien is dit een utopie, maar ik mag toch dromen, en ik hoop dat er een nieuwe wind gaat waaien door het hiphoplandschap, met meer respect voor de pioniers van vroeger en meer respect voor de omgeving, de situatie en het milieu, waarin hiphop destijds het daglicht zag...

mooi gezegd
Ik ben het overigens bijna geheel met je eens. Inderdaad is er geen respect meer voor de old skool rap en de wereld waarin hiphop is opgebloeid. Dit komt duidelijk tot uiting in de zieke commercialisering van deze toch zo fantastische muziekstijl.
Maar naast het bovenstaande, wat jij ook al gezegd hebt, vind ik dat de opkomst van de gangstarap zoals we die nu kennen met 50 Cent, The Game, Snoop Dogg, Young Jeezy en al die andere koekenbakkers duidelijk heeft bijgedragen aan het bergafwaards gaan van de hiphop. Ik zie het dus niet als een bijproduct van de commercialisering. Ik zie het groeiende materialistische ambitie en de verharding van de muziek zelf als de oorzaken van de teloorgang. Al die gasten gaan voor 'da cash 'n' da bitches' en dus voor het respect van de straat, niet voor de muziek zelf. Muziek is een indirect middel geworden om deze te verkrijgen; geen 1 hiphopster probeert zijn status nog te verkrijgen doormiddel van kwalitatief hoogstaande tracks; het gaat eerder om je 'grillz'.
Het lijkt mij stug dat een hiphoprenaissance spoedig zal plaatsvinden. Hiphop is namelijk nog niet 'dead', het is alleen grondig verneukt. Het treurige is, dat deze 'fake-ass'-versie veel sterker blijkt dan wat veel mensen hier op MusicMeter gelukkig zien als echte hiphop, en het voor een wederopstanding benodigde einde nog lang niet in zicht is.
Maar wat heeft het nou voor zin te gaan wachten op Neo-Hiphop. Een betere oplossing lijkt mij goed te zoeken naar de echte hiphop die nu nog gemaakt wordt, ook al is dat niet bovenaan 'the scene'. Nostalgisch hopen op nieuw echt werk van de grote jongens van toen zoals Nas, DJ Premier en Mobb Deep is hopeloos. Als het gros van de mensen gepakt wordt door de verneukte versie van hiphop, gecommercialiseerde gangsta-wack-rap, waardoor de top met z'n huidige heikneuters in stand gehouden wordt en er geen nieuwe echte hiphopgrootheden opstaan, laat het dan maar zo zijn. Laat ons maar zoeken in minder gerenommeerde regionen van 'the scene', ik heb er vrede mee.

Trouwens; ik koester geen hoop dat deze titel van Nas een nieuwe golf van 'I want real Hiphop' aanwakkert; ik zie het meer als een commersiestunt.

avatar van P Jay
ach ja, ik droomde ook maar even weg...

Deze neerwaartse evolutie ligt ook volledig in de lijn van de opkomende decadentie in showbiz-land...

Bijvoorbeeld programma's over Paris Hilton of Jessica Simpson ofzo of hier in België 'De Pfaff's ': gewoon mensen die zomaar hun rijkdom en domheid mogen showen op televisie zonder iets te kunnen of iets bereikt te hebben in hun leven en die daarvoor dan ook nog bakken geld krijgen...

Krak hetzelfde met rappers van nu: clips maken met de grootste weelde en tracks maken zonder skills en dan nog superveel plaatjes verkopen: echt triestig...

edje
er zitte en paar hele goede liedjes bij en verder is nas gewoon een hele goede rapper

avatar van Jordy
Inmiddels opgehoogd naar 4*. Tuurlijk, ik begrijp de kritiekpunten wel, productie en gastoptredens zijn hier en daar wat poppy, maar waar op een "normaal" Nas album een handvol vette tracks wordt afgewisseld met middelmatigheid, wordt het hier afgewisseld met heel erg aardige pop-tracks met Snoop en Kanye. Dan heb ik toch liever het laatste. Tel daarbij op dat dit album echt als een geheel klinkt, en je hebt wat mij betreft het op een na beste Nas album.

deze cd wordt ondergewaardeerd, tekstueel is dit erg goed gewoon.
en voor de mensen die zeiken over de featurings van the game en snoop dogg (die hier best aardig komen): leer goede muziek te waarderen ipv alleen naar namen kijken

Gekkenhuis
Ik heb de CD nu inmiddels vaak beluisterd en zoals de meesten hier al hebben gezegd doen de beats echt zwaar onder voor de teksten. Ik heb zelf veel moeite om naar een nummer te luisteren als de beat me echt totaal niet ligt en op dit album vind ik ongeveer 3/4 van de beats echt niks. Ik vind ook de featurings van The Game & Snoop niets, Snoop overheerst altijd met zijn stem en daar moet je maar net in de stemming voor zijn. Tekstueel is Nas wel weer top. Mede omdat het concept van het album dope en Who Killed It een dope concept is, kom ik toch nog op een 3*. Nu hopen dat hij voor zijn volgende album wat betere producers kan strikken.

avatar van Kos
Kos
Ik vind de reviews van dit album echt veel te positief, zelfs in de echte hip-hop media. Album van het jaar? dacht het niet.

Improvision
Heb het album net een eerste keer beluisterd, Still Dreaming is de enige track die me is bijgebleven. Ik vond de beats nogal "raar". Ik ga nog geen stem uitbrengen, want het moet vast nog even wennen.

avatar van herbertwest
Nas is mss wel mijn favo hiphopartiest die momenteel actief is. met 5 goede albums waaronder 1 classic en 'stillmatic' en 'lost tapes' die 4.5 en 'gods son' en 'it was written' die 4.0 sterren voor mij hebben ben ik dus een groot liefhebber. dit album stelt mij toch wel teleur. hoewel nas ook in staat is om nastradamus te maken kon het ook gebeuren maar toch. Vind het overall iets beter dan I Am... maar dit album mist tracks als ' Nas is Like' of 'Undying Love'. zit tussen 3 en 3.5 in maar geef het dan toch maar eeen 3.5 omdat het nas is en ik in een goede stemming ben

rico-bballer
vindt het wel een aardig album het heeft goede teksten niet in de buurt van illmatic maar iets wat half zo goed als illmatic is nog steeds goed dus dat maakt nj uit en je moet de titel niet te letterlijk nemen vindt 14 12 11 7 en 1 het best en dat nummer met kanye heel irritant vind de beats niet super maar niet echt slecht over het algemeen gewoon een goed album the game doet het wel goed en snoop dogg doet het niet slecht het is in iedergeval beter dan in go to church

BenG schreef:
uitleg over who killed it?

damn zeg, iedereen moet echt ff dat artikel gaan lezen.
Het doet me bijna denken aan verdomme OVIDIUS ofzo man, echt briljant dit :Y

Still dreaming = waardeloos ...typisch Kanye West
Die man heeft z'n naam en reputatie dus alles is meteen goed. Irritant kereltje

Raekwon the chef
bingammele schreef:
Still dreaming = waardeloos ...typisch Kanye West
Die man heeft z'n naam en reputatie dus alles is meteen goed. Irritant kereltje

nee man, is een lekkere dromerige, wazige productie, daar komt nog bij dat Nas een vette verse heeft

avatar van FunkyMonk
Ik vind het anders ook 1 van de sterkere nummers hoor.

Had ook wel meer verwacht van deze Hip Hop is dead, maar toch een van de betere releases in 2006 voor mij.
Tracks 1,2 en 13 vind ik maar niks

TooMuch
yeah
hiphop dead till my man album comes out!

Hip Hop is inderdaad dood, maar het is volgens mij niet aan Nas besteed om deze weer leven in te blazen. Zeker niet met dit matige album. Ik ben geen fan van Nas, maar vind hem cker ook niet slecht, ik vind gewoon (en heb dat altijd al gevonden) dat hij meer kan. 2 sterren (eigenlijk 2,5 maar dat ie een vijand van 2Pac was ligt me niet sow!).

RIP
Hip Hop