Nas - Hip Hop Is Dead (2006)

Label: Def Jam

1. Money over Bullshit (4:16)
  2. You Can't Kill Me (3:15)
  3. Carry on Tradition (3:49)
  4. Where Are They Now (2:44)
  5. Hip Hop Is Dead (3:45)

met will.i.am

6. Who Killed It? (3:10)
  7. Black Republican (3:45)

met Jay-Z

8. Not Going Back (4:09)

met Kelis

9. Still Dreaming (3:37)

met Kanye West en Chrisette Michele

10. Hold Down the Block (3:58)
  11. Blunt Ashes (4:03)
  12. Let There Be Light (4:28)

met Tre Williams

13. Play on Playa (3:33)

met Snoop Dogg

14. Can't Forget About You (4:34)

met Chrisette Michele

15. Hustlers (4:06)

met The Game en Marsha Ambrosius

16. Hope (3:05)
  17. Shine On * (2:35)
  18. The N... * (2:48)
  19. Where Y'all At * (4:09)
eazyfan
pff, dit is een overschat album 87 stemmen en 3.60 als gem. niet te geloven...

Zn lyrics zijn nog steeds erg goed

er is nu ook een mooie clip van cant forget about you..

avatar van J.M.
is inderdaad wel een leuke clip ja

avatar van Niek
Eindelijk! Ik weet het! Die beat van Where Are They Now kwam me al zo lang bekend voor en nu weet ik waarvan. 'Gotch U' van GangStarr. Vet gesampled.

Niek schreef:

Err nee..? Die is van Big Daddy Kane - Set It Off gesampled..

Wat wordt dit album hier trouwens ondergewaardeerd... Is met gemak het beste album van 2006... Minstens 4 mics waard..

Raekwon the chef
lang niet het beste album van 2006 vind ik

eazyfan
Het meest overschatte album van 2006 Ik geef het morgen misschien een laatste kans, eens zien of het de 3* nog net haalt. Denk eigenlijk van niet maar elk album verdient een laatste kans.

Raekwon the chef schreef:
lang niet het beste album van 2006 vind ik

Idd, Zeker niet het beste van 2006. Had dit wél gewilt, maar helaas...even verlagen naar 3*

Glacius schreef:

Err nee..? Die is van Big Daddy Kane - Set It Off gesampled..

Ik hoor toch echt heel duidelijk Gotch U hier in terug. Mss dat GS Set it Off ook weer sampled?

eazyfan schreef:

Welk album is volgens jou dan het beste album van 2006?
lol Rot op met je 3 mics, beat-luisteraar, dat is gewoon zwaar ondergewaardeerd...

eazyfan
Ik vind dit album persoonlijk gewoon niet zo goed. Momenteel staat het nog 2,5*, morgen is de laatste kans voor dit album, misschien dat mijn mening dan verandert.
beat-luisteraar

Ik vind de beats juist minder op dit album, voor de beats geef ik mooi 2*, rhymes 3,25*, zo kom ik aan 2,75* dat ik naar beneden af rond. (Doe ik trouwens altijd).
Glacius schreef:
dat is gewoon zwaar ondergewaardeerd...

Ik onderwaardeer wat ik wil en als je het dan hebt over dit album in het algemeen zeker niet: 90 Stemmen en 3,62 als gem.

avatar van MJ_DA_MAN
Glacius schreef:

Welk album is volgens jou dan het beste album van 2006?

Sorry hoor, maar dit album is gewoon ironisch. Een paar aardige tracks behouden dit album voor een afgang. 3 sterren is meer dan genoeg voor meneer Nas. Er zijn genoeg veel en veel betere albums uit 2006 te vinden.

avatar van Conway Twitty
American V, Eigen Wereld, Game Theory, Servants in Heaven Kings In Hell... zelfs Doctor's Advocate is nog beter dan deze...

avatar van MJ_DA_MAN
Conway Twitty schreef:
zelfs Doctor's Advocate is nog beter dan deze...

Nou dat niet niet vind ik, qua producties zijn ze ongeveer even goed maar dit album is dat wel beter qua tekst. Het album van AOTP is ook duidelijk malen beter dan deze plaat IMO, net als de laatste van Outerspace. Ook Busta's en zelfs Snoop's album kan ik beter verdragen dan dit.

redelijjk

avatar van J.M.
Nas is weer op TMF te vinden met z'n hip hop is dead, als ie op TMF komt dan zit het niet goed, maar dat wisten we al. Ik blijf het jammer vinden dat ie weer de commerciele kant op moest gaan.

Na de eerste keren geluisterd te hebben vond k m wat tegenvallen. Na aardig wat keren het album helemaal geluisterd te hebben vind ik het echt een heel erg sterk album. Over de beats zijn de meningen nogal verdeeld maar ik vind de meeste toch echt heerlijke beats op enkele mindere na.
Lyrics gewoon weer van een top niveau.

dimwit
Eindelijk is hip hop dood verklaart

Harco
Ach vent, rot toch op.

Relax
JessaMAn schreef:
Klote cd ik vind alleen Hustlers goed eigenlijk en meneer Nas als je zegt dat hip-hop dood is kijk dan eerst naar jezelf

Hij zegt: Hip Hop is pas dood als ik het zelf ben..
Luister het nummer Hip Hop is Dead.. of durf je niet te luisteren naar tekst omdat je geen Engels kan ?

avatar van FunkyMonk
Wow, onlangs de originele versie van Hope beluisterd, wat jammer datdie niet op het album staat. is een goeie beat, beetje in de lijn van Still dreamin'.

A*V
Het nummer Hip Hop is Dead is ook gesampeld. Al kan ik zo niet op de naam van die artiest komen. En van een aantal anderen is dat ook al bekend. Het zou me niet verbazen als het merendeel van de nummers gesampeld is. Persoonlijk vind ik dat altijd wel jammer als een artiest de beats kopieert en niet met 100% eigen nummers komt maja

cortez
A*V schreef:
HHet zou me niet verbazen als het merendeel van de nummers gesampeld is. Persoonlijk vind ik dat altijd wel jammer als een artiest de beats kopieert en niet met 100% eigen nummers komt maja

Behoort tot de charmes van hiphop... vind ik.

A*V schreef:

In-A-Gadda-Da-Vida, zowat het bekendste nummer van Iron Butterfly (rockband van de jaren '60-'70)

A*V schreef:

Je zou versteld staan alsje weet hoeveel beats er (en niet alleen in de hip-hop) 'gekopieert' zijn.

cortez
Moment of truth - Gangstarr ... Is er daar geen skit aangaande deze kwestie. Mss vergis ik me wel.

cortez schreef:
Nouja, GangStarr benadrukt altijd wel heel erg dat zij misschien wel veranderen maar nooit commercieel worden, en altijd 'real' blijven. Dat is indirect ook kritiek op mensen die wel commercieel zijn. Maar heel expliciet zijn ze niet geloof ik.

A*V schreef:

Ik vind juist altijd wel vet als dingen gesampled worden, daarom vind ik de produce stijl van Kanye West erg sterk. Hij maakt er (bijna) altijd weer een vet nummer van.
En over Hip Hop Is Dead vind ik het vooral wat afgezaagd dat hij dezelfde beat gebruikt die hij ook al op z'n vorige album dropte: Thief's Theme. Een duidelijk beter nummer dan dit.

Maar ik had gelezen dat Nas misschien in de zomer/herfst weer een nieuw album ging uitbrengen. En hopelijk kan die dan een andere/oude stijl brengen. Met minder features en/of betere features. En hopelijk ook een paar premo beats. Ben toch altijd wel beniewd naar de albums van Nas. Vind zijn rapstijl altijd wel goed.

eazyfan
Wat lijkt die beat van Thief's Theme (op Street's Disciple) erg goed op die van Hip Hop Is Dead, zal wel dezelfde sample zijn ofzo. Ik vind Street's Disciple zoveel beter dan dit. 103 stemmen en gemiddelde: 3,54

avatar van J.M.
ik snap ook echt niet dat dit een hoger gemiddelde heeft dat Street's Disciple.