Iron Maiden - Powerslave (1984)

Label: EMI

1. Aces High (4:29)
  2. 2 Minutes to Midnight (6:00)
  3. Losfer Words (Big 'Orra) (4:13)
  4. Flash of the Blade (4:02)
  5. The Duellists (6:07)
  6. Back in the Village (5:20)
  7. Powerslave (6:48)
  8. Rime of the Ancient Mariner (13:36)
  9. Rainbow's Gold * (4:57)
  10. Mission from 'Arry * (6:42)
  11. King of Twilight * (4:53)
  12. The Number of the Beast [Live] * (4:57)
avatar van ricardo
Dit is toch het maiden studioalbum wat ik het meest beluister en nog regelmatig in de speler stop om te beluisteren, lekker snel hard en ruig, en met alleen maar topnummers. gewoon het beste Maiden album voor mij.

stuart
Na TNOTB is dit mijn favoriete Maiden album met Bruce D. Ik vind het, zoals Ricardo beschrijft, lekker fel. Ware het niet dat ik the Rime of the ancient mariner niet zo goed vind (te lang en geen Phantom of the opera) en Flash of the Blade ook wat minder vind als song (hoewel dat gitaarriffje lekker klinkt).

avatar van rudiger
Dit album nou 3 keer beluisterd , tot vorige week kon en had ik niets met IM , totdat ik van een rommelmarkt 6 cd`s meenam voor `n prikkie , mijn eerste ingeving is dat het wat wegheeft van Rainbow , of de vergelijking op gaat laat ik in het midden , feit is dat het lekker rockt en daar houd ik wel van .
Waardering geef ik nog niet , ik ga eerst eens al die 6 cd`s aanhoren .

luijsterburg
Net aangeschaft, nooit zo'n fan geweest van die elektrische gitaar riffs, maar via obituary toch wel aan gewend geraakt zelfs lekker geworden. Voorlopig een 4* maar ik weet zeker dat hij nog gaat stijgen, top plaat!

avatar van Dutchi
Beste album van maiden
Heb ze laatst live gezien in Assen, was megavet !

Dutchi schreef:
Beste album van maiden
Heb ze laatst live gezien in Assen, was megavet !

Je bedoelt MOOISTE volgens mij.

stuart schreef:

Je bedoelt MOOISTE volgens mij.

Nee, want het mooiste is Somewhere in Time
Deze is net wat minder.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Die solo's vanaf de derde minuut van het titelnummer Powerslave: pure Maiden paradijs. Van het beste van het beste.

Nee, want het mooiste is Somewhere in Time
Deze is net wat minder.
Mee eens, deze is bij mij ook de 1 na beste want ik vind Somewhere In Time ook de beste. Op dit album ook enorm energieke nummers, en volgens mij ook wel het hardste Maiden album, het begint gelijk al tot het laatste moment toe. ik vind de songs op Somewhere beter nog en vind door de gitaar synths het geluid nog een stuk smeuiger klinken. SIT is m.i ook het hoogtepunt van Maiden en helemaal af. maar deze is ook erg goed, en 1 van de besten.

avatar van horned_reaper
Dit album kan net niet tippen aan de klasse van SSOASS maar is eveneens een SUBLIEM werkstuk van onze Maiden mannen.
Genoeg zal ik nooit van dit album kunnen krijgen en daarom dan ook een welverdiende 5*

horned_reaper schreef:

Welke klasse ?

Welke klasse ?

Snap je het niet Age-411 Hij vindt dat album net even beter, in zijn optiek, dan Powerslave. Dat mag toch Niet zo denigrerend manneke. (anders moeten we je bannen)

avatar van Houn
ik vindt dit dus echt een type album waarvan je zegt, overschat!

Omdat?

Joy
klinkt altijd sterk,het argument, overschat, maar zegt in feite helemaal niks

overschat, door wie, door wat, en niet eens meetbaar

avatar van ricardo
Ik denk dat hij het stemgemiddelde hier op mu.me bedoeld, dat hij daarom overschat zou zijn. ik vind dit de meest energieke plaat die er is van Maiden, en zou hem voor geen goud willen missen, want deze gaat er op zijn tijd echt nog lekker in hoor. goede plaat gewoon, 1 van de beteren van Maiden vind ik.

stuart
Het imo zeker één van de beteren en staat bij mij in de Maiden Top 5 (wat betreft de ongeveer 13/14 studio albums)

Houn schreef:
ik vindt dit dus echt een type album waarvan je zegt, overschat!

avatar van freitzen
Jammer van Back in the Village: een nummer waarmee Maiden bewees dat een einde van een song niet per se uit een drumsolo met afsluitend gitaarakkoord hoeft te bestaan om potsierlijk te kunnen klinken... hoewel, na al die keren Bèèèèèèèèk in the viiiiiiiiiiiiiiiiiillage is het ook wel weer eens aardig om het wat sneller te horen.

Verder een uitstekend album, met voor mij als persoonlijke favorieten Losfer Words (Big 'Orra) en Rime of the Ancient Mariner.
Grappig trouwens om te zien dat de vier nummers in het midden allemaal niet boven de tien stemmen komen, terwijl de andere vier rond de veertig, vijftig scoren... nooit echt zo'n duidelijke scheiding gezien tussen twee groepen. Ik zou Big 'Orra dan graag ook wat ONDERschat willen noemen

avatar van Dutchi
Ik snap niks van de top 250, perfect circle - 13th step staat bijv 250e met een gemiddelde van 3.91 en met 178 stemmen. Dan zou dit album daar toch zowiezo overheen moeten?
(laat maar, volgende keer ga ik eerst op de site lezen voordat ik dingen ga vragen )

avatar van Dexter
De top 250 populairste albums. Deze lijst is samengesteld uit de persoonlijke top 10-lijsten van de MusicMeter-gebruikers, en dus niet via de stemgemiddelden.

Hij verdiend wèl een top250 notatie, daar niet van

stuart
Als er één album vóór Powerslave wel een ereplaats verdiend, is het de debuutplaat van Iron Maiden.

stuart schreef:

Das inderdaad ook een lekker plaatje.
Maar Somewhere in Time is nog beter

Maar Somewhere in Time is nog beter

JIJ kan hem beter vinden (dat bedoel je denk ik ook)

avatar van L_T_B
Berichten omtrent taalfoutje verwijderd.

stuart schreef:

Nou ja, top250, een ereplaats... Als ik zo rondkijk en hier en daar The Game, en 50 cent zie staan... Dan is voor mij een ereplaats gewoon me eigen top10

haveman
Ja , als ik zelf een top 250 moet samenstellen komt Maiden daar zeker 5x in voor.

Tip: Maiden Japan.

avatar van Sebashuis
op dit album is Nicko Mc Brain goed bezig.

al komt er geen Dubbel Bass pedaal voor op dit album. ik vind dit toch wel 1 van de meest energieke albums ooit. dat ze het ook live kunnen spelen hebben ze bewezen. omdat veel nummers van Maiden live sneller zijn gespeeld dan op de plaat.

favoriet blijft toch wel 2 Minutes To Midnight. wat ook gelijk het 1e nummer is waar ik maiden door heb leren kennen. en wat een solo!

avatar van Kronos
Zonet deze nog eens in zijn geheel aandachtig beluisterd. Het sterkste album van Iron Maiden vanaf Bruce meedoet, vind ik.