Common Sense - Resurrection (1994)

Label: Relativity

1. Resurrection (3:47)
  2. I Used to Love H.E.R. (4:39)
  3. Watermelon (2:39)
  4. Book of Life (5:06)
  5. In My Own World (Check the Method) (3:32)

met No I.D.

6. Another Wasted Nite With... (1:02)
  7. Nuthin' to Do (5:20)
  8. Communism (2:16)
  9. WMOE (0:24)
  10. Thisisme (4:54)
  11. Orange Pineapple Juice (3:28)
  12. Chapter 13 (Rich Man vs. Poor Man) (5:23)

met Ynot

13. Maintaining (3:49)
  14. Sum Shit I Wrote (4:31)
  15. Pop's Rap (3:22)
Nou voor mij verdient hij dat respect niet , logisch lijkt me.Kan enkel maar m'n respect verdienen als ik het leuk vind ... Al geef ik niet graag uitsluitende meningen bij dingen die ik niet uitgehoord heb.

sn@ke schreef:

Of iets goed is heeft niet te maken met het feit dat je het leuk vind. Objectief bekijken en dan een oordeel vellen

Heel deze site stoelt op subjectiviteit , objectiviteit bestaat niet in muzieksmaak. Ik vind het slecht , jij goed , erg simpel.

sn@ke schreef:

Ja maar voor bepaalde platen maak je een uitzondering, die hebben zoveel impact gehad en dergelijke, ik weet niet wat voor een cijfer hebt gegeven maar alles onder de 3 zou ik erg triest vinden

Iedereen die dit album goed heeft geluisterd, en goed de lyrics kent, die mag oordelen wat hij ervan vindt, dus als hij het echt slecht vind, is het gewoon zijn smaak niet.. dat is mogelijk..
Maar als je de lyrics niet goed kent, of de muziek niet goed, of je vind de artiest niks, stem dan gewoon niet, of luister het goed en geef GOEDE kritiek.

avatar van MJ_DA_MAN
Achja wat dan ook ik blijf het een geweldig album vinden.

C Changes schreef:

"Kon het niet uitluisteren wegens gewoonweg te saai en ongeïnspireerd." Aldus Snake, dus hij mag gewoon niet komen.

Pauper schreef:

Dat kan, als je niet van Deze Rap houdt, maar stem er dan ook niet op... totaal overbodig als je geen goede kritiek hebt, behalve ik vind de stem niet goed... dan kun je gelijk alle albums van de hele musicmetersite beoordelen als je 1 nummer van de artiest hebt gehoord.

Als mc vind ik hem gewoon niet echt goed en producties zijn saai , genoeg beargumenteerd ...

sn@ke schreef:

Jij zoekt zijn teksten nooit op of wel?

Pauper
Ik heb nu ook de instrumentals

Relax
Het is duidelijk te horen dat Common hier zijn lyrics met enthiousasme en met goedgevoel de lyrics uitspit, hij kon zotehoren niet wachten om ze uitterappen
Common is van mij toch de beste rapper met de beste albums.
Hij blijft het maar volhouden.

avatar van Kos
Kos
MJ_DA_MAN schreef:
Ik ken alleen I Used to Love H.E.R., ik vind die beat redelijk, maar die tekst is zoooooo goed. Echt een lyric-classic.
Idd, in het begin ook met 'niggas were doin' her in the park' of zoiets.

Dan denk je van wtf .

eazyfan
Ik ga hier een mooie 4* geven, zijn teksten hebben echte onderwerpen en de beats zijn lekker relaxt, de teksten gaan hier ergens over en ze zitten zeer sterk ik elkaar dus totaal mijn stijl, ik ga het nog wat herluisteren want miss word het een 4,5*. IUsed to Love H.E.R.,Book Of Life en Sum Shit I Wrote zijn mijn 3 favo's.

Relax
Ultieme Hip Hop met Jazz invloeden, de beats zijn nog beter dan die op Jazzmattaz, helaas maar ook weer niet

avatar van Niek
Clip van Resurrection die ik heb toegevoegt loopt steeds vast. Het is wel de juiste clip maar hij loopt dus niet goed... Excuses. Mensen die handig zijn met dit soort dingen, probeer er aub wat te doen.

avatar van MJ_DA_MAN
Kijk is of ie het nu doet.

avatar van Niek
JA! Klasse! Wat heb je gedaan? Gewoon een andere?

Relax
Ik ga deze binnenkort bestellen
Dit album verdiend het om gekocht te worden.

L2K
Heeft iemand hier het orgineel? (Dus de uitgave van 1994, en niet de re-issue van 1998) En zo ja, wat zijn de verschillen? (Behalve dat op die van 1994 "Common Sense" staat en die van 1998 "Common")

Poisonpen123
I USed to Love Her lyric-classic me reed

Luister eens Immortal Technique-You Never Know..dats pas een classic !!

Common`s stem klinkt alsofie hooikoorts heeft man

Poisonpen123 schreef:
I USed to Love Her lyric-classic me reed

Reet schrijf je met een T. Verder kun je niet echt kiezen wat classics zijn en wat niet. De lyrics en bovendien het nummer I Used To Love HER is een classic of je dat nou wil of niet. En dat nummer van Immortal Technique niet. Punt. Je kan wel zeggen dat je de ene beter vind dan de andere, maar de status kan je niet in twijfel trekken.

Poisonpen123 schreef:
I USed to Love Her lyric-classic me reed

Luister eens Immortal Technique-You Never Know..dats pas een classic !!

Common`s stem klinkt alsofie hooikoorts heeft man
Euhm I Used To Love H.E.R. gaat over hiphop. Voor het geval je het niet wist... , unieke track en erg goede tekst.

avatar van MJ_DA_MAN
Ach op Poisonpen123 moet je niet teveel letten. Soms af en toe wel, als je even wilt lachen.

eazyfan
Toch maar 4,5* dan, dit album is eens wat anders en prachtig, Common's teksten hebben mooie onderwerpen en hij weet precies hoe hij het moet brengen. Beats zijn erg mooi en heel dit album is gezellig rustig, erg erg mooi als geheel.

Poisonpen123
eazyfan schreef:

Nee duhhhhh !!!

Wat lul je dan (alweer)?

avatar van J.M.
wel een goed album
ben niet helemaal weg van zijn stijl en flow
maar dit album en Be zijn toch wel sterk
de teksten zijn ook goed 3,5*

eazyfan schreef:

Jiggy Djé doet het lichterlijk over op Noah's Ark track Michelle.