Common Sense - Resurrection (1994)

Label: Relativity

1. Resurrection (3:47)
  2. I Used to Love H.E.R. (4:39)
  3. Watermelon (2:39)
  4. Book of Life (5:06)
  5. In My Own World (Check the Method) (3:32)

met No I.D.

6. Another Wasted Nite With... (1:02)
  7. Nuthin' to Do (5:20)
  8. Communism (2:16)
  9. WMOE (0:24)
  10. Thisisme (4:54)
  11. Orange Pineapple Juice (3:28)
  12. Chapter 13 (Rich Man vs. Poor Man) (5:23)

met Ynot

13. Maintaining (3:49)
  14. Sum Shit I Wrote (4:31)
  15. Pop's Rap (3:22)
avatar van Santo09
PaulieWalnuts schreef:
Geweldig nummer inderdaad.

Toen ik jaren geleden voor het eerst de tekst hoorde, dacht ik (en waarschijnlijk ik niet alleen) dat dit ging over een vrouw. Wat was de verrassing groot toen ik doorhad dat het over Hip Hop zelf ging... Het lied is één grote metafoor. En het klopt allemaal. Geweldig vond ik dat. En dat vind ik nog steeds. Erykah Badu's 'Love of my life' is in dezelfde trant en evenzeer een beestig nummer.

I used to love her is Common ft. Erykah
Love of my life is Erykah ft. Common (Dat was toen ze nog een koppel waren )

Maar dat was wel al bekend waarschijnlijk

Schitterend

avatar van nega
Nogmaals echt een dope album, geen woorden voor !!
Ik vind zo vet als ie zegt op Orange Juice, Get on gone, you pussy MC!!!!, steppin to me ?????? vooral hoe die dat zegt

Social_Mask
Heel heel erg vet album. Inderdaad heerlijk hoe Common sommige stukjes rapt. Wat een passie en humor zeg! Dit heb ik eigenlijk altijd al gevonden, maar het mindere van het album vond ik dat het tegen het eind aan wat oninteressant werd. Gelukkig is dat geheel veranderd en krijgt dit een plaats in m'n top10.

avatar van Kill_illuminati
Als ik moet vergelijken dan vind ik dit album genialer dan een klassiek album als illmatic. Maar illmatic werkt op een of ander manier effectiever.

Ik wou eerst een interview met NO .I.D hier plaatsten over hoe dit album is gemaakt, maar ik kan het niet meer terug vinden. Zo zei hij dat z'n apperatuur maar over een minimale geheugen bezat want hij werkte immers in een kleine studio. Zowel bij dit album als het vorige. Pas bij het volgende album zou er met "betere" apperatuur worden gewerkt.

Zo was het nummer Communism een collage van hele kleine stukjes samples. Pete Rock wou weten welke samples hij gebruikte maar NO I.D. was het tegen die tijd al weer vergeten waardoor Pete dacht dat NOI.D het voor zich zelf wou houden.

RedLightCityBoy
MJ_DA_MAN schreef:
Zijn albums staan nog niet op de site, dus wie wil...

Volgens mij heeft hij geen solo albums?

avatar van MJ_DA_MAN
Niet? Kan natuurlijk ook iemand anders zijn.

RedLightCityBoy
Ja dat is iemand anders denk ik. Ynot is donker toen ik ooit zijn MySpace checkte en ook discogs geeft aan dat hij geen soloprojecten heeft.

avatar van MJ_DA_MAN
Op Discogs ontbreken ook dikwijls platen (bijv. Virtuoso's debuut), maar dan zal het wel zo zijn.

avatar van Ingo
Common Sense's Resurrection .. wat mij betreft één van de beste (Hip Hop) albums ooit gemaakt. De algehele 'feeling' van dit album is puur goud en alle nummers sluiten perfect op elkaar aan. De producties zijn naadloos en de beats zijn simplistisch op een geniale manier. Common's flow is uniek en de teksten bevatten alle doordachtheid, wordplay en gevoel dat nodig is om het een dope geheel te maken. en tja.. I Used to Love H.E.R. heh..

avatar van Ingo
en hij gaat NIET vervelen

avatar van MJ_DA_MAN
Motion for a recess to retest my fingerprints
They relinquished since, cause I was guilty in a sense

Een van de beste stukjes tekst ooit imo .

haveman
Valt me op dat niemand die een lage stem heeft uitgebracht dit beargumenteerd.

Misschien word ik de eerste, want na twee luisterbeurten pakt dit me totaal niet.

Social_Mask
Qua beats zou ik niet weten wat je hier op aan te merken zou kunnen hebben, tenzij het gewoon niet je stijl is. En Common is een uitstekende M.C. (vooral tesktueel) al zal zijn stem en intonatie niet iedereen aanspreken.

Blijf dit trouwens een geweldig album vinden, al is het beste te vinden op het eerste deel.

haveman
Ik heb er nu een aantal luisterbeurten opzitten en vind het allemaal nogal veel op elkaar lijken.

I used to lover H.E.R. vind ik wel erg goed, vooral de tekst.

Social_Mask schreef:

En daar gaat het bij mij inderdaad mis. Het zit allemaal goed in elkaar, maar zijn stem en intonatie trek ik niet.

avatar van -marco-
Common blijft toch een van mijn favo mc's. Dit album is in mijn ogen een classic, samen met one day it all make sense, pareltjes.

Jammer van zijn laatste album, die echt ongelooflijk slecht is, schande common!!

avatar van josbosvos
Het beste album dat ik tot nog toe heb mogen beluisteren, dikke 5*

avatar van VanDeGriend
Bericht verwijderd

avatar van thtboz
Naar mijn mening commons beste album beter dan like water for chocolate. Commons gruwlijke flow en geniale teksten op simplistische beats die pefect aansluiten op de teksten en het onderwerp van de track.. 5 sterren, omdat ik niet hoger kan

Social_Mask
Toch een beetje jammer dat het na Communism nergens echt meer het niveau van de vorige nummers haalt. Nee, zelfs Chapter 13 niet.

P-DawG
Wat een onzin. Het hele album is geniaal.

avatar van Kill_illuminati
Kom op Chapter 13 (Rich Man Vs. Poor Man) is op z'n minst briljant.

avatar van josbosvos
ik wou maar zeggen, chapter 13 is een geniaal nummer. Voor de rest ben ik het met Social_Mask eens, de nummers na communism op chapter 13 na zijn gewoon minder dan de eerste helft van de plaat. Daarmee wil ik niet zeggen dat het slechte nummers zijn want ze zijn verre van slecht .

avatar van Niek
Vind Maintaining beter dan Chapter 13. Thisisme en Orange Pineapple Juice ongeveer even goed. Maarja, ik vind Chapter 13 ook niet zo geweldig .

avatar van VanDeGriend
Off topic berichten verwijderd

die beat van Nuthin To Do

avatar van LeRoi
Valt voor mij onder de categorie 'de betere (engelstalige) hip-hop': goeie flow & lyrics.......aldus............. een liefhebber van de franstallige rap.....

Blijf na al die jaren nog altijd genieten van H.E.R.

zalig nummer, zalig album.

avatar van Rhythm & Poetry
Dit album moet eigenlijk ook gewoon in mijn top 10, ga er even ruimte voor maken. Toch na al die jaren blijft dit mijn favoriete Common plaat. Natuurlijk er zijn fases dat ik liever Like Water for Chocolate of Be check, maar vroeg of laat kom ik altijd weer bij dit album terecht. Het is zo zalig om naar de flow van Common Sense te luisteren en op deze beats komt deze ook nog eens geweldig tot zijn recht. Een classic zoals een classic hoort te zijn.

P-DawG
Eindelijk word je verstandig.