Slayer - Reign in Blood (1986)

Label: Def Jam

1. Angel of Death (4:51)
  2. Piece by Piece (2:03)
  3. Necrophobic (1:40)
  4. Altar of Sacrifice (2:51)
  5. Jesus Saves (2:54)
  6. Criminally Insane (2:24)
  7. Reborn (2:11)
  8. Epidemic (2:24)
  9. Postmortem (2:45)
  10. Raining Blood (4:57)
  11. Agressive Perfector * (2:29)
  12. Criminally Insane [Remix] * (2:46)
Dionysos
SLAYOOOORRRRR!!!! [damn it, er moet een headbang-smiley komen hier.]

Wellicht het beste album van deze Thrashers uit Los Angeles. Na het zeer duistere Hell Awaits laten ze hier een agressievere en rauwere sound horen, die de luisteraar al vanaf de eerste riff vol bij de kloten pakt. De spanningsboog staat constant strak, nergens wordt het werkelijk moordende tempo onderbroken door een rustmoment, of het moeten de intermezzo's in het titelnummer zijn.
Gemeen, dat is het woord dat dit pareltje nog het beste omschrijft. Compromisloze teksten gecombineerd met vette in-your-face METAL!

Slayer, haat het of aanbidt het, een tussenweg is er niet!

Dat ben ik dus niet met je eens

Ook al mag ik zeer graag metal luisteren, slayer heb ik nooit weten te waarderen. Ik vond 't allemaal nét niet. Kan er ook mee te maken hebben dat ik dit album toendertijd tegelijk met Butchered at Birth kreeg van Cannibal Corpse...dan klinkt dit allemaal net iets poezeliger

2,5* omdat 't allemaal goed in elkaar zit.

Dionysos
Ja, als je een Death Metal album naast een Thrash album legt, zal die laatste het inderdaad wel afleggen qua bruutheid enzo.

Overigens vind ik Cannibal Corpse maar saai .

SLAYER daarentegen! Net het album weer eens opgezet, en fuck, dit zwiept Metallica gewoon vierkant onder het tapijt, godverrrrdommen!

Het zit niet goed in elkaar, het zit perfect in elkaar!

moviefreak#1
Ik ben het in deze eens met Hobbes, het is het net niet helemaal. Paar nummers die ik goed kan waarderen, anderen trekken het gewoon niet bij mij.

avatar van Jord
De tandems Postmortem-Raining Blood en Altar of sacrifice- Jesus Saves zijn het meest briljante wat de metal ooit heeft voortgebracht. Wat een agressie zeg! Jummie!

avatar van jedimaster
een weetje: Angel of Death gaat over mengele de kamparts

Diesel
Slayer, een paar geflipte satanistische verloren zielen, zieke lyrics en slecht muziek. Sommigen houden ervan, ik dus zeer duidelijk niet, ik krijg er alleen maar koppijn van.

Dan heb ik nog veel liever Metallica.

Necrophobic:

Strangulation, mutilation, cancer of the brain, Limb dissection, amputation, from a mind deranged, Asphyxiation, suffocation, gasping for air, Explain to me the feeling after sitting in the chair?Ripping apart, Severing flesh, Gouging eyes, Tearing limb from limb, Experimentation, slow infection, internal decay, Execution, need transfusion, body rots away, Sliced incision, zero vision, loss of vital signs, Skin contortion, bone erosion, your life becomes your fine..

Kan het zieker...?

avatar van Kos
Kos
Vooral niet te serieus nemen.

Diesel
Neem sowieso heel dit band niet serieus.

Diesel schreef:

Dan heb ik nog veel liever Metallica.

Jij hebt er duidelijk niets van begrepen .

Dat je het slechte muziek vindt, jouw goed recht natuurlijk. Maar "een paar geflipte satanische zielen", ja, dat neem ik op mijn beurt weer niet serieus.

Diesel

Ach, het is mijn muziek gewoon niet, maar het zijn toch satanisten, of zit ik er naast?

Ze zijn alleen niet zo gek op jezus.

Diesel
Dat maken ze erg duidelijk in Jesus Saves, maar behalve dat, ze hebben het wel opmerkelijk vaak over het aanbidden van de duivel.

Diesel schreef:

Hehe, jij neemt de zaken te letterlijk, beste Diesel.
De thematiek in Metal, in het bijzonder Black en Death, draait veelal om metaforen, beeldspraak. Ten tijde van Slayer was dit alles nog vrij ongenuanceerd en zeer direct.

Die duivelaanbidding, zoals jij het noemt, moet derhalve ook niet letterlijk genomen worden. Kijk, je leeft in een maatschappij waarin je mensen gebukt ziet gaan onder het sadisme van een god en je concludeert dat deze maatschappij kut is. Dus wat doe je? Je keert alle morele waarden om. God wordt gebruikt als metafoor voor iets dat mensen onder de duim houdt, dom en onderworpen aan een hogere macht. Daar tegenover zet je een Satan die staat voor kracht, individualisme, en omverwerping van de normale gang van zaken.
En zo zijn er nog meer van dat soort beeldvormingen. Het draait in feite allemaal om heromkering van de maatschappelijke waarden.

Medelijden? OORLOG!
God? SATAN!
De andere wang toekeren? DOOD! VERDERF!

Metal is immers begonnen als een muziekstroming die zich afzette tegen de maatschappij, zoals punk dat daarvoor was.
En Slayer is daar een perfect voorbeeld van .

avatar van jedimaster
dat is ff mooi formuleerd dank u

Diesel
Inderdaad, mooi geformuleerd Dionysos, erg duidelijk.

Maar Slayer is niet aan mij besteed.

Def
Prachtige uitleg inderdaad, hulde.

Reign in Blood is inderdaad bijna het beste wat Slayer heeft uitgebracht.

Het beste album blijft natuurlijk het ultieme krachtalbum: Decade Of Agression .

pabostudent
Knap staaltje thrashmetal, alleen dit album hebben ze tot op heden niet meer kunnen evenaren, dit is Slayer op hun best.

Beste nummer van deze cd is imo "Angel of death".

slaemperayreon
SUPERVET! Dave Lombardo is ook een geweldige drummer. voor de rest is dit album gewoon lekker snel en van een hoog niveau.

Gewoon de beste metal plaat ooit, sinds kort de dvd "Still reigning" in huis, een musthave voor elke Slayerfan. voor de duidelijkheid, dat is dus de cd reign in blood maar dan op dvd.

okay john bedankt voor de tip.
Inderdaad de beste in het genre waar ik overigens geen fan van ben. Deze plaat blijft op een vage manier heel consequent en hakt maar door zonder dat het zijn finesse verliest. Heel bizar. Die Rick Rubin (dat is die ZZ Top look-a-like in de clip van jay z - 99 problems), de producer, zal wel geniaal zijn of zo. 5. Ongelooflijke plaat

Lekker Snel Dankzij Dave natuurlijk goeie plaat

avatar van Pelk
------------------------------------------------------

Rick Rubin IS geniaal. Heeft met The Cult een ontzettend strakke opvolger van Love gemaakt (Electric) waardoor The Cult gered werd van het grote zwarte New-Wave galm gat (begrijp me niet verkeerd: New Wave is okay, maar wat The Cult liet horen in The Manor Sessions was niet verrassend), Liet Danzig kaal en helder klinken, liet The Man In Black gloreren en is de man achter Licensed to Ill, het debuut van The Beastie Boys. Alleen jammer dat-ie van The Red Hot Chili Peppers een popband heeft gemaakt...

avatar van Eddie

Necrophobic:

Kan het zieker...?

He he he, lekker lekker

Sietse
eigenlijk de enige plaat van slayer die ik ken ook daadwerkelijk goed vind....nooit toegekomen aan het luisteren van Season in the Abyss...

avatar van tomthumb
Pelk schreef:
------------------------------------------------------

Alleen jammer dat-ie van The Red Hot Chili Peppers een popband heeft gemaakt...

ho ho, mede dankzij Rick Rubin is BloodSugarSexMagic zo'n wereldplaat geworden. Het beste Peppers album vind ik. Volgens mij durfden veel labels het destijds niet aan om Reign in blood uit te brengen vanwege de controversiele teksten van vooral het openingsnummer. En daar valt wat voor te zeggen. Rubin heeft de plaat toen op z'n eigen Def Jam label uitgebracht.

avatar van Eddie
_o_ Rick Rubin _o_ . Rick Rubin heeft deze plaat precies het geluid meegegeven dat het verdient. Waar veel trash platen uit die tijd ernstig last hadden van een matig tot slecht geluid, of een geluid waar te veel nadruk lag op de muur van gitaren of de dubbele bas loopjes, heeft deze plaat een productie die we tegenwoordig meer zouden typeren als de Abbys-sound (naar de Abbyss Studio), of een Amerikaanse Death metal sound, Kraakhelder, met een muur van gitaren waarbij alle geluiden goed te horen zijn.

Woutjinho
echt perfect album, en dan zelf met gitaar meespelen, kan nie beter gewoon, perfect
en ze zijn gewoon antichrist, niks mis mee, eigenlijk heel logisch toch?