Judas Priest - Painkiller (1990)

Label: CBS

1. Painkiller (6:06)
  2. Hell Patrol (3:37)
  3. All Guns Blazing (3:58)
  4. Leather Rebel (3:35)
  5. Metal Meltdown (4:48)
  6. Night Crawler (5:45)
  7. Between the Hammer & the Anvil (4:49)
  8. A Touch of Evil (5:45)
  9. Battle Hymn (0:58)
  10. One Shot at Glory (6:49)
  11. Living Bad Dreams * (5:21)
  12. Leather Rebel [Live] * (3:39)
Bobiej
Ik vind dit toch een stuk minder dan Sad Wings en Screaming for Vengeance. Nee, geef mij maar de 'softere' Priest.

avatar van rusty nail
Doe mij deze maar. Niks softere

avatar van Mr. Rock
Inderdaad rusty nail! Wat een meesterwerk zeg.

avatar van BlauweVla
Er zijn hier geen momenten als "You've Got Another Thing Comin''" of "(Take These) Chains". Dat kan natuurlijk, maar dat heeft als consequentie dat het maar door ramt en ramt. En daar moet je van houden. Ikzelf vind het teveel van hetzelfde eigenlijk.

Bobiej
BlauweVla schreef:

Natuurlijk vind ik een fijne beukplaat ook lekker om te luisteren, maar dit is nogal 'on'-priest vergeleken met het oudere werk.

avatar van Mart
Ben het met BlauweVla en Bobiej eens. Judas Priest klinkt hier meer als een thrash metal-band, en totaal niet op de oude Judas Priest (zoals op Screaming en Sad Wings). Dat hoeft niet per se verkeerd te zijn, maar ik vind het verkeerd uitpakken.
Het album begint wel goed met Painkiller (vooral die drumintro is super) maar het album wordt héél snel eentonig en daardoor kan ik de meeste nummers niet van elkaar onderscheiden. Ook is het veel minder melodieus en vind ik de meeste nummers te lang, waardoor het veel minder lekker luistert. Hetzelfde probleem heb ik ook met Kill 'Em All van Metallica.
Toch is het zeker niet zo'n heel slecht album, alleen erg jammer dat het té eentonig is. Geef mij maar de oude Priest.

Mart schreef:
...
Hetzelfde probleem heb ik ook met Kill 'Em All van Metallica.

De ene haat die 2 albums, de andere houd er van (zie maar naar m'n top10)

avatar van Mart
AGE-411 schreef:

De ene haat die 2 albums, de andere houd er van (zie maar naar m'n top10)

Nou, het is niet zo dat ik ze haat hoor... Er staan op beide albums wel goede nummers, maar als geheel kunnen ze mij allebei niet boeien.

avatar van AGE-411

THIS IS THE PAINKILLER! Deze plaat verlost je uit al je lijden! Vergeet maiden, dit is heavy Metal en dit is dé METALGOD (what the fuck is Bruce the Dick?)! Buig voor de “Painkiller!

Het lijkt alsof Halford’s stem hoger werd met het jaar, wat in 1976 nog een aangenaam, zachte maar hoge stem was was in 1984 al een agressieve, door merg en been gaande stem. Maar dit _o_, Dit is het! Zelf een gecastreerde alien of een 8-jarig schoolmeisje zou het niet hoger kunnen. De stem in combinatie met het hardste wat priest ooit teweegbracht; meesterlijk!
Woorden schieten me telkens tekort, luister gewoon het föcking album lekker zelf als je het nog niet kent en je weet wat ik bedoel.

5,0*+ (En eervolle vermelding in de top 10)
Painkiller, leather rebel en Nightcrawler zijn de beste nummers op deze plaat waar verder niks slechts over te vertellen is.

Vergeet maiden

Nu ga je te ver

Maar het blijft zeker een geweldige cd

AGE-411 schreef:
Vergeet maiden (what the fuck is Bruce the Dick?)

jij hebt echt iets tegen maiden he?

Ik heb dit album gisteren puur op de gok gekocht, ik heb nog geen enkel nummer van hen gehoord, dus ik laat me verrassen

Raekwon the chef
en hoe! Eerste nummer is in ieder geval een lekker beuknummer, 't is wel even wennen aan die hoge stem
maar aan de ene kant klinkt het wel heel erg vet, Painkiller, Hell Patroll en Metal Meltdown vind ik tot nu toe het best

na één keer luisteren: heel erg goed album, ga ik zeker nog meer opleggen, verdere toelichting volgt nog misschien

Kevin-Raphaëll
het beste wat deze mannen maakten

klassieker 5 sterren

avatar van zwartexlola
Leuk album,
'k heb die ene cd waarbij twee bonustracks opstaan,
'living bad dreams' en 'leather rebel live'
living bad dreams is wel 'n mooi nummer alleen zingt hij enorm zagerig op 't einde toe, vond 'k na 'n paar maal het liedje beluisterd te hebben.
Voor de rest, geweldige classics van hen op dit album.

Heerlijke album, met als topnummers painkiller en nightcrawler.

Metal Meltdown

Feeder
Raekwon the chef schreef:
Metal Meltdown

avatar van Mr. Rock
Is het overigens wel eens iemand opgevallen dat het bij het nummer "A Touch of Evil" net lijkt of er iets mis is gegaan bij het mixen o.i.d.? De overgang van van couplet naar refrein lijkt niet helemaal soepel te verlopen en dan weer de overgang van het (eerste) refrein naar de gitaren. Alsof ze als losse stukken achter elkaar zijn geplakt. Maar misschien ligt het aan mij...

Verder is dit een van m'n favoriete nummers van het album hoor

Mr. Rock schreef:

Verder is dit een van m'n favoriete nummers van het album hoor

Dat was mij ook al opgevallen hoor, Ik dacht dat het zo hoorde.

avatar van Mr. Rock
Oh ik denk ook wel dat het de bedoeling is, maar het klinkt toch een beetje apart.

LocoHermano
Wel harder, maar ook en stuk minder dan het oude werk. Wat zeg ik, een paar klassen minder dan een Screaming.. of een Defenders.. En Halford had voor het inzingen eerst wel even die wasknijper van zijn twee jongens mogen halen. Verre van een klassieker.

Raekwon the chef
Die hoge stem is juist onovertroffen vind ik
Eén van de meest indrukwekkende metal-vocalen, vind ik dan.

LocoHermano schreef:

Freewheel burnin'was ook best een hoog nummer hoor.
En ook op eerdere albums deed ie wel eens een hoge uithaal.

electric eye is het beste nummer

diamonds and rust hun beste cover

en deze natuurlijk hun beste cd

5 sterretjes

Diamonds and rust?

"The green manalishi with the two pronged crown" (live 2006) vanop het killing machine album uit 1979 bedoel je zeker ?

diamonds and rust komt origineel van joan baez uit 1975

dus beste cover

Kevin-Raphaƫll schreef:
diamonds and rust komt origineel van joan baez uit 1975

Wat maakt dat uit?
"The Green Manalishi (With the Two-Prong Crown)" komt van Mac Fleetwood en kwam al in 1970 uit.
Priest heeft het er wel wat meer Priest's van gemaakt.

ja da weet ik

is waar

hoe dan ook judas priest is super

dat zeker

A touch of evil is ook zo'n topnummer,